90029
  • Gibor
    Pedig ismerősöm 4870 en ért 4890 Vapor-X et kapott ^^ nem is panaszkodott :D
  • belapeter
    De istenem miért kell ezt csinálni?
    Most direkt csinálják vagy véletlen?
    Mert én még olyat nem hallottam volna sehol hogy valakinek a megrendeltnél jóval erősebbet küldtek volna! ....
  • snake200
    ebböl ugy tünik nekem
  • belapeter
    Na és most mit csináljak?
    e-mail-be írjunk nekik vissza egy kis leb*szással kiegészítve vagy hogy?
    Mert nem én rendeltem,hanem egy számítógépes fickó,én még Szlovákul is alig tudok xD
  • belapeter
    Akkor ezek szerint megint átb*sztak?
    Az elős videókariva lis átkúrtak ...
    Kezdem unni

• IMYke2.0.0.0
    DX11 nVidia módra, avagy a GF100 akcióban

Az nVidia a kártyák indításakor igyekezett óvatosan becsülni a sebességtöbbletet és 5-10% előnyt jósolt a kártyáinak a HD5850-nel és HD5870-nel szemben. A GTX470 ezt körülbelül be is tartja, míg a GTX480 túl is lépi, hiszen átlagosan 13-14%-kal gyorsabb, mint a HD5870-es. Persze ebben semmi meglepő nincs, a chip méretéből adódóan ez a kötelező minimum, nagyon csalódottak lettünk volna, ha 10% alatt lett volna a különbség. Azonban ezzel már el is fogytak az előnyök, és sajnos van bőven olyan szempont, ami az új kártyák ellen szól. Az első, hogy az óriási késés ellenére még mindig nem érhetőek el nagyobb mennyiségben, úgy kell vadászni rájuk. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy az áraik a közelében sincsenek annak, amit az nVidia anno bejelentett. A GTX 470 majdnem annyiba kerül mint egy 5870-es, és így már nem jó vétel. Sajnos a GTX480 ára is az 5970-hez áll közelebb, nem az 5870-hez. Remélhetőleg ez a következő pár héten változni fog, de biztosra nem tudhatjuk. Vannak felhasználók akiket nem hat meg, de mi nem tudunk szó nélkül elmenni a fogyasztás-melegedés-hangerő trió mellett sem, ami főleg a GTX480-at érinti. A kártya többet fogyaszt és jobban melegedik mint egy 5970-es, és a hangereje sem alacsonyabb. Persze egy nagyon erős csúcskártyáról beszélünk, de nem olyan erősről, mint az 5970, ami két GPU-t hordoz magán. Abból kiindulva, hogy a két GTX között mekkora különbség van fogyasztásban, könnyen belátható, hogy a 480-astól nem sajnálták a feszültséget.
    A jövő azonban, ha hasonlóan megkésett is, de nagyon jó is lehet. A Fermi architektúra minden kétséget kizáróan erős, jól megtervezett és könnyen skálázható, ezért kivívta elismerésünket. Sokat várunk a középkategóriás megoldásoktól, amik már remélhetőleg mentesek lesznek a csúcskártyák gyerekbetegségeitől, és komoly konkurenciát jelentenek majd a Radeonoknak, ami egy árverseny beindítását eredményezheti. Idővel a GTX470 és GTX480 ára is helyrerázódhat, és ha jobb vétellé nem is válnak, mint a HD5800-asok, de egy szintre kerülhetnek velük, ha elnézzük a hátrányaikat, és tudjuk, hogy sokan el is fogják. Nem szabad elfelejteni, hogy egy új architektúrát bevezetni sosem egyszerű dolog (emlékezzünk csak a hasonlóan forró és sokat fogyasztó HD2900XT-re), és az nVidiának kevesebb tapasztalata is van a friss gyártástechnológiákra váltással, mint az AMD-nek. Nyáron remélhetőleg jönnek az olcsóbb Fermi-k, ősszel pedig már számíthatunk egy frissített Radeon szériára, ráadásul jövőre az ATI is architektúrát akar frissíteni, és 28nm-en elrajtolni. Nem fogunk unatkozni az biztos.

