90029
  • IMYke2.0.0.0
    Tápegység eszembe se jutott...

...hány ventilátoros?
    ...szívja-fújja a levegőt?
  • kifli
    táp milyen? Minden tesztprogramnál meghal ilyen hőfoknál a kártya? játék közbe van gond? Furmarkal nézd meg, melett mennyen egy gpu-z és a sensor fülön nézd a hőmérsékleteket, úgy rémlik ott ottvan több modulnak is a hőmérséklete.
    Más nem jut eszembe :/

Ha nem jön be, akkor garancia?
  • IMYke2.0.0.0
    Korrekt játék - a fejlesztők [Raven] kellő mértékben vették a bátorságot nevesebb játékok ellopható/alkalmazható játékelemeinek felhasználáshoz, módosításához.
    A játékban számos régi játék elemeit fogod felismerni, ha kipróbálod [és van elég angol tudásod ahhoz, hogy megértsd a sztorit - feliratozás ugyanis nincs... igen, 2010-ben].
    - TimShift (időmanipulálás)
    - Half-Life 2 (gravitáció manipulálás -voltaképp ez is az idő manipuláló eszközé)
    - Doom 3 [fények, feszültség-keltés]
    - Bioshock (hangjegyzetek, hangok, avittas, 50-es évekbeli környezet
    - Borderlands [környezeti elemek, poénok]

Egyszóval, könnyed, szórakoztató, és "egynek elmegy" játék, amit akár 2x is végigjátszhat az ember, a Time Manipulator Device miatt.

A játék három befejezéssel bír, sajnos, mindegyiket meg lehet tekinteni az utolsó automatikus mentéspont betöltésével. De amúgy, jó poén.
    S nézd végig a "Credits"-et, mert utána is látsz majd valamit...

• SgtChris
    Még a gyári cooler van rajta, igaz arra egy 14cm-es hűtő nyomja a levegőt és egy 8 cm-es húzza ki a meleget a házból... Tennék rá Chillát, de alig kapható, vagy csak iszonyat drágán találom...
  • Blum
    Ha már így mondod,akkor megkérdezném így témán kívül,hogy Singularity-ról mi a véleményed? Mennyit játszottál vele? Feleslegesen nem tölte..izé..venném meg :)
  • IMYke2.0.0.0
    Gépünk szinte tök egyforma - a házad nem írtad.

Nekem semmi gondom vele.
    A HD4850-est ATI Tray Tools-szal hajtom meg, egy profillal, és 65 foktól kezd el a ventilátor 35%-on pörögni.
    A házam egy Cooler Master Elite 331 - elöl 10/hátul 12 cm ventilátorral, oldalt egy a CPU-hűtőről levegőt (meleget) elterelő torokcsővel az oldallapon át.
    Terhelés [Quake 3, Singularity, STALKER Chernobyl, Saboteur stb.] mellett felmegy 74-76 fokra, ventilátor 50%-on. Atomstabil a rendszer.

A gépedben lévő ventilátorokhoz nem tudok programot ajánlani [Gigabyte VGA-hoz adnak speckó progit], de az MSI Afterburner és/vagy az ATI Tray Tools megoldás lehet a problémádra.
    Egy próbát mindenképp megérnek.

Fontos, hogy a géped jól szellőző, a számítógépházad zárt és lehetőleg nem napnak, ablaknak kitett helyen legyen.
  • Jimanszky
    Tudnál ajánlani vmi progit Gigabyte alaplaphoz?Ventit szeretnék szabályozni.Felmegy és 77 fok körül megadja magát a vga, gép restartol.
  • IMYke2.0.0.0
    Hardver túlhajtása - Ventilátor - Automatikus kitöltés és utána kézzel hozzáadsz mindegyik értékhez 5 fokot, alul elmented tetszőleges névvel és beállítod, hogy induláskor ezt használja.
    Kész.

Ha minden 3D-s alkalmazásnak külön profilt akarsz, és/vagy 3D/2D-nek külön, azt is meg tudod tenni, profilokkal.
  • Jimanszky
    Szerintem a 90 körüli hőfok nagyon sok!Milyen hűtő van hozzá?De majd az okosok kijavítanak
  • SgtChris
    Üdv Urak! Egy 4850-em van, semmi panaszom nincs rá. DE! Mostanában nézegetem, hogy 2D-ben a venti fordulata 34-36%, de így 82-85 fok között üzemel. 3D-ben sem ugrik meg a fordulatszám jelentősen, igaz a hőmérséklet sem megy 90 fok fölé sokkal, de azért aggaszt. Próbálnám orvosolni ATI tools-al, de kéne egy jó profil a beállításhoz....
  • Jimanszky
    Nekem is tudnál segíteni?
    A problémáról lentebb találsz pár hsz-t
  • kifli
    szedd le ezt a dll-t:

