90029
  • Solten
    Ez megvalosult reszben: AMD es az Intel "osszefogott", a nagy pereskedes folyaman kiegyeztek, es "keresztliszenszelhetik egymast" evekig. Nvidia mar mas teszta, o a pisix zart szabvanyukkal kizarta a jatekostarsadalom nagy reszet.
  • MR ME
    tetszetős jah
  • gameplusz
    Ez mondjuk szép dobozka :)

• Solten
  • Solten
    4770-et, esetleg 5750-et.

#55407: forumokon sok panaszt olvastam a Gigabyte-okkal kapcsolatban mig a Sapphire-al kevesbe...
  • arty
    gondolom szlovákia + euro miatt drágább az 5670

itt iponon +10 EUR és 5750et kapni ...
  • belapeter
    Pl.?
  • pxxl
    én is a zafírt venném a giga helyett :)

am sztem 5670 helyett vehetnél erősebbet is nem sokkal többért. :)
  • belapeter
    Köszi a véleményt,de ha azt mondod,hogy a minél nagyon annál jobb- akkor miért a Sapphire-t választanád?
    A GIGABYTE-nak nagyobb a jele ...
    Nem?
  • arty
    rfactoral is megyek gamepaddal, a "gond" szvsz nem ott van... (és azért teljesen más gtzni kormánnyal, mint joyyal. tudom, nagy gt4 gyűlölő voltam, mignem pár honapja kiprobáltam a g25el egy kölcsön ps2-n)
  • SZilaJMaGGoT
    Hát jah, gt sorozat a tévhitekkel ellentétben sosem volt szim, kezdjük rögtön ott, h joy-al irányítható... :D Bár ennek ellenére fasza, ps2-n toltam a 4-et.
  • arty
    áhh, a gt5 proszimségében egyetlen ember hisz csupán :))
  • SZilaJMaGGoT
    Látom solt fogta mit akartam mondani, bocs ha nem voltam világos. A lényeg, hogy ilyen kaotikus kereteken belül durván megy az átbaszás, lásd physx ésatöbbi.
  • Solt
    Nem! Kategóriákon belül az ár és a fogyasztás verseny még fel is erősödne...

Alsó kategóriánál nyilván az ár a lényeg...

A középsőnél már az is, hogy ki tud legközelebb menni a kategória felső határához minél olcsóbban...

A felsőnél meg mehetne a tiszta teljesítmény harc...
  • IMYke2.0.0.0
    Nem.
    Lásd az 55387-est, melyben a bölcs hozzászóló - - (nem konkrétan kimondva) megemlíti a puritán hajlamú felhasználóktól a nagyvállalati szektorig mindazokat, akik nem a GHZ-ek és MHz-ek, meg az FPS-ek, a Full HD, az élsimítások és minél gyorsabb "végigtolások" hevében vesznek PC-t...

[Valakit kiütöttem, és dupla post lett...]
  • pxxl
    de ha lenne egy alsó kategória, ami mindegyik cégnél max ugyanazt tudja, akkor nem lenne értelme nem? mert csak a cég nevét kellene megfizetni, mert ugyanazt tudja. max a felső kategória lenne az érdekes ha ott erezd el a hajamat van, és ami belefér...
    ennyi erővel felesleges is az alsó közép kategóráit fejleszteni, mindenki csak a felsőt nyomtaná, és ugyanott vagyunk mint most :D
  • IMYke2.0.0.0
    Így már érthetőbb számomra, és a logikát is átlátom.
  • IMYke2.0.0.0
    A közös szabvány most is megvan, és mégis más felé haladnak :)
  • Solt
    Nem, ne túlozzunk... :))

Az tény, hogy valami rendszer kéne, mert így elég káosz van... vagy a hardver gyártókat kéne egy közös szabvány felé terelni, vagy a fejlesztőket arra kényszeríteni, hogy egy-egy szabványt tisztességesen használjanak ki! Ergo lennie kéne egy erős szabályozásnak, hogy mondjuk egy középkategóriás konfiguráción egy dx9-s játéknak milyen minimum fps-t kell produkálnia! Ha ezt nem tudja, nincs kiadás...

