90029
-
#56459 Francokat. Nem kell lesullyedni az nvidia es az intel szintjere. Btw, az AMD mindig is a nyilt szabvanyokat reszesitette elonyben es ez egesz felhasznalobarat politika. Szereztek is vele egy szep szamu rajongotabort.
Hogy az nvidia bevasarolta magat par fejlesztonel azzal csak maga alatt vagta es vagja a fat. -
#56458 de ez a magatartás egészségtelen :) van szabvány (directx) tessék arra megirni, a kártyagyárto detto készitsen annak megfelelő hardvert....
milyen szopás már, ha egy játék pár év mulva azért nem fut, mert kissé tulságosan adott hardverre/generáciora optimalizálták?
nem akarok sem atira, sem nvre "irt" játékokat, mert ki tudja, legközelebb is az ő terméküket veszem e - miközben az adott játékkal később is játszani szeretnék az akkori pécémen -
#56457 Miért, ha az nv meg tudja venni őket kilóra, akkor az ATI is -
#56456 egen, de a háromdét és az eyefinitit lehet flashreklámokkal az agyakba tolni, h "neked errre szükséged van, fogyasztó!" :(
az orosz fejlesztőkkel meg nem sokat lehet kezdeni szvsz... -
#56455 Itt nyilván nem a lock on-ról van szó, azzal már nem foglalkozik senki, bár most jött ki az új kiegészítője, így ez is lehet aktuális akár. De inkább az optimalizációért fizessenek akkor, ami a jövőbeli játékokat illeti, mert annak még lenne értelme. Az eyefinity nem rossz dolog, csak szűk réteget tudnak azzal befolyásolni (mint nv-nél a 3D-s szemüveg, csak mondjuk arról még ennyit sem tudhat az ember, mert arról nem nagyon lehet videót készíteni, tapasztalat kell hozzá). -
#56454 a szakemberek főnökei pénzügi emberek: ergo pár ember kedvéért nem fog X munkaórát a lockonba öletni, h neked jólegyen. inkább beépitteti az eyefinitys baromságot, amit aztán lehet reklámozni, hájpolni :( -
#56453 alapvető gond, hogy a rendszered vszeg szét van berhelve :( winreinstall!
és felejtsd el a driversweepert meg a többi "okosságot", használd a beépitett installert/uninstallert -
#56452 Igen, ez persze szerencse kérdése is, azért is írtam, hogy viszonylag kevés játék van, ahol ennyire látványosan kijön az optimalizálásból adódó különbség. Mondjuk mikor én vettem a kártyámat, akkor eléggé premier kategóriának számított (de a 4850 is csak 1-el gyengébb nála). Tekintve mondjuk, hogy a játék (lock on modern air combat) kb. 5-6 éves - és bármilyen furcsa, 1GB-os a game, de 1000x jobb grafikája van a HAWX-nél is pl.-, akár te is kerülhettél volna olyan helyzetbe, h felső kategóriás VGA-val egy kifejezetten idegesítő hibával szembesülsz. Nyilván az ATI-nál is szakemberek dolgoznak minden téren (bár a driverek láttán, ezt néha kétlem, de induljunk ki ebből) és észreveszik ők is, h nem egy fronton kell megverni az nv-t, hisz ott már meg is tették ezt. De így is még 2:1 az állás sajnos. -
#56451 Saját tapasztalatom nincs a témában, talán azért, mert nem szimulátorozok, vagy olyan régi játékokkal játszom, melyeknél nem a grafika az elsődleges szempont, de az is lehet, hogy a HD4850 muzsikál jól az elvárásaimnak megfelelően. Tényleg nem tudom.
Valószínűleg, én is gyilkolni tudnék, ha egy ~90 ezer Ft-os VGA a gépemben nem tudna "legyorsulni" minden ellenlábast, minden lehetséges feltétel mellett...
De - sajnos - soha életemben nem voltam elég közel ahhoz, hogy ez a probléma testközelből [értsd: premier osztályú VGA] érintsen :(
-
#56450 Már ATI is kinyithatná a pénztárcát ilyen dolgokra is, ha máshogy nem megy, mert baromi kiábrándító, ha egy játéknál azért csúnya valami, mert nvidiára van optimalizálva. Ezzel most szembesültem egy régebbi játéknál, amit annak idején még nvidia kártyámmal (7600GT) is játszottam. Perpillanat 4870-el gyönyörű a grafika szintén, de repülős játékról lévén szó, ha összefüggő felhőréteg fölé repül az ember, közvetlen közelről csíkosak a felhők... Itt még csak nem is a sz-r phisyx-ről van szó. Mivel ATI már sokkal jobb kártyákat gyárt, ezen a téren beelőzte az nv-t, nem is kicsit, szerintem ideje lenne a driver-ek javítására és a játékok ATI-ra való optimalizálására fordítaniuk a nagyobb figyelmet, ha hosszútávon meg akarják tartani a vásárlóikat és újabbakat szerezni. Hiába van az embernek nagyon erős kártyája, ha egy gyengébbel jobb teljesítményt tud elérni, logikus, h még mindig az nv-t választják sokan (kinek melyik játék, program a fontos), bár szerencsére a játékok többségénél nincs ilyen probléma. -
#56449 Ezen, sajnos, nem tudsz segíteni. Karitatíve térítgetheted őket, de el kell szomorítsalak: az efféle kórságot csak saját tapasztalat képes gyógyítani. Ha a delikvens önként hülye, akkor tehetsz elé egy Crossfire alapú gépet is, 2000+ FPS-t 37" TV-re pumpáló teljesítménnyel, akkor is az enringyiára fog szavazni, "mert arra optimalizálnak".
