90029
  • IMYke2.0.0.0
    Ha van esze az AMD-nek, akkor soha.
    A 6xxx-as család az 5xxx-es család finomítása. Ha a 6-osban is kiadnának olyan termékeket, mint az 5-ös alsó osztálya, akkor ki venné meg a megmaradt, alacsony fogyasztású 5-ösöket irodai gépbe?
  • Inquisitor
    Minek jönnének? Ott van az 5670/5770 a piacon. Egyedül egy 80 shaderes nyomi HD6000-est dobnak ki, azt is 3D-s HTPC miatt. (HDMI 1.4a + DP 1.2 + UVD3)
  • Inquisitor
    A PH-n láttam egy táblázatot, amiből az jött le, hogy a HD69xx kártya sokkal fejlettebb dolgokat tud majd, mint a kisebb 6000-es széria. Ergo az még is új architektúra lesz (ha nem kamu az info), nem véletlenül sokkal később lesz ez csak publikus. Szóval olyan, mint amikor kijött a HD3000 széria, ahol a 2400/2600 kártyát simán átnevezve 3400/3600-nak jött ki, míg a 3800 tényleg új volt és 2x gyorsabb az elődjénél ... kíváncsian várom a teszteket.
  • [HUN]FaTaL
    67xx-ek mikor jönnek? Meg a 6670?
  • Solt
    Várható volt! :)
  • IMYke2.0.0.0
    Kifejezetten örülök, hogy nem a VGA-d a ludas.
  • Bence94
    aha de én úgy értettem mintha ez driver függő szóval elérhető lesz az 5000-es szériához is...Arra vagyok kíváncsi, hogy akkor ezt az maat betudom kapcsolni a deferred shadinges játékoknál ? pl. mafia 2,rainbow six vegas(azért ezt, mert ez iszonyatosan fűrész fogas) Ha igen akkor megnéznél egy-két ilyen játékot, hogyan működik ?
  • Sir Quno Jedi
    Oké, nem a VGA volt a hibás, hanem a GEIL RAM-okat nem bírja a lap (vagy eleve szarok). Ha egy modult hagyok csak bent, akkor szépen stabil a kártya is. (egyik lakó segített innen, mert volt hasonló problémája, neki ezúton is köszönöm)

Most majd a GEIL RAM KIT-emet kell az iponosokkal kicseréltetnem, de ez már kevésbé izgat fel, mintha a VGA-m purcant volna ki! :DDD

GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL7 KIT
    MSI P55-CD53

Hallelujja testvérek!
  • kifli
    Jó ár 43+áfa 6850 56+áfa 6870
  • item
    Na mára, vagyis éjszakára ennyi a többit majd napközben.. Jó éjt!

• item
    HD5850 és HD5870 közé van pozicionálva, sokszor elég jól megközelíti a HD5870-est közel fél áron.

Crysis teszt, ha kb tudod mit nyom a kártyád ezalatt akkor tudsz viszonyítani.

A többit olvasd el itt ha érdekel
  • w77d
    amúgy mit tud egy ilyen mondjuk a 4870x2-m höz hasonlítva?? nagyon szarrá veri?
  • w77d
    bááámmeg má 6-os szériánál tartunk??? picit le vagyok maradva, mondjuk mostanság nem sokat foglalkoztam a témával :D én még az 5-ös sorozatot sem szoktam emg :D
  • item
    Hát az 5000s-nél ha jól olvastam még a komolyabb multisampling van csak ott ritkán használják,de ez az új 68xx széria meg egy úgynevezett morphology AA-t használ már ez kevésbé terheli a GPU-t.
  • item
    Oh, tenkjúverimáccs...
  • Solten
    Lavli, buntetesbol kapsz egy logot...
  • item
    Na ahogy ígértem...

