90029
-
#54774 http://img715.imageshack.us/img715/3089/kpkivgs.gif -
Heló, ez milyen hiba?Mit lehet tenni ilyenkor,telepítsem újra a CCC-t a driver-t vagy mind2őt? -
#54771 sajna nekem csak akkor jó, ha Always OFF és a játékban is VSYNC OFF. Ez a furmarkon nem segit, az mindig akadozik, akármire állitom - ez persze kevésbé érdekel, mint h törik a kép a játék alatt :( -
#54770 np -
#54769 [homlokára csap]
Ok, most nézem, hogy nem te írtad, hanem beidézted!
sorry :) -
#54768 Kerdezd azt, aki irta (idezojel)... -
#54767 De ezt honnan tudod ilyen jól? :) Előtte megnézted, mielőtt felraktad a driver-t? Nekem is ezt kellett volna csinálni, egy biztos most érzem igazán az 5970 erejét, kipróbáltam pár játékot, sehol nincs lagg. minden 2560X1600-ban, Mass Effect 2 teljesen folymatos, még a legnagyobb harcok közepette is állandó 60fps, MW2, ez meg, hogy bekapcsoltam, mert most quality állásban van vsync, nem megy 100 alá, előtte nem figyeltem, de érezhetően nagyot gyorsult, nagyon sima minden. Alien versus Predator, itt sincs már laggolás, átlag 60-70fps, jah és persze minden játék full maxon.
Marad így :) A Battlef..2 még ma felteszem, az rohadtul laggolt még, de szerintem az is megoldódott.
Ettől függetlenül a driver lehetne sokkal jobb is, de így már faxa! :D -
#54766 Még annyit, hogy most lefuttattam a 3dmark szart is, és még 500-al több pontot is adott, ezek szerint az akadás bekeverhet a furmarknak.
Ezt is leírom, hogy idáig hogy volt:
Szóval, amíg a kettes vonalon volt, 2560X1600-ban futtatva a furmark indít rögtön 76 fps, majd utána ugrik egyet 81-re végül 85-86-ra, de laggolt, most ahogy a csúszkát elállítottam bármerre, szinte folyamatos 60-non van, viszont tök simán forog a fánk.
Ebből mit lehet leszűrni? Remélem nem untatok senkit, csak szeretném ha végre kiderülne, hogy mi lehet a háttérben, talán sok embernek megoldaná a gondját! :D -
#54765 ATI Catalyst 10.3a
"Ezután már magam is kíváncsi voltam hogy mit tud az új meghajtó. A Dirt 2 pont kéznél volt így nem volt túl bonyolult megcsinálni a mérést.
HD 5850 ref. kártya alapon. Játék: 1920x1200, 4x MSAA, VSYNC OFF, ezen felül pedig minden a maximumon Windows 7 alatt (~DX11 ON).
10.2 WHQL: min.: 38.87 FPS ; avg.: 46.83 FPS
10.3a n-WHQL: min.: 44.30 FPS ; avg.: 54.35 FPS
Ez nálam +15-17% javulást jelentett ami nem mondható éppen kevésnek egyetlen verzió ugrásnál. Megjelenítési anomáliát vagy bármiféle hibát, problémát eddig nem tapasztaltam." -
#54764 LOL már nem tudnak mit kitalálni!
Sparkle GeForce GT 220 2 GB-nyi memóriával
Hozzánemértöknek jó nekik el lehet adni a 2GB-al bőven! -
#54763 na! most már tuti, hogy az ATI driver egy hulladék! Fel is vázolom, mit tapasztaltam, de köszi az infót, mert egyébként valószínűleg ezt sosem próbáltam volna ki. Először azt csináltam, amit mutattál, vagyis kikapcsoltam, majd furmark elindít a qrva lag maradt ugyanúgy, viszont arra nem gondoltam, hogy egy ilyen szaros beállításhoz újra kell indítani a windowst. Szánalmas! Szóval, tök véletlen csináltam egy újraindítást és a kurva szőrős fánk simán forog, el sem hittem, viszont a max fps 30-al csökkent, viszont nekem ehhez a művelethez elég, ha a képen látható csuszkát, abból a default pozícióból bármerre elhúzom, tökmindegy, hogy kikapcsolom, vagy teljesen maxon van jobb oldalt, máris megszűnik a laggolás, de furmark alatt a max fps esik 30-at, ha visszaállítom a "kettesbe", természetesen újraindítás után aktiválódik, akkor az fps felugrik a szokásosra, viszont laggol, mint az állat. A kérdés a következő lenne az itt fórumozóknak :
-Ugyan a max fps furmark alatt esik 30-al, viszont 3dmark alatt ez nem tapasztalható, elképzelhető-e, hogy a lag miatt rosszul számol a furmark? Hát komolyan mondom, nem tudom mit csinálnak ott az AMD-nél, de jó lenne ha valaki írna egy normális drivert.
