AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KranaZoli
Lehet csak fordítás a cikk. Mert úgy egy picit értelmesebb lenne, hogy PhysX hiánya. Sok cikk végére odaírják ezt, bár értelme nem sok van.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Erre tudnál írni konkrét példát, hogy Neked(esetleg másoknak) miért is kellett ez?!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

IMYke2.0.0.0
Nagyon helyes, hogy olvasgatsz - és az meg különösen hasznos, ha IT híreket, teszteket 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Én csak most olvasgattam unalmamban,aztán rábukkantam.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

IMYke2.0.0.0
Igen. Ezen már akkor röhögtem, amikor elõször beszúrtam ide a cikket 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Jakuza001
Na akkor az igeretemhez hiven leirom, hogyan lehet a CCC-vel atallitani az idle ill. a 2D mod orajeleit.

Ugyebar rengetegszer hibajelenseget okozhat a rossz 2D/3D valtas, hiszen legtobb VGA-nal ezek az orajelek nagyon alacsonyak (nalam peldaul 100/150MHz) es sokszor ez videolejatszasnal vagy mas programoknal videolagot okozhatnak.

A megoldas a kovetkezo.

1. Inditsuk el a CCC-t.

2. Kapcsoljuk be a perfomance menu alatt az AMD Override funkciot.
(Itt amugy alul lathatjuk az aktualis idle vagy egyeb orejelunket is legalul a GPU ill. Memory Clock-nal.)

3. Ha bekapcsoltuk a tulhajtas lehetoseget, akkor hozzunk letre egy profilt a Preset Menu alatt, de a letrehozas utan meg ne aktivaljuk.

4. Keressuk meg a letrehozott profilt a C:\Users\*felhasznalonev*\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles\ konyvtarban, nyissuk meg egy szovegszerkesztovel es keressuk meg benne a :

<Feature name="CoreClockTarget_0">
<Property name="Want_0" value="*eredetiertek*" />

valamint a

<Feature name="MemoryClockTarget_0">
<Property name="Want_0" value="*eredetiertek*" />

bejegyzeseket. (termeszetesen az eredetiertek helyen egy mas szam szerepelt)
Viszont a lenyeg, hogy az idle orajeleket a CCC a "Want_0" valtozo alatt tarolja.

Az eredetiertek bejegyzes erteket valtoztassuk meg az altalunk ohajtottnak.

Pl a : <Feature name="CoreClockTarget_0">
<Property name="Want_0" value="40000" />

bejegyzes azt jelenti hogy a GPU orajelet 400MHz-re allitjuk.

A <Feature name="MemoryClockTarget_0">
<Property name="Want_0" value="60000" /> valtozo pedig azt jelenti, hogy a memoria orajelet idle modban 600MHz-re allitottuk.

5. Utolso lepeskent mar csak az maradt hatra, hogy a megvaltoztatott ertekeket elmentsuk es a profilt aktivaljuk a Preset menu alol es voila' maris ezek az ertekeket latjuk majd az overdrive alol es ezekkel az ertekekkel fogja uzemeltetni a CCC a videokartyankat idle/2D modban.
(Termeszetesen az esszeru ertekeken belul hasznaljatok ezeket a megvaltoztatott ertekeket a videokartyatok orajeleinek megfeleloen, tehat ha lehetoleg maradjatok azokon az orajeleken belul amit a VGA elvisel)

Jah es meg valami,a soroket es egyeb felajanlasokat az oltozombe kuldessetek. 😄

Felsõ kategóriás PC ház az én "birodalmamban" nem akad. 😄
Amúgy pont a múlt héten vettem egy új kuckót,mert a régi már úgy szét volt barmolva...Egyszerû noname,de egész korrekt kis házikó,haverom hozta 4k-ért. Jó ez még az öreglánynak. (HAF 912+-ot akartam,csak elment másra a pénz..😞 )

IMYke2.0.0.0
Szívesen. Tudtommal, egyes felsõ kategóriás PC házakhoz adnak is.

Jó tudni,nem tudtam,hogy van ilyen. Holnap körbefutok 1-2 helyi boltot,hátha valahol tudnak adni. Köszi szépen! (Azért a ventihez adhattak volna..)