199.90 Euro - 55.100 Ft Osztrák Áfa-val..(275.63 Ft/1 Euro)
  • Solten

• lo9in
    10.10ből mit tegyek a sima softvare suitot vagy az opencl driverrel bővítettet , 3850hez mit érdemes ?
  • item
    Na bent ül a 6870 a gépemben, hamarosan tolok pár képet róla...
  • lo9in
    3 után felüdülés azt erőltettem , de sehogy nem jött be bármennyire szerettem volna , de ez sokkal jobb
  • lo9in
    én megcsináltam az első szigetet aztán megtámadták a várost és ki irtották és megérkeztem a másik szigetre ahol a partról felmentem a kocsmába eddig vagyok , nem tudom ez mit segít rajtad
  • strebacom
    OFF.....
    Kellene egy kis segitség....
    Ha valaki tolja....
    Köszi!!!
  • w77d
    mázlista... a neten is vannak írások, hogy sokaknak baszakszik.
  • strebacom
  • pxxl
    kizárt h megnézzem, a 3 után a hideg ráz ha csak rágondolok :D
    inkább megyek aion-ozok egyet :)
  • lo9in
    én igen
  • strebacom
    Játszik itt valaki a Gothic 4-el??
  • blackcalibra
    Nekem nem. 5770.
  • Bence94
    ph tesztnél olvastam, hogy egy javított af van (lesz) illetve egy új élsimítás is ez driver függő értem ezt, hogy az 5000-es szériánál is elérhető lesz vagy csak only 6000-es széria ?
  • pointer4
    Én akkor kezdtem keresni az hűtőblokkot, amikor május első meleg napjaiban, a haverokkal Borderlandozni kezdtünk. És a játék közben lepillantottam a billentyűre, és valmai 97°-ot írt a memóriára, meg 85°-ot a magra.
    Mondjuk nem fagyott, de kicsit se volt már halk a hűtő. Meg a gigabyte hűtő tuti a legszarabbak közé tartozik.

Itt egyszerűen a használat, már megterhelő a kártyának :S
  • Sir Quno Jedi
    Mivel terheltem volna túl?!?!? Nem volt húzva, nem nyúzom teszterprogramokkal, sem benchamrkokkal, csak szerettem volna RENDELTETÉSSZERŰEN használni arra, amire ezeket szokták! :DDD Sőt még külső hűtése is van szépecskén, hogy jól érezze magát a kis geci...
  • pointer4
    hMM, ILYEN FAGYÁSOK, A gpu RECOVERY NEKEM IS VOLT NÉHA. dE MINDIG GAGYI DRIVERNEK HITTEM. mONDJUK, AHOGY íGY BELEGONDOLOK, AMIÓTA VíZ HŰTI NEM IS NAGYON VOLT ILYEN BAJOM. lEHET VAN BENNE NAGY IGAZSÁG, AMIT MONDASZ.
  • allock #63641
    talán túlterhelted? :D
    kinyírsz egy ilyen kártyát? :F
  • Sir Quno Jedi
    Persze legújabb driver, meg blablabla.

Akár még szoftver probléma is "lehetne", ha a furmark nem nyírná ki fél perc alatt a kártyát, még akkor is, ha megy az MSI Afterburner és tolja durván a hűtést (gyárival még előbb kipurcan).
  • Sir Quno Jedi
    Mi lenne, a szokásos, mint még sok embernek a neten. 1xűen szar az 5870.

Borderlandsban (pláne multiba) szürke függőleges csíkos halál, Venetica-ban tózse, Furmarkban már 65 fok körül elkezd villogni, szétesni a kép és jön a szürke, avagy a narancs halál (nem ám 85-nél, mint amit írnak), AliensvsPredator 3 szintúgy. Melegszik, hangos, de amikor még nem melegedett fel, akkor is már hibázik. Van amit vissza tud még hozni a VPU recovery, van amit nem.

Amúgy is eszméleten szar a hűtése, nodepláne ha elkezd hűteni, akkor meg geci hangos is. Most még egy 25cm-es venti is fújja oldalról, meg egy 12cm-es elölről (kínomban átszereltem másik házba). Holnap átveszem az új 750W-os tápomat, ha azzal is ezt csinálja, akkor átvisszük barátomhoz, az ő gépében is teszteljük a karit, ha ott is csinálja, akkor megy vissza iponnak.

Neten van aki visszabutította az 5870-e órajeleit 10-15%-kal és úgy lett stabilabb, van aki a nemgyári hűtésre esküszik (pláne vízre), van aki kuruzsol, lényeg, hogy túlmelegszenek a memóriacsipek, mikor a GPU még nem is (ezt állítják sokan). De ezek a szarok, ezek ilyenek. Asszem nem veszek többet egy ideig ref Ati kártyát (pedig az R9600pro és az X800pro-mmal meg voltam elégedve), vagy semmilyet.

Én szerintem ezt nem mérnökök tervezték, hanem majmok. (jah és mindez 120k-ért premier áron!!!)
  • tonyo9
    csaó
  • pointer4
    De mi a jelenség, legalább azt áruld el :D
  • Sir Quno Jedi
    Jah. És már csak max. 2 hét garim van rá, hát persze, hogy most kezd el kinyiffanni... (ilyen az én szerencsém, nameg a sapphire trutyi minősége) Ha nem tudom bebizonyítani, hogy haldoklik, akkor le sem fognak szarni és majd akkor döglik meg, ha már nem garis pont. Emiatt vettem most egy 30k-s tápot, "hátha" (holnap kiderül tán)...

Ipon garanciafutár elvileg él rá (remélem).
  • w77d
    srácok az új 10.9-es driverrel másnak is összeomlik a Dirt 2 meg a Shift??