90029
-
DIESEL DOG #76860 Nem... megvárja a 7990-et... XD -
#76859 Majd lesz gtx580 meeee tirexi vagyok [not]
Olyan vga lesz agépbe, amihez kaphatok logot -
Blum #76858 Jön a 7970CF? :D -
DIESEL DOG #76857 No és mi van, vagy csak lesz majd helyette? :) -
#76856 Na, nicsen már sapphire 6950-em -
#76855 Safe modban is probaltam, semmi...
Ezken a helyeken marad egy csomo konyvtar, amit nem tudok letorolni:
C:\Windows\winsxs
C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository -
#76854 Az hogy lehet, h a sweeperrel valo torles utan marad meg egy csomo helyen amd-s konyvtar, ezeket a sweeper is megtalalja, de nem szedi le?
Siman torolni se tudom, legmagassabb jogosultsaggal sem... -
#76853 Mindig egymásra rakom, soha nem volt még semmi baj. Annyi, hogy az elsőnek új winre kell kerülni. De itt úgy néz ki, hogy magával a driverrel van a baj. -
DIESEL DOG #76852 Én sosem szoktam egymásra telepíteni a drivereket.
Nálam a metódus így néz ki: régi drivert mindennel együtt leszedek, ráeresztem a driver sweepert is, majd restart, utána pedig egy alapos registry és gép pucolás, majd új driver fel cakk-pakk mindennel együtt. De ahogy látom és hallom, hogy másoknál hogyan viselkedik a 12.1-es driver, ezért én ezt kihagyom...
Annyi különbséggel hogy én pluszba felrakom a CAP-t is, ami CF-hez kell... -
#76851 Hat ja, erdekes, h a 12.1 preview tokeletesen ment, de azt rainstalaltam a regire... -
#76850 Jobban jártál volna ha sehogy nem teszed fel.:D Én a 12.2 preview-n gondolkodom. Rosszabb az sem lehet mint a 12.1. whql...ja, biztos passziánsznál tesztelték Kicsipuháék... -
#76849 Win 7 x64 az oprendszer es probaltam a rendszergazdakenti futtatast is... -
#76848 Van egy kis gondom, pliiiiz help...
Eddig mindig egymasra pakolgattam az ujabb drivereket, sose volt gondom vele.
Most sokak tanacsara gondoltam, h kiprobalom, h sweeperrel leszedek mindent es ugy teszem fel a 12.1-et. Leszedtem a drivereket, reboot, 12.1 instal elindit, befejezi az instalt, de utana nem jon fel az a dialog, h ujra akarja inditani a gepet... gondolom, h segitek neki, ujrainditom, de igy sincs fent se driver, se cata. Ezt megcsinaltam parszor, de semmi... Most feltettem a 12.1 preview-t, most van driver, de nincs cata. Mit rontottam el, adjatok tanacsot, hogy varazsoljam fel a catat. Koszi! -
DIESEL DOG #76847 Szerk:
Hozzátenném azért hogy ez a helyenkénti 2 kártyás lassulási jelenség esetlegesen betudható a processzornak is, elképzelhetőnek tartom hogy néha nem ártana legalább egy i5 750-es vagy 760-as, ergo egy rendes 4 magos. De a BF3 alatti teljesítmény engem meglepett, 2x5770 és az i3 röccenés mentesen hajtja ki a játékot. -
DIESEL DOG #76846 Igen. (Bár őszintén szólva most várok egy olyan kártyára ami árban elérhető, megfizethető és teljesítményben bőven felülmúlja a 2db 5770-est. Vissza akarok térni az egy kártyás rendszerre, tulajdonképpen nem mindenhol lehet kihasználni a 2-ik kártyában rejlő pluszt, sőt valahol még ront is a helyzeten ellenben egy kártyával vígan fut. Több százezret nem akarok befektetni VGA-ba, így megvárom az idei felhozatalt 7xxx széria terén. De vsizont azt sem mondanám a 2 kártyás rendszerről hogy rossz, csak néhol kompromisszumokat kell kötni.)
Pontosan nem emlékszem rá (badarságot meg nem akarok fecsegni), de tavaly egy bizonyos driver verzióval nálam is érdekes teljesítmény csökkenés történt, a hab a tortán a kék halálozás volt. Mondom wtf, a kártyák makk egészségesek, előző szoftverrel semmi gond nem volt. Utána persze visszapakoltam az előző verziót és megszűnt a jelenség, és azóta sem jött elő. Most legutóbb is igazából csak a BF3 miatt frissítettem a drivert, de régebbi játékok esetén is érezhető lett a különbség pl. Crysis esetén. -
#76845 2db 5770-ed van?
Amúgy nem tudom, lehet nálam szar valami, csak gyanús, hogy sokan írtak teljesítmény csökkenésről. Ebben a topikban olvastam, hogy az egyik hónapban teljesítmény növelés, a másikban meg javítások, stb, áros páratlan, csak nem tudom milyen leosztásban, meg ez egyáltalán működik-e még az Atinál. Minden esetre ezek szerint a páratlan hónap a teljesítmény csökkentésé... -
DIESEL DOG #76844 Na így most elgondolkodtam hogy váltok-e 11.12-es driverről 12.1-esre. 5770-es VGA-m van jelenlegi driverrel olyan mint a táltos paripa főleg ha bekapcsolom a CF-t. Lehet hogy meging kihagyok pár verziószámot. Legutóbb mielőtt a jelenlegire frissítettem az egészet, előtte 11.9-es volt fent. -
#76843 Tovább olvasgattam, és elvileg már a 12.1 preview is sokaknál okozott nem kevés teljesítmény csökkenést. Remek. Lassan érdemes elgondolkodni a 12.2-es preview-n. -
#76842 Felraktam a 12.1-es drivert. Olvastam, hogy mielőtt bármihez fognánk telepítés után azonnal bökjünk rá az alapértelmezett dolgokra, különben jajj meg jujj. "Beállítások, gyári alapértelmezett értékek visszaállítása".