IMYke2.0.0.0
Ezer éve léteznek gumibakok/ gumialátétek ilyen témában. Jobb PC-alkatrészboltban adnak ilyet.

arty
(codemasters játékokra értem!!!!!! 😄 )

Forza.

arty
jaja! érdekes, hogy eddig csak az F1 2010 volt, ahol számottevõ elõnyt láttam a dx11 javára, se elõtte, se utána ...

Forza.

OFF:

Létezik valamiféle "távtartó" ház-ventikhez? :S
Az a problémám,hogy ami elõl van 12centis venti a házban az marha hangos. Beszerelve. De ha nem csavarozom be,hanem elhúzom a háztól 1-2 centire,akkor teljesen kussban van,ha közel kerül a házhoz akkor kezd neki hangja lenni. :/
Valami ötlet?

arty
ne nézz teljesen hülyének (bár... 😄 ), nyilván az ogl driverre gondoltam, nem az apira magára 😊

Forza.

összehasonlítottam dirt 3-at dx9 és 11-ben , az ég világon semmi különbség nincs , viszont dx9-ben 10 fpsel több van verseny közben , menüben meg 30-al XD szóval errõl ennyit ...

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

Klemice
cserekártya volt 😊

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

MerlinW
Csinálsz egy új profilt, átírod a létrejött konfigban az értékeket és használod. Pár éve már leírtam én is😊

[merlinw.org]

MerlinW
Éppen azt írtam, hogy nincs elhanyagolva az OGL😊 A DX-hez sem nyúlnak a driver-ek. Az egy API, ahogy az OGL is az. Kijön egy major verzió (jelenleg 4.1.x - ami szoftver szinten benne van a catalyst-ban), ez hardveresen támogatva van és annyi. DX szintúgy. Ne keverjük a szezont😊

Pont ugyanolyan támogatása van az OGL-nek, mint a DX-nek. Logikusan ritkábba kell a GL-hez nyúlni, lévén kevesebben használják.

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Nézed azt az unalmas szart?
Már két éve rá se tudok nézni a Forma 1-re...

Jakuza001
Na rajottem, hogy lehet a CCC-t atvagni, pontosabban megoldani azt, hogy a CCC mas idle erteket adjon meg a VGA kartyanak. Majd F1 utan ideirom. 😄

arty
jelentéktelen és/vagy régi cuccok 😊

nem azt mondom, hogy ne döögljön meg az AMD az ogl elhanyagolása miatt, de azt gondolom, milliónyi más, nagyobb gond is van náluk, mielõtt az ogl kódjukat egyáltalán meg kéne nézni 😊

Forza.

MerlinW
Az szóra sem érdemes😊

[merlinw.org]

Hol marad a juró trákk szimulátor? <#alien>

MerlinW
Ugye tudjuk, hogy pl. az id software minden játéka OGL-t használt?😊
Az összes Unreal játékban is volt OGL támogatás. Elvileg Rage is OpenGL 4-et fog használni.

Itt pedig a többi nagyobb OGL-es név, mint Warcraft 3, Riddick, Jedi Knight sorozat, Serious Sam, Prey, stb.

OGL driver külön nincs, amire szükség van azt tartalmazzák a video driverek illetve a játékok.

[merlinw.org]

Jakuza001
Nem gond nalam az ATI lagol filmnezes kozben, ha a masodik kijelzon nezem. 😄
A masik problemam, ha uj orajelet akarok atirni es a BIOSba beegetni, azonnal kek kepernyot kapok, meg a downclock-nal is. 😄

IMYke2.0.0.0
Remélem, megbántad, hogy nVidiát vettél... <#ravasz1><#hehe>

Klemice
forceware frissítés közben elmegy a monitorról a kép, mondom ez az istenverte átkapcsolta magát a tv-re? de nem, egyszerûen elszállt a kimenõ jel a kártyán, és resetelni kellett driver frissítés közben 😄😄😄 vicces

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Hello all, elég kezdõ vagyok, ezért gondoltam megkérdezem hogy hogyan kell frissíteni a Radeon HD 6370 videókártyámat, laptopról van szó nem tudom számít-e 😊 szóval meg köszönném ha vki belinkelné esetleg honnan vagy hogy leírnátok hogy hogy kell! köszönöm elõre is!

arty
(az persze tény, hogy ogl-ben sokkal szebb a játék!)

