AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Saor Alba
Saor Alba
Cimbimnek a HD 6970 es DCII es kártyája terhelés alatt (játékok) nincs 70 fokos. Ne is kezdj el vitatkozni,de ha kell megkérem,hogy írja le ide a tapasztalatait.😊 De ha nagyon kíváncsi vagy más tulajok véleményére tedd fel a kérdést a PH fórumán,ott is többek ugyanezt írták akiknek ilyen van.
De nem akarlak már gyõzködni ,legyen ahogy gondolod.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Saor Alba
Ime a HD6950 DCII.
Mint lathato az elso sorban a 850MHz GPU orajel alatt 81C .
Ettol az ertektol az XFX6950 + arctic Plus II. 10C-al alacsonyabb homersekletet produkal.
Lassuk a mod-olt GPU orajelet a XFX HD6950-nel es a DCII. masodik sorat ahol fesz. emeles nelkul 880MHz. a GPU orajele.
Ebben az esetben az XFX emelt fesz.( HD6970 bios ) mellett 8C ( 73C ) fokkal huvosebben tartja a kartyat. Ezek utan szerinted melyik hutes a jobb ?
ゾルターン
Mondjuk az elsõ találat a HD 6990 re😊 sokat nem kellett keresnem.
És azért ,hogy lássunk tisztán😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Saor Alba
Persze ,hogy jó az AC hûtõje,ez nem is kérdés. Bár hogy mennyivel azon már lehetne vitázni,de az is csak akkor érne valamit,ha pl ráherbákolnám a kártyámra és magam kipróbálhatnám. Ja Gurunak megvan még ami nem volt jó elsõre? Megveszem ,és letesztelem😊
74621
Nem is lehet😊 Mert má megint....
Saor Alba
Az idézet innen van😊)))
"mert kereskedelmi forgalomba szánt dobozos (azaz nem OEM) HD 6990 25%-kal meghaladja a PCI Express szabványban foglalt 300 wattot, ergo alapbeállítások mellett a TDP immáron 375 watt. A két 8 tûs tápcsatlakozón keresztül a hivatalos specifikációk alapján összesen 300 wattot képes felvenni a kártya. Mindehhez hozzájöhet még további 150 watt a PCI Expressen keresztül, amivel együtt összesen akár 450 wattból is gazdálkodhatunk. Természetesen ehhez elengedhetetlen egy jó minõségû, legalább 800 wattos tápegység is."
Csak azért ,hogy az AMD is magasról tolyik a TDP keretre😊))
Saor Alba
Persze ha megvan már egy kártya akkor nincs mit tenni,de ha te most vennél,akkor vennél e egy ref 50 es karit moddolnád és rá egy AC hûtõt ,vagy 81 ért egy 70 est DCII vel?
74616
Guru😊 Rám számíthatsz ha vérnyomást kell növelni😊 Persze ha éppen ráérek😊
DCII 80 ropiert valoban nem rossz, de Guru mondjuk atszamitva ~60 ropiert vette a keszuleket.
Saor Alba
Pusztán hõfokok alapján néztem és hûtés szempontjából.
DE!!!! Egy ASUS HD 6970 DCII es 81000 hufnágel!!! Én ahoz hasonlítgatnám bakker,értsd már meg.
Ja! És én nem az 1 foknak örülök😊 Hanem annak a szerinted +10 % nak,no meg amirõl nem tudsz😊 De ez legyen a te gondod😊
ゾルターン
ゾルターン
De load alatt 65 fokos max általában. A tied mennyi?
Most ez a táblázat mi amúgy?
Ilyet csinálok én is😊)
Te vagy menthetetlen,:XD Én csak azt mondom,hogy közel ezen az áron vehetsz egy jó hûtéssel megcsinált kártyát ami nem 50 es hanem 70 es gyárilag.
