90029
  • IMYke2.0.0.0
    Nem véletlenül soroltam 45551-ben fel dolgokat... :)
    Nekem is tökéletes E8400+4850-el... 1280*1024/85Hz.
    Van, aki rinyált a topikjában, mert 1680*1050-en "szaggat" a 30FPS ellenére is...
  • kifli
    - SW: The Force Unleashed
    ezzel mi a baj? 1920x1080-ba nekem tökéletes hd5770+e8400 kombóval. (ráadásul most procit visszavettem 3,6-ról 3ghz-re)
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, és akkor nVidia mutogathatna: bebebeeee, ezt én előbb "fejlesztettem ki"... :)(
  • IMYke2.0.0.0
    Szívesen.
    Természetesen, ezen topik hasábjain - sok-sok oldalon keresztül - már kibeszéltük, hogy miért és mennyire jó/nem jó mindig hardvert váltogatni, követni a fejlesztők által optimalizálatlanul elénk dobott játékok által diktált tempót, a divatot stb.
    Van, aki a 4 magra esküszik, és hiszi, hogy jobb úgy minden.
    Van, aki elégségesnek vél egy 2 magos 3.0-3.2 GHz-es [vagy 4.0-4,1 GHz-re húzott] CPU-val is.
    Van aki Windows XP-re [igen], van aki Windows Seven-re esküszik [és úgy tesz, mintha annak idején nem imádta volna az XP/Vista-t].
    Van aki azt mondja, nem számít a 30 FPS feletti képfrissítési érték, csak jó legyen a játék.
    Van, aki csak az FPS-eket számlálja, szinte nem is játszik.
    Van, aki élsimítás, minden élményjavító nélkül neki sem áll egy játéknak.
    Van, aki el van azok nélkül.
    Van, aki minden új játékot kipróbál.
    Van, aki inkább a kedvenceivel játszik.
    Van, aki valóban PC-s dolgokra fejleszt [videó, grafika, tervezés, rajzolás].
    Van, aki csak játszik...

S mindez és még sok más került terítékre már ebben a topikban [is], így azt hiszem, a következő néhány tucat hozzászólás ugyanezt fogja tükrözni...
    Lesznek, akik azt mondják, bőven elég a 2 mag, van aki a 4-et is kevesli az 58xx-asokhoz :)

• kifli
    én most csapnék le ati helyébe, és csinálnék ilyet nv-ről :D

• crossy104
    Köszi a segitséget.
  • IMYke2.0.0.0
    A teszteknél kicsit tátoghatsz...
    Az optimalizálatlanság csúcsát jelentő játékoknál azért nem árt a 4 mag... de ez, mostanság, még inkább csak a fejlesztők lustaságának / bénaságának / geciségének / --- megfelelő aláhúzandó --- tudható be.
    - GTA 4
    - Crysis
    - SW: The Force Unleashed

Jól érzi, sőt kifejezetten lubickol 4 magon:
    - Resident Evil 5
    - Batman: Arkham Asylum [ő azért gyönyörűen elfut 2 magon is, U3E a király!]
    - Dragon Age: Origins
    - STALKER: Clear Sky

A több, manapság kapható játék el lesz a gépeddel... a 4 magosak alapvetően még mindig lassabbak a 2 magosaknál.
  • crossy104
    Nekem 4850-em volt, azzal is nagyon megvoltam elégedve.
  • Blum
    Hogyne lenne? :D

Jó példa erre a gétéááá négy,ami akár 28 magot is képes lenne kihasználni...

• pxxl
    vagy ideadod nekem az 5850et mert olyan jó fej vagy adok cserébe egy 4870 OC-t
  • crossy104
    Köszi! Egyáltalán van olyan játék ami kéri a négy magot?Vagy csak a teszteknél tátoghatok.
  • Blum
    az új procit kicsit tuningolod olyan 3GHz körül,aztán kész. Jó lesz az!
  • crossy104
    Sziasztok!Vettem egy HD5850-et.Most még csak kétmagos Intelem/ Core 2 E8400/ van, de holnap hoznak egy négymagos 9400-ast.Mekkora sebesség növekedésre számithatok?Előre is köszi!
  • IMYke2.0.0.0
    DA_HUN - na, ez a jó!!!
  • IMYke2.0.0.0
    Ehhh... mi az isten van... ez nem a jó...
    Várj!
  • IMYke2.0.0.0
    DA_HUN
  • Dobronski
    17. oldal, és még nem találom. :/
  • pointer4
    Ó, köszön szépen, ez igazán jól hangzik :D
    Már csak DisplayPort-HDMI átalakítót kell vadásznom :)
  • IMYke2.0.0.0
    S ennél még süllyedhet tovább... legalábbis, vélhetőleg.

• IMYke2.0.0.0
    Most már értelek.

Mind a Radeon, mind a GeForce kártyák képesek több megjelenítő egyidejű "megküldésére".
    Amennyiben maradunk a HD 5870-esnél, mint a jelenlegi legújabb, legerősebb, legidőtállóbb fejlesztésnél, akkor - és ezt nem elrettentésül írom - csak is a linkelt kép ALSÓ VGA-ja kerülhet a kezeid közé, mert a felső enyhén szólva is borsos árú, és egyedi.

