90029
  • Solten
    Mikor nezegettem a 7870-ket, megfordult a fejemben hogy esetleg GTX 660 Ti, jo kis kartya, csakhogy jatektol fuggo, nehol gyorsabb, a 192 bites memoriavezerloje viszont megfogja kulonbozo szurok eseten, ilyenkor jol raver a 7870. Full HD felett meg eszebe ne jusson senkinek GTX 660 Ti-vel bohockodnia. Plusz £40-el dragabb, az vegkepp elvette a kedvem :) A 7950-el van egy arban.
  • grebber
    Physxet és a kamut egy mondatban emlegetve sosem értettem.
    Mi lenne kamu? Látványelem hiszen látod van és nincs ennyi nincs ezen mit kamunak tartani!

Azzal meg kár jönni,hogy Physx nélkül is lehetne ilyeneket. Igen LEHETNE,de kurvára nem akarja senki megcsinálni.
    Pedig igen látványos tud ám lenni!
  • Sir Quno Jedi
    mosmé?! gyors is, csöndes is, hűs is, jó sok RAM van benne és még a fizikszet is be lehessen pipálni a driverben, hogy na, ne a CPU csinyájja, hanem a gtx680. Kamu, tudoménazt, de mégis, ha low-ról high-ra rakom pl. Borderlands 2-ben, nem fog szaggatni, köhhh...
  • Solten
    "Eénis csak a fiziksz miatt vettem most éppen nv-t"

• Borg
    Nem az fps különbségről volt szó, dehát ezt te is tudod.
    Ezt a kört meg nincs kedvem megfutni újból.
  • Omlás
  • Her Laca
    Nem nem!!!! Én nem mondtam,hogy vacak. Miért mondanám,hisz nem lenne igaz.
    NEKEM! nyűgösebb. Még egyszer. NEKEM! Most had ne fejtsem ki miért ,mert az is vitát szülne.
    No meg amire nekem kell oda jobb az NV . Ez ennyire egyszerű.
    Egy csomó érvet fel lehet hozni akármelyik mellett és ellene is egyébként,de pl én nem érzem magam hülyébbnek azért mert NV van a gépemben,holott sokan így állnak a dologhoz:)
  • kifli
    pont fordítva, amd-ről állítjátok, hogy vacak, holott ilyen nincs. Hogy csak annak éri meg akinek fontos az ár stb...
  • Sir Quno Jedi
    Eénis csak a fiziksz miatt vettem most éppen nv-t. Majd legközelebb megnézzük mik vannak piacon, de szvsz. dupla sebesség ugrásra még várni kell két generációt mindkét oldalon.
  • Solt
    Szarul teljesítő? :D Kb fél éve van meg nekem a BF3, azóta folyamatosan játszogatok vele különböző driverek társaságában, és sem a 6990, sem a 7970 esetében semmiféle akadást nem vettem észre... sőt, pont ugyanúgy fut a játék (minimális fps különbségek vannak) az új drivereken, mint eddig! :D

Akinek meg ebből nem az jön le, hogy ezeket a kimért értékeket szemmel nem lehet észrevenni, az gondolkozzon el a marketing személyére gyakorolt hatásán! :D

Tudjátok mi különbség van az NV és az AMD kártyái közt? Az árcédula... de ott aztán vannak tüskék! :D
  • Solt
    A táblázatok pont elég beszédesek... nézd meg az AC3 és a BF3 eredményeit... :) Pont úgy néz ki az NV-s grafikon, mint amiért korábban az AMD szapulták... ha ezek a táblázatok azt tükröznék, amit játék közben látsz, akkor az egész BF3 fórum az NV köpködéstől, és az AMD dicsőítéstől lenne tele...

