90029
  • fery02
    Ehhez a szellőzés témához egy picit még, ha megbocsátotok hozzászólok.

Eddig az én kártyám is olyan 54-56 fokos volt, de pl ma már elég jó idő volt, feltűnt, hogy néha 59-et is mutatott.
    Nekem csak egy 12-es venti van hátul (gyárilag), de tervezek még egy ugyanolyat előre is, hogy átjárja a házat a levegő.

Olvastam olyat, hogy néhányotok még ezek mellé oldalra is rak, hogy oldalról is fújjon be levegőt.

Én úgy gondolom, hogy ez inkább hátrány lehet, mert egyrészt belezavar a huzatba és így rontja a hatásfokot, nem mellesleg meg ezért hangot is kelthet (legalábbis nálam szerintem, hogy a CPU venti is hátra fele fúj, tehát nem közvetlen a CPU irányába, mindenképp jobb lenne csak az egy irányú áramlat).
    Arra is gondoltam, hogy majd leragasztom a gépház oldalán lévő lyukakat is.
  • R420
  • Blum
    LINK
  • R420
    Ezt a sweepert tudnál linkelni?
  • Blum
    Esetleg még annyit megpróbálhatsz előtte,hogy Vezérlőpultból uninstallálod a drivert,utána restart,csökkentett módban indítod és egy driver sweeperrel lepucolod a maradékot. Ezután restart,elindítod normálisan és telepíted a 10.5-öt vagy (inkább) a 9.8-at.
  • R420
    Hát igen de inkább újrarakom a rendszert már öreg is és lassú talán segít a problémámon,azért köszönöm a segítséget.
  • Blum
    Ez elég érdekes.
  • R420
    Van hozzá driver csak ha telepítem akkor nincs semmilyen módon CCC-m.
  • Blum
    WTF?
    Akkor nincs is driver a VGAhoz? xD
    Letöltesz egy drivert,telepíted,restart és lesz CCC-d. (Catalyst Control Center)
    Tálcáról vagy Asztalon jobb klikk-el tudod megnyitni.
  • R420
    Aha de ha az alap eredetit amit kaptam hozzá ahhoz nicsen CCC.
  • Blum
    Zmodban tök mind1 milyen driver van fent.
    Driverből megráncigálod az élsimítást (Anti-Aliasing) meg a Standard Setting-et felhúzod maxra és annyi.
  • R420
    ETS.Zmodos munkára használnám a jó grafikát.
    #58890:HD3870,Innen az első driver.
  • Gibor
    Először-is, fogalmazz értelmesen, ez egy gyenge 1es. Másodjára milyen videokártya? Milyen driver? M ilyenjáték? Meg milyen DirectX?
  • Blum
    Kitalálom. GTS/ETS?
    Egyszerűen azért,mert a GTS/ETS meg a többi szutyok még egy ősrégi szar prism3d motorra lett építve,ami az OpenGL-t használja főként. DirectX-ben meg egy fos.
  • R420
    Sziasztok!
    Az miért van hogy játékba ha DirectX-ben futtattom akkor a grafika egy okádék pedig élsimítás 8X húzva van a kártya de ratyi de új driver a régivel nem csinált ilyet.
  • Klemice
    bazz :D:D
  • MerlinW
    Hotfix azért olyan nagy, mert tartalmazza az összes verziót (XP, W7, 32/64bit)
  • janihunk
    Mind1 majd akkor próbálgatom. Köszi a segítséget.
  • Solten
    Csak egy pelda volt. :) Akkoriban meg nem volt Furmark (tudtommal).
  • janihunk
    Az el se indul:D Celeronom van. A mag 855 után ha felhúzom szétesik a kép és csak újra indítás segít. Memóriát meg eddig max 750ig mertem. Riva-T vel csináltam. Ebben az MSI afterburner ben ilyen:
    Alapon:

Felhúzva:

• Solten
    Ki kell tapasztalni. En megkerestem anno azokat az orajeleket, amin meg stabil a kartya, nem melegszik tul (pl egy haromtremark 06 teszt vegigfut-e akadas nelkul).
  • janihunk
    Van rajta egy 12cm venti 12v on pörög max terhelésen 2óra gamelás után 55-56° nál feljebb nem megy. Szerinted menyi lenne így a max amit kilehet húzni belőle?
  • donoki
    :D
    inkább segítsetek gyertek át a "milyen gépet vegyek.." c. topikba és írjátok le a véleményeteket arról a hűtőről amit írtam.. szerintem az elég jó, és nem csak szerintem elég sokan "díjazzák"
  • MR ME
    szárazjég
  • arty
    ventivel :) ha a házad olyan, hogy a winyo tartó keretek elé lehet ventit rakni, tedd meg!
  • donoki
    Oké
    Csak még1 off:
    Xigmatek Durin D982
    Ez már szerintem elég jó.. bár ez már jóval drágább
  • Solten
    Az lenne a gaz ha forro lenne... :D A lamellak langyosak. Az Alpine11 PRO meg semmivel se jobb teljesitmenyben a gyarinal. De tenyleg a "hutok topik" temaja ez mar.
  • donoki
    megfogtam a cpu hűtőt, és a kezemnek még melegnek se mondható :o szinte egy szinten van a kezem hőszintjével :D
  • donoki
    jaj hülye vagyok, forma1et néztem, elírtam.. a vinyókra céloztam, hogy azokat hogy lehetne lehűteni :D
  • arty
    procikat?? cpu hűtőt megfogva tűzforró? mert ha meleg vagy langyos, akkor sz*rd le :)

de az 50 fokos samsung winyo az gáz. és hogy csukott szemmel átkelve az uton nem halsz meg, az nem jelenti, hogy így kell közlekedni ;)
  • donoki
    hát ez a hőfok már így van több éve és eddig *3xkopp* nem volt semmi probléma.. de a procikat hogy tudnám hűteni?
  • arty
    nem kell, mehet a hotfix egyből
  • arty
    és amíg a legtöbb program (játék) 32bites, semmit nem ér a 64bites OS ...
  • arty
    én a winyokat hűteném egy ventivel - már ha fontosnak érzed az adataidat :)

(többi ok)
  • benőmenő
    Ez előtt fel kell rakni a sima 10.5-öt?
    Vagy elég csak a hotfix?
    (csak azért bizonytalankodom, mert a driver 72mb, a hotfix 113)
  • berczely
    Hát nem Phenom II 955-ös procid lesz?
  • donoki
    Milyen am3mas?:S
    Na mind1, ne offoljunk... ott a Milyen gépet vegyek MOST c. topik..
  • berczely
    Ezt hogy tudod rátenni am3-as foglalatra?
  • donoki
    Igen, mivel általában 2-3ezer a postaköltség, és nem fogok csak azért kiadni ennyi pénzt... ja és ennyiért nem veszek procihűtőt :x nekem csak átlagfelhasználáshoz kell, meg egy kis tuning, amennyit a stock cooler bírna..
    Szerintem marad ez: Alpine11 PRO
  • Solten
    Es csak az Iponrol meg Giannitol lehet vasarolni? (link). Vagy: link.