Az alsó, 2 HDMI, és 2 DVI csatlakozójú kiadást simán tudod használni a lejjebb leírt módon, ha - és ehhez sajnos nem értek, mennyibe, milyen technikai háttér szükséges - meg lehet oldani azt, hogy csak két kábel kerüljön a VGA-ra.
    Az egyiken menne a szabványos monitorod.
    A másikról menne a 3 LCD-TV.
    Ebben az esetben, gond nélkül, és mindenféle másodlagos kijelző buheráció nélkül - és ez viszont jelenleg is, minden Radeon esetében helytálló - menne a kiterjesztés:
    - A szabványos monitoroddal netezhetnél, filmezhetnél stb,
    - Az egy kábellel [vagy monitor HUB-bal!] scatlakoztatott 3 LCD-TV-n meg mehetne a PC-ről a szimulátor.

• Dobronski
    Megkeresem, csak info orán voltam.
  • Blum
    Igen,Nvidia megtalálta a magának való szintet....
  • pointer4
    Köszönöm a gyors választ, de elképzelhetetlennek tűnik, hogy ne tudjak ki-be kapcsolni driverből monitorokat. Biztos vagy benne?
    Akkor leírom mit szeretnék meghajtani, úgy akkor könnyebben átlátható a helyzet. Van 3db 32"FullHD tv, amit szimulátorba akarok kötni. Viszont ha nem autós játékokról van szó, akkor marad a képcsöves monitor, mert az LCD képminőségétől idegfrászt kapok.
    Tehát a két helyszínnek külön-külön kell hogy működjön.
    A három TV, HDMI-re átalakított jelekről menne a három alsó csatival. A felsőbe meg (ha tudja) menne a vga-kábel. Csak hogy lehet-e a szoftverben így kapcsolni, vagy állandóan kábelt kéne átdugdosni, mert az nem szimpatikus.
    Biztos ez így nem működne?
  • IMYke2.0.0.0
    Mekkora szemétláda az nVidia...? Olvasgassátok!
  • IMYke2.0.0.0
    Amennyiben érdekel a 30 inches DELL...

[Csak azért feltételezem, mert ilyen VGA-ban és több monitorban gondolkozol, azaz: sok pénzed lehet ilyesmire. Akkor pedig költsd el valóban értékes, értelmes dologra. A Dell ilyen.]
  • IMYke2.0.0.0
    Felső VGA-hoz jó monitor (példa): Dell 2408WFP, Dell 3000WFP
    - Első 24"-es. Árgép.hu szerint: 143 625 Ft, a legolcsóbb helyen
    - Második 30"-es: horror ár...

Az alsó VGa-n egyszerre 4 monitor használható, váltogatni köztük nem tudsz, csak VGA-Monitor HUB segítségével.
    Működési elve:
    - a HUB-ot csatlakoztatod a gépedre, a VGA-hoz
    - a HUB-ra tetszőleges [és nyilván, a képességeinek megfelelően maximális] monitor csatlakoztatható, és annak segítségével, külön váltogathatók a használt egységek
    Hátulütője: drága, felesleges.

• pointer4
    Lenne pár ATI VGA kérdésem, hátha valaki már jártas a témában.
    Evvel az Eyefinity-vel kapcsolatban (5850-5870).
    Tudtommal így néz ki a 3way, és a 6way Eyefinity verzió:

Amin a 4 port van, azon három kimenetet lehet használni állítólag egyszerre. Tehát akkor olyat lehet-e, hogy kapcsolgatok a négy kimenet között, egyszer 3om, és másik állásban a 4. kimenet csak.
    Ha ez nem megy, akkor a 6 csatlakozóshoz kártya, gyári tartozékai miből állnak? Mert miniDP-DVi átalakító darabaj ~11 rongy(x4):S.
    Illetve akkor VGA-csatlakozós monitort el kell felejteni, gondolom DisplayPortban nincsenek analóg lábak bekötve. :S
  • IMYke2.0.0.0
    Adjak pontos linket?
  • Dobronski
    Rendelj elő GW2-t ;)

ok, köszi! ;)
  • IMYke2.0.0.0
    Ha szeretsz RPG-zni, kardozni és sárkányozni, van türelmed az olvasgatáshoz:
    Dragon Age - közel 100 órányi játék. Garantált újrajátszási ráta!

• gurubefree
    Jo reggelt ,,,

OFF: Megyek ma jatekot venni. Mit erdemes manapsag ... en le vagyok maradva a COH-nal igy semmi otletem . Koszi OFF
  • IMYke2.0.0.0
    Be lehet szerezni az eredeti forrásról lelopott magyarítás pakkot...
    böngészd csak át a Dragon Age topikot...! Találsz rá linket. Grebber hozzászólásait nézd :].
  • Blum
    Magyarítás tudtom szerint egyenlőre nincs....csak az eredeti magyar.
  • Dobronski
    Köszi, neked is ! :D Izé, magyarítás nincs? Mert előfordul 10 percenként 1-2 szó amit nem tudok... :/ t..rr.e..nten vettem meg :D
  • Blum
    Jó kockulást akkor! :D

Szerintem az utóbbi pár év egyik legjobb játéka! (számomra)
  • Dobronski
    Már nálam is ;)
  • Blum
    Nálam tökéletesen fut!
  • Dobronski
    Olyasmi. :D
  • Dobronski
    Nvidianak micsoda sávszélessége van. 50kb/s
  • Solten

Na es pisix nelkul el se indul?? ;)