90029
-
G18XM8 #3516 Pontosabban abból is az x2 -
G18XM8 #3515 Szerintem ennek a kártyának most az nvidiánál nem igen van ellenfele, tesztek ide-oda, én az adatoknak jobban hiszek és az alapján az ultrát is alázza. Egyedül majd a 9800 lesz jobb. -
#3514 MSI Radeon HD3870 X2 Over Clock Edition
860/1800MHz, 1024MB GDDR3, PCI-Express
3 év garancia
!!! Újdonság !!!
bruttó ár: 113 400 F
alienéknél -
Dant0r #3513 Ezt mire írod? Remélem az X2-re:) Tény, hogy sokat zabál, nagyon sokat, de hát egy GF ULTRA is eszik rendesen.
Itt egy jó kis fogyasztás-elemzés: X-bit labs - Power Consumption of Contemporary Graphics Accelerators -
Nem nyúltak hozzá az RV670 belső felépítéséhez, azaz a HD 3870 X2 kártyán kétszer 320 stream processzor, kétszer 16 textúrázó és kétszer 16 renderelő egység dolgozik. Változtak ellenben az órajelek, a GPU ugyanis 775-ről 825 MHz-re gyorsult, míg a memória 1125-ről 900 (effektíve 1800) MHz-re lassult. A memóriabusz továbbra is 256 bites GPU-nként; a VRAM típusa lehetne ugyan GDDR4 is, azonban a referenciát követő modelleken GDDR3-at fogunk találni, mégpedig összesen 1 gigabájtnyit. Az új grafikus kártya is alkalmazza a PowerPlay energiamenedzsmentet, az Avivo HD és UVD révén komoly hardveres eszközöket állít a videolejátszás szolgálatába, és a gyártók akár HDMI vagy DisplayPort kimenetekkel is elláthatják termékeiket. Az ATI Radeon HD 3870 X2 ajánlott ára 449 dollár.
-
#3511 sztem más gépbe próbáld ki
vagy alalapon frissitsd biost?
vga-ra rádugtad rendesen a pcietápkábelt?
alaplapodon nincs esetleg molex csatlakozó? -
#3510 akkor ha valakinek cf lapja van vesz 2 hd3870-et 52eFt/db a PCS verziónak
kiváncsi vagyok 2db hd3870 vagy 1db hd3870 x2 a gyorsabb -
#3509 winxp sp2-t használsz? -
#3508 JÓ a kártya,csak elég "instabil"..nem mindegyik játékban jön ki belőle a max powa... :(
Viszont annyit zabál,hogy az már sok....Még a 2900Xnél is többet eszik. :(
Ha ez nem lenne és nem lenne olyan hangos,akár jó kari is lehetne(igy sem rossz,főleg teljesítményben) -
Dant0r #3507 Földönkívüli kompjúterben 113 áfával, de fog ez még lejjebb is menni.
Ja ez nem a Club3d, hanem az MSI OC változat, ami kint is 430€. -
G18XM8 #3506 Akkor Magyarországon tuti több lesz mint 100 rongy ismerve ezeket a pénzéhes... -
#3505 Megadnád pontosan a PH-s linket? THX -
#3504 Valszeg az lesz. Csak sajnos a baráti körömet nem nagyon érdekli a számítógép. Úgyhogy nem lesz egy egyszerü dolog.
Nem tudom mivel akadhat még össze. Egy Audigy hangkártya van még a gépben és slussz-passz. De kipróbáltam, hogy kivettem a hangkarit, hogy akkor mi van, de a helyzet nem változott. A köv az lesz, hogy kipróbálom az Omega drivert.
Konfig:
MSI K8N Neo4 Platinum (nyáron frissített BIOS-al)
AMD Athlon 64 X2 4200+
1GB Kingston Ram (2x512)
Creative Sound Blaster Audigy 4
Chieftech aktív PFC-s 420W-os táp
+ winyók, DVD-romok
jah és:
Power Color 3870 PCS, 512MB GDDR4 -
#3503 Osztrákiában 380 € a 3870X2
Valamennyivel kevesebb mint 100 rongy -
#3502 Hm, tényleg lehet hogy valamelyik másik driverral v. progyval "összeakad".. De valóban az lenne a legtisztább ha másik configban is ki lenne próbálva, akkor fény derülne a kártya esetelges problémájára. -
#3501 Akkor egyet tudok csak mondani:
Próbáld ki a karit másik gépben (havernál), hogy mit csinál.