-
torok6 #54762 Sziasztok! Csak azt akarom megkérdezni hogy mi az a ATI Catalyst ba hogy A.I az mit csinál? -
#54761 viszont a vsync hiánya nagyon gáz :(((
szal ez - ha meg is oldja - igencsak félmegoldás :( -
#54760 jaja, LFS replay nagyon jó teszt, mert ott az FPS az egekben van, ergo ultrafolyamatosnak kellene lennie
(mert nehéz meglátni a szaggatást a dirt2 alatt, ha az amugy is ingadozik 30-60fps közt) -
#54759 LFS - Live for Speed -
#54758 Köszi! Ha hazaérek kilövöm :) Egyébként te mialatt tapasztaltad az akadást? thx -
BIZ0906 #54757 thx nekem is csak a szemem szúrta ki xD -
#54756 -
#54755 Most vidéken vagyok, laptopról írok... Hol van ez az opció catalystban pontosan? -
#54754 nah, vsync okozza
catalystban "Always OFF", játékon belül szintén OFF, ilyenkor nem akadozik
:( -
#54753 Éppen ezért a driver szar! Ilyet nem adhatnak ki a kezeik közül, csak olyat, amivel minden konfig alatt simán fut. Az AMD pedig tisztában van a problémával!! -
#54752 Azért írtam, hogy kíváncsi lennék, milyen konfig alatt próbálgatják az AMD-nél, mert itt a driver valamivel akad. Próbáltam már úgy is, hogy feldobtam a w7-et és csak az ATI driver volt fent, meg a furmark, hátha valamelyik másik driver nem tetszik neki, de akkor se változott semmi.. -
#54751 de mivel nem mindenkinél van így, ezért gyanítom hogy nálatok van valami rendellenesség.. esetleg az illesztőprogram akad össze mondjuk valami más hardverrel (teszem azt proci vagy alaplap)... -
#54750 Prohardveren is elég sok embernek ott az "akadás", meg a szomszédomnál is van. Írtam már erről, hogy volt nálam pár kártya tesztelgetni és csak az ATI-k csinálták, nvidia alatt semmi gond nem volt.
Arty: igen az, és főleg furmarkban észrevehető ez (1.8), ami nem nagyon érdekelt, de aztán észrevettem, hogy ugyanezt eljátssza a játékokban is, meg HD filmeknél is. (néha) -
Gibor #54749 Nálam 10.3 al semmivel semmi probléma -
#54748 nálam 10.3-al sincs ilyen lagg... -
#54747 ejj de jó h nem raktam fel tegnap este :) -
#54746 nálam is előjött 10.3-al :(((
LFS, 100fps, másodpercenként akad egyet. ez az ?! -
#54745 mástól is hallottad, hogy ez előfordult? nem csak a te kariddal van valami??? -
#54744 Örülj neki, nagyon idegesítő, főleg, hogy látod az fps az egekben van, de akadozik, mint egy fos gép, aki mindjárt kileheli a lelkét, persze van amikor simán fut minden, de ez a ritkább. -
#54743 hála az égnek ezzel a lag dologgal még nemigen találkoztam. Egyszer azt hittem a bioshock2-nél hogy előjött, de aztán abbamaradt 2 perc után és minden jó lett, valszeg valamit erősen töltött alatta... -
#54742 Nálam az új 10.3, kemény 1 fps hozott, szinte minden játékban! Hurrá! Viszont a "lag" továbbra is ott van. Nem értem, ott hülyék ülnek? Kíváncsi lennék, hogy milyen konfig alatt próbálgatják ki a szarjukat, melyre aztán büszkén rábólintanak, hogy ez így most tulajdonképpen faxa? :) -
#54741 Semmi nem segít, végigpróbáltam mindent. :) -
Gibor #54740 Még a pénteknél is péntekibb :D -
#54739 Ha állítva van valamire állítsd át másra. péntek van nagyon péntek -
#54738 aa modot állítsd át, adaptiv aa vagy nemtudom hogyvan, nálad, mert asszem hd4-nél és 5-nél másként van, nálam aamode a neve a cuccnak. Ha állítva van valamire állítsd át másra. -
#54737 Nekem nem villog, de pl. TDU ha driverből rakok AA-t akkor nem lesz AA, csak ha játékból teszem rá és aa-ban app controlled. Flight Sim. az új driverekkel meg mindenhogy szar, tiszta rece az egész, csak a gépet élsimítja a tájat nem, lol. Marad a 9.8 továbbra is. :) -
#54736 2010:01.21: Előtérbe kerülnek a PhysX hibái?
-
#54735 nemrég volt valami hír, hogy lebukott az nv, hogy a pisixet valami 90%-ban a procival számoltatja. -
#54734 én ennyire egyértelmű bizonyítékkal eddig nem futottam össze :)