90029
  • KranaZoli #41703
    Őőőőő. Csak átnéztem a tesztet, mert németül (ha jól néztem :) tudok: enni, inni, aludni. :D

Ám, ha jól néztem, akkor a 2GB-os verziónak van 1db 8 pin-es és 1db 6 pin-es csatija?! (mondjuk ez nem lenne probléma :)

Arról nem írnak, hogy textúra kezelésben van-e vmi különbség?!

Kíváncsi lennék vmi olyan progira, ha létezik ilyen (már kérdeztem) ami nem az FPS-t írná ki az OSD-n, hanem hőfokok, vetni ford.szám és pl. VRAM telítettség. (szerintem tök jó lenne egy ilyen kis progi :)

Ezt a nem tud megcímezni 2GB-ot nem értem?! Miért?!

Én csak józan paraszti ésszel gondoltam arra, hogy nem mind1, hogy honnan dolgozik a GPU: VRAM-ból, vagy System RAM-ból.
    (rosszabb esetben HDD-ről)

Guru: Ebben az esetben 4890 Toxic.
  • grebber
    Ipon 5850 68K
  • IMYke2.0.0.0
    Én hiszek MerlinW-nek.
  • MaSzKa
    http://logout.hu/cikk/2_processzoros_titanok_harca/bevezetes_ismerkedes.html

régi dual cpuk :D
  • gurubefree
    Azt hiszem lehetne itt peldalozni a parasztvakitasrol vegtelensegig .
    A HD4870 is parasztvakitas ha ebbol indulunk ki mert ar\teljesitmenyben HD4850 vagy a HD4770 ( CF-ben ) jobb befektetes . Megis sokan abba fektetek a penzuk . De beszelhetunk a HD4890 eseterol is ami igen buzlik a marketingtol ( szo se rola jo kartya ) Rosszul arazott es csak azert szuletett hogy GTX275-el tartsa valami a lepest .
    Szoval az nem "paraszt" aki 2GB-os kartyat vesz hanem egyszeruen az neki a szimpatikus .

Persze ez mind csak maganvelemeny.
  • MerlinW
    2GB -ot fizikailag megcímezni sem tud a kártya:) Csak parasztvakítás:)
  • gurubefree
    Akkor ezek szerint a HD4850 CF elveri a GTX295-ot .... coool
  • Solten
    Fizetni a semmiert, ha igy jobban tetszik...
  • gurubefree
    Ha te mondod .....
  • Solten
    15 GBP lehuzasa a WC-n.
  • Solten
    1 fps, meresi hibahatarba belefer :)
  • Solten

• gurubefree
  • gurubefree
    van kozte max. £15
  • Klemice
    Ganz genau, ha a krájziszra taschenmuschizol akkor mehet a 2gb ^^
  • Solten
    Sapphire Vapor X: 1 GB vs. 2 GB
  • Klemice
    azt mondta egy árban van
  • gurubefree
    Valamennyivel dragabb .
  • Solten
    Mindkettonek megvan durvan a 80 fps... mondjuk ha a 2GB-s ugyanannyi mint az 1GB-s akkor nyilvan teljesen mindegy. Ha dragabb akkor hulyeseg megvenni szerintem.
  • gurubefree
    Ahany teszt oldal annyi varians . Na mindegy ... Minden fele keppen veszek egy kartyat .
  • gurubefree
    Mar ha az AVG van feltuntetve a masik tesztben ( gondolom )
  • Solten
    Talan a kanadaiak oldala (?) :) link
  • gurubefree
    Nem tudom lehet csak nekem tunt fel hogy szinte semmi kulonbseg 1280x1024 es 1920x1200 kozott ... a masik hogy az alltalad belinkelt teszt ugyan azokkal a beallitasokkal keszitettek es megis tobb mint 20 fps tobbet mutat
    Akkor most melyik hazudik???

Processor: Intel Core I7 920 150x20
    Motherboard: MSI X58 Eclipse SLI
    Memory: Mushkin HP3 12800 7-7-7-20
    Video Card(s): Sapphire HD 4890 Vapor-X 2G

Processor: Intel Core i7 920(ES) @ 4.0Ghz
    Memory: Corsair 3x2GB Dominator DDR3 1600Mhz
    Motherboard: Gigabyte EX58-UD5
    Video Card(s): Sapphire HD 4890 Vapor-X 2G

A ket gep amin keszultek a tesztek .....

• Solten
    Csak azt nem vagom miert raknak a kartyara dupla fedelzeti memoriat, ha nem tudja kihasznalni?