• MR ME
  • pxxl
  • mflex #56531
    Regisztráltad az everest-tet, mert csak akkor ír ki minden lófaxt! (összegzés) :D
    Igaza van MR.ME kollégának, inkább a gpuz-t, az ingyenes és ebből a szempontból a legjobb...
  • mflex #56530
  • MerlinW
    azenyimen1024darabmemóriavan
  • pxxl
    bazzeg :D számold meg hány db memória van a nyákon :D
  • MR ME
    "gpu-z" nevű program megmond neked pontosan mindent róla
  • belapeter
    Asszem ezaz!
    Sok mindent vagyis mindent megmutat a gépemről. De azt nem írja a Grafikus vezérlőnél hogy hány MB! :(
  • belapeter
    EVEREST Ultimate Edition 5.50.2119 Beta / 5.50.2100
    Ez megfelel? Vagy nem ez kell nekem?
  • redmonk
    Hogyan tudok utánanézni? Bocs fiúk de új vagyok nagyon ilyen téren
  • IMYke2.0.0.0
    Rossz forrásból készített anyag esetében ugyanolyan szar végeredményt látsz mozgásban.
    Mindig (!) nézz utána, hogy milyen BIZTOS forrásból készült az a film, amit később "HD"-ként akarsz mutogatni másnak...
  • belapeter
    Hogy micsoda?
    Szerintem progi elsz...
    Lehúzom és írok...
  • redmonk
    köszi
    kipróbálok egy ilyet
  • MR ME
    ég és föld a 2...persze sima crt tv-n nézve nem sok különbséget észlelnél de lcd tv-n vagy gépen látszik h nagy a különbség
  • redmonk
    Mi ez a x264 filmek? Mennyire jó minőség ez (mármint a sima DVD-hez képest)?
  • Solten
    Nagyon alacsony az NVIDIA GF100 kihozatala

Ezert strategia-valtas tortent a cegnel, a cel a kulcstartopiac meghoditasa: link :)
  • MR ME
    nekem csak 720p-s van, azért még írhatok ide? :|
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, de hiába, ha a film nem :)
    Én a Baraka-val szoktam példálózni: 24,6 GB-nyi tömény szépség. Nyers Blu-Ray.
  • mflex #56515
    The Dark Night->18gb

Mondjuk minőségre is odabax!

• Solten
  • arty
    mkv, 5-10+ giga
  • arty
    gpu-z, everest mit mond rá? mert a hypermemory nem éppen csak a vga ramját jelentheti, hanem a központit is, egyben!
  • IMYke2.0.0.0
    TV-sorozatok esetében [pl. 24, Chuck stb.] nagyrészt HDTV-ről rippelt divx-szel ütközik az ember = köze sincs a valódi HD-hez. Méretük: 180-360 MB között mozog.
    Ugyanezen sorozatok HD-adásainak kódolt ripjei már ütik az 500-1200 MB-ot is.

A lemezekről készült ripek [DVD-rip, Blu-Ray-rip] pedig attól függően nagyok, vagy "kicsik", hogy a készítő mennyire veszi a fáradtságot, és mennyire kívánja 1:1-ben megosztani a WRZ-majmokkal a forrását.

Ha 1:1-ben teszi fel a netre, az többnyire DVD5/9, vagy BD anyag. Ilyenkor a méret minimum 4.4 GB... a határ a csillagos ég [főként sorozatok DVD/BD-inek esetében!]
    Ha rekódolja, akkor - ahogy írtam - a minőségtől, és a tároló formától függ [*.mkv, *.avi, *.mp4 stb.].
  • belapeter
    Szerintem csak simán rossz dobozba tették vagy valami ...
    Amúgy nagyon jól szolgál
  • belapeter
    Köszi hogy ennyien próbáltok segíteni.
    De igaz,én 1GB-ossat rendeltem,az adtalapon is 1GB-ot írtak,a dobozán 512-őt,de a CCC is 1 GB-nak (1024MB) ismeri fel!

• redmonk
    köszi

ti milyen típusú filmeket néztek? a hd filmek mind ilyen nagy fájlok? vagy van vmi rip is amiben nincs menü stb viszont minősége megmarad?
  • mflex #56507
    A 10.4-es driver nálam semmi javulást nem hozott, minden maradt a régiben. (lagg, etc)

Az 10.x viszont faszályos lesz, ha a hőmérséklet vezérlőt is belövik.
  • pxxl
  • arty
    MPCHC (valami uj build!!!)
  • [HUN]FaTaL
    MPC-HC
  • IMYke2.0.0.0
  • mflex #56502
    Kis off:
    Idáig olvasgattam mindenhol, hogy az ubisoft mennyire Atya úristennek tekintette magát, az új DRM védelmével, amit egy állítólag népszerű hacker csapat tegnap végleg "kifingatott"! :D Sőt még egy üzenet is küldtek nekik a mappában lévő NFO fáljban a crack mellett, ami halálos!
    Jelen esetben az ACR2-ről volt szó.

"Köszönjük, Ubisoft, ez egy igazi kihívás volt, de nem állíthat meg minket semmi. Legközelebb a játékra koncentráljatok a DRM helyett, mert ez utóbbi valószínűleg iszonyatos lehetett a legális vásárlók számára. Mi csak az ő életüket könnyítjük meg."

Erről ennyit! :-)
  • MR ME
    KMPlayer
  • gruber trans
    Üdv mindenkinek.bocs hogy itt kérdem de mért van az hogy egyes játékoknál kidob olyan hibaüzenettel hogy valami a documentum\local\....txt??