90029
  • arty
    teljes rendszer fogyasztása

ergo lazán elbirja a giga tápod

tápcsati elosztót/átalakítót meg talán adnak a vga-hoz.
  • Ari18
    Ha a 460-as van akkor mehet bele a 6850.
  • White QVAS
    Sziasztok!
    Most hogy összejött egy kis pénz, szeretnék valamiféle tűrhető videokártyát ebbe a konfigba:

ASRock 880GXH/USB3
    AMD Phenom II X2 555 Black Edition
    2Gb DDR3
    500Gb Western Digital
    Gigabyte SuperB

Kérdésem amiatt írom, mert nem vagyok biztos benne hogy ez a táp az új videokártyákat mennyire bírná el. Még nincs 1 éves a táp, ha lehet nem nagyon szeretném máris kidobni. Ha befektetnék egy 6850-be elbírná? Olvastam hogy 2 db 6tűs csatlakozó kell neki, de ennek a tápnak csak 1 van ha jól tudom. 5770 a másik lehetőség, az valamivel gyengébb de gondolom menne. Nem szeretnék befürödni a vásárlás után, hogy nem működik rendesen a system:) Előre is köszi a választ.
  • Inquisitor
    Használtan volt most E8xxx ilyen huszonpárezerért, de új áron simán kapsz egy X6 1055T procit, vagy kevesebbért X4 955BE-t.
  • arty
    jogos, az áemdés agyam ... megint rászedett :)
  • lo9in
    L3 ? szerintem ha anyi L2 lenne benne mint L3 akkor egy pentium 3 is alázná
  • arty
    az, hogy intel nem jelent semmit. nekem 3600mhz-en ment az E5200 és sz*rt sem ért. az E8xxx-ben sok az L3 cache, azért jó, nem az órajele miatt.

viszont E8xxx áron talán már 3-4 magos amd is van, ergo nem jó vétel. (talán használtan)
  • pickány
    nagy hálával tartozom a segítségért, ez a válasz már kielégítő volt:D:D

de..

pl a carbonnál telepiteni se enged mert hiányolja directx 0 át ami rajta van a lemezén azt fel is raktam de ugyse valami nem koser lehet a géppel van valami de már rájövök lassan azért köszi
  • Blum
    Topik ban. MOST! :DDD
  • lo9in
    megszűnt a kékhalál bekapcsoláskor mióta a 9400gt-van , fenébe , mondhattam volna azt is amikor kérdezték a hibákat , de azt hittem szoftveres volt és nem szóltam , na mindegy így is sok volt a rovásán
  • Ari18
    Nem a Sapphire is 25cm hosszú.
  • pointer4
    Hát a JPG-t millió féle minőségi szintre lehet paraméterezni. Gondolom ha ezt lehetne állítani, ott látnád.
  • Jakuza001
    Az a referencia meret, nem a Sapphire, az 10.5" tehat 26.7 cm
  • MerlinW
    Köszi mindenkinek:)
  • strebacom
    Nem tudom ki ismeri itt az MSI afterburnert, az lenne a kérdesem, hogy a screenshot funkciója, miért csinál olyan nagy méretü jpg-t(2-5Mb), a Fraps sokkal kisebb méretüt csinál,nem lehet ezt állítani benne, valahogy....
    Megint elkeztem tolni....Ezeket már átkonvertáltam kisebb méretüre

• IMYke2.0.0.0

Forrás: Színre lépett a Radeon HD 6800 (Prohardver.hu)
  • PLaci #64058
    10,5"? Netbook-ban már nem számítana nagynak, csak közepesnek :D
  • Ari18
    25cm
  • Jakuza001
    The Sapphire HD 6870 is based on the Barts core GPU from AMD. This GPU is the latest release and the first in the 6000 series. This card is based on the reference design and measures roughly 10.5 inches in length making it an easy fit in most chassis.

~27cm
  • MerlinW
    Valaki meg tudja nekem mondani pontosan hány centi hosszú a Sapphire 6870? Gugli nem sokat segített ma...
  • IMYke2.0.0.0
    Hát ő, a Singer :)))
  • Jakuza001
    Elmeselek neked egy tortenetet. :D
    Egy olyan 939-es AMD x2 4200+t csereltem le egy E8200-re, ami ment 3GHzen.

Mikor lecsereltem, erosen megbantam, mert szinte semmilyen kulonbseget nem ereztem.
    Csak annyival jartam jol "?" (Egyaltalan jol jartam ?)
    Mert DDR-2-t (mar DDR3 kellene), PCI-E VGA cseret mindenkeppen megkellett hozza lepnem.

Ha akkor nem teszem meg kb hasonlo sebessegen + 2 evig mehetett volna az a konfig es most az akkor elkoltott penzen tudnek a mostani konfigra fejleszteni, ahol mar erezheto a kulonbseg.

