90029
  • gurubefree
    Nem fogok ide olyan kepet linkelni ahol csak nv kartyak vannak tesztelve ... de nem vagyok hazudos fajta.
  • solo
    Melyik álmodban volt ez? XD
  • gurubefree
    7900GTX .... hmmmm ettol meg a kavedaralom is gyorsabb .

Akkor engedd meg hogy ezt megcafoljam mert a 7900GTX gyorsabb mint a 8800GTX a COH-ban 1280x1024 felbontasban 8/16 setupnal .... khhhh 10%-al.
  • solo
    Krhm.88GTX bőven 2x gyorsabb volt 7900GTX nél, és a 7950 gx2-t is otthagyta, nem kevéssel.

• [HUN]FaTaL
    9700 vs 8500 :D

x800 nem tudom hogy viszonyul a 9700/9800hoz. Később passz. Nvnél mikor volt ilyen? Az 8500nál is régebbi kártyáinál, vagy a hulladék fx után a 6000 sorozat?:D Fostalicskánál nem nehéz 2x gyorsabbat csinálni.
  • gurubefree
    "az amúgy nemakkora durranás 5870 et"

Na ..... azert ezt te sem gondolhatod komolyan.

Mi az ha nem nagy durranas ha egy GPU hozza elozo generaci 2 GPU-s teljesitmenyet.

Mutass ilyet az nv oldalon . Nem hiszem hogy talalsz. Csak ugyan azt a teljesitmeny ( kis elteres 10-15% ) mas neven .
  • solo
    őőőőő...Hát, figyelj.3xxx mas szériánál nem is nagyon akart működni a PP.
    Míg a 280 GTX 25 wattot e eszik idle-ben.

Amúgy, meg a 2 architektúrát nemnagoyn kéne összehasonlítgatni.

de majd meglássuk mit tud az NV.reméljük odapörköl az ATI-nak.És akkor mindenki jól jár:] Te se 100 ért veszitek az amúgy nemakkora durranás 5870 et, és más se 100 ért az NV-t.

kis off/
    ATI nak volt valaha akkora előrelépése-fejlődése, hogy egy új generációs kártya MINIMUM!!! 2x gyorsabb volt mint az előző generáció teteje?
  • gurubefree
    Egy kis segitseg a HF-hoz ......

Az nv a X2-re emelte a stream unitok szamat mig az ATI a X8-ra .
    Az ATI 10dere csokentette az idle fogyasztast a load pedig a felere ... a teljesitmeny ... azt hiszem csunya dolog lenne hasonlitgatni .

A GTX280 eseteben az idle 40-45% kevesebb mig a load szinte nem is valtozott ( talan 10% fogyaszt kevesebbet a GTX280 mint a 8800GTX )

Na ... azt hiszem ezekben a dolgokban van a lenyeg nem pedig egy oszver dologban ( phisix vagy mi ) hogy jobban el lehessen adni azt ami alapjaban egy halott kostrukcio . end of story
  • solo
    Semmi baj nincs a giga lapokkal, mint ahogy az asusokkal se.
    Kicsit fura volt megszokni a biost, de fél óra nézelődés utánn mindent megtaláltam.
  • gurubefree
    a giga lapokat lehet ... nezd meg mennyi az ara a komolyabb lapoknak ( mint a rampage , rampage extemre , DFI UT-s DK-s lapok )
    Termeszetesen ez nem azt jelenti hogy a giga lapok nem jok .... en nem vennek .
  • solo
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    LOLBAZDMEG!Ez mi a picsa?!! Hova tűnt a VIP em?: OOOOOO 2010 ig aktív, erre eltűnik a vip jogom:@@@@@@ Beszarok.

Am most néztem meg garilevélen, akitől vettem az dec.12-én vette 60 papírért.
  • Klemice
    25-30ért dobálták a giga x48 lapokat nyárvégén az iponon
  • solo
    Hát figyelj, szemfülesnek kell lenni.Igaz, én nem új lapot vettem, hanem használtat(garival), de jóáron, mert 1 aaus p5k ment érte, meg a másik 4850 esem.
    p5k ért adtak volna 12-t gari néálkül, a radeont meg 24 ért vettem SZILVESZTEROKR: D POnt szilveszter reggel vettem meg.Ugyan olyan ref. asus volt mint ami most van.És akkor a giga lap bőven 50 fölött volt újonnan.

Szóval.érted: D
  • gurubefree
    Ja ... vannak esetek amikor az X48 a duplajat hozza arban is .
  • Klemice
    perverz gondolat a 4870X2CF? :D
  • MURopi
    Hát nemtom, én ha pisztolyt tartanának a fejemhez akkor se vennék újra a 48xx-es szériából :) bár a 4890es meggondolandó :) bár amiket hallok a vaporrol eléggé kiábrándító : (
  • Klemice
    x48-nál érdemes benevezni CF-be 16x/16x
    p45 p55 csak 8x/8x-et támogat CF-ben sajna
    ezért vettem 1 vga-s lapot
  • MR ME
    végülis meggondolandó, árban jobban jönnék ki, lehet várok picit h legyen értelmes driver és azzal teszt
  • solo
    És hol voltak mikor az NV kiadta a 256 ot? Sehol. XDDD
    Na ennyit erről..
  • kifli
    ja igen meg olvasgattam, és a 9.11-be lesz már support az 5700-as karikhoz (9.10 nem ismeri fel a karit) de az a driver ami teljesmértékben jó lesz az 5000-es szériához csak a 9.12 lesz.
  • kifli
    még nincs is rendes driver 5770-hez egy beta driver van hozzá csak
  • gurubefree
    nem minden esetben es az tudva levo hogy driver kerdese ... es mig a HD5770 DX11-es addig a HD4890 DX10(DX10.1)
  • gurubefree
    ertem ... majd beszelgetunk januarban .... talan . Addigra csak sikerul megalkotni valamit . Azon se csodalkoznek ha par honappal ezelott meg csak a nev es az otlet letezett volna es januarig gyersan ossze dobnak valamit . Mondjuk beleteszik a kalapba a G92-es 88xx meg a 9xxx jol osszerazzak kihuznak egyet es most majd annak adnak valami uj nevet .