Régóta kövtem a PH-n a kari topikját, mert magam is ilyet szemeltem ki, de ilyen gondról eddig nem számoltak be tudomásom szerint. Ha nem a régi vga driver a gond, akkor vmelyik másik driverrel akad össze a Catalyst. Kéne tenni egy próbát zsír csupasz XP mellett...
(amúgy mi a pontos konfigod?) -
#3500 Végig nyomtam a memtestet, én is olvastam mint lehetséges hibaforrást, de szerencsére a memóknak semmi kínja nincs.
Narancs:
Mielőtt egy csavart is kiszedtem volna a gépből, az volt az eslső, hogy amíg a gépben volt a régi vidkari uninstalláltam a drivert. Azóta az új kártyával a gépben már volt új XP reinstall is.
Egyébként a 8.1-es Ati még jobabn padlóra küldi. A 7.2-es a legtöbbször elindul a C&C 3. Csak a játékból való kilépéskor adja meg magát. A 8.1-sel már az intrót (EA logó) sem hozza be. -
#3499 szép az a gigabyte lap és nem is túl drága 36 körül mozog az ára.
mind a 2 PCI 16X-os? -
#3498 A memtest memteszt-re gondoltam. És nem a VGA-memóriákra. -
#3497 vga-ra nincs tudomásom szerint memteszt -
#3496 Tudod mit mond Doktor Ház... -
#3495 Catalyst -
#3494 Sima 8.1 Catalsyt? Hotfixet ne rakd fel. -
#3493 Azt írta már 20× történt windóz-reinstall. Akkor csak nem maradt fenn a régi driver. -
#3492 Olvasgattam a külföldi szájtokat, többségében azt írták valami memóriával kapcsolatos geb@sz. De lehet driver inkompatibilitás. Egyelőre futtass le egy memtestet. -
#3491 Ez 99% driverhiba szvsz. Nem tudom milyen kártyád volt elötte, de ha jól sejtem nem szedted le annak a driverjét, és most bekavar.
Megoldás:
1.Boot közben F8-nyom -> csökkentett módban indít XP
2.drveri cleaner-rel minden VGA driver leírt
3.restart
4.omega driver felrak -
#3490 420W-os Chieftech -
#3489 milyen táp egységed van? -
#3488 Huhh, ezzel már fűteni is lehet a szobát :) -
#3487 :S
zsir uj rendszeren is ? -
#3486 Ezt írja ki. -
#3485 próbáld ki más gépbe a vga-t -
#3484 Remélem nem. Nem hiszem egyébként. Az vhogy máshogy jönne elő, szvsz. -
#3483 szépen néz ki de mikor megveszed akkor 1 kicsit más a színe és a kidolgozása
photoshoppal 1 kicsit rátettek -
#3482 nem lehet hogy lesarkaztad a közbe? -
Ez egy nagyon ütös alaplap.Ez való ezeknek. -
#3480 Jó, kössz... vill. mérnök leszek. :DD
Le volt kapcsolva a táp. Már csak azért is mert az alaplaot is ki kellett szednem, hogy a régi ventis hűtőt vissza tudjam szerelni rá. -
#3479 ird le hogy raktad össze
elötte kihuztad a konnektorból az összes kábelt?
műszálas ruhába nem szabad szerelni statikus feltöltődés miatt -
#3478 Igen. Mennek is, nagyon szép grafikával. De elindításnál vagy a játékból való kilépésnél néha bejön az a bizonyos kékhalál. Igazából tanácstalan vagyok, mert pl azt mondod, hogy haverod eladott már vagy 50-et és nem volt vele baj. Tehát szvsz a kártya jó. Akkor meg driver hiba. De az sem lehet mert nem hallottam, hogy tömegesen panaszkodnának rá. Pedig tuti, hogy a kettő közül valamelyikkel van a gond mert a régi kártyámmal semmi gond nem volt. -
#3477 de azt mondtad mentek a játékok nem?