90029
  • Solten
    Na, orom azert hogy a szukosebb gyartasi kapacitas ellenere is jut belole Magyarorszagra...
  • Laci82
    Én ajánlom a 4770-est,tényleg jó kis kari tök kiegyensúlyozott a gépem teljesítménye tőle.
    Most vittem vissza egy 4850-est (gigabyte) mert úgy fűtött mint egy hőerőmű.
  • zolee145
    Nekem semmi bajom vele (4850 Play).
    Ebben a melegben alapból 46-47 fokos, amúgy egy Vantage alatt sem ment 70 fok fölé.
    Amiket írtál azzal nem szoktam játszani, szóval arról nem tudok mit mondani.

Konkrétan ő az:

• Solten
    Mit nem ertesz... Olvasd el akkor megegyszer. Megy a gyartas csak nem az elvart mertekben. 20-30% kozott a kihozatali arany, 70% abszolute selejt ami siralmas. Tobb kene, hogy beteritsek a 4770-el a piacot.

#35099: van: #35090 legalabb is tegy egy probat...
  • Máté94
    Van valami megoldás erre a dologra akkor?:(
    Fórumokon nem írnak valamit?:(
  • Solten
    "Vegyek nVidia kártyát?:("

vegyel... Ugy melegszik tul hogy tul poros a masina belulrol, vagy gagyi a hazad szellozese.
  • KranaZoli #35097
    Játék topic nincs, ahol esetleg más is játszik vele?!

Ipon-on már volt és asszem link-eltem is, de most PH-n is:

Sötétben tapogatózik a TSMC?

Ezt Én nem teljesen értem. Legyártottak pár db 4770-est. Akik megvették igencsak szerencsésnek mondhatják Magukat. (vagy nem :)

Mert sehol nem olvasom, hogy gondok lennének a 4770-es kártyákkal és sorokban vinnék vissza. Oké chip-ekről van szó, nem lift szerelésről, de ezt Én kúvára nem értem, hogy mi a fene lehet a probléma amit ennyi idő alatt sem sikerült orvosolni. Hát lehet, hogy csak annyi ami a cikk végén van:

"A hírek szerint több, egyelőre meg nem nevezett cég jelenthet kiutat ebből a helyzetből, első helyen a szintén tajvani UMC-t (United Microelectronics Co.) említik, ők idén árpilistól indították be tömegtermelésre 40 nm-es gyártósoraikat, de a Chartered is alternatíva lehet."
  • Máté94
    Pffffffffffffffffff

Most mit csináljak?Vegyek nVidia kártyát?:(
    De,hogy melegedne túl,mert ez nem olyan gyilkos játék:(
  • dienesoft
    Sziasztok!

Mi a véleményetek a POWERCOLOR HD4850-ről?Egy AMD Phenom II 550-hez "illik"? Aránylag a mai játékok jól futnának rajta? (Sims 3, Crysis, stb..) Köszönöm a segítséget!
  • Solten
    Ok. Amugy kicsit utanaolvastam a kulfoldi forumokon es a problema a tulmelegedessel kapcsolatos.
  • KranaZoli #35093
    4x2 hogyan megy DC-ben?! Páranként lesz DC?!
    Nem úgy van, hogy 4x2GB-nál nincs DC?!
  • Máté94
    Hát nem tudom:(
    Csak ennél a játéknál jelentkezik:(
  • Atys91
    Üdv mindenkinek!
    Aki tud irjon már véleményeket erről a kártyáról..
    Ati Radeon PCI-e HD4850 512Mb Sapphire
  • Solten
    Vedd ki a foglalatbol, pucold meg az erintkezest (kartya), nezd meg nem-e poros a foglalat, kartya huteset vizslazsd meg, nem-e tul poros. Tudo vagy suritett levegovel pucol. Gepet is portalanitsd (coolereket detto).
  • Solten
    Nem lelkesedek a hangos gepert, de a beteges csendmania se az asztalom...
  • Jacek
    Semmi, dual channelben fog menni.
  • KranaZoli #35087
    WTF.

Ilyenről még nem is hallottam.
    Nekem DC-s alaplapom van. Már régen volt a kezemben a kézkönyve :) de 2 különböző színű pár RAM Bank. Íjjj, pedig tegnap fújtam ki levegővel, de most hirtelen a színekben sem vagyok bizonyos.

Gondolom az azonos színűek a DC slot-ok. Olyankor mi van, ha ilyen lapba teszek 4x2GB RAM-ot?!