Ez a teszt pont arra volt jó, hogy rámutasson, ezek a látványos táblázatok köszönő viszonyban nincsenek azzal amit a szemünk lát. Legalábbis amíg nem ilyen 70-80ms feletti ugrások vannak...
  • Borg
    Attól függ milyen oldalt nézel :)
    Ha Abut olvasod a PH-n, akkor pont fordított a helyzet. Neki gombra vannak bindelve a "GCN" "Comupteshader" és egyéb hangzatos AMD sallangok :D
  • Borg
    Mielőtt kiborult a bili, pont a BF3 volt az egyik szarul teljesítő AMD-n. Nyilván erre rágyúrtak driverben a piros oldalon, mivel eléggé mérvadó játék, folyamatos szereplője a teszteknek.
    Ezzel szemben mondjuk a 310-es driver pont nem a leggyorsabb BF3-hoz nv fronton, de mindegy, ezen nem akadunk fenn.
    Az egyetlen kirívó dolog talán a FarCry3-as eredmény ebben.
    Mindenki olyan következtetést von le, ami neki kényelmes :)
  • Her Laca
    Erről szó sincs. De az sem igaz amit sokan állítanak,hogy vacak . Ha annyira szar lenne senki sem venné,és ezt nem lehet fanatizmussal indokolni:)Nekem pont az az érzésem veled ellentétben,hogy sokaknak pont az AMD az amit felvázoltál. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Csak úgy, az éterbe: folyamatosan az az érzésem, mintha az nVidia aranyat szarna, és csak az 'ő' termékei lennének jók...
    Mennyire naivak tudnak lenni az emberek...
  • Her Laca
    Te olvastad is ,hogy ezt a következtetést vontad le?:))) Mintha a verdikt mást mondana:)
  • Her Laca
    Ezzel nem mondtak semmi újat amit már a játékosok ne konstatáltak volna.Olvasni lehetett ezeket fórumokon már régóta.
    Igaz én jómagam csak egy játékon próbáltam annó mindkét kártyát ,de akkor fps-től függetlenül én is simább futást tapasztaltam az NV-n.Igaz az csak sima 7970 volt. Ezt mások is leírták már,de persze ez sem örök érvényű igazság. Látható,hogy a játékok nagy % nál kb azonos az élmény ,és az is tény ,hogy a radeon olcsóbb ,ergo aki ár érzékeny annak ez fontos és ez alapján jobb választás a piros. Másoknak meg más szempontjaik vannak.
    Csak könyörgöm ne kezdjétek el egymás szapulását:)
  • Solt
    Most akkor bebizonyosodott amit évek óta sejteni lehet, hogy NV-n nem olyan folyamatos a játékélmény mint AMD-n? (lásd, AC3, BF3) :D

Vagy inkább az, hogy amiket így kiméregetnek, és borzalmas állapotokat mutatnak, azokat szemmel észre sem vesszük?

Egyébként nem tudom honnan veszed ezeket a tesztoldalakat, de legalább arra vennék a fáradtságot, hogy a táblázatokat egyformán skálázzák... persze akkor nem lenne ilyen látványos.
  • Borg
    Fiss frametime battle

Guess what.
  • Borg
    Senki nem mondta, hogy only AMD.
    NV-n is ugyanúgy implementálható (ha valaki szükségét érezné a játékkészítők közül), max majd 2 fps-el lassabban fut.

Szóval AMD-n lesz 70 helyett 50 fps, csak mert lobog a haj a szélben, nv-n meg 70 helyett 47. Now what :D
  • Omlás
    Nálam 13.2 beta 6 driverrel is és 13.1 driverrel is voltak olyan fps droppok az említett "köteles" részeknél, hogy valami félelmetes. 50-60 fps-ről droppolt 8-ra monitorozva a GPU terhelés konkrétan vissza esett 30% alá. Amint elfordultam a "kötelektől" egyből visszaállt az FPS....
  • kifli
    igaz almát körtével only egyik gyártó vs only dx11
  • item
    Most értem a cry3 végére, High-on egész faszán futott a game (átlag 50-60fps) Voltak olyan részek,ahol 90-100Fps is megvolt. Kipróbáltam,felraktam a gpu-t 900Mhz-re semmivel nem volt melegebb,mint 800-on azaz alapon,szóval asszem marad így.