Johetunk ezzel a vonallal is ... ez a kedvencem . 4 ev kb.

Csak hogy ne en legyek az aki felvazolja ... tedd meg te . Egy kis hazifeladat . Kezdjuk a 8800GTX es a HD2900-nel es legyen az utolso a GTX280 es a HD5870 . Single GPU-s kartyak . Csinalhatnal egy tablazatot hogy felepitesben , fogyasztasban , teljesitmenyben mekkora szazalakos kulonbsegek vannak az adott modellek kozott a gyartonak megfeleloen .
    Ha kesz utana beszelunk megint .
  • [HUN]FaTaL
    És hol volt az nv amikor kiadták a 9000es sorozatot? A béka segge alatt az FX-el. ;D

Lehet hozni még régebbi történetet...
  • MR ME
    jövőre nézve már sztem új gépet tervezek :)
    és ha összehasonlítjuk akkor teljesítményben a 4890 egymagában veri az 5770et
  • Solten
    Tudom hogy azt mondjak a tortenelem ismetli onmagat, de ez mar elmult ki a ratyit erdekel mi volt 4 eve?? Carpe Diem... Btw, az nvidia most sokkal ratyibb helyzetben van. Aki kicsit is kepben van a temaban az tudja, hogy mar felig hatat forditott a PC-s iparnak, alaplapi chipsetet se fejleszt mar 2 eve, a GPU atnevezosdit meg ismerjuk.
  • solo
    Hát, most nem a flémért, de hol is volt az ATI mikor a 8800 GTX kijött november elején? Még teszt GPU-t se gyártottak belőle, nemhogy kiadják XD
    Aztán mikor nyáron megjelent, francnak se kellett, mert sokat evett, melegedett, drága volt, és sehol se volt az NV hez képest.

• gurubefree
    p45 CF-es lap .... bar ez tipus fuggo is . Tapot meg a HD5770-hez nem igaz hiszem hogy kell cserelni.
    Azert en elgondolkodnek rajta ha most teeveznem a gepem jovojet ... HD5770 CF = HD4870x2 ..... bagoert . ( ha ugyes az ember kevesebbol ki lehet hozni mint a HD5850 )
  • MR ME
    p45 sajna
    de cf annyira nem is izgat, ahhoz már sokmindent kéne cserélni (tápot/lapot mindenképp)
  • MR ME
    köszi lehet benevezek rá
  • gurubefree
    off : Jatszik valaki a RISEN nevu jatekkal ??? Erdemes megvenni vagy felejtos ?? off

#45220 kulabacsi : nem tudom milyen lapba akarod rakni . Azt mondom nagyon jo kartya erdemes megvenni ...de ha megfeleo lapod van ( CF valami P45 , X48 , P55 stb )es nem ragaszkodsz annyira a HD4890-hez vegyel inkabb egy HD5770-et .. kesobb bele a masik es havajdidzsi ....
  • gurubefree
    En kellemeset "csalodtam" benne . Ez a kartya egy zalman hutos alap orajelu kartya . Nagyon halk ... Solten ra a tanu . Jo hazban nem megy 40-43 C 2D , jatek alatt nem ment 70 C fele . Amivel jatszok eppen nem igazan igenyel eromuvet . En 1920x1200-ban jatszok 24" monitort hasznalok . COH problema nelkul ; Crysis , Crysis Warhead jatszhato ; Guld Wars - szarnyal 1920x1200 minden max. . Amit csak probaltam .... Resident Evil 5 problema nelkul a max. setup mellett . Futattam par benchet es azokban is a kategoriajanak megfelelo ertekeket produlalt ..... Jol birja az OC-t bar en csak alapon hasznalom . Ajanlani tudom barkinak .
  • Klemice
    hát ilyen ez a tombraider :D csak úgy szüli a acsaládi feszültségeket
  • gurubefree
    A kissrac el hal a noert ... nem is ertem miert .

Mondtam az asszonynak hogy valami ilyenre gondoltam a hetvegen ... a fiu is buszkebb lenne az anyjara Majnem kaptunk mind a ketten .
  • R420
    Hát msáfél éve vettem a konfigot (én rakattam össze) HD3870 kerim van és egyszerűen a hibával nem tudok mit kezdeni már azon vagyok hogy vissza viszem és csinálja meg vagy adjon másik karit ugyan ez volt a vinyóval működött utána beszart.
  • MR ME
    vélemény, órajelek, vmit mondassz róla? :D
  • Klemice
    TR U nekem is bejött, tomb raider fan vagyok egész kiskorom óta ^^ voodoo3 3d-s régi szép idők
  • gurubefree
    Valami kul. biztosan van ... vagy melle dumalnak mert a Zalmanos nincs gyarilag huzva .
  • gurubefree
    Ez ugyan az mint az enyem .... bar az nem OC-s .
  • Solten