90029
  • IMYke2.0.0.0
    Mit kell nézni?
    Mert ezekre a teszt számokra én nem gerjedek :)
  • grebber
    Vantage : 6870 vs GTX 460 1GB
  • IMYke2.0.0.0
    Én sem viszem túlzásba - még a megvásárolt "Supreme Commander GOLD"-ra se szakítottam időt.
    De régen sokat nyomtam ilyesmit is.
  • MerlinW
    Oké bevallom, nem játszom RTS-ekkel, utoljára a Dune-vel és a Red Alert első részével játszottam:)
  • IMYke2.0.0.0
    Azért az "Act of Wars"-nak van sztorija is :)
  • MerlinW
    Nem sok RTS-nek van értelmes sztorija, nem is az a lényegük:)
  • IMYke2.0.0.0
    Lehet, hogy "Oil Rush Benchmark v1.0"-ra módosítják a projekt címét...

Viccet félretéve: meglátjuk, hogy nem véletlenül pusztán a nagy tájak, textúrák villogtatásában alkotnak nagyot, hanem értelmes sztorit is belőnek mellé, esetleg!
  • MerlinW
    Reméljük nem az lesz. Techdemonak ott az új 2.2-es Heaven benchmark:)
  • IMYke2.0.0.0
    Csak ne techdemo legyen :))))
  • MerlinW
    Az Orosz Unigine csapat stratégiai játékot készít. A videót és a Heaven benchmark-ot figyelembe véve a grafikára nem lesz panasz:)

DX11+OpenGL, megjelenik Win, OSX és Linuxra is. Yay!:)

• Puhos
    XFX: kész a Radeon HD 6850 és 6870

A gyártó két új grafikus kártyával várja a Barts GPU-ra épülő modellek közelgő bejelentését.

Az AMD új, Barts GPU-ra épülő videókártyái, a Radeon HD 6850 és HD 6870 még mindig nem estek át hivatalos bemutatójukon. Ez várhatóan október 22-én lesz esedékes, azonban a gyártók már viszonylag régen megkapták a szükséges alkatrészeket, ugyanis a bejelentéssel egy időben a kártyák forgalmazását is megkezdik.

A referenciamodellek (6870 és 6850) után most az XFX kártyáira derült fény, még a bejelentés előtt. A korábban az NVIDIA hűséges partnerének tekintett XFX mindkét második-generációs DirectX 11-es kártyából kínál majd a bejelentéskor.

Mindkét kártya esetében két darab 6-tűs PCIe csatlakozóra van szükség, és mindkettő két kártyahelyet követel magának gépünkben. A 256 bites memóriainterfésszel működő vezérlők 1 GB GDDR5-ös VRAM-mal lesznek szerelve, természetesen CrossFire-kompatibilisek.

A Radeon HD 6850 1120 stream processzorral, és 725, illetve 4000 MHz-es GPU-és memória-frekvenciával üzemel. Két DVI, egy HDMI, illetve egy DisplayPort kerül majd a hátuljára. A Radeon HD 6870-be már 1280 stream processzor került, a GPU órajele 900 MHz, míg a memóriáé 4200 MHz. A két DVI és az 1.4-es HDMI csatlakozóhoz két mini-DisplayPort 1.2-es kimenet társul.

• item
    Játékra elég volt,én ezen kívül másra is használom a gépem. Pl Videókódolás,szerkesztés gpu-gyorsítással, különböző stream alapu számításigényes programok futtatása (F@H, egyéb BOINC projektek,stb)

Alapvetően az 5850-m nagyon jó kis kártya volt,de a teljesítményből sosem elég,több gpu-s konfigot meg nem építek,költségben/fogyasztásban ezek sokkal többre jönnek ki. Ezért inkább a nagyobb teljesítményű és modernebb gpu-kat részesítem előnyben. Sok esetben több szolgáltatást nyújtanak mint az előző generáció.
  • MR ME
    Gamekapocs teszt 2.5