Konfig: 2500K @4014Mhz 16GB 1600Mhz Kingston Asus HD7950 DCII
  • Solten
    Lara haja hatarozottan f@szabban fog kinezni :)
  • arty
    de az effektet nem driverre írják, hanem API-ra (dx11)... ezért is lenne fura a csak amd-s működés!

merlinw: abu85 is azt irja a ph!-s cikkben, h "A Tomb Raider című játék PC-s portjában az effekt a DirectX 11-es módhoz lesz kötve, ami nyilván annak köszönhető, hogy egy DirectCompute felületen írt programról van szó. A portolást végző Nixxes kérdésünkre elmondta, hogy a TressFX bármilyen DirectCompute 5.0-t támogató hardveren aktiválható (vagyis a DirectX 11-et támogató GPU-kon működik). " ...
  • MerlinW
    Nem DX11 effekt (ha az lenne, akkor már évek óta lenne ilyen). DX11 API-ra épülő effekt, amit az AMD fejlesztői írtak. Hogy AMD only lesz-e az az AMD-n múlik. Ha van eszük, akkor úgy csinálják (üzlet).
  • IMYke2.0.0.0
    Laikusan: gondolom, a játék szofter és az azt mozgató VGA nem egy csettintéssel fogják tudni ezt az 'effektet'. Komoly driver- és szoftver munka kell az ilyesmihez.
  • arty
    köszönöm!
  • arty
    még mindig nem értem, hogy lehet egy dx11 effekt amd only?
    mit kell megírni nv-nek?
  • Solten
    Nincs Nvidia topikra szukseg, mert a drajverek tokeletesek, mindig is azok voltak es mindenki heppi, egyutt enekelik betepve a kumbajat. Naluk a fu is ZOLDEBB... Oh wait, meanwhile in the real world:

"Important! NVIDIA video card driver versions 310.70 & 310.90 may cause client crashes & FPS drop-downs. It is recommended to use driver version 306.97."

(egyik nepszeru online MMO)
  • MerlinW
    Összefoglalva:
    - nem szálanként, hanem tincsenként számol
    - DX11-et használó effekt, az AMD fejlesztette ki, ma jelent meg, más nem tudja még. Az NV-s srácoknak is meg kell írniuk, ha kell nekik. AMD-nek 2 évébe tellett.
    - Az effektre igény volt a CGI/filmipar részéről, nem játékokhoz készült eredetileg.
  • Omlás
    Az alma biza piros a körte meg zöldes ...
    Hmm az AMD(ATI) is piros az NV meg olyan zöldes ...
  • Solt
    Én is így tudom, és EZ is ezt támasztja alá! Igencsak morcos lettem volna, ha lealacsonyodnak NV színvonalra ilyen téren...
  • IMYke2.0.0.0
    Egyetlen szó sem utalt rá a hiteles forrásokban, hogy "AMD only". Ellenben a 'másik' versenyző megoldásával.
  • Solt
    "A TressFX lehet az AMD megoldása a problémára, ami annyiban biztosan előnyösebb az eddig látottaknál, hogy a teljes egészében szabványos DirectX 11-es API-ra épül, így mindenképp kedveltebb lehet a fejlesztők körében, hiszen nem szükséges külön implementációt készíteni a konkurens termékekhez."

Forrás
  • Solt
    Arról volt szó, hogy ez egy DX11 effekt, és nem arról, hogy AMD only... nem bánnám, ha nem mennének át gyökérbe ezek is.
  • Borg
    Ha mindenáron almát körtével akarsz összehasonlítani, akkor igen :)
  • IMYke2.0.0.0
    "Kb annyi értelme van"... mint a PhysX-nek?
  • Borg
    Ezt minek kellett hosszan titkolni vajon?

A szálankénti haj szimuláció aztán kell mint szar a zsebbe. Kb annyi értelme van, mint Crysis3-ban a rope fizikának, amitől 70 helyett 50 fps van csak a legizmosabb szarokon is, holott mindössze lényegtelen dolgok himbálózásáról van szó, ha rájuk lőssz...
  • MerlinW
    Bemutatták a hosszan titkolt TressFX fícsört.
    AMD only.