AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja oké köszi.Akkor catalyst uninstall?Vagy maradhat,nem fogja zavarni?

★ 汤姆 李

[NST]Cifu
Próbáld ki az MSI Afterburnert. MSI Afterburner @ Guru3D

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

tuzfal3
Nem ez nem az volt.
Közben egy két hibaüzenetet is mutatnék,hátha valaki tud segíteni. 😊
(jelenleg monitorról használom a laptopot mert várom bele az új kijelzõt)
Amikor kihúzom a töltõt:

Amikor az ATI Tray Tools-t indítom:

Ez pedig az ECC álltal mutatott adat.

ha 1789mb a méret miért csak 256mbot használ? vagy most barát hülyeséget kérdeztem?

Azt nem tudom hogy a biosból hogy kell vagy kellene ezt módosítani? Meg itt miért írja hogy van rajta hyper memory amikor nem lett telepítve. Nem értek ehhez a témához sajnos.

Opel Movano 2.8DTi

IMYke2.0.0.0
Akkor biztosan Pakson vett lakást is 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Sziasztok.Olyan gondom lenne,hogy frissen telepített Catalyst-ben az amd overdrive nem elérhetõ.Ott van mint menüpont de ha rámegyek"licensz megállapodás" és itt "elfogad" de nem történik semmi egyszerüen eltünik az egész teljesítmény+overdrive menü bal oldalról is.
Újraindítom megint ott van de ugyanaz lesz,eltünik-.-

★ 汤姆 李

MerlinW
Nagy tételben szeretne vásárolni és 64 zöldet eselizni... alaplaponként😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Hé, már nem elég a dzsiforsz-hatszáznyócvan-eseli? <#ravasz1><#alien>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

MerlinW
Erre gondolsz?
bal szélen alul a letöltés

[merlinw.org]

Omlás
Ha jól rémlik külsõ programok közül talán az ATI Tray Tools-al lehet valamit állítani.

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

tuzfal3
Sziasztok! Segítséget szeretnék tõletek kérni! Van egy Acer Aspire 5552 laptopom, amiben egy ATI Mobility Radeon HD 4250 videókártya van. Hallottam errõl a hyper memory programról, de sem letöltést nem találtam hozzá sem használatáról nem tudok semmit. Ebben valaki tudna akár itt akár privátban segíteni?

Opel Movano 2.8DTi

Solten
Meg akarod epiteni almaid pc-jet, tirexi? <#alien>

Saor Alba

kifli
OFF de háta van valaki, aki tud nekem ajánlani, valaki egy jó nagykert, ahonnan elég olcsón lehet vásárolni, nagytételben is akár.
arty
szvsz néhány százalékos órajelemelést ha nagyon ragaszkodsz hozzá nevezz tuningnak, én az értelmetlenség szót illõbnek érzem. ph!-n a turbo orajelre felszorzást hozták fel, amikor ki mertem jelenteni h nincs tuning K nélkül, itt ez... hiába, a fórumok már csak ilyenek 😄

Forza.

[NST]Cifu
Õõõõõ... ez erõsen offtopic, de van "FSB", a Clk, ami alapból 100MHz, nagyon nem célszerû tépázni, mert a SATA és a memória megbánhatja, de pár Mhz pluszt ki lehet belõle hozni (ilyen 32x100 vs. 32x105 Mhz szintû dolgokra kell gondolni).

arty
OFF: i3/i5/i7 esetén csak K jelû, szorzozármentes cput lehet tuningolni. i3-ból nincs K jelû. "FSB"-t nem lehet emelni. nincs i3 tuning! 😊

Forza.

IMYke2.0.0.0
<#eljen>

Omlás
Õszintén moszály a Radeon topicban flamelni az intel vs amd cpu örökrangadó aktuális fordulóját?...<#nezze>

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

-el

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

a többség nem tuningol és egy tuningolatlan i3 egy szintbe van egy kíméletesen tuningolt phenom II x4

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

arty
i3-at nem lehet tuningolni, míg a phenomokat igen 😊

és a HT van ahol minusz fps-ben... (asszem egy ideig bf3-ban is így volt)

Forza.

[NST]Cifu
Játéktól függ. A legtöbb multi játékban a számítás többségét a szerver végzi, ott kevésbé. Egy Armed Assault 2 vagy Flight Simulator X single playernél jobban...

