90029
-
Puhos #43444 Tesztünkből kiderült egy és más, de hogy őszinték legyünk, nem lettünk sokkal okosabbak, mi legalábbis ehhez hasonló eredményeket vártunk. A Radeon HD 4870 már előző tesztünkben is szerepet kapott, ott ezzel a kártyával nagyon hasonló eredményeket értünk el, a GPU kihajtásához egy 3 GHz körüli processzor megfelelőnek tűnt, és ha ezt összevetjük a jelenlegi eredményekkel, akkor azt kell mondanunk, hogy nem változott meg a helyzet. Volt ugyan néhány játék, amelyik gyorsult némileg, miután 3,7 GHz fölé emeltük a processzor órajelét, de a Race Driver Gridet leszámítva nem következett be lényegi változás. A HD 4870 mellé tehát továbbra is elég egy 3 GHz körüli processzor (legyen szó Intelről vagy AMD-ről).
Ez az idézet a linkelt oldalról származik. Én nem vagyok számítógépes szakember de az írás végén azt írja, hogy a 4870 mellé elég egy 3,0 Ghz KÖRÜLI processzor. -
Puhos #43443 Helló!
A CPU órajele 3.1 Ghz húzás nélkül, legfeljebb egy kicsit húzok rajta. -
#43442 Ugy gondolod hogy 3GHz nem eleg ehez a kartyahoz ??? #43404 -
Dobronski #43441 Üdv!
Nem szeretnék ünnep rontó lenni, de nem lesz cpu limit? -
Puhos #43440 Köszönöm a hozzászólásokat! -
#43439 velkám in dö kláb -
majd tegyél képeket, és ha megkéred soltent kapsz ilyen szép ki ati logot is :) -
#43437 Udv. Biztosan nem fogsz csalodni a kartyaban es barmilyen kerdessel fordulhatsz berkihez itt szivesen segitunk amiben tudunk .
Solten majd bigyeszt neked egy kis ATI logot ..... -
Puhos #43436 Csá!
Ma megrendeltem az új vga kártyát ami ez lesz: XFX ATI HD4870 512MB/DDR5 DUAL DVI PCI-E.
Eddig Nvidia kártyákat használtam, nekem egyikkel sem volt bajom. Úgy gondoltam ideje kipróbálni a másik nagy által gyártott kártyát is. Remélem nem fogok benne csalódni. Az új kártya a lenti konfigurációban fog dolgozni. -
#43435 Nem rossz ...bar a meretet nezve igen kell hozza a megfelelo haz is. -
#43434 A négy hőcsővel felszerelt Scythe Setsung formája még többé-kevésbé átlagos, azonban a ventilátor elhelyezése már egyáltalán nem. A fejjel lefelé beszerelt légkeverő számos előnnyel büszkélkedhet. Ilyen többek között a kilógó kábelektől védett lapát elrendezés, a házban lévő levegő jobb kihasználása és a csendes működés is. (Mivel a ventilátor a bordák közé lett süllyesztve, így alatta vékonyabb, ezáltal kevesebb légzajt gerjesztő lamella helyezkedik el.)
A termék akár egy GTX 260 hűtésére is alkalmas, de multifunkcionális felfogató révén szinte bármilyen egymagos nVIDIA vagy ATi VGA-ra felszerelhető. Scythe Setsugen hivatalos megjelenési dátumát egyelőre éppúgy homály fedi, ahogyan a termék árát. -
#43433 Meg amugy is a GTX260-nal emlegettek .. -
#43432 prototype az gondolom erre utal hogy nem kapni, de azért valami info lehetne előzetesen :) -
#43431 42k iponon az 5770 :)
IMYke: most ez van, az előzö nincs lementve a notira :) -
#43430 Szerintem meg kapni sem lehet . -
#43429 Full HD-hez sem ajánlott az 1 GB VRAM.
Mi volt akkor, amikor nem is léteztek 1 GB-os modellek? Simán lehetett "Full HD"-ban nyomatni dolgokat.
Ahogy a kis szösszenetemben koránt sem részletesen kitértem rá: az összehányt programoknak köszönhető, hogy létjogosultságot kaptak az 1 GB-os modellek...
...sajnos, így lesz a 2 GB-osakkal is.
-
#43428 [a szöveg valahogy elsikkad a kép mellett... érted :) ]
-
#43427 Egyetértek, annyi különbséggel, hogy fullhdhoz ajánlott az 1GB VRAM, 2GB minden esetben felesleges. -
#43426 Nagyon fura az új logod - a régi sokkal jobb volt. Így alig lehet rád ismerni.
