AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Saor Alba
Forza.
1100Mhz-en pedig már nagyon közel volt az alap 7970 szintjéhez... Aztán a Ghz edition kártyákkal megint tudtak leakasztani egy kis lét...
Most kvázi annyi történik, hogy aki nem tuningolt, az kap cirka 15% boostot. Azt nem teszik oda a hírbe, hogy ez némi feszemeléssel is jár, szóval a kártyák egy picit jobban fognak melegedni (vegyük észre, hogy az OC és Ghz edition kártyákhoz nem adnak ki új biost).
Aki meg eddig is tuningolt, az nem kap semmit. 😛
Rosszul azok jártak, akik OC és Ghz edition kártyáért kiadták az extra pénzt, mert semmivel sem jobban tuningolhatóak, mint az alap kártyák, ahol általában valóban többet tudnak, az a ram sebessége (ha az adott kártyán az magasabb, mint a sima kártyán). Szóval ha úgy nézzük, én is megszívtam kicsit (azért kicsit, mert a Sapphire 7950 OC konkrétan olcsóbb volt, mint az ASUS vagy Gigabyte alap 7950-ese).
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
utálom a mesterséges termékvisszafogást, mondván "a versenytárs ellen elég, de ne veszélyeztesse a nagyobb és drágább termékünket" 😞(
Forza.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Forza.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3
"A jelek szerint a Radeon HD 7950-es videokártyák esetében az AMD egy új, meglehetõsen érdekes lépésre készül annak érdekében, hogy a termékek a 400 dollár alatti árkategóriában újult erõvel szállhassanak versenybe vetélytársaik ellen. Az AMD a friss lépéssel kifejezetten a GeForce GTX 660 Ti megjelenésére szeretne válaszolni.
Hogy mire számíthatunk? Nos, nagyjából olyasmire, mint amit a Radeon HD 7750 esetében már láthattunk: egészen pontosan némi GPU magórajel emelésre. A plusz teljesítményre egy friss BIOS segítségével lehet szert tenni, amely az összes referencia felépítésû Radeon HD 7950-es videokártya esetében lehetõvé teszi az újítás következtében rendelkezésre álló extra teljesítmény kiaknázását."
Forrás: IPON
az én, alig 10ezerbe kerülõ chieftecemnél pedig aligha van "olcsóbb" márkás ház... (képen nem az enyém van)
Forza.
Saor Alba
Amúgy a HIS pont az a gyártó, aki kiváló hátrafújós hûtõket csinált a múltban. Ezek jellemzõen nagyobb mókuskerékkel, és halkabban tették ugyanazt, mint a gyári. Idei szériákhoz mondjuk még nem láttam ilyet, talán 6950-hez volt.
Kar,hogy a VGA gyartok ezt meg nem oldottak meg -lehet,hogy szolni kene nekik <#ravasz1>#ravasz1>- de a referencia hutot csak nem teszik ra egy ilyen atmokerolt kartyara.
Egyre jobban hajlok en is a referenciahutok fele. Csak az a baj,hogy amikor betor a piacra ez a sok maszek hutovel ellatott peldany,akkor a referncia hutos darabok ugy eltunnek mindenhonnan,mint a pinty. Megjeleneskor meg rohadt dragak.
Vegre valami SZEP a HIS-tol 😊
Na,mondjuk itt mar valoszinuleg van letjogosultsaga a 3GB memonak.
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3
Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun
jelenleg 0,9 1 és 1,1 V-ot állít be a kártya órajeltõl függõen, de én magam pl. att-al csak a 0,9 és 1,1-et tudom kiválasztani.
szóval az érdekel hogy kell e forrasztgatni vagy sima átírással nagyobb feszt kapna e a gpu
azt tudom hogy 40nm -nek az 1,2V lenne az optimális maximum vagy legfeljebb 1,25V
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
Anno a Crysis is mutatott olyasmiket pl. a szétlõhetõ, rombolható fákkal, épületekkel, ami igen ígéretes volt, aztán mégse nagyon jelent meg a késõbbi játékokban. A Mechwarrior Online pl. már a Cryengine 3.4-et használja, de a fákon egyszerûen keresztülgyalogol egy 100 tonnás Mech, pedig az engine képes lenne kiszámolni, hogy törne és dõlne ki... de túl sok problémát jelentene az optimalizációnál, szóval úgy tûnik így marad, ahogy van...