Játékoknál még mindig inkább a VGA teljesítménye a sarkalatos pont többnyire, persze nem árt egy jobb 4 magos CPU. 😊
[NST]Cifu
A magszám még nem jelent csodát. Még az ArmA2-ben sem, ami kihasználja a 8 magot.

Teszt

Nem azt mondom, hogy ár/értékben nem jó az FX-8150, csak azt, hogy azért a 4 magos i5 bizony elveri játékok alatt. Magszám ide vagy oda...

[NST]Cifu
No offense, de ha van megfelelõ erõsítõd, akkor optikai vagy HDMI hangkimenetnél jobb nem kell. Az erõsítõben lévõ DAC esélyesen jobb és jobban zavarvédett, mint amilyen egy hangkártyán lévõ. Ha meg veszel 50-60e Ft-ért egy megfelelõ diszkrét hangkártyát, akkor kicsivel többért már kapsz egy megfelelõ erõsítõt...

Szóval a különálló hangkártyák ideje kb. lejárt. A Radeon 4870 ezelõtt sok évvel tudott a HDMI-n 7.1 LPCM hangsávot kiküldeni, ez az, amire az Optikai kimenet már nem képes.

Szóval ha egy hangkártyán analóg kimenet van, akkor kb. felejtõs is. Szerintem...

Her Laca
XD😊
Tudtam én, hogy csak én lehetek a hülye és szokás szerint te vagy a helikopter.
Bár ezt a fanságot amit emlegetsz még mindig nem értem, hogy jön ide. De végülis nálad ez a stílus megszokott😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

intelbõl csak i3at szabad venni a többi pofátlanul drága a pentium és celeron meg vacak egy 4 magos i5 árán, 8 magos fx-8150et lehet kapni 😉

szerintem i3 + 7850

amennyiben a biosban be van kapcsolva a Hyper Threading (HT)
amúgy jól tuningolható is és úgy biztosan bealázza az x4es phenomokat

2 mag + HT ami nagyon fontos tényezõ egy i3 közel azonos egy phenom II x4-el, csak egész picit marad le néhol viszont megelõzi, sehol nem találom azt a tesztet ami ezt alátámasztja pedig nemrég néztem volt benne minden f1 2011 tõl kezdve és bizony az i3 az egy egyszerûbb de nem gyenge 4magosnak tekinthetõ 😊

kifli
egy gamer füles, manapság már usb-s 😊
arty
a 2 mag pár játékban szvsz szopóág lehet... de te tudod 😊

Forza.

hát ha adsz annyi pénzt,én akár veszek i7-et is 7970-el...ígyis a teljes konfig 220k lesz kb. és hát így hogy te dolgozol meg érte,azért más mintha elfingod magad a szülõknek hogy drága gép kell..
Majd még megnézem a pénzügyeket és ha végképp nem jövök ki akkor marad az i3 a 6870-el,végülis az a 86% a 7850-hez viszonyítva elég jó 😊
Solten
Hello, az i3 boven jo a 7850 melle. Full HD-ban mar a VGA ereje a szamottevo, i5-el is ugyanannyi fps-t kapsz.

Saor Alba

arty
szerintem i5-t vegyél, 6950-el 😊

Forza.

Solten
"Nekem konkrét összehasonlítási alapom van erre, egyazon rendszerben 2 fajta VGA."

Detto, ezert irtam hogy tapasztalatbol allitom.

Saor Alba

Nekem konkrét összehasonlítási alapom van erre, egyazon rendszerben 2 fajta VGA.
Csak a HDD-ken, és a chipset hõfokon 5-8 fokot is jelent esetemben, BF3 közben.
Solten
Nem ertem miert gondolod hogy csak a referencia kepes nem felfuteni a kuckot/hodalyt/butort/stb-t. Tapasztalatbol allitom hogy pl. ket mokuskerek eseten a meleg levego nagy resze hatulra tavozik, jut a belsobe is, de nem emeli se a rendszer, se a cpu hofokait. Amugy a haz venti arra lett kitalalva hogy kiszippantsa a meleget.

