90029
  • G18XM8
    Pontosabban abból is az x2
  • G18XM8
    Szerintem ennek a kártyának most az nvidiánál nem igen van ellenfele, tesztek ide-oda, én az adatoknak jobban hiszek és az alapján az ultrát is alázza. Egyedül majd a 9800 lesz jobb.
  • MaSzKa
    MSI Radeon HD3870 X2 Over Clock Edition
    860/1800MHz, 1024MB GDDR3, PCI-Express
    3 év garancia

!!! Újdonság !!!
    bruttó ár: 113 400 F

alienéknél
  • Dant0r
    Ezt mire írod? Remélem az X2-re:) Tény, hogy sokat zabál, nagyon sokat, de hát egy GF ULTRA is eszik rendesen.

Itt egy jó kis fogyasztás-elemzés: X-bit labs - Power Consumption of Contemporary Graphics Accelerators
  • MaSzKa

Nem nyúltak hozzá az RV670 belső felépítéséhez, azaz a HD 3870 X2 kártyán kétszer 320 stream processzor, kétszer 16 textúrázó és kétszer 16 renderelő egység dolgozik. Változtak ellenben az órajelek, a GPU ugyanis 775-ről 825 MHz-re gyorsult, míg a memória 1125-ről 900 (effektíve 1800) MHz-re lassult. A memóriabusz továbbra is 256 bites GPU-nként; a VRAM típusa lehetne ugyan GDDR4 is, azonban a referenciát követő modelleken GDDR3-at fogunk találni, mégpedig összesen 1 gigabájtnyit. Az új grafikus kártya is alkalmazza a PowerPlay energiamenedzsmentet, az Avivo HD és UVD révén komoly hardveres eszközöket állít a videolejátszás szolgálatába, és a gyártók akár HDMI vagy DisplayPort kimenetekkel is elláthatják termékeiket. Az ATI Radeon HD 3870 X2 ajánlott ára 449 dollár.

• MaSzKa
    sztem más gépbe próbáld ki
    vagy alalapon frissitsd biost?

vga-ra rádugtad rendesen a pcietápkábelt?

alaplapodon nincs esetleg molex csatlakozó?
  • MaSzKa
    akkor ha valakinek cf lapja van vesz 2 hd3870-et 52eFt/db a PCS verziónak

kiváncsi vagyok 2db hd3870 vagy 1db hd3870 x2 a gyorsabb
  • MaSzKa
    winxp sp2-t használsz?
  • berlinboy6329
    JÓ a kártya,csak elég "instabil"..nem mindegyik játékban jön ki belőle a max powa... :(

Viszont annyit zabál,hogy az már sok....Még a 2900Xnél is többet eszik. :(

Ha ez nem lenne és nem lenne olyan hangos,akár jó kari is lehetne(igy sem rossz,főleg teljesítményben)
  • Dant0r
    Földönkívüli kompjúterben 113 áfával, de fog ez még lejjebb is menni.
    Ja ez nem a Club3d, hanem az MSI OC változat, ami kint is 430€.
  • G18XM8
    Akkor Magyarországon tuti több lesz mint 100 rongy ismerve ezeket a pénzéhes...
  • BaliBoy
    Megadnád pontosan a PH-s linket? THX
  • BaliBoy
    Valszeg az lesz. Csak sajnos a baráti körömet nem nagyon érdekli a számítógép. Úgyhogy nem lesz egy egyszerü dolog.
    Nem tudom mivel akadhat még össze. Egy Audigy hangkártya van még a gépben és slussz-passz. De kipróbáltam, hogy kivettem a hangkarit, hogy akkor mi van, de a helyzet nem változott. A köv az lesz, hogy kipróbálom az Omega drivert.
    Konfig:
    MSI K8N Neo4 Platinum (nyáron frissített BIOS-al)
    AMD Athlon 64 X2 4200+
    1GB Kingston Ram (2x512)
    Creative Sound Blaster Audigy 4
    Chieftech aktív PFC-s 420W-os táp
    + winyók, DVD-romok

jah és:
    Power Color 3870 PCS, 512MB GDDR4
  • Solten
    Osztrákiában 380 € a 3870X2