Hogy aztán így milyen játékokat kapnánk és mennyiért... az megint más kérdés... sehogy ne jó ez az egész szar! :D
  • Solt
    Bocs a sok posztért... :S

Szóval egy példa! Megállapodhatnának, hogy mind a hárman mondjuk háromféle kategóriát gyártanak. Mondjuk alsó, közép, és felső kategóriaként...

Az alsó kategória teljesítményben felfelé lenne korlátozva, tehát lenne egy max teljesítmény, aztán a középkategóriánál meg lenne határozva egy tól - ig határ, a felső kategória meg kötetlen lenne...

Az lenne a lényeg, hogy valahogy szűkíteni kéne a lehetséges konfigurációk számát, hogy a játékfejlesztőknek könnyebb dolga legyen a fejlesztés terén...
  • pxxl
    aham. értelmezem az elméletet. így már okés. szval akkor konzolodjunk? :D
  • Solt
    Egy közös szabvány erejéig... ezen belül mindenki mehetne a feje után...
  • pxxl
    Intel, AMD, NV trió összefogjon

szép álom, de ha össze is fognának, az árak a csillagos egekben lennének mert nincs konkurencia
  • Solt
    Ergo önmeggyőzés van azon az alapon, hogy ők mit szeretnek, a többi meg le van szarva! :D
  • Solt
    Pontosabban a mi érdekünkre...
  • Solt
    Egy ilyen hibrid géphez minimum az kell, hogy az Intel, AMD, NV trió összefogjon! Erre kb annyi az esély, mint a Jobbik és az Szdsz összefogásának... :D

De elvileg jól hangzik amit mondasz, és logikus is... csak, hát a gyakorlat! Sajnos itt egy dologra szarnak leginkább! A mi igényeinkre!
  • Blum
    Én játszok kamionossal.

Bár inkább moddolom.
  • kifli
    ez nem így van, gt5 a pro szim, kamionossal és repülőssel meg ki a faszom jáccik? Ez a felállás szimek terén az említett topikban :)
  • IMYke2.0.0.0
    A különbözőségnek köszönheted azt, hogy minden évben szebb, jobb, erősebb lehet a PC-d.
    Ha egy cég, 2-3 gyártó készítené az egyen-PC-ket, akkor meg szívás lenne - ezerrel.
    Mert, bizony, irodákba nem kell 6 magos Core i7, 4 GHz-en, meg 32 GB RAM.
    De otthonra sem szükséges.
    Ellenben, grafikusok, TV- és zenei stúdiókba, hobby renderparkokhoz, CAD és MAY/3DS használóknak elkél a kraft.
    Aztán ott van még a sok casual PC-user, aki csak néha szeretne 3DS-zni, de emellett, néhanap csak filmet nézni, néha játszani, máskor csak e-mailezni...

Tehát, feltételezve, hogy "power user"-eknek készülne egy "power PC", home usereknek készülne egy középosztályú, játékoknak szánt PC [alá konzolok], és irodákba készülne egy irodai PC-csomag, a dolog sima fekete-fehér egyszerűségűnek tűnik.
    De, a dolgot árnyalja a nem kemény vonallal körülhatárolható felhasználói attitűd [feljebb írtam, amikor valaki csak hobby-szerűen, néha szeretne valami rohadt erős gépet igánylő dolgot művelni a gépével], és az, hogy a semmiből ilyenkor MINDIG felbukkanna egy olyan személy/cég, aki az effajta igényeket elégítené ki... pl. Alienware...
    És akkor kezdődne, szép lassan, minden előröl.
  • Maci23
    Sziasztok!

MSI HD5850 OC-t vennék,valakinek valami ötlet javaslat,ellenjavaslat?
    Eddig Nvidiáim voltak!

