90029
  • gurubefree
    "that's no exaggeration. Before installing SP1, I could play Crysis at 1280x800 all High except Shadows medium and Water Maxiumum.

Now I get HIGHER frames at 1920x1200, all high except shadows medium and water maximum. But now, 4xAF into the picture!

I had to reinstall my ATI drivers, because performance was borked immediately after installing SP1, but now, I'm getting faster performance than EVER. I can't believe it. Now I feel like $450 for two 3870s was a good deal!

If you run Vista, do yourself a favor: upgrade to SP1, reinstall your ATI drivers and ENJOY!"

Most talaltam erdemes elolvasni. Talan nem vetit a srac.
  • MaSzKa
    ASUS EAH3850 TRINITY/3DHTI/1.5G graphics card. vizesbe
  • MaSzKa
    megtaláltam a kedvencedet :D

1GB-os :D

ez a durva lassabb mint az 512MB-os

a lámák rácsesznek

• MaSzKa
    Qimonda = mendemonda :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Qimonda

amúgy a sorrend a GDDR-ramok esetén szerintem :P

1. Samsung
    2. Hynix
    Qimonda

http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung samsung annyira okrétű kiigazodni is nehéz
  • Solten
    jah, klassz, Samsung 1.0 ns/0.8 ns nem a f*stalicska Quimonda (1.4ns)
  • Solten
    Állítólag VIVO-s... (hejh anno heroinárban volt egy vivos kártya... :) )
  • MaSzKa
    Samsung

SAPPHIRE HD3850 256MB Full PCIE nem rossz ár végülis mivel jár hozzá Black Box

de van Suxmanián SAPPHIRE HD3850 256MB 26eFt-ért
  • Solten
    30 alá esett...

• Solten
    Meg van mentve a Gigabyte becsülete...

Egy 3870 tulaj lefotózta nekem a memót a kártyáján:

• gurubefree
    Hello

Csinalok minden egyes lepesrol

De tenyleg szukseg lesz segitsegre mert semmit nem tudok ezekrol a kartyakrol az MSI mobo-rol nem is beszelve.
  • desigo
    majd képeket készíts mielőtt össze szereled...
  • gurubefree
    Sziasztok

Holnap jon az uj cucc. MSI K9A2 Platinum 790FX + 2xHD3870 XT OC

Valaki felvilagosithatna hogy smint megy CrossFire setup mert soha nem hasznaltam . Plug in play kartyak vagy kell inst. driver ????

Jo lenne valakivel atbeszelni nem akarom szetb...ni az egeszet mar az elso nap!!!

8-tol vagyok reggel 8-ig :-)

Elore is koszi

• Zoli007
    Menj safe mode-ba, és állítsd át a frekvenciát.
  • owen20
    Sziasztok!
    Olyan kérdésem lenne hogy nekem van egy ATI Radeon X1650 Pro 256Mb-os(AGP) videókártyám és olyan gondom van hogy csak a gyári CD-t tudom használni mármint a drivere csak a gyári cd-jét fogadja el ha valami újabbat vagy frissebett szeretnék feltenni felteszi de amikor újraindul a gép akkor csikos a kép ugrál és semmit sem lehet látni és állitani sem!
    nem fogadja el az új drivert de miért?
    Szerintetek mi lehet a probléma! ?
    Abit NF8-V2-es alaplapom van AMD Semprom 2800+ proci 1512MB DDR-Ram!
    Bocs hogy ide irok de más topikot nem találtam:(
    Privi is jöhet!!!!!!
  • Inquisitor
    Ez így nem fedi a valóságot, nyilván 20K fölött nem éri meg már.
  • Barny
    nekem eddig csak 128 bites kartyaim voltak.talan egy kivetellel Geforce 7900GS,nemtudom,hogy ez hany bites volt de szerintem tobb mint 128
  • JaSoN HuNTeR #6187
    128bites kártyát szerintem nem éri meg venni...
  • JaSoN HuNTeR #6186
    30ezer forint.KEmény megéri.**** országunkba jóval drágább...
  • Inquisitor
    Valószinüleg nem gyorsabb, a tesztek szerint egy referencia órajeles HD3650-es kb. 2%-al LASABB, mint a HD2600XT. Ehhez persze illik tudni, hogy HD3600-ból az 50-es a legkisebb, HD2600-ból meg az XT a legerősebb. Állítólag lesz HD3670-es, ami nyilván magsabb órajeleken jár. Illetve ott van a ködös HD3830-as, amit néha HD3690-nek is neveznek, de az mege yg 128 bites Hd3850 átnevezve, ezért nem öszehasonlítható.
  • MaSzKa
    Sapphire a jobb

HD3850/70-be van passzív is azt vedd

sima Sapphire HD3850 256MB 25eFt csak
  • Barny
    ASUS 1.2 NS ramok
    MSI 1.0 NS ramok

???
  • Barny
    vagy ezt veszekMSI

melyiket inkabb?
  • Barny
    ASUS

Ezt veszek honap vegen.
    Az lenne a kerdesem,hogy ez pl 800MHZ-es GPU-val gyorsabb PCIE 1.0-an a regi 2600XT-mnel ami szinten 800MHZ-es?
  • Inquisitor
    "kis teljesitmeny novekedes"
    Felénk az a növekedés simán elmegy statisztikai hibának. :D
  • MaSzKa
    érik hogy veszek 1 ilyet :D :P
  • gurubefree
    "I’d go with the 3870’s in CF as you can keep a decent chipset (P35/X38 etc) for big overclocks whilst still having excellent gfx performance.