Forza.

arty
a.) "tud", de mivel használja vagy ... 3 játék, nyilván ennek arányában foglalkozik vele az AMD is
b.) ruszkik nvidiára írták az ogl engine-t, ha máson is elfut, az csak ajándék 😄

Forza.

Her Laca
Mért,Ati AMD 2011 ben nem tud opengl-t? Ezt nem hinném. Régebbi driverekkel másoknak mûködik.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

arty
ogl... mondom, az nvidiára van 😊

Forza.

Her Laca
Igen. 11.5b . ogl.
De mind1 ,tárgytalan már ,én nem küszködöm tovább.😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

arty
(amugy il2: 1946 + legujabbra peccselve-rõl volt szó? d3d vagy ogl?

melyik driver volt pontosan? 11.5? 11.5a? 11.5b?

Forza.

Her Laca

A ref ,meg a nem ref hûtés hatékonyságáról ,hangjáról.
Asszem nincs mirõl tovább beszélni.

Her Laca
Na ha már szóba kerültem😊 Igazad van,alapból nem megy 40 fölé.
AB vel használtam akkor volt 50 . DE' 40% nál is hangos számomra,vagyis a szélzaj erõs.Ezt írtam is alant valahol,hogy 40 nél megjön a hangja. Hogy ez mitõl van ,mármint a jelenség nem tudom,valószínû a lapát kialakítása is belejátszik. De asszem leugrom már a témáról ,mindenki eldönti maga mi mennyire hangos,vagy zavarja.Nem vagyunk egyformák ,ezt be kell látni,igények is mások lehetnek ,kinek mi fér bele.
mellesleg most dolgozom egy alternatív hûtési megoldáson,ha sikerül ,különösebb anyagi ráfordítás nélkül ,jó hûvösen lehet tartani léggel az egész rendszert,és persze csöndesen is.

Solten

Saor Alba

Solten
Ugy gondolom hogy akinek egy vga driver-telepites is tul nehez feladat - ne dobalodzon olyanokkal hogy user error... 😊)

Saor Alba

kifli
itt ez voltmár?

gurubefree
Ugy ahogy mondod .... statikus teszt alatt a GPU folyamatos 100% terhelesnek van kiteve mig jatek alatt ez kozel sem igy mukodik .

En 100%san meg vagyok elegedve az XFX HD6950-el .... ez elott is XFX-et hasznaltam HD4980 Zalman

a kozepso .

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

KranaZoli
Értem. Ill. Én azt tapaszalom, hogy ha feljebb is megy a hang (jó esetben levegõ zaj) az sem statikus, mert rákapcsol a venti, majd visszavesz. Azért játékok alatt mindig vannak pihenõ(bb) idõszakok; ms-ek ellenben FurMark alatt nincs.

A ref. 5850-esem hûtõjének a hangjával sem volt hangproblémám.

Akkor úgy néz ki, hogy Giga-nál mellényúltak vminek. <#nemtudom> Lehet rosszul emléxem, de mintha Giga ref.hûtésrõl csak kisebb, vagy nagyobb panaszok érkeztek volna.

KranaZoli
Hm. Érdekes és köszi! Nem tudom, hogy Giga-sok mi rosszat csináltak... Beleolvastam pár oldal PH-n a 6950/70 topic-ba és mintha ott is panaszkodnának a non-ref Sapphire 6950-esre, amirõl lentebb tettem is be képet - és korábban írta vki, hogy mennyire hangos. PH-n is azt írta vki, hogy visít és nem a ref.rõl beszélt ill. asszem még hozzátette, hogy 8cm-es a venti rajta.

gurubefree
Annyit meg a Laca es a Solten +(en)eszmecsererol hogy Laca allitasa szerint 50% mar elviselhetetlen a ref. huto hangja . A problema ezzel csak annyi hogy a ref terheles allatt sem megy 39% fele ( megjegyzem ez haz fuggo is )
Ezert batorkodtam megjegyezni hogy az modolt XFX HD6950em 40% ( manual ) egyaltalan nem hangos ... sot !! na ezek utan jott a sardobalas. amugy az egesz abbol a felreertesbol indult hogy Solten 50% irt a 40% helyett .... volt nalam Solten es kiprobaltuk 50%-on es (gondolom) ezert maradt meg benne ez a felallas.
Es 40% manual beallitas mellett sem ment 78C fole ugy hogy 3 monitor volt a kartyan .

gurubefree
Na ....