Köszi!
  • [HUN]FaTaL
    Ezt a szabványrendszert hívják DirectX-nek.
  • SZilaJMaGGoT
    Azért különböztetem meg a pc-től, mert pc-nél a sok féle hardver miatt nem beszélhetünk "szabványról".
  • SZilaJMaGGoT
    A sok féle hardver sok problémát vet fel. A nagy cégek a versengés helyett inkább létrehozhatnának egy szabványrendszert mint mondtam, s mindenki jobban járna. Éppen azért amiért a konzolok is sok bevételt hoznak, így egy ilyen rendszer is sokat hozna. Épp ezért nem értem a microfos mért nem dob ki egy xbox pc-t, mivel "oprendszert" is "fejlesztenek". Nem lepne meg, ha ezt ők lepnék meg. Bár ebben az esetben beigazolódna arty véleménye, mert drága inteles megoldás lenne benne(valszeg), aztán az amd is bepróbálkozna, megint szövetkeznének a cégek, s kezdődne előlről a versengés, s megint csak mi, vásárlók húznánk a rövidebbet. Meglátjuk mit hoz az elkövetkezendő 10-20 év a játék iparban, mégegyszer mondom, egy hibrid gép kiadása nem lepne meg, kérdés, hogy mit kapnánk és mennyiért(ugyanis lehet, hogy még mindig túl casual maradna ahoz, hogy váltsak a pc-ről).
  • [HUN]FaTaL
    Ezt hívják PCnek. :D

Csak nem optimalizálnak rá mert nem éri meg.
  • Solt
    Szerintem Urak inkább arra kéne ösztönözni, kényszeríteni a fejlesztőket, hogy kihasználják a rendelkezésre álló lehetőségeket!

Viszont ez egy álom, mert vadkapitalizmusban élünk, és egyedüli motiváció a bevétel maximalizálása... és bizony ott tartunk, hogy kevesebb, hamarabb, középáron eladott szar több bevételt hoz, mint ritkábban, drágábban, több darabszámban eladott jó fejlesztés...

Értsd, jobban megéri egy 1-2 év alatt elkészülő optimalizálatlan szart piacra dobni 10ezerért, aztán pöcsökkel foltozgatni... mint 3-4 év fejlesztés után kiadni valamit 15-20ezer forintért, ami értékelhető...

Ez van... egyre kisebbek az igényeink... a felhasználókat is egyedül az ár érdekli... amíg egy GTAIV-ből egy darab is elfogy PC-re, addig nem nagyon van miről beszélni...

• tmisi
    Én már régóta ezt szajkózom. De amíg kiadjuk a 2006-os kártyát 2009-es csomagolásban (lásd 8800GT és "gyermekei"), addig lesznek is hardveres problémák rendesen. Kéne 3 évente egy alsó/közép/felső kat., oszt csókolom.

Mellesleg nekem közepes grafikával natívban meglepően jól fut a Metro2033, pedig rosszabbra számítottam.
  • arty
    idéznék a metro2033 topikból:

"Gondoltam adok még egy esélyt a játéknak.
    Visszatettem a 196.21-es drivert, és láss csodát, nem akad."

szal, válts nvidiára, ott ilyesmi elő sem fordulhat! :D
  • arty
    drágaság lenne :(

pont azért "olcsó" viszonylag a géped, mert ha drága az nvidia, rakhatsz bele olcsó ATI-t ... izé... :D
  • SZilaJMaGGoT
    Milyen zsír lenne, ha csinálnának valami pc/konzol hibridet. Hardware szavány->jól optimalizált game(mindig "elfut az új játék"), felhasználói programok, net, esetleg modolható játékok... Ha ezt megjátszaná egy cég sztem jót kaszálhatna vele, mert megfogná a casual réteget is, + azokat is akik nem csak játszanak(jó lenne rögtön a cél platformra/a cél platformról fejleszteni, tudva, hogy senkinek nem lesznek hardware problémái...
  • arty
    Kezd nekem is derengeni, h hasonlóan látjuk ;) (amugy még a hirhedt topikban is elismert tény, h nem mindenre alternativa a konzol)