De csak hajtogatod a magadét ,mint annó a ref hûtésnél amikor azt szajkóztad,hogy az a legremekebb megoldás,most meg ezt bizonygatod😊 De felõlem legyen ez a best😊 Nekem aztán 8😊
Saor Alba
Ugye nálam 580 van ,azért az egy erõsebb hardver ,(remélem érted a mondandómat ,ne kezdjünk el vitázni ezen is😊 ) ,tehát ha a DCII es hûtés az elvileg jobban melegedõ 580 at ilde 33 fokon tartja most,a szobában van 28 fok ,akkor ,hogy lehet,hogy az AC ugyanazon hõfok körül tartja a radeont ,ami "elméletileg "hûvösebb is. És mint mondtad 10 fokot "ráver" minuszba a DCII esre. Na ezt nem értem<#fejvakaras>#fejvakaras>
De a hûtõ ugyan az . Vagyis szerintem lehet ám,hogy a 6970 esen ugyan az van mint az 580 ason és ezek méretben mások mint a 6950 es DCii es.
És én a 6970 es rõl beszélek mert ehez van közel már árban a tied is😊
ゾルターン
Megnezem gyorsan a CPU-Z mit mutat ....
ゾルターン
2x120mm befele ( elol ) ; 2x140mm kifele ( felul )
-4C idle-ben.
ゾルターン
No, a lényeg, hogy megvan. Vundersõn!
Kíváncsi lennék, hogy ahhoz a 24%-os ventihez milyen fordulat társul?! (ill. mennyiben lett halkabb pl. terhelés mellett. 2D-ben ref-ek sem hangosak és gondolom melegnek sem melegek)
Aztán majd toljál vmi kontent-ot a jószágról, ill. lesz-é vmi egy Logout-os Blog-ból?! <#worship>#worship>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
ゾルターン
Elsõként újraraktam a windowst, és lepróbáltam régebbi driverekkel is, de semmi javulás.
Mondtam,hogy örülök a sikerednek,ne ragozd már tovább.
Jó az a hûtés,annó majdnem én is vettem egyet ,de ugye inkább más irányba mentem el így kimaradt. Nekem ne bizonygasd ,hogy milyen jó,téged kellett gyõzködni oldalakon keresztül😊 <#wave>#wave><#eplus2>#eplus2>
ゾルターン
Tul képp ,nem kell ,hogy igazam legyen ,pontosabban pont le..om,hogy kinek milyen hardvere van és az mennyibe fáj neki. Csak ha reálisan nézem akkor az van amit mondtam,szvsz. De ez az én véleményem. Persze ha már megvan a vas akkor nem kérdés a dolog,de asszem pont te emelted az Olimposz csúcsára a ref hûtést😊 Na de részemrõl befejeztem, mint mondtam használd egészséggel.
De igazad van mint mar tapasztaltuk ertelmetlen itt barmirol is beszelgetni .
ゾルターン
DE már plusz hûtõvel elgondolkoznék rajta erõsen,mint az alanti hozzászólásomban vázoltam.
Amúgy igen is kritizálva volt :XD de nem keresek vissza mert egy pöttyet sem érdekel már😊Különben is csak idézni tudom besenyõ Pista bácsit😊
Amúgy örülök,hogy végre sikerült neked a dolog ,használd egészséggel😊
Akkor ugy szamolj :
XFX HD6970 80.000- ( ref. hutessel )
XFX HD6950 (dual bios) 61.000- + arctic accelero extrem plus II. 15.000-
Ime >>>> sporolsz es a leheto legjobb hutessel ellatott HD6970-et hasznalsz.
btw es meg igy is olcsobb mint a Asus HD6970 DCII.
ゾルターン
Na de spongyát rá. Jelzem a véleményem az,hogy a gyári megoldások azért jobban megérik,hiszen egy azon árban adja pl az ASUS a DCII esekkel szerelt kártyáit ,így meg a ref plusz hûtõ árából vehetne az ember egy komolyabb kártyát jó hûtõvel.
De hogy ne a levegõbe beszéljek,Tessék.
Ugye egy ref 6950 az 60 párezer,plusz egy ilyen hûtõ az kb 15-18 pénz kis hazánkban.
Saor Alba
ゾルターン
Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64
\"fingjál bele a rencerbe\"
Nem tudom, hogy az XT 2600 ugyan azzal a chipel megy-e, mint a 3650, ennyire nem vagyok otthon a vidikártyákban.