I AM SORRY! Nem szándékozom OFF-olni.
  • KranaZoli #35086
    CCC-ben a V-Sync az min van?!
  • kifli
    quad chanel van :) és elméletileg gyorsabb mint dual chanel
  • Máté94
  • KranaZoli #35083
    Nem akarok off-olni, de méegnéztem ipon-on a 8GB-os modulokat. Quad-ot hoz fel. 4x2 GB-os modul. Olyan nincs is, hogy 2x4GB-os, ami mehetne DC-ben?!

Mert gondolom 4x2-nél nincs DC, vagy van?!

• KranaZoli #35082
    Ha megeszi a lapod, akkor biztos jó. Az 1066-osoknak ilyen az időzítése?!

CL 5-6-6-18 (CAS-TRCD-TRP-TRAS)

A RAM modulok web oldaláról szedtem... :)

Ne vedd 100%-nak, hogy több lesz tőle az FPS-ed, de jót fog tenni minden game-nek az biztos. Sőt szerintem az OS-ednek is. 64 bites OS kell alá!!!
  • Dobronski
    Abban az árban nagyon jó.
  • Máté94
    És utána kilép a játék majd visszaállítom 1440*900-ba és amikor görgetek a képernyő hullámzik:(
  • CroftManor
    "ugyanannyi mint nekem"
    Csak neked 4870ed van nekem meg 90. hát nem tom... lehet h a ram dobna rajta egy kicsit?
    ez a GEIl Black Dragon biztos klasz, lehet ilyet veszek, de ezt néztem ki
  • Máté94
    ASUS ATI 4850 512 MB
  • KranaZoli #35077
    Ugyanannyi, mint Nekem.
    Nálam csak az élsimítás volt átlagos, de azt írtam is. Minden más max és látótávolság 2000.

De lehet, hogy magasabb értéket adna több és gyorsabb RAM-al. Mindenesetre abból a gépből már csak 2x2GB (ha Dual Slot-os) 4-4-4-12-es DDR2 hiányzik és szerintem perfect. :)

• CroftManor
    Na megcsináltam az Arma 2 demó benchmarkot a kezelő felületet és a 3D területet 1920x1080ra tettem, grafika Maximális... a végén átlagos fps: 30
  • KranaZoli #35075
    Jéééé! És most nézem, hogy Seven alatt nincs a Catalyst-ban resolution állítás. Csak Win-ből tudom.
  • KranaZoli #35074
    Erre gondoltam Én is.

Nektek mit csinál a WinSeven, ha a jobb felső sarokban lévő X-el zártok be egy ablakot?! Rögtön bezárja pikk-pakk?!

Mert pl. Control Panel-t kiteszem teljes képernyőre és amikor bezárnám, nem rögtön zárja be lehet, hogy vmi animáció de Nekem inkább olyannak tűnik mintha beszaggatna közben.
  • Dobronski
    Ha angol "View",ha magyar "Nézet".Ott lesz,hogy kicsi,közepes,nagy ikonok.
  • KranaZoli #35072
    Jobb klikk -> View -> Small Icons

Nem jó?!
    Ha még kisebbet szeretnél, akkor marad az egérgörgő + CTRL.
  • DJ RX7
    így
  • KranaZoli #35070
    "Agreed. Zoli, kioregedtunk mi mar ebbol..."

Akkor úgy látszik a halk PC iránti olthatatlan vágyam is a kor miatt van. Na, majd beleöregedtek Ti is azokba a hangos de erős vasakba.

"Sajnos az én házamon is van elöl egy LED, ami baromi fényes, mikor éjjel megy valami letöltés, nem győzök mit elépakolni, hogy nem égjen kék fényárban az egész szoba :("

Nekem ilyen a Genius hangfalakon van oldalt.
    (Már megint hangszórók).

Annak az oldalán van egy rohadt élesen világító LED. Én azt úgy oldotta meg, hogy lehet venni olyan bizbaz ragacsot (nem tom mi a neve) UHU Patafix (meglestem :) abból nyomtam rá és most nem világít.
  • DonnieBrasco
    Nem, nem ugyanaz a megoldás, mégegyszer leírom.

Ari18: na, ez már jobban hangzik, ahogy hazaérek kipróbálom! Köszi

DB
  • Ari18
    ctrl+ egér görgő fel vagy le
  • zolee145
    Igen, de gondoltam ugyanaz a megoldás, és ahogy olvasom lentebb tényleg.:)

Szóval amikor csak az asztalon vagy nyomj egy jobb klikket és utána view, gondolom angol win7.
  • DonnieBrasco
    Jobb klikk mi?
    Az ablakok méretét, betűméretet, meg egy vagon dolgot lehet állítani, de az ikonok méretét nem.

DB
  • DonnieBrasco
    Kösz, hát sajna ez nem Vista, ahogy írtuk is...

DB
  • Dobronski
    Lol,azóta már van f22 bios is.