De mint emlitettem, nem voltam elajulva a sebessegkulonsegtol, sot kifejezetten idegesitonek hatott, hogy a belefeccolt penzt az ablakon kidobottnak ereztem.
  • MerlinW
    Stinger?
  • pointer4
    A Police énekese :D
  • MerlinW
    Melyik énekes hajtja a varrógépet?
  • Nathan66
    azt elhiszem. én az X2es AMD-kre gondoltam.
  • IMYke2.0.0.0
    Phenom II is meghajtja, mint Singer a varrógépet, hidd el.
  • Solt
    Mindenképpen Intel? Hááát...
  • Nathan66
    hát, inkább 3,2-3,5 Ghz, és mindenképpen Intel így, hogy mostmár informáltatok. kössz!
  • MerlinW
    Csúnya lenne, ha nem lenne:) Pont a héten kellett összeharcolnom egy Pentiumot, S3 Trio-val:)
  • MR ME
    simát
  • MerlinW
    Jahm, a lényeg hogy 2,8-3GHz-es C2D kell a 48xx-as sorozattól felfele, ha ki akarjuk használni a teljes erőforrást. 3,6GHz-en a 4890-et is hajtom, mint a szekeret.
  • donoki
    Hali!
    Melyik drivert telepítsem HD4870hez VIsta64bit-re:
    A 75.9Megás catalystot, vagy a nagyobbik 92,1Megás Catalystot amiben van vmi plusz (APP), ami nem tudom mire jó!?
    Lécci gyors választ :o
  • PLaci #64041
    Örüljenek az emberek, hogy még kapnak driver-t ilyen ősidőkből maradt kártyákhoz... :D
  • MR ME
    énis egy évig toltam [email protected] + 4850 párost, semmi nem fektette meg akkor, simán kihajtja szvsz
  • kifli
    "Display Driver 10.2 Legacy"

Hm érdekes, hogy amd-nél az hogy nem kerülnek a régi kártyák driverei bele az új ccc-be, azt jelenti hogy külön meghajtót kapnak :D

(emlékszem hogy régebben ez egyeseknek nem tetszett, hogy kivették a nagyon régi kártyák támogatását az új ccc-ből)
  • PLaci #64038
    Nem fogok fizetni egy szerkesztési opcióért...
  • PLaci #64037
    Állj, állj, állj! Még mielőtt a 10 millió szakértő országa lecsap rád!

+++ Régi Radeon-hoz Driver +++

1.) [Url=http://www.amd.com/]Megnyitod az internet 125. oldalát! (amd.com)[Url]

2.) A jobb oldalon van egy "Download Drivers" nevű rész legördülő menükkel, ahol is a következőket kell sorrendben (lefelé) megadnod:

Component Category = Desctop Graphics
    Product Line = Radeon 9xxx Series (Neked ez van)
    Product Model = Radeon 9550 Series (Neked ez van)
    Operating System = Az általad használt Windows

... majd meg kell nyomni a "View Results" gombot.

3.) Meg is érkeztél azon aloldalra, ahonnan a megfelelő drivert te tudod tölteni, mely jelen pillanatban az "ATI Catalyst™ Display Driver 10.2 Legacy"

4.) az oldal aljára scrollozva az újabb legördülő menüben ("Select preferred language for download") válaszd ki a "Hungary"-t (Magyarország, ha van akkor a letöltés legyen magyar nyelvű), majd töltsd le az "Option 1" / "Catalyst Software Suite" -t, és telepítsd! (a 2. opció plusszban akkor kell, ha TV-Tuneres a VGA-d.)

És voálá! Fent is van a legfrissebb driver!

+++ Egyesek felvetették a DirectX kérdését is. +++

A sok vérpistike tanuljon meg egy szót: DXWebSetup!

A DirectX legfrissebb az operációs rendszereden elérhető verziójához a következőt kell tenned:

1.) Megnyitod a google-t, és beírod: dxwebsetup
    (Mért google? Mert ez a fájlt is pár havonta frissítik, és egyes régebbi verziók megszűnnek működni!)

2.) Az legelső találat a Micro$oft letöltő oldalára mutat majd, klikk rá!

3.) Töltsd le, indítsd el, futtasd le! Ez a fájl megnézi, hogy mi van feltelepítve, és mely DirectX komponensek hiányoznak, a hiányzóakat pedig letölti, és feltelepíti.
    Lefuttatása minimum rendszerkövetelménye: aktív Internet kapcsolat... :)
  • Jakuza001
    Enyim [email protected]+4850. Siman pont a megfelelo paros.
    Amugy szerintem konnyen lehet hogy az a proci is eleg, ha egy kicsit emel az alap orajelen.
    Itt a temarol egy cikk, igaz 3870 szerepel benne es a 4850 kb ugy 20-25%-al jobb teljeseitmenyu, azt bele kell kalkulalni.

http://logout.hu/cikk/cpu_vs_vga_ii_mi_ala_mit_tegyunk/teljes.html
  • IMYke2.0.0.0
    MerlinW jó ideig E8400-el küldött egy 4850-est. Igaz, a CPU-t húzva. Ő elmondhatja a tapasztalatait.
    Egyébiránt, nekem is E8400 + HD4850 és eddig nem fektettem meg. Mondjuk, mióta megvan az új monitor egyedül Quake 3, Burnout, STALKER Chernobyl hajtotta meg.