30 körüli fps-el bírta a 16xAF, 0xAA mellett.
Nem, az emberek akkor vesznek meg egy játékot, ha az egyáltalán fut a gépükön 😊
Nemcsak olyanokra kell gondolni, akik csúcshardveren játszanak. sokak mostanra jutottak el arra a szintre, hogy élvezhetõen fusson a crysis a gépükön.
A Crysis egy Radeon X1650-en elfutott low beállításokkal, szóval akkor mirõl is beszélünk? Szóval az "egyáltalán fut a gépükön" kérdés kipipálva.
A második mondatnál pedig megint ott tartunk, hogy very high grafikai beállítások mellett. Ami még ma sem néz ki rosszul...
Nanee. Akkora célközönség, hogy nekik megérte fejleszteni. Ez most komoly indok? 😄D
Azt állítottad, hogy a 8800 SLI sem volt neki elég, mikor megjelent. Én meg megjegyeztem, hogy a 3-way SLI viszont már elég volt very high-on. Tehát már megjelenésekor ki lehetett hajtani a játékot...
Leírtam mi a bajom, ha veszek nem olcsón egy vga-t, akkor ne kelljen azzal szenvednem, hogy nézegessem, melyik az a beállítás, ahol van elég fps-em.
Akkor sommázom:
A játék X szintû grafikát nyújt Y hardveren, very high beállításokkal. Ez szerinted jó.
B játék X szintû grafikát nyújt Y hardveren, medium beállításokkal. Ez szerinted rossz.
Én továbbra sem értem, hogy ha a játék a hardware által tudott grafikát képes kihozni, akkor miért bánt téged, hogy van magasabb beállítás is? Ráadásul emlékeim szerint a Crysis-ben még automatikus hardware setup is volt, tehát nem neked kellett kézzel beállítgatnod, hogy ejnye no, meglegyen a 30+ fps...
Próbálkoztak, hogy mennyen konzolon a ce2, de nem jött össze teljesítmény beli gondok miatt, szerintem találsz a neten még videókat róla.
Amennyire nekem rémlik, a Cryengine 2 fejlesztésekor nekiálltak a portolásnak, de miután megállapították, hogy a PC-s motort csak úgy nem tudják a sokkal gyengébb és limitáltabb hardware szintre átírni, ezért inkább az alapoknál kezdték a Cryengine 3 multi-platform fejlesztést.
Nem volt ez mindig így. Ennyiért korábban 4xxx, 5xxx és 6xxx szériából, már megkaptad a csúcskategóriát, vagy a kisöccsét. A forint ennyire meg azért nem szállt el azóta. A legújabb széria csak kimondottan drága. 7870 valahol 6970 környékén van. Ha a korábbi trendeket nézzük, akkor ennek a kártyának, valahol most 45-50 max 60e környékén kellene lennie.
A 4870x2 amikor megjelent 140e Ft körül volt (anno Gianni-n keresztül kaptam meg 120e Ft-ért, cirka két hónappal a megjelenése után). Az 5870 megjelenésekor szintén 120e Ft volt.
Ha én veszek valami rohatdrága cuccot, akkor az már nyalja ki a seggemet. Ne nekem kelljen még külön szenvednem vele.
Mit értesz szenvedés alatt? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Kiváló érvi 😄
Egy ennyire kiváló hasonlat ilyen érvet érdemel. 😊
Manapság ennyi egy kártya igen, csak az adott játék, amirõl beszélünk, nem manapság jelent meg 😊
A maga idejében ahogy írtam, ugyanez volt a Crysis esetében is. Ha very high-on akartad futtatni, akkor ilyen árszintû SLI / CF rendszerben (kártyában) kellett gondolkodnod.
A véleményem viszont az, hogy a hardverek ilyen mértékû fejlõdésével mint amit az elmúlt pár évben tapasztalhattunk, a fejlesztõk egyszerûen "el lustultak" nem cél már az erõforrásokra történõ odafigyelõ optimalizálás mivel úgy is pik pakk jön majd egy hardver generáció hozzá ami elviszi...
:/
4870x2 kevesebbet tud kicsivel mint egy 5870. De még 5870 sem bírja teljesen a játékot. 6950-en szintúgy vannak rázós részek.