LINK

másold be ide: C:\WINDOWS\SYSTEM32
    ha 64 bites az oprendszered akk ide: C:\Windows\SysWOW64

aztán start->futtatás

"regsvr32 c:\windows\system32\dx8vb.dll"

64 bit esetén:

"regsvr32 c:\windows\sysWOW64\dx8vb.dll"

(idézőjelek nélkül persze :))
    Remélem segít.
  • Jimanszky
    Srácok!Egyéb tipp a problémámra?
  • tmisi
    Jajj csak ezt ne...
  • Blum
    Lady Gaga
  • IMYke2.0.0.0
    Mindegy hogy ki: randa mint a bűn - [Talán Gaga]
  • strebacom
    No ez ki:

• strebacom
  • Blum
    és ezt most miért ide?
  • MerlinW
    Semmi köze az ATI drivernek a DX-hez. Mint írtam a VGA-t felejtsd el, nem ott kell keresni a hibát.

Ha dob valami hibaüzenetet guglizz rá: játék neve + hibaüzenet
  • erieskrisz
    Elvileg a játék rákérdez hogy telepitem e a DX 8.1 et de nagyon hamar átugrik a dolgon nem hiszem hogy telepitené lehet azt valahonnan külön telepiteni ha már fent van a legujabb ATI driver??

• MerlinW
    DX8-at telepítetted külön?
  • erieskrisz
    Frissen raktam fell mindkétt oprendszert mi lehet a gáz nagyon idegesit a dolog
  • MerlinW
    VGA-t kizárhatod. Windows lesz a ludas, illetve valamelyik összetevője.
  • Jimanszky
    Sajna nem jó.Lehet újra kell pasztázni.
    Nem kell jajongni, nem vagyok a vga-k szakértője:)
  • erieskrisz
    Sziasztok szeretnék egy kis segitséget kérni lecseréltem a 4850 es karimat egy 4870 re és az volna a gondom hogy egy régebbi kb 8 éves játék nem hajlandó elindulni ezzel a kártyával a játék neve (soldier of fortune 2 Direct-x8.1 et használ) csak a multi részét tolóm már kb 6-7 éve és most nem tudom hogy lehetséges e hogy az új videokari miat nem hajlandó e elindulni vagy más lehet a gond bár probáltam XP és WIN 7 alatt is de mindig jön a hibaüzi hogy a sof2.exe hibát észlelt ezért leált blablabla az új játékokkal semmi gond nincs mindegyik elindul ötlete vann valakinek mi lehet a gond
  • Zoli007
    Jajmá ember! Milyen fordulaton megy? 2000? Akkor biztos jó. Hangos, nem hangos? GPU Caps Viewer, Furmark.
  • Jimanszky
    Akkor most vszínű jó lesz alaplapról?Milyen progival teszteljem?
  • Zoli007
    Most nézegettem, és úgy tűnik, tápról csak 5 V-ot kap. Nem gondoltam, hogy most raktad össze, egyszerűen nem vágtam, hogy akarod vezérelni szoftveresen, ha a tápra van kötve.
  • Jimanszky
    Fél órája megy a prime 95, semmi hiba..kéne egy frankó vga test progi.
  • Jimanszky
    Másfél évig nem volt vele gond..Szóval nem hiszem, h anno rossz lehetett vmi, de javíts ki ha tévedek.Csak leírtam, mert biztos azt gondoltad, hogy most raktam össze a Chillával;))
  • Zoli007
    Nem baj, csak így nehezebb vezérelni. Ha viszont ráraktad az alaplapra, akkor lehet hogy fogod tudni Speedfannal, bár Gigabyte lapnál erősen kétlem. Igazság szerint nem vágom, mit akarsz növelni, tápról 12 V-ot kellene kapnia. (Hacsak nem 5 V-ra volt kötve.)
  • gameplusz
    Ott is jónak kell lennie ;)
  • Jimanszky
    Sajna "csak" az alaplapra tudtam.Futtatok egy prime 95-öt.
  • kifli
    jó lesz
  • Jimanszky
    Akkor rádugom karira, igaz h 4 pines a csati, de biztos jó lesz úgy is.(Chilla 3 pines)
  • Jimanszky
    Ja értem.A tápról.Annó így volt leírva és így is mondták.Ez baj?:S
  • Zoli007
    A ventillátor táplálása a kártyáról, alaplapról vagy a tápról történik?
  • Jimanszky
    Gyári hűtő helyén van.Vagy h érted a kérdést?Ahova a hűtőket rakni szokták.
  • Zoli007
    Hova van kötve a ventillátor?