Saor Alba

Solten
😊
En kerek elnezest hogy xy nvidia fanboy-al torteno ertelmetlen diskurzus kapcsan nem gyulik egybol az izzokorte, foleg 1 ev tavlatabol. Sajnalattal olvasom hogy a bo 1 evvel ezelotti un. beszelgetesunk okozta trauman nem sikerult tultenned magad. Ket Cavinton elfogyasztasa utan valami olyasmi dereng hogy a HD 6950 Gigabyte/MSI/tokomtudjami referencia hutesere panaszkodtal, miszerint hangos. Mi erre kozoltuk hogy ez erdekes, a cimboram XFX 6950-jen a referencia (btw: egy referencia hutesu kartyam volt a sok kozul, egy 8800 GTS) a ref. meglehetosen halk meg ugy is 6970-e lett flashelve. Aztan nagy buszkeseggel bejelentetted hogy kedvenc nvidia (GTX 560??) kartyadon a DC2 mennyire hudefasza, a 6950 referenciajahoz kepest uberhalk. Ezt par kolcsonos trollkodas (fejedbol kipattant suletlenseg Vs muszeres meres) kovette, utobbi kimutatta hogy terheles alatt a 6950-en levo referencia bizony nem hangosabb az nvidian levo DC2-nel, nagyon is hasonlo mindketto (ugye ket eltero architekturarol es ket kulonbozo termekrol van szo). Senki nem alitott olyat hogy a referencia annal jobb lenne vagy hogy az az isten.

Saor Alba

Sziasztok,egyelõre úgy döntöttem hogy procinak egy i3-2120 lesz,mellé 8gb RAM és VGA-nak nem tudom hogy mi legyen...mivel elõször i5-t akartam venni Sapphire HD6870-el,de most így az i3-mal megspórolok 20k-t és akkor már megéri szerintem a Sapphire HD7850-t megvenni,gamekhez úgyis a jobb VGA számít,csak a fogyasztáson kívül nem tudom hogy mennyivel jobb a 7850 a 6870-nél :S jópár grafikont néztem,de ott az FPS eltérés nem volt olyan számottevõ,bár ha full HD-ban akarom használni (Guild Wars 2-re fõként) akkor valószinüleg ott már nagyobb a különbség a 2 kárta közt?!
V43 1105
Videokártya fölött elméletileg van neki egy slot, bár kis ventitõl nem tudom befér-e 😄

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

arty
és amit még nem tudok: hdmin is van jitter? (vagy más, digitális átvitelt differenciáló hibaforrás)

Forza.

arty
és ami még szintén nincs: DAC! a leglényegesebb hangminõséget rontó alkatrész egy hangkártyán - az alaplapi 3 forintosnál régen persze, hogy jobban szólt a hangkártyára rakott 500 forintos, de manapság a jel digitális csatornán (hdmi) jut el a dekódolóba (tévé, erõsítõ), így nagyjából mindegy, hogy azt mi adja ki: alaplapi, gpun levõ vagy egy XY minõségibb márka diszkrét megoldása 😊

ami hibalehetõség maradt: jitter. ez viszont a 20ezres diszkrét hangkártyán pont ugyanúgy ott lesz, mint a gpuba integrált realteken - mert nem highend zenehallgatásra készültek. highendre usb-s kártyákat, dacokat szokás használni, az viszont játékok alatt lesz "halott". (bár ez utóbbit csak hallottam, lehet hogy vannak jó megoldások is rá)

Forza.

Kivéve ha digitális optikai kimenetet használ az alaplapin, vagy a HDMI-rõl a digitális jel egy erõsítõbe megy, és az intézi a DAC-t.
(nekem mondjuk Xonar DX-bõl megy az optika egy Yamaha erõsítõbe, de szerintem ha az alaplapi optikáról menne, akkor is így szólna)
IMYke2.0.0.0
Más is így gondolja 😊

"The audio chipset on your graphics card (whether Radeon or nVidia) is "Intel HDA" (usually Realtek, but might by Cirrus, CMedia, or others), which is probably the same chipset your motherboard has, if it has onboard audio. A discrete sound card definitely could be better, with the appropriate DAC components, but the GPU is probably better quality than most $10 sound cards."
forrás

IMYke2.0.0.0
Gyorsan hozzáteszem - a digitális jel megszólaltatásához természetesen kütyük kellenek, és azok akár még milliósak is lehetnek, így a placebo hatás garantált = elhiszi az ember, amit hall, nem tudja megmondani a különbséget egy minõségi hangkártya keltette hangzás és a dzsíforsz vagy ájemdé HDMI-jén kilökött hangok között.
Csak ne próbáljon zenét is hallgatni... 😊

IMYke2.0.0.0
Egyetlen(!) VGA-n sincs minõségi hangketyere - csak szólok. 😊
A HDMI messze van ám a jó hangzástól.

arty
válaszolok helyette:

"hdmi-n megy ki a hang, nem szenvedek a 3 forintos d/a átalakítóktól"

Forza.