:DDDDD
  • ajem kisa
    Micsoda jó játékot adnak most a vga-hoz!:D
    Érdemes benézni a topikjába!
  • Klemice
    mire nem volt elég az 5850?
  • Sharks
    Thx
  • item
    Jöhetnének már a 6xxx esek, eladtam a 5850-m és most egy ideiglenes kártya van nálam. Remélem hamarosan elérhetők lesznek.
  • MR ME
    sztem 5850,esetleg 5770, annál lejjebb nemhiszem h mennék ilyen felbontás mellett
  • Inquisitor
    Akkor egyből vita lesz, hogy melyik játékokról van szó, és mi számít full beállításnak, lásd anno Crysis. Mondjuk a Radeon HD5770/GF GTS450 a minimum mostanában, de úgy is jön valaki, aki megmagyarázza, hogy GTX4xx vagy HD58xx kell. :)
  • Sharks
    Nyilván, de mondjuk úgy általánosan meg tudunk fogalmazni valamit? Azért kb meg lehet mondani, hogy melyik az, amin a legtöbb játék még simán elmegy közepes v. magas beállításokon...
  • Inquisitor
    Kb. összes GF9xxx, összes Radeon HD, alaplapi NForce szériából 8xxx-től fölfelé, ION-ION2 alaplapi, alaplapi Radeon HD, Intel GMA4500 ...
    Persze ha videóra meg netre kell, játékhoz kb. ugyan az, mint asztali monitorhoz.
  • Klemice
    nvidia ion
  • MR ME
    játékfüggő...
  • Sharks
    Sziasztok!
    Meg tudná mondani valaki, hogy mi a legkisebb kártya, ami még kihajt egy "32"-es tv-t 1920x1080p-ban?
  • blackcalibra
    Köszi!
    Akkor majd szétnézek proci ügyben is.
  • lo9in
    közben rájöttem a gothic4es képhibára , driverben be volt kapcsolva a 16x textúraszűrés ez nem tetszett neki , visszatettem balancedre és máris jó lett
  • buko20
    Ha jol emlékezem megy benne a phenom ll. Nekem egy phenom 9850 x4 volt benne, utánna odadtam tesomnak a lapot neki meg egy phenom ll x3 710 volt benne.
  • lo9in
    igen látom írja a phenomot amiből 3 és 4 magos is van szóval lehetséges hogy 4 magost is tud de viszont a phenom II szerintem felejtős
  • [HUN]FaTaL
    Phenomból van 4 magos.
  • blackcalibra
    Hmmm.......
    Nekem egy ILYENalaplapom van.

"Support for Socket AM2+ / AM2 processors: AMD Phenom™ FX / Phenom / Athlon 64 FX / Athlon 64 X2 Dual-Core / Athlon X2 Dual-Core / Athlon 64 / Sempron processor"

Ebbe csak 2 magos procit tudok rakni?
    Csak mert a kézikönyvében mintha mást is írna.
  • lo9in
    az alább látható gothic4-es képekkel kapcsolatban van valakinek ötlete mi lehet a jelenség oka ?
  • lo9in
    prociból legalább 2magos 3ghz +
    és L2 cache legalább 2 MB

táp meg 400W fsp , chieftec , corsair
  • kifli
    jó a desing, xfx-nél erre szerintem nem volt panasz eddig :)
  • blackcalibra
    Ha nem elég a táp a kártyának, vagy inkább úgy mondom az egész gépnek akkor annak milyen jelei vannak?
    Van olyan hogy nem kap az ember egyértelmű üzenetet a kevés bizserről és csak mondjuk a játékokban tapasztal FPS ingadozást, gyanús FPS leesést stb.
    Nem is tudom hogy fogalmazzam meg a kérdést pontosabban de azért remélem valamennyire érthető a dolog.
    Volt nekem már azt hiszem olyan kártyám még nagyon régen aminek külön kakaó kellett, ha az nem volt rádugva akkor jött a kis ablak az üzenettel hogy a kártya nem fog megfelelően működni a kevés áram miatt, vagy valami hasonló.

Még valami:
    1 gigás 5770-hez milyen proci kellene legalább?
    És egy tápot is ajánljatok már.

• Solten
    Hűwow.
  • [HUN]FaTaL
    Mondjuk az egész FSX egy rejtély. Én i5 alatt feladtam a szenvedést, mert addonokkal, forgalommal esélytelen. A forgalom kb harmadolja az FPS-t :D Jó nekem az FS9 is :)
  • Solt
    Erre inkább nem mondok semmit! :D Totál procilimit esetén persze, hogy nincs... E6xxx mellé hiába raknak csúcs videó kártyákat... láttad valamelyik nap is milyen hsz volt FSX topikban! :D
  • [HUN]FaTaL
    Érdekes mert másnak semmi különbség a 8600GT meg a GTX280 között :D
  • lo9in
    bioshock 2-ben láttam ilyet meg most ebbe , mi lehet :S
  • lo9in

nem tudjátok ez mitől van ?