90029
  • MR ME
    legalább fermit vettél volna :|
  • Klemice
    lebuktam
  • grebber
    Csak én érzem a szavakból hogy április 1 van?
  • Klemice
    Na srácok, rendeltem két gtx 295-öt, elég jól mennek, vettem hozzá még egy 1000 wattos corsairt is a biztonság kedvéért, kórájhétre meg csak nyáron váltok mikor már megéri majd. Sapphire hd4870 vapor-x eladó
  • mflex #55531
    Ennek a csajnak lehet, hogy jó teste van, de a fejszerkezete azért odabax, mármint negatív irányban, pedig van rajta smink egy vödörrel. Egy pc asztalon széjjel qrt éjszaka után , kíváncsi lennék, hogy nézne ki reggel, elmosódott, arcát nem takaró műbalhé nélkül. :DDD
  • mflex #55530
    Az nvidia 295-tel mértem én nyáron 100 fokot is (tetőtéri szoba, átlag 36 fok), arra voltam kíváncsi, hogy a kártya vagy a "madörslot" fog előbb kiolvadni, de mintha ezen a hőfokon érezték volna jól magukat, és persze semmilyen képi hiba nem lépett fel.
  • arty
    manuális ventivezérlés + kézzel feljebb állítod?

igen, szerintem is vicc.
  • IMYke2.0.0.0
    Az utóbbi hozzászólások nagyon elbizonytalanítottak az 5xxx-es családdal kapcsolatban.
  • mflex #55527
    És ilyenkor hány százalékon dolgozik a venti (70-80 felett), vagy ekkor kap észbe? Igen ezt egyébként én is észrevettem, hogy elég lomha, bár az 5970 elég jól hűti magát, de ezt is a kurva driver-nek kellene normálisan kezelni, nekem néha csinál olyat, hogy w7 betöltődéskor pörög 100%-on, amíg a driver "fel nem karolja", de az új 10.3-mal még néha akkor is csinálja, mikor dolgozok vagy alapon megy, konkrétan D2-ben 38 fok körüli értéknél bekapcsol a tornádó kb 10 sec-re, hogy nehogy már elaludjak.

• Sir Quno Jedi
    Példaként most futtattam a furmarkot és már pár perc múlva 84-85 fokos a kari és máris szemetel, jönnek a függőleges (ezúttal főleg narancssárga) csíkos képernyők, eltűnő képernyők és a rendszer az összeomlás határán van. A kártya meg alig-alig hűti magát, mert minekaz...

Szal. meg tudnám etetni a gecikkel, akik ezt a szart tervezték.
  • Sir Quno Jedi
    Ez a függőleges csíkos szürke (régebben más színű) halál nálam is van (szinte összes modernebb játéknál, pedig 3 különböző driver verzával is próbáltam). 1xűen túlmelegszik a kártya, főként a RAM. A kedves Sapphire-nál majmok ülnek tervezőmérnökök helyett és olyan lusta az automata ventivezérlés, hogy nem izgatja különösebben, hogy kiolvad a kártya a slotból. Ma(tegnap) is szívtam vele multi közben. 1xűen maxra tekertem a házhűtést ami telibe fújja a kártyát és voilá 2 fagyás után hirtelen ettől rendbe jött (evvan, ha már 20 fok felett van a szobai hőmérséklet, azt nem bírja extra hűtés nélkül). Néha a vpu recover még vissza tudja hozni a gammákat, de gyakoribb hogy csontra fagy egy idő után vele a gép, mikor a vpu rec már nem bírt vele.

Szal. a kúva szájukat. 8800GTS-emmel sosem volt ilyen gond (konkrétan soha semmilyen sem), pedig az egy őskazán.
  • Solten
  • Solten
  • Solten
    Nem kapnak kegyelmet:

• mflex #55521
    Jó csajok lehetnek ott akkor!
  • Solten
    De nem nagyon akarodznak, inkabb tovabbra is a csajokat dugjak a PC-asztalon...
  • belapeter
    OMG

egyébként igazad van...
  • mflex #55518
    Nah, szerintem ezek azok az idegesítő hibák, jelen esetben az egyre gyakrabban előforduló szürke halál, illetve erről olvasok több magyar és külföldi fórumon, hogy a geforce-hoz az ilyenek miatt pártolnak vissza, ha az AMD összekapná magát végre és nem a csajokat dugnák a pc mellett, hanem normális jól működő driver-t is fognak majd írni, akkor lehet igazán nagy baj a zöldeknél. De...
    Valamiért képtelenek erre, nekem is kompromisszumot kell kötnöm, hogy vagy kapok olyan fps hegyeket, de akkor laggolok, vagy meg kell elégednem a max 60-nal, de egy erősebb játéknál, mint a metro a vsync-et nem kapcsolhatom be, mert rögtön feleződik ez az arány és akkor játszhatok egy 5970-es baromi erős kártyával max 30fps-sel.