The 3870’s are cheaper than the 88gt, draw less power and have a higher IQ, and once more stock is available price gouging will stop and the 38’s making them even more attractive.

I’m selling my 88GT to get two of these…"

Egy a sok hsz kozul .......

En is ilyen elgondolasbol valtok .... 9800gtx egy uzleti huzas nem tobb , ennek koszohetoen all le a G92-es 8xxx gyartasavan a nVidia. Piacot kell nyerni ugyan annak csak mas neven. ( nagyobb fogyasztas , kis teljesitmeny novekedes )
    A ket HD3870 XT OC kerult annyiba mint ha vettem volna a XFX Alpha Dog-ot a GTS-em melle. Most elmegy az alaplap ( abit KN9 SLI ) meg a VGA
    es megusztam olcson az upgrade-et . Jobb alaplap nagyobb grafikai teljesitmeny. De lehet le kellene cserelni ezt a 125W 6400+ 90nm-est valami 65nm 5200+ra ami olcsobban kisseb fogyasztassal talan meg jobban szerepel.
  • gurubefree
    En erre a csoda mobo-ra/MSI K9A2 Platinum 790FX/ leszek kivancsi ( hogy muzsikal rajta a ket HD3870 XT OC ).
  • gurubefree
    Hat ezzel a Phenom X4-el meg varnek mert csak alazzak mindehol ( erthetoen ). 4 magos szinten az AMD sajnos meg gyerekcipoben jar.
  • gurubefree
    En Skociaban elek , nekem £9.99-be van a posta ( Ket kartya + alaplap )
  • Solt
    Szívesen! Muszáj volt már kipróbálnom, hogy a sok össze-vissza teszt után mi lehet a valóság! :) Egy biztos, ha kijön a 4870, azt is kipróbálom!
  • Solten
    Köszi a tartalmas választ... A jelenlegi kártyám elődje egy G80 8800 GTS (320MB) volt és nekem is feltűnt hogy az nvidia gyengébb az élsimításban (legalább is nagyon kiütközött az nfs pro streetben). Konyhanyelven szólva "az ATI-n szebb a kép"... És persze több az fps (kár hogy nem mértem le a régivel... :( )
  • Solt
    Nem volt különösebb oka, kíváncsi voltam a 8800GT-re. Egy biztos, a Gigabyte ddr3-as 3870-es memória kezelése nem az igazi. Az ArmA alatt adoot beállításon kb plusz 10-15 Fps-t kaptam ráadásul a "laggolás" szerű akadás is megszűnt hirtelen irányváltásnál. Ettől függetlenül nem vagyok elájulva a 8800GT-től. (a 3870-hez képest) Az ArmA Nvidia optimizált játék, tehát a többlet Fps valószínűleg ennek az oka. Ami elsőre feltűnt az az élsimítás közti különbség. A Ati kártyánál csak négy (disabled, low, normal, high) beállítás közt lehetett választani, az Nvidia esetén ehhez még hozzájött a high után a very high és az 5,6,7,8 szoros beállítás lehetősége. Viszont ami durva volt az az, hogy az Ati után az Nvidiát is high-ra rakva lényegesen gyengébb volt az élsimítás. Ami az Atinál high volt, azt Nvidián very hihg-ra kellett tennem, hogy ugyanazt a minőséget kapjam. Így viszont már csökkent az Fps előny. Mivel az ArmA nagyon optimizálatlan, ezért adott szituációban drasztikusan (50-ről 20-ra!) letud csökkenni az Fps. Ilyen esetekben a 8800GT és a 3870közt minimálisra csökken a különbség. Összességében kb 10-20%-al gyorsabb az ArmA alatt 8800GT. Ami lényeges volt az az, hogy a laggolás megszűnt, bár szerintem a ddr4-es 3870-es sem laggolt volna. A korrektség kedvéért hozzá kell tennem, hogy "csak" driver cleaner-t használtam, nem raktam újra a windowst a kártyacsere után. Amit még furcsállok, hogy 600-ról max 650-re tudom húzni az órajelét, efölött már behibázik. A telepítő cd-n volt valami Galaxy tuning reg fájl, lehet hogy ez zavar be. :)) Hát, amatőr szemmel kb ezeket vettem észre! :)
  • Inquisitor
    Az szép. Nem akarsz mellé betenni egy Phenom X4 9850e procit? :)
    Persze Black Editiont ...
  • Col Andrew
    Mekkora költségért postázzák ide? vagy Angliában laksz?:)Elég jó kis ára van átszámítva!
  • Solten
    Megkérdezhetem mér' adtad el?
  • Solten
  • gurubefree
    Innen vettem .
  • Col Andrew
    Nem rossz mennyiért vetted hol? Én is 3870-et szeretnék venni, de még vacilálok. :)
  • gurubefree

Ez lenne a dobozban.

Itt meg par szo rola.
  • gurubefree
    Sziasztok

Vettem 2 db ilyet remelem nem fogok csalodni benne.
    Ja es ebben lesz MSI K9A2 Platinum 790FX Socket AM2+ egy AMD64 X2 6400+ Black E.-nel.
    Kiprobalom mar az ATI kartyakat.