90029
  • MR ME
    na és egy már nem kapható kártyának ki mondja meg a mostani piaci értékét? érted, ott a garancia, ők nem tudnak nekem ugyanolyan kártyát adni, akkor miért is nem fizetik ki nekem az árát? miért én járjak szarúl? ők garantálták nekem h ennyiért megveszem a kártyát és az nem fog elromlani, vagy pedig ha elromlik akkor kapok egy másikat, nem tudnak másikat adni, tehát kérem vissza az árát, ebben semmi jogtalan nincs...
  • pointer4
    Nem, a mostani piaci értékét kell visszafizetniük, avagy egy vele azonos kategóriájú kártya árát.
    Jogtalan gyarapodás, vagy valami ilyen hülye neve van annak, ha az eredeti árát kérnéd vissza.
  • arty
    méret a lényeg :) (a játékok pl 145,86 %-al élvezetesebbek)
  • Lacee86
    Az komoly! :D
  • Gibor
    Hát ha ugyanolyan típusú 8800 at nem tudtak neki adni akkor vagy abban az értékben néz mást vagy visszakapja a lóvét.
  • Zoli007
    Vedd ki a grafkártyát a foglalatból és tedd vissza.
  • MR ME
    *tugyiti
  • MR ME
    hát nem, de persze ez nem biztos h így van, de én így tudom
    nemg tugyutu már járt hasonlóképpen egy 8800gt-vel, neki visszaadták a pénzt, vett is belőle 4890et :D
  • fook
    azjó :D 40kp :D
  • Lacee86
    Azzal nem kicsit járna jól. :)
  • MR ME
    nem is hiszem h fognak találni neked még újat, ilyenkor pedig elvileg vissza kell fizetniük az akkori vételárat ha jól tudom
  • fook
    azaz ugyanolyan típusúra ? nekem nem kell 8600 gts :S:D
  • donoki
    még mindig nem jó, minden legújabb drivert felraktam az alaplaphoz is, de most meg a catalyst nem nyílik meg... de még mindig 2x-esen megy a vga :/ lehet holnap winreinstall... megnézem azt
  • pxxl
    jah és ugyan olyanra. én egy szar dvd írót nem tudtam másikra biznszelni pedig bőven fizettem volna rá -.-
  • donoki
    megvolt...
  • MerlinW
    Alaplapi chipset driver-t frissítsd/telepítsd újra.
  • donoki

valaki segítsen mert megőrülik, hol tudnám visszaállítani, hogy 16xosan menyjen a vga?:SS egyik napról a másikra megváltozott... lehet,hogy ezt 10.4es catalyst felrakása okozza? vagy mi lehet a megoldás?:S bios-ban nem tudok ilyesmit állítani.. :S
  • fook
    a francba :D akkor majd el kell adnom a vidkarit :D:D
  • Blum
    Szerintem igen.
  • fook
    eléggé :D:D
    Amúgy garanciás vidkarit csak vidkarira cserélnek üzletekben ?:D
  • Blum
    :DDDDD
    FAIL.
  • fook
    ááá ezt nem hiszem el :D vagy egy óráig néztem hogy melyik venti ennyire hangos , erre a hülye Chillstream joy ment mellettem :D
  • donoki
    legújabb bios se segített :/
    játékokban hihetetlen lassú, szaggat az összes játék, gta4 stb... eddig full simán ment majdnem legjobb grafon, igaz nem full distance meg ilyesmi, de szép volt.. most meg leraktam leggagyibb grafra, akkor is szaggatott, felraktam maxra, ugyanaz volt :/
    vki help..
  • Solten
    Driver sweeper akkor meger egy probat.
  • Hellsing47
    se uninstallálni, se újratelepíteni nem engedi csökkentettben
    ismeretlen hibára hivatkozik

amugy most sikerült vele játszani 1órát, a kártya 79-80fokra melegedig max, a venti 60%-on pörög
  • Klemice
    impressive
  • Solten
    Neztem egy kulfoldi tesztet az XL-rol, egy Philips IPS-el hasonlitottak ossze, persze tobbnyire a technikai korlatok kozbeszoltak de par esetben leverte azt kepminosegben, sokkal szebb homogenebb kepe volt. Nem semmi amit kihozott a TN-bol a Samsung. Jo dolog ez a LED-es panel.
  • IMYke2.0.0.0
    A válaszod itt van:

Képminőség

Ami a képminőséget illeti a Samsung XL2370 kimagaslik a mezőnyből. Színkezelése kiváló (még ha a színátmenetek nem is tökéletesek), a gond nélkül beállítható színhőmérséklet pedig óriási előny, a gyári, kiegyenlített értéken semmit sem kellett változtatnunk. Kontrasztértékével sem szégyenkezhet, ugyanis a szürkeárnyalatok széles tartományát képes megjeleníteni, egyedül a legsötétebb árnyalatok okoztak neki gondot. Az alacsony fogyasztás ellenére a fényerőtartalékkal sincs gond, ha kell, rendkívül világos képe van a monitornak. Csak érdekességként jegyezzük meg, hogy AV módban csak egy közepes szintig csökkenthető a fényerő, ezért ha sötétebb képre vágyunk, akkor feltétlenül PC módban kell használnunk a monitort (számítógéphez egyébként is ez ajánlott, de a kijelző gyárilag AV módban érkezik).