• grebber
    Tápcsati rá van dugva? (Nem hülyének nézlek csak találkoztam már ilyennel)
    Driver fel van telepítve rendesen?
  • Blum
    5870 akart lenni bizonyára,csak elírta...na...:D
  • Klemice
    5780as nincs
  • imp99
    Azért ide írtam mert elég nagy a valószínűsége h a vidkarival van a gond...
  • imp99
    Szervusztok! Nem vagyok valami nagy hardware tudású emberke.
    A gondom a következő:
    Crysis, Cod 6, elkezdek játszani majd 1-2 perc múlva megáll a kép majd egyszínű szűrke kép jön be és kilép a játék... Gyakorlatilag minden játéknál ez van.
    Következő a konfigom:
    I7 920-as proci.
    6 giga OCZ DDR3
    Shapphire hd radeon 5780

Mi a megoldás, mert elég idegesítő h vettem majdnem 100-ért egy karit és nem tudok vele gamelni....a munka viszont stabilan megy rajta.
  • Solten
  • Solten
    Varjuk ki a veget, az egy dolog hogy pacsiztak az AMD-vel, meg kb 5 per van ellenuk folyamatban... :)
  • Solt
  • mflex #55509
    Dehogy vettem magamra! :)
  • Solt
    Nehogy már magadra vedd! :) Irigykedem, ennyi... ;)
  • grebber
    LOL egy árba van az 5970-el
  • mflex #55506
    És a processzor minek van ott, dísznek, fűtőnek, áramzabálónak, vagy így a 3 együtt?
    Mondjuk csak ez a játék alatt a kártya elérte a 85 fokot, tehát nagyjából egyedül kell megbirkóznia szinte mindennel, más játék alatt (mass effect 2, battlefield, alien predator, MW2 etc) 70 fok alatt van!

Még a buzeráns furmark stabilitás teszten futtatva is félóráig, csak 82 fokig tudta megizzasztani, tehát ezzel a játékkal valami rettenet mód el van kefélve, attól független, hogy minden maxra állítva szinte minden manapság megjelent játékot a porig aláz grafikailag.
  • pxxl
    ez lesz abból ha olyan vga-ra "optimalizálnak" ami még nem jelent meg :D
  • mflex #55504
    hámosmé? :D

Nehogy már egy 5970-nél, igaz 30-as monitoron 20 alá essen az fps, azért mert a továrisok azenvidija farkát szopogották karöltve! Jah, és azt sem tudtam, hogy proci sem kell ehhez a játékhoz, főleg nem i7...

Gratulálok!
  • kifli
    OFF

na beújítottam a 3gb 800mhz corsair ramok helyére 4gb csx 1066 overclocking kitet, így már rendesen vissza tudom osztani 444-es fsb-nél a procit (4ghz :D), bár ez majd később lesz jó, még marad a 3,6ghz mert bőven elég :)
    Meg lehet kipróbálom 1200mhz-n a ramokat (tesztek alapján sima ügy :))
  • Solt
    Óóó, hogy a gitár ájjon a mejjedbe a rák meg pengesse... eszem faszom megáll!!! :D:D:D
  • IMYke2.0.0.0
    Én örülnék, mint az a bizonyos majom, ha ilyen beállítással max élményjavítókkal játszhatnék... :)
  • SZilaJMaGGoT
    :D Nah bazd, de jó is lenne ha ilyen problémáim lennének... :D
  • pxxl
    jah szegény kénytelen volt 1920x1200-ra állítani
  • mflex #55498
    Annyit csináltam, hogy levettem 1920X1200-ra, de utána visszaraktam...
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, ha 20 FPS alá esett, az bizony nagyon gáz... :(
    Gondolom, kénytelen voltál a minőségi elvárásokból áldozni a cél érdekében [értem ezalatt, hogy kikapcsoltál valami élményjavítót]...
    Vagy átküzdötted így is magad?
  • mflex #55496
    Mármint az átlag 60-80 fps, leesett akkor 20 alá wazze, de ez csak egy résznél volt....