-
#43425 Direkt hagytam ki - annyira újak, hogy nincs köztudatban a "jóságuk".
Ettől még - érthető módon - jobbak illetve jobbak lehetnek az egy generációval korábbiaknál... ez a törvény.
-
#43424 5750-et és 5770-et kihagytad
pedig 5750 kicsivel 4850 előtt van 5770 meg 4870 előtt :) -
Justil #43423 nah köcce, ez kellően érthető volt! :)
24" tft megvan, designhoz illetve soksávos audio-hoz kell elsősorban azért lett véve. procinak meg 99% hogy egy core2Q9650 lesz.
vga-nak meg a 4890, de a hsz-edből meg másokéból ítélve bőven elég lesz akkor az 1 gigás változat is!
thx again! -
#43422 jó lesz 5770-re? nomeg hómaniforint? -
#43421 Segítünk, hisz azért lettünk mi is itt guruk - mondom a többiek nevében is:
1. Ha elég erős géped van [2 mag, 3.0 GHz; 2 GB RAM, és minimum 20" monitor], akkor gondolkozhatsz erős VGA-ban is. Jelenleg elérhető, és elég erős VGA-k:
- 4850 (X2)
- 4870 (X2)
- 4890
- 5850
- 5870
Mindegyikből vannak hiper-szuper variánsok, 1-2GB fedélzeti memóriával [VRAM] - de legtöbbjükön [kivételek az X2-esek!] az egész csak vakítás.
Az 1-2 GB-nyi VRAM-ot jelenleg a rosszul optimalizált játékok királyai "igénylik": GTA4, Crysis.
Ha távlatokban gondolkodunk, akkor - sajnos - ez a jövő: gyorsan, szarul kidobnak egy-egy játékot, és rábízzák [vagy ráfogják] a hardverre, oprendszerre, VGA-driverekre.
S ekkor jön képbe a +512 ill. + 1 GB RAM, az értelmes 512 MB mellé.
Az egészet árnyalja a "felhasználó" által preferált és megvásárolt MONITOR és képminőség (élményjavítók) használata.
A maximalisták, akik nem restellnek apuci (vagy saját) pénzén 24-26-30"-es monitort vásárolni, mellé pedig mondjuk egy Core 17 920, vagy erősebb CPU-t (úristen!), azok bizonyosan mindent "feltolnak maxra", és lefotózzák... meg elfüggönyözött szobában... tudjátok...
Na, azoknak sem árt a plusz fedélzeti VRAM, mert egy "mezei" 512-es VGA meghal(hat) egy-egy ilyen akció során: nem tud annyi FPS-t kipumpálni, mint azt a kis gazdi szeretné.
2. Értelmes ember megelégszik 22"-es monitoron, élsimítás nélküli játékkal [mert a nagyobb felbontás jótékonyan úgyis elfedi a recéket]. Sajnos, 1680*1050 esetében is előfordulhat, hogy a "user" látványosan "érzi", hogy kevés a VGA... ilyenkor fogja a VRAM-ra...
-
#43420 jól néz ki :)
-
Justil #43419 üdv!
általános vga topicban mondta guru, hogy a HD4890-ből felesleges 2Gbosat venni. próbáltam kutakodni itt, hogy hol volt erről szó, h miért, de nincs időm átolvasni az egész topicot :)
valaki dióhéjban kifejtené, hogy akkor most megéri -e a 2G-s és ha nem, miért nem? :) köszi! -
Scythe Setsugen VGA cooler prototype ( remelem meg nem volt ) -
#43417 jah csak szar a koncepció. amit beszívna levegőt az fennakad a hátsó szárnyon :D -
#43416 ha tönkre megy akkor raksz rá 4 kereket és jó játék a gyereknek -
#43415 Asusek mindig alkottak valami maradandot -
hű de ronda -
#43413 nyugalom és lazaság
-
#43412 Teljesen bele vagyok betegedve ebbe a HD5770 GPU homerseklet eredmenybe -
#43411 te ezek mostanában nem bírják kiírni hogy RADEON mindig radron van -
#43410 le se feküdnék aludni -
#43409 Hát, ha valóban így volna - korán kelés = free VGA -, akkor nekem ma 2 darab HD 5850-es járna, minimum... -
#43408 Jo reggelt , jo szurkolast kollegak .
Jo lenne felkelni mert aki koran kell olcso ( free ) , uj generacios ATI kartyara kel. -
#43407 Köszönöm szépen a választ! -
#43406 Jo az a huto a Sapphire Radeon HD 5750-en . Nagyon hasonlit valamire a formaja -
#43405 Radeon HD 5750 és HD 5770 videokártyák