AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.smart-bus.hu
VGA cserén gondolkodom. Jelenleg egy Sapphire HD4850 512MB kártyám van, amit cserélnék HD5830-ra vagy GTX460-ra (tudom, most kapom majd rendesen). Érdemes várni a HD6000 szériára vagy az elkövetkezõ fél évben nem hoz nagy változást (ár, teljesítmény). Sajna nem volt idõm mostanában nagyon utána olvasni. Azért is váltanék (persze fõleg azért, mert a régi jó kis karim már lassan nem bírja a full hd-t), mert most még egész jó áron el tudnám adni a HD4850-et.
MSI Z97 Gaming 3; Intel Core i5-4690K ; 8 GB HyperX Savage; Palit GTX970; Soundblaster X-FI ExtremeGamer; Pinnacle PCTV110i, Corsair 650TX
Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64
[merlinw.org]
Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64
A lényeg, hogy nem kell hozzányúlni. Vista/W7 óta úgy jó az ahogy van. XP-nél is csak azért kellett variálni, mert akkoriban nem volt szükség/drága volt a fizikai memória. A mai 2-4-6GB-os mennyiség mellett nem kell foglalkozni a SWAP-el. Az operációs rendszerek dinamikusan létrehozzák, szabályozzák, amennyire szükségük van. Többnyire precache-elnek, ami által gyorsabban indulnak a programok, stb.
Ezért látszik úgy, hogy 1-2GB memóriát eszik a rendszer. Pedig nem, csak elõrefoglal, mint a Unix rendszerek.
További SWAP kérdéseket ide tessék írni😊
[merlinw.org]
Amúgy megjegyzem nem lehet átállítani ..Már néztem. De téma részemrõl lezárva!!!
Mindenki segítségét köszönöm!
Bocsi az apró OFF-ért!
Üdv!
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Azóta is ilyen, van olyan amikor visszalép keretesbe, van amikor nem...
<#fejvakaras>#fejvakaras>
Részletes ismertetõért keresd fel barátnõnket, Wiki segít a SWAP kulcsszóra.
A haverodnak meg üzenem, hogy a saját fa**át verje a csalánba, ne másokét.
[merlinw.org]
Ctrl+nyilak + 10mp, Alt+nyilak + 30mp. Csak meg kellene nézni a kiosztást a beállításokban. Egyébként mint írtam a piac egyik legokosabb lejátszója.
Persze könnyû fikázni valamit amirõl fogalmunk sincs.
[merlinw.org]
Hogyne tudnál. Tartsd nyomva, de gondolom át lehet állítani, még sosem néztem.
http://goo.gl/gd6Zi5
Egy fullhd tv-re van kötve a gép. Nem volt sosem gond a skálázással, az ati menübõl mindig beállítottam a skálázási csuszkával hogy ne legyen "keretes" a kép.
Csakhogy a 10.8-as driver már szarozni kezdett. Az F1nél például hogy full képet akartam mindig ki kellett lépni és huzogatni újra a sákálázós csuszkát mert visszaállt a kép kicsire.
A 10.9-es drivernél már a csuszka sem segít,ha indítok egy játékot a kép visszaáll "fekete keretesre", és hiába skálázok újra amin visszalépek a játékra visszaáll...
Próbáltam már a GPU skálázást pipálni,ITC-vel és egyéb opciókkal szarozni,egyik sem segített.....
Ez egy 57770-es radeon.
5let? Köszi!
Extrém nem mindennapi lejátszókat is kipróbáltam..
Õszintén megmondom,hogy a PotPlayer,TokPlayer(sajnos ez távol keleti nyelven tud csak(pedig ez produkálta a legjobb eredményt)),SplashHD... ennél a háromnál jól megy a gyorsítás. Úgyhogy úgy tûnik megnyugodtam e téren is.A MediaPlayerClassicot ki sem próbáltam .. mert gagyi nekem benne az,hogy nem tudok a nyilakkal oda vissza léptetni a filmben... SZal ha bármilyen jó is a program nálam ezen elbukott mert kényelmetlenné teszi a használatot.
Aki ezzel a dologgal akar kísérletezni annak a fent említett 3 lejátszó valamelyikét tudom ajánlani. Még egy ilyen ATI kártyával is mint az enyém HD3200.
Egyébként a DXVA Checker-ben támogatottnak van minõsítve a HD3200 is.
Köszi mindenkinek a segítségét!
Üdv:JoE!
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
[merlinw.org]
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
[merlinw.org]
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
De, mindenek elõtt, a játék háza táján kellene körülnézni: hivatalos javítás, beállítások stb.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
Jobb klikk Asztal - Beállítások - Monitor - Képernyõ frissítés gyakorisága
Catalyst-ben is be tudod állítani.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Gigabyte HD 5850 (ultra durable) + CRT monitor. Eddig hd 3400 volt a gépben azzal ment 85hz-n a monitor ezzel csak 60hz. mit csinaljak ?
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Forza.
#62766: De legalább nem fût a cpu 😊 Amúgy általában wmv-k meg mkv-k vannak gyorsítva.
A randaságot aláírom - bár témázható - de a butaságot gondold át még kétszer😊
A piac 3 legokosabb lejátszója sorrendben: mplayer (kmplayer), vlc, mpc.
Mára már a Windows-os verziókban is van DXVA támogatás mindegyikben.
Mondjuk érzékelni csak 1080p feletti mozikon fogod - illetve gyengébb proci esetén. Egy mai 4-6 magos mellett nem látsz a gyorsításból semmit.
[merlinw.org]
Csak mondom olyanokat kérdezek már meg akiknek van tapasztalata.. mert nekem e téren nincs!
De Köszi!
A VLC meg buta és randa :S
Maradjunk a KMPlayer-nél...PL a legutóbbi..3-as. Emellé kell még valamit felraknom vagy ez így már OK?
Gondolom kell a legutóbbi driver az ATI-hoz.
Amúgy köszi a segítséget!
ATI-nál is gond nélkül mûködik a hardveres filmlejátszás - csak használj olyan lejátszó programot, ami ki is aknázza a lehetõséget.
Pl.:
- Media Player Classic Home Cinema
- PowerDVD
- VLC
- KMPlayer
Olyan kérdésem lenne,hogy az ATI-nál GPU/DXVA gyorsítás mennyire mûködõ dolog? Mondjuk nekem alaplapi HD3200-m van. Miket kell ehhez nekem felpakolni,h így mûködjön. Mert hallotam már olyat is nvidia-nál jobban müködik ez a dolog (CUDA).
Vagy cseréljek VGA-t?