AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Next PC upgrade: 2022
Az NV húzása valóban vicc,amit az AMD fanok mókásan meglovagolnak,de ettől még továbbra sem fog előjönni a probléma max 4K-ban amire a 970 és a 290X is kevés az eseték többségében.
Nem hittérítő szöveget írtam hanem tényeket de befejezem mert látom te vagy itt a helyi AMD prédikátor. 😊
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
De, hogy maradjunk a tényeknél. Abban igazad van, hogy a 290X és a 970 kb egy kategória... árban... én is azon a véleményen vagyok, hogy az a lényeg, adott összegért mit kapunk cserébe. Az IPON-nál maradva, egy 970 Strix annyiba kerül, mint egy 290X Matrix Platinum... utóbbi kicsit azért feljebb van a ranglétrán, de ezt most nagylelkűen hagyjuk figyelmen kívül.
A NV 3,5 GB-s húzása a 970 esetén egy pofátlan sumákság volt. Aki ezt a húzást ezek után még pénzzel honorálja, az ne csodálkozzon azon, ha legközelebb is átverik. Nálam már itt dőlt volna dugába az egész 290X vs 970 téma. Lentebb már soroltam a további érveket a témában, nem kezdem előröl...
Melegedés... a Matrix Platinum esetében kétlem, hogy ezzel gondod lenne, de ezen kívül is van legalább még 3 olyan 290X, aminek a hűtése normálisan megoldott, amiatt biztos nem fog tönkremenni neked, a teljesítménye pedig adott. Aki kiokosított, nyilván extrém esetre gondolt...
A CPU kérdésbe inkább nem mennék bele, mert ahogy látom az utolsó 2-3 mondat környékén egy kis zavar támadt az erőben! 😊
www.smart-bus.hu
Illetve ma lettem kiokositva, hogy a melegedés mind az életét mind a teljesítményét befolyásolja.
Ráadásul az AMD is melegedős proci az intelhez képest és az AMD kártyák is. Szóval egy intel +n vidia kombó elvileg jobb is. Viszont az amd jobb játékra, az meg az AMD kártyát szereti.
www.smart-bus.hu
Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.05.07. 18:32:51
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
www.smart-bus.hu
Meg volt ugye amikor 6950-70 kártyákat szórták bagóért. Most meg ezt dobálják.
Linkelj már pls. valami tesztet vagy valamit mert pár oldalt megnéztem ahol a titanX-et tesztelik ami nem túl régi és mindenhol verte a 290X a 970-et....
Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2015.05.07. 17:29:12
Részemről én hitelt nem adok fanoldalak (Ph,Ipon) tesztjeinek és cikkeinek,azt hiszem el amit látok illetve az olyan oldalak tesztjeit amik igazolják amit látok.
www.smart-bus.hu
Az újabb játékokban főként nem. De ahogy érzed újra. A 3.5 gb-t pedig max akkor veszed észre ha 4k-ban játszol,amire meg egy darab gtx 970 vagy 290X bizony kevés az esetek túlnyomó részében.... 290X 1-2 tesztben valamivel 970 elött végez, legtöbb tesztben vele együtt vagy mögötte, mindezt bődületesen magasabb fogyasztás és hőtermelés mellett.
Szerintem jelenleg a kivárás mindenképpen indokolt, főleg, ha hosszabb távra tervezel.
BooMiller #86597: Én a 6990-t vettem egy parkolóban... olyan gyomoridegem volt amíg ki nem próbáltam, hogy majd befostam! 😄
www.smart-bus.hu
Illetve rákeresek kifejezetten a kártyákra és tesztekre. Szóval nem csak egy oldalról tájékozódom
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Mindezekhez még hozzájön az is, hogy kb egy hónapon belül itt az új AMD széria, és jön a 980Ti is, ergo mindkettőnél befigyelhet egy komolyabb árcsökkenés. NV oldalán bőven van hova csökkenteni... a 780Ti érkezésekor a 780 150 dollárral lett olcsóbb, ha jól emlékszem.
Azok a játékok meg... Aprón olcsón megkapod, ne a teli árat nézd...
www.smart-bus.hu
Barlang feeling?
Tomb Raider, Sleeping Dogs, Hitman ,Bioshock Infinite, Deus Ex3, Dirt 3, Dirt Showdown, Far Cry 3 , FC3 Blood Dragon, DMC ezeket lehetet választani az amd kártyáihoz.
Dragon Age 3 jó is lenne hozzá<#eljen>#eljen>
Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2015.05.07. 10:20:41
www.smart-bus.hu
Váltás első körben R9 285-öt néztem 66e ért. Tegnap találtam 113ért asus Gtx 970et, amihez jár az új batman és a witcher 3. Ez így már több mint jónak hangzik. Ezzel egy kategória az R9 290x aminek az ára 130e felett van és nem jár hozzá semmi. Tényleg ennyire eldrágultak a Radeon kártyák?
Pro és kontra jöhet mindkét gyártóra! Köszönöm!