"???? He? Az emberek szerinted csak akkor játszanak egy játékkal, ha képesek ultra high felbontáson játszani vele? 😄
LoL. "
Nem, az emberek akkor vesznek meg egy játékot, ha az egyáltalán fut a gépükön 😊
Nemcsak olyanokra kell gondolni, akik csúcshardveren játszanak. sokak mostanra jutottak el arra a szintre, hogy élvezhetõen fusson a crysis a gépükön.
"Csak csendben jegyzem meg, hogy emlékeim szerint a 3 kártyás 8800GTX már vitte rendesen a kijövetelkor is."
Nanee. Akkora célközönség, hogy nekik megérte fejleszteni. Ez most komoly indok? 😄D
"Továbbra sem értem a problémádat. A játék úgy volt megcsinálva, hogy a józan átlag usernél rendelkezésre álló hardware felett is volt grafikai opció, az igazi megszállt hardcore gamerek részére. Mi ezzel a baj, ezt még továbbra se árultad el..."
Leírtam mi a bajom, ha veszek nem olcsón egy vga-t, akkor ne kelljen azzal szenvednem, hogy nézegessem, melyik az a beállítás, ahol van elég fps-em.
"He? A Cryengine 2 nem volt multi-platform, ez csak a Cryengine 3-nál jelent meg (Crysis 2). "
Próbálkoztak, hogy mennyen konzolon a ce2, de nem jött össze teljesítmény beli gondok miatt, szerintem találsz a neten még videókat róla.
"Egen, egy új motort kapott (Cryengine 3). "
ce3 nem egy új motor, mikor kijött, még dx11-et sem tudta, késõbb kapta meg patchben. Eredetileg 2.5 lett volna, ha jóltudom. Csak gondolom a 3-as jobban nézett ki, meg ha már annyit faragtak rajta, hogy multiplatform legyen, akkor úgygondolták megérdemli azt a 3-as számot 😊
Vagy te úgylátod, hogy ez a teljesen új motor?
Mert annyira nincs különbség ce2 és ce3 közt, hogy a mod készítõk minimális munkával tudnak a két motor közt váltani.
ce3 csak egy optimalizált ce2.
"Egy 70e Ft-s kártya nem csúcshardver, hanem közép-felsõkategória (most pl. Radeon 7870). Ezt kellene belátni. Hozzáteszem, ez mindig is így volt."
Nem volt ez mindig így. Ennyiért korábban 4xxx, 5xxx és 6xxx szériából, már megkaptad a csúcskategóriát, vagy a kisöccsét. A forint ennyire meg azért nem szállt el azóta. A legújabb széria csak kimondottan drága. 7870 valahol 6970 környékén van. Ha a korábbi trendeket nézzük, akkor ennek a kártyának, valahol most 45-50 max 60e környékén kellene lennie.
"Ha nem akarsz törõdni az ilyenekkel, akkor vegyél 2db 100e Ft-s kártyát. Az csúcshardver..."
Az a csúcsmatyizós hw. Aki olyan rendszert épít, rendszerint, vagy munkára kell neki, vagy azért, hogy neki legyen a legnagyobb a szerszáma a fórumon. Esetleg több monitort használ. Ha lenne annyi pénzem sem venném meg, mert fölösleges, fõleg 1 játék miatt.
Egyébként, egy csúcshardver, nemcsak a teljesítménye miatt csúcs. Ha én veszek valami rohatdrága cuccot, akkor az már nyalja ki a seggemet. Ne nekem kelljen még külön szenvednem vele.
"Nagyon rossz példa. "
Kiváló érvi 😄
"A gond az, hogy nem belõled indul ki a világ. Márpedig manapság a csúcshardver nem egy 70e Ft-s kártya, hanem az 400-500$-os (100e Ft feletti) kategória még egy GPU-s kártyák esetén is."
Manapság ennyi egy kártya igen, csak az adott játék, amirõl beszélünk, nem manapság jelent meg 😊
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
BTW ezt úgy lehetne letesztzelni, hogy egyszerre elindít egy SuperPi vagy LinX vagy hasonló CPU teszter programot és mellé az MSI Kombustor-t. Ekkor a CPU és a videókari is maxon dolgozik...
Más játékoknál is jelentkezik, vagy annál?
meg kéne vizsgáltatni (1-2 ezer)