Az eddigi 300-350-es fps érték helyett sikerült az rFactort beszuszakolni a 20-as értékre egy visszajátszásnál, ahol volt gumifüst is.:D
Gondoltam ez így nem jó, szétnéztem a játékbeállításoknál. Volt pár dolog, általában teljesítményre állítgattam, most visszatornászkodta magát az fps olyan 160-200 körülire.
Kérdés, hogy akkor most várjam nagy reményekkel a 12.2-est, vagy esetleg van még valami ami javítaná a teljesítményt, és a gyári alapértelmezettre való bökéssel elcsesztem? Nem vártam olyan nagyon nagy javulást, de ugye abban azért reménykedhet az ember, hogy a 6870-ből nem csinál a driver megint 4850-et.:D
-
Tomy Lee #76841 Hali.Catalyst beállításokat érdemes használni 6870-es kártyával?Fogalmam sincs mit,hogy állítsak be és amd overdrive is be legyen kapcsolva?Játékokhoz gondoltam. -
Gibor #76840 Hát igen :) Valaki még emlékszik a csodálatos minőségű képeimre :)))) -
Blum #76839 2 éve? :O
Hogy repül az idő..mintha csak tegnap lett volna,hogy beszúrtad ide a képeket :)) -
Gibor #76838 Szóval azért kötelező most a kártyákat 6 számjeggyel adni :) Értem, de amúgy nem csak videókártyára gondolok... Aláírásomban szereplő konfigom 110-120 volt 2 évvel ezelőtt. Most megtudnám ismételni ugyanebből az árból ugyanezt a kategóriájú gépet? :) Sajnos nem, és ez a bosszantó :) -
#76837 idpközben megkaptam a választ:
-kapcsoló átkapcsol -bekapcs -kapcsoló vissza-régi bios vissz -örül
-
Solt #76836 PH-n van leírás... inkább nézz utána, mert nem nehéz elbaszni! :D -
#76835 lehet lámaságot kérdek, de a kézikönyvben nincs írva ennek a feature-nek a működéséről? Egyszer már majdnem sikerült a clear cmos jumperrel újraindítani a gépet, még jó hogy előtte beleolvastam az alaplap leírásába. -
#76834 idáig rendben, de utána mi a teendő? Gondolom bekapcsolás előtt átrakom 2-esre. Bebootol a gép, és akkor mit kell tenni? Bekapcsolt állapotban vissza az 1-es, és visszarakom a lementett bisot? -
Blum #76833 Referencia hűtésnél ezt a kapcsolót kell átállítani:
-
#76832 6950 6970-re modolásnál, ha úgy flashelem a kártyámat, hogy nem modolható, akkor pontosan hogy tudom visszaállítani? -
#76831 3xxxx és 4xxx-es sorozat azért volt anno olcsó(bb), mert egyrészt akkoriban ment a nagy harc az NV-vel, másrészt ekkortájt vette meg AMD az ATI-t, került a csőd szélére, és ez volt a mentőstratégia. Ami be is jött. -
#76830 én 42-ért vettem a 4850-et anno... -
#76829 a 4870 csak az amdnél volt csúcskártya, míg most a 7970 "mindenvivő" :) -
#76828 Vapor-X HD6850 manapság , hogy szerepel? árban 48-50között láttam az nemrossz érte, vannak tapasztalatok , mennyire hangos ,milyen fps-t produkál pl BF3ban stb? Üdv -
#76827 Azért ott bolt a HD4890, meg a HD4870x2 is még felette, de tény, hogy qrva drágák lettek a kártyák, mivel anno én is 20k körül vettem az 1gb-os HD4850-emet, ma meg a hasonló kaliberű kártyák olyan 50-60k körül vannak (pl. a HD6850/6870), az Nv meg még drágább, cserébe nem gyorsabb és több áramot fogyaszt, az APU-k meg jelenlegi grafikus teljesítménye nem éri el a mostani vga-m szintjét sem, nem hogy megérje váltani rájuk. -
Gibor #76826 Úgy látom neked ez természetes :) Vásárlást inkább kihagyom, egy kocsi a seggem alá fontosabb mint egy pc :) Ami döbbentő amit imént is leírtam hogy mikor a 4k-s széria volt a majdnem csúcsmodel a 4870 40k ba keült, nem 100 felett. A jelenlegi konfigom összege 110k volt, ma már ebből a videókártya kerül ennyibe :)
Viszont a legdurvább hogy mai napig elfut minden játék FullHD-ban :) Nemrég jöttem haza hosszabb idő után külföldről és gondoltam vásárolok, de ilyen ár mellet nekem nem kell :)
Peace! -
#76825 Évente jönnek az új szériák. A legújabb, legjobb kártyák mindig 100K fölött voltak. Vársz, vagy veszel HD6xxx-et. -
Gibor #76824 Baszki valahogy nagyon eldurvultak a VGA piac úgylátom... az árak horribilisek lettek és úgylátom már majdnem havi szinten jönnek az új VGA-k... Anno 4870-em 37k-ért vettem és még nem volt 5k-s széria. Most ha venni akarok videókártyát minimum áldoznom kell 100k-t... Infláció? vagy szimplán minden széria nagyobb árazást kapott és már ide jutottunk egy alap kártyánál? -
#76823 RIP vízimalom venti. :( :D -
#76822 ránéztem és pont ezt akartam írni :D -
#76821 Hmmm, érdekes hogy a ref. modell nem a klasszikus vízimalom ventit kapta meg. :D