Kiprobaltam az en gepemen.XFX HD6950 ; manual 40% venti .

Antec P193 >> felul 2x14cm ; hatul 12 cm venti. Ez a harom venti szabalyozhato a haz hatuljan levo 3 allasu kapcsolokkal ( kulon van mindegyiknek )
Na annyira hangos a HD6950-em 40% veti terheles mellett hogy amikor lekapcsoltam minimumra a 3 ventit akkor halkabb lett a gep . Na ennyire hangos az XFX HD6950 ref hogy 3 venti elnyomja a zajt amit kelt.

KranaZoli
Áhám. Szerintem most már értem, hogy Te mire gondolsz.

Akkor már csak az érdekelne, hogy melyik az a ref. hûtõ, amelyik nem hangos terhelés mellett. 5850-esbõl volt ref. példányom, ha jól emléxem olyan 40%-tól kezdett olyan hangot produkálni, ami már zavaró volt - Nekem. Mivel a spanyol viaszt nyilván nem találták fel a 69xx-ekre sem, így gondolom itt is kb. ilyen értékek lehetnek. Eddig a Giga-n azon kívül, hogy mod-olható sok jót nem írtak itt. Engem meg nem érdekel, hogy hûde faint-osan gyors egy kártya ha repülõvel felérõ levegõzajt generál a hûtési megoldása.

Számomra vhogyan a Laca és Solten között kialakult eszmecserében felhozott "érvek" után sem vált 1értelmûvé, hogy mi is a szitu... Ui. Nekem úgy tûnt, hogy Õk is nagyjából egy dologról beszélnek, csak a hangosság fogalma elment két irányba, hogy hangos a venti, vagy nagy a légzaj. (ahol is a "tesztalany" a Te XFX 6950@6970-es(ei) voltak)

kifli
user error lehet 😄

"Good to have the dual BIOS if you pork up the card I got my 6970HD yesterday and must say I am happy with it and no issues at all In IL-2"
gurubefree
Latom nem ertjuk egymast ... en a megoldast kritizaltam.

De lassuk a szamokat megint talan akkor erted mirol is beszelek es atlatod mi a hatasfok .

ref huto eseten 26% ( 1100-1200 rmp 1 venti ) mellett produkal 45C-47C
non-ref eseten 43% ( 1935 rmp !!!! 3 venti ) mellett produkal 43C
Bar merget vennek ra hogy az ilyen ertek a gep bekapcsolasakor van .

Az en modolt HD6950-em 40% ( kb 1850 rmp ) van 78C mig a non-ref eseten 3 ventilator kozel (3x)3000 rmp mellett ( 68% ) hoz 69C . Akkor ilyen teljesitmeny mutato mellett a non-ref hutes kalapot emelhet a ref hutesnek.

De mint mar emlitettem "szigoruan maganvelemeny" 😊

KranaZoli
"egyszeruen ratesznek valamit es cso"

Azért ez így pöttyet erõs volt. Egy jobb fajta AC hûtõ például:

"ajánlott végfelhasználói ára pedig 64,9 euró"

A példa direkt túlzott példa!

Kevésbé túlzott példák, de messze nem igaz rájuk a kijelentés:

"volt mar itt szo nem egyszer a ref hutes elonyeirol es hatranyairol ugyan csak ... ( foleg a hatranyairol )"

Nem tudom mirõl beszélünk. Én a ref. hûtést annak minden pro-jával sem mondanám, hogy felér bármelyik fenti 3db non-ref hûtéssel.

Klemice
1680-ben maxra van téve minden, átlagban 80 fps