A (hipnotizáló marketing) gép(ezet) működik, az alkotó pihen...
-
#56448 Hi. Post-processing elvileg az OpenGL-t teszteli, az xtreme burning mode meg gondolom a stability teszt... Elvileg akarmeddig nyuzhatod, de 1 ora boven eleg szerintem. -
#56447 nem -
#56446 lehet olyanhogy 32-bites driver elindul 64bitesen ha a 64bites nem akar? -
#56445 Driver sweeper-el csinjan kell banni, olyat is le tud kaparni amit nem kellene (system fileok)... Problad meg telepiteni ezt: link, utana pedig a Catalystot. -
#56444 Hm, hogy tehetnek az 1GB-sre ilyen eltoszott hutot... -
#56443 Márpedig az 512-es kártya... 512-es dobozba nem tesznek 1GB-osat, ha mégis arról nem tud az eladó. Itthon egyébként is a fordítottja jellemző:)
ASUS EAH-5770 512MB:
Te kártyád:
ASUS EAH-5770 1GB:
-
#56442 Woohoo, ez végre jó driver, Az 10.02 óta semmi mással nem indul "nálam" a borderlands. -
#56441 Ez a problemam...
-
bajtokarpi #56440 Bocsi, lemaradt, a videókártya egy MSI Hawk 5770. -
bajtokarpi #56439 Üdv.!
Ha bekapcsolom a kombustorba a post-processing, illetve xtreme burning mode-ot, ezek a funkciók "mit csinálnak"? Mennyi ideig kell, vagy szokták futtatni a stability test-et, ha meg akarok győződni róla, hogy stabil a vga-m?
Köszi -
#56438 Miert nembirom felrakni rendessen az ATI drivert? win7 x64 leotorltem a regit nagyon nehezzen a driver sweeperrel... -
#56437 Akiknek amd+ati konfigjuk van, van köztetek olyan aki használja a Fusion-t? Én próbálgattam régebben, de annyira nemvettem észre sok változást (igaz, annyira nemmerültem bele), felis adtam, mert amivel én játszok, az megy alap rendszerterhelés alatt is szépen, de mivel fosch netem van, nagyobb volt a pingem, mint az fps-em...ugyhogy feladtam az online-t! :s
Csak arra lennék kiváncsi, hogy aki használja, ő mennyire veszi hasznát!?
(Solten kérnék egy xfx5770 logót! Thx!) -
#56436 nekem működött -
Blum #56435 Ezt már én is láttam. Azonban...
"We're sorry, but this download request cannot be authorized. " -
Dobronski #56434 Ilyenek a cod-osok. -
#56433 ez már jó hozzá elvileg, ma jött -
Blum #56432 Radeon HD 3xxx szériára mikorra várható új driver? -
#56431 most is csinálja, feladom :D -
strebacom #56430 No mondtam én...jó driver ez....higgyé nekem én tesztelem egy ideje...
-
#56429 most pl normális már egy ideje, lekaptam a nem kellő AMD húzással kapcsolatos blablablát meg ilyesmi, lehet az kavart be, majd meglássuk :D -
strebacom #56428
Hát nemtom lehet a te karidat nem szeresse....
Nekem még HD film alatt sem veszi fel csak game alatt....pedig 30' monitorom van....
-
#56427 az sem az h ha cccben berakom h ati overdrive-nál alapértelmezettre akkor visszarakja a normál órajelekre, megy vele 1-2 percig majd megint 400/1000? :D eddig ilyen nem volt (előzővel se, ha azt visszarakom akkor minden ok...) -
strebacom #56426 Na ez nem driver hiba.....hehe... valami fut a háttérben, ami baxtatja az órajeleket....pl. quicktime, vagy winampagent vagy valami.....én telepítéskor mindnen olyat leállítok ami felesleges....
Nekem most ennyi futó folyamatom van, Win7-64Ulti....és még fut az Everest,Msiafterburner.....
Egy jól beállított rendszeren kb. ennyi alkalmazás fut....
a driver jó a többi user-error miatt van....
-
#56425 Sztem is érdemes inkább reklamálni ameddig lehet. -
#56424 Valami nem stimmel ott, azt mondod 1gb, de itt pont így néz ki az 512mb kártya, ha viszont 1 gb, akkor miért van a dobozon 512?
Originált volt a csomagolás?
Én már tuti kivertem volna a balhét az eladónál, amit megrendelek azt kapjam és olyan dobozban ami jár hozzá, má ha ha tényleg 1gb-os kártya, bár azok másképp néznek ki.
Szerintem csekkolj le mindent rajta... -
#56423 felraktam, nem igazán hajlandó 400/1000nél lejebb venni az órajelet inaktivitás mellett, csak amikor bekapcsolom a gépet akkor egy fél percig...hát nemtom -
#56422 Asszem mind megvan.
De nem tuti :/ -
#56421 Techpowerup tesztjeit rendszeresen atfutom, ok meg odavannak az Asusert... :D Ilyen meg nem fordult meg a kezeik kozt es egyeb tesztekben se talalkoztam vele.
#56420, belapeter: Win7 az jooo. Amugy ha XP-t hasznalsz, feltetted a driver telepitese elott a .net framework-ot? DirectX9 fennt van (legujabb)? -
#56420 Jövőhéten lesz Windows 7.
Akkor javul majd a helyzet?