A monitor natív felbontáson mindkét digitális bemenetén (HDMI, DVI) gyönyörűen éles szövegmegjelenítésre képes, ráadásul VGA átalakítóval is meglepően szép képet produkál. Skálázása közepes (viszont ezt minden felbontásban egyformán tudja), ezért próbáljunk natívon játszani, de ha nem megy a 720p még így is használható. A PC/AV kapcsoló a monitor képarány kezelésére is hatással van, ugyanis AV módban kézzel állíthatjuk be, hogy kitöltse a képernyőt vagy 16:9 vagy 4:3 megjelenítést használjon. PC módban csak a szokásos Wide és Auto megjelenítés közül kell választanunk. Előbbi minden esetben kitölti a képet, utóbbinál az automatika dönti el, hogy oldalról mekkora összenyomást alkalmazzon. A kijelző egyedül az 1360*768-as felbontást nem tudta megfelelően lekezelni, a többi képarányt (4:3-asokat, 5:4-est és még a 16:10-eseket is) tökéletesen torzításmentesen jelenítette meg, ami ritkaság.

A led megvilágítás előnye most is megmutatkozott, a fekete képernyő szép homogén, a kijelzőn nincs semmilyen zavaró bevilágítás vagy foltosodás. A látószögek is meglepően jók. Oldalról megfelelően olvasható marad a kép, ezért a nézési szög egy társaságnak sem okozhat gondot. Mindössze annyi hibát róhatunk fel a monitornak, hogy ilyenkor enyhén vöröses árnyalatba húz a képe (de ez csak szőrszálhasogatás, nem igazán látszik). Felülről gyakorlatilag alig változik a kép, mindössze enyhén sötétedik, alulról viszont a szokásos durva sötétedéssel és némi színtorzulással kell számolnunk. A fekete mélysége nem rossz, de lehetne kicsivel sötétebb is, azért összességében az XL2370 még ezzel együtt is remekül szolgál mozivászonként. A készülék válaszidő-gyorsítást is kapott, mely három fokozatban szabályozható: Normal, Faster, Fastest. Az utánhúzás már Normal módban sem vészes, de a legerősebb fokozattal látványos javulást érhetünk el, cserébe ilyenkor némi szellemképpel is számolnunk kell a gyorsan mozgó helyeken. Emiatt most is az arany középutat, vagyis a Faster beállítást javasoljuk, ahol még nem zavaró ez a jelenség, de már a válaszidő is kellően gyors a zavartalan játékhoz. A kijelző bemeneti késése alacsony, így emiatt sem kell aggódnunk, az irányítás közvetlen.
  • Solten
    Akkor tedd fel a legfrissebb BIOS-t.. :)
  • donoki
    az már megvolt, cmos reset is volt, de még mindig hülyül :/
  • pxxl
    akkor reseteld a bios-t
  • donoki
    shit :@ amúgy megnéztem egy korábbi gpuz képemet, és ott még 16x*-osan ment a vga-m, most nemtom mi állítódott el.. de biosban nem találok olyat, ahol ezt állítani tudnám :/

#58126 erre valaki?
  • pxxl
    sehogy
  • Solten
    Sehogy (tovabbra is banner -> crossfirex...).
  • donoki
    a hibrid crossfiret hogy lehet megoldani? 4870 és integrált 3300-as között?
  • Klemice
    Ezekben a ledes cuccokban milyen panel van amúgy?
  • IMYke2.0.0.0
    Sajnos, amióta megvan a TV-kártyám - úgy 6 éve - egyszerűen nem tudok úgy dolgozni (szöveg- és képszerkesztés), ha nem szól zene, ill. nem megy film, vagy TV a képernyő tetszőleges sarkában...
    19"-es monitor esetében ez nem volt annyira kényelmetlen - a 17-esen gyk. szar - és ha mostanság vennék egy "óriás LCDTV-t", elvárnám, hogy PIP legyen benne... ne kelljen már a TV-kártyámat használni...
  • IMYke2.0.0.0
    Fáj is rá a fogam... csak munkára jobb lenne a 2494HM... átkozott hardvergyártók, nem tudnak olcsó, de IGAZÁN jó cuccot készíteni [kapitalizmus, suxx].
  • Solten
    Megjelent egy ujabb, GPU-Z-hez hasonlo (monitorozo) programocska, telepiteni se szukseges: GPU-Shark.
  • Solten
    Hjah, az XL2370 kegyetlen jo cucc...