"When I looked at the HD 4870 Vapor-X 2GB card back in March, I was looking for big things from the addition of the additional 1GB of memory. What I found was that the additional memory did not really add anything really tangible, performance wise, in the benchmarks."
  • gurubefree
    Majd kiderul mert megveszem a 2GB-ost.
  • Solten
    Overclockersclub teszt: link
  • Solten
    Szvsz a 2GB mar olyan a 256 bites memoriavezerlonek mint a 128 bitesnek az 1GB. A +1 GB ill. 512 disznek jo :)
  • Solten
    A tesztben szereplo 1GB-s 4890 referencia, a 2GB-s meg Vapor-X, es magasabb orajeleken uzemel mint tudjuk. A ketto kozti kulonbseg ebbol fakad, nem a memoria mennyisegebol.
  • KranaZoli #41675
    Én nem hiszem, hogy ezt FPS-ekben lehetne mérni. 1xerűen kíváncsi lennék arra, hogy pl. Fallout 3 esetén mennyi a felhasznált/szabad VRAM arány. Én most a STALKER Clear Sky-al játszom. Abban konzollal le lehet kérdezni egy értéket ami szűrőktől függően cca. 500MB környékén mozog.

Azt nem írja, hogy ez lenne az aktuális MB, ami a VRAM-ban van, de ha igen, akkor bizony az 1GB karcsú lehet. Nekem sokszor beszaggat, de az FPS nem esik le. Ez is lehet sok-sok tényező miatt (rossz optimalizálás) - de ez utóbbi sem mutat javuló tendenciát. Minden ami izzadság szagú az nehéz. :(
  • KranaZoli #41674
    Nehéz dönteni a 4890 Toxic és a 2GB-os Vapor-X között.

Vhogyan olyan, 1ik jobb mint a másik. :D

Bármelyik jó választás. Én lennék annyira perverz, hogy 2GB-os Vapor. Mert ha hiányozna az az XY Mhz azt könnyebb megoldani, mint a +1GB VRAM-ot.

Az meg garis kártyánál nem érdekel, hogy voltak(vannak) széria hibás kártyák. Szerintem már Toxic-okat is vittek vissza hibával.

Az alap gond az, hogy nincs meg a kipróbálás lehetősége. Örülnék egy olyan boltnak, ahova beviszem a PC-m és kipróbálhatnék benne pár db VGA-t. ;)
  • gurubefree
  • gurubefree
    Megkeresem ha gondolod .
  • Solten
    Melyik teszt az? Mert a 2GB-os semmivel se gyorsabb.
  • gurubefree
    HD4890 vapor-x 2GB
  • KranaZoli #41669
    Én nem annyira az FPS-ekre gondoltam. Inkább arra, hogy nézze meg az ember pl. egy 1980x1020-as screenshot méretet. Ami ráadásul jpeg, de olyan 500MB környékém mozog.

Én inkább arra gondoltam, hogy akadás mentes(ebb) map kezelés.

Engem a nagy map-es game-ek jobb vonzanak, mint a lineáris csőszerű game-ek. Én amiket írtam tapasztaltam az akadást. Persze ennek lehet egyéb oka is, de ha most vennék ezen 2db-ot választanám.

Azért 1x kipróbálnék egy 2GB-os Vapor kártyát.
  • [HUN]FaTaL
    Ha kiütöd a korlátot, GTA4hez még 512MB is elég, radeonokon, amik nem leakelnek.
  • gurubefree
    Talatam teszteket ahol mind a ketto fel van vonultatva . Valamivel gyorsabb a 2GB-os . Es ahogy neztem most , arban szinte semmi a kulonbseg .
  • KranaZoli #41666
    Az lehet. De vki próbálta is már 2GB-os kártyával?!
    Azt elhiszem, hogy cső szerű game-eknél bőven elég. Azonban csak pár amiknél Én szívesen kipróbálnám: ARMA 2; Operation Flashpoint 2 (majd); STALKER; Crysis; Fallout 3.

Minden olyan game, ahol nagy a map, nagy a pálya amin real-time dolgozik a VGA.

Én ezeknél a game-eknél (kivétel a még meg nem jelent Operation F. 2-őt) úgy éreztem, hogy biza nem lenne hülyeség a 2GB VRAM. Ja, és amivel 5percet nem game-eltem, csak olvastam róla GTA4.
  • MerlinW
    Toxic hűvösebb, halkabb.
  • [HUN]FaTaL
    2gbnak semmi értelme, a többivel egyetértek.