Valamennyivel kevesebb mint 100 rongy
  • Solten
    Hm, tényleg lehet hogy valamelyik másik driverral v. progyval "összeakad".. De valóban az lenne a legtisztább ha másik configban is ki lenne próbálva, akkor fény derülne a kártya esetelges problémájára.
  • Narancs
    Akkor egyet tudok csak mondani:
    Próbáld ki a karit másik gépben (havernál), hogy mit csinál.
    Régóta kövtem a PH-n a kari topikját, mert magam is ilyet szemeltem ki, de ilyen gondról eddig nem számoltak be tudomásom szerint. Ha nem a régi vga driver a gond, akkor vmelyik másik driverrel akad össze a Catalyst. Kéne tenni egy próbát zsír csupasz XP mellett...
    (amúgy mi a pontos konfigod?)
  • BaliBoy
    Végig nyomtam a memtestet, én is olvastam mint lehetséges hibaforrást, de szerencsére a memóknak semmi kínja nincs.

Narancs:
    Mielőtt egy csavart is kiszedtem volna a gépből, az volt az eslső, hogy amíg a gépben volt a régi vidkari uninstalláltam a drivert. Azóta az új kártyával a gépben már volt új XP reinstall is.

Egyébként a 8.1-es Ati még jobabn padlóra küldi. A 7.2-es a legtöbbször elindul a C&C 3. Csak a játékból való kilépéskor adja meg magát. A 8.1-sel már az intrót (EA logó) sem hozza be.
  • Torretto13
    szép az a gigabyte lap és nem is túl drága 36 körül mozog az ára.
    mind a 2 PCI 16X-os?
  • Solten
    A memtest memteszt-re gondoltam. És nem a VGA-memóriákra.
  • MaSzKa
    vga-ra nincs tudomásom szerint memteszt
  • Narancs
    Tudod mit mond Doktor Ház...
  • Solten
    Catalyst
  • Solten
    Sima 8.1 Catalsyt? Hotfixet ne rakd fel.
  • Solten
    Azt írta már 20× történt windóz-reinstall. Akkor csak nem maradt fenn a régi driver.
  • Solten
    Olvasgattam a külföldi szájtokat, többségében azt írták valami memóriával kapcsolatos geb@sz. De lehet driver inkompatibilitás. Egyelőre futtass le egy memtestet.
  • Narancs
    Ez 99% driverhiba szvsz. Nem tudom milyen kártyád volt elötte, de ha jól sejtem nem szedted le annak a driverjét, és most bekavar.
    Megoldás:
    1.Boot közben F8-nyom -> csökkentett módban indít XP
    2.drveri cleaner-rel minden VGA driver leírt
    3.restart
    4.omega driver felrak
  • BaliBoy
    420W-os Chieftech
  • MaSzKa
    milyen táp egységed van?
  • Solten
    Huhh, ezzel már fűteni is lehet a szobát :)
  • bertino
    :S

zsir uj rendszeren is ?
  • BaliBoy
    Ezt írja ki.
  • MaSzKa
    próbáld ki más gépbe a vga-t
  • BaliBoy
    Remélem nem. Nem hiszem egyébként. Az vhogy máshogy jönne elő, szvsz.
  • MaSzKa
    szépen néz ki de mikor megveszed akkor 1 kicsit más a színe és a kidolgozása

photoshoppal 1 kicsit rátettek
  • MaSzKa
    nem lehet hogy lesarkaztad a közbe?
  • JaSoN HuNTeR #3481

Ez egy nagyon ütös alaplap.Ez való ezeknek.
  • BaliBoy
    Jó, kössz... vill. mérnök leszek. :DD

Le volt kapcsolva a táp. Már csak azért is mert az alaplaot is ki kellett szednem, hogy a régi ventis hűtőt vissza tudjam szerelni rá.
  • MaSzKa
    ird le hogy raktad össze

elötte kihuztad a konnektorból az összes kábelt?
    műszálas ruhába nem szabad szerelni statikus feltöltődés miatt
  • BaliBoy
    Igen. Mennek is, nagyon szép grafikával. De elindításnál vagy a játékból való kilépésnél néha bejön az a bizonyos kékhalál. Igazából tanácstalan vagyok, mert pl azt mondod, hogy haverod eladott már vagy 50-et és nem volt vele baj. Tehát szvsz a kártya jó. Akkor meg driver hiba. De az sem lehet mert nem hallottam, hogy tömegesen panaszkodnának rá. Pedig tuti, hogy a kettő közül valamelyikkel van a gond mert a régi kártyámmal semmi gond nem volt.
  • MaSzKa
    de azt mondtad mentek a játékok nem?