90029
-
#47651 Egy konkurenciával kevesebb -
#47650 Ok, megértem az álláspontodat és abban egyet is értek, hogy 5770 CF nem éri meg az 5870-el szemben, De! Nekem pl. nem kinti fizetésem van, sőt az itthonit sem nevezném fizetésnek, de ebbe most ne menjünk bele. Ha veszel egy gépet - és az ember nem azért vesz gépet, hogy netezni tudjon, meg kb. az 1% erőforrását használó dolgokat végezzen vele -, akkor baromira nem kéne, hogy az befolyásolja a döntést, hogy a CF változat többet fogyaszt 0,00023%-al (most csak mondtam vmit, nem vagyok guru, nem tudok pontos adatot, de sztem közel járok hozzá ). A tesztek valóban nem döntő tényezők, legalább is számomra, persze azért nem baj, ha megnézik őket az ember, de sosem értettem egyet ezzel az FPS-mizzériával, én a szememnek hiszek, nem az FPS-nek, ha vmi szép akkor szép, ha valami ATI, akkor gyönyörű , de visszatérve, én pl. tavaly is inkább itt kérdezősködtem körbe, meg az elején a horgászklubban (nvidia topik) és ez alapján azt hiszem, hogy jó döntést hoztam. Az 5770 CF szerintem sem éri meg, de azért, mert általában az alaplapok 2 foglalattal rendelkeznek, tehát max 2 kártyát lehet összekötni ATI esetében és bár lehet, h nagyon erős jelenleg ez a felállás, de egy 5870 bőven kiszolgálja a legmagasabb elvárásokat is jelenleg, sőt... és amikor az már nem lesz esetleg valamihez elegendő, akkor az 5770 CF sem, itt merül fel a kérdés, h akkor azt hova bővíted? Mivel az 5870 mellé még ebben az esetben betolhatsz egy tesót, az pedig biztos jó lesz még egy tartós időre. -
#47649 ÚÚÚÚÚÚÚ -
Blum #47648 Pontosan. És akkor csodálkoznak,hogy megy agyba-főbe a warez... -
#47647 Vakuljon a paraszt, ha már a képarányról volt szó :DDDD -
#47646 Hát teljesen egyetértek veled, csak nagyon jó játékok érnek meg max 2000 Ft-ot, esetleg, ha már nagyon várod és tudod, h jó, akkor 3-at, de annál többet biztos nem. Bevallom, vannak olyanok, ahol már a fejlesztői munka láttán elszégyenli magát az ember, h bizony az a játék (a bele fektetett munka alapján) megérdemelné, hogy megvegyék. A batman pl egy ilyen volt nálam, de egyrészt:
- nem 7, 10, 12 eFt-okért kéne árulni őket a mostani gazdasági helyzetben (meg egyébként sem)
- másrészt meg az átlagembernek ma magyarországon nincs erre kerete, mert örül, h van mit ennie kb., erről pedig nem mi tehetünk. -
#47645 Rohanok és veszek két 295-öt, vagy 5970-ből kettőt! igazából mást nem is tudnék tenni, a jövőhéten csütörtökre meg is érkeznének ha még délig megrendelem:)
a krájsiszt egy ATI 9600pro-n játszottam ki 800x600-as felbontásban, extra LOW grafikán.
a játék története: egy Qurva nagy 0-a. -
#47644 Csupán arra akartam rávilágítani, hogy ne egy játék tesztje alapján ítélkezzen emberfia... Mert lehet bármelyik oldalnak (vagy inkább terméknek, termékeknek) kedvezni ez alapján... Szóval hülyeség, na. Persze vannak elvakultak, velük nem lehet mit kezdeni, merthát tele a pénzestatyó, aztán "kit érdekő a fogyasztás bémeg". Igenis nem mindegy, hogy mennyit eszik a gép. Persze kinti fizetésből könnyű ennyire vagánykodni. Nem azt állítom, hogy rossz kártya az 5770, egyszerűen csak CF-ben nem biztos, hogy annyira megéri. Tudom, mert gondolkodtam rajta, és utána számoltam. Még ha nem is 82-ért lenne hardverkerben az 5870, még akkor is elgondolkodtató, ha mondjuk 95-100 között mozog. Persze valószínűleg kevesebbet fog esni az ára, de jelen helyzetben nem éri meg egyik sem (5770 CF vs. 5870). -
Blum #47643 Ja,meg Hard truck: King of The Road...de az még régen volt..:D -
Blum #47642 Én sem vettem meg...csakis olyanokat veszek meg,amikkel tudom,hogy sokat játszom. Eddig nem volt sok olyan. (Port Royale 2,ETS,TDU) -
#47641 Bocs, de sztem hül-e is az, aki ezért pénzt ad... -
Blum #47640 ncore.cc a polc neve...
-
Dobronski #47639 "tehát leveszem a polcról és feltelepítem..."
Ahhaa iiigeeeen. Megnézném honnan "veszed" le. :D -
#47638 Loooooool... csak vigyázz, hogy fel ne borulj, mert akkor lehet, beutalnak valahova orvosi kivizsgálásra -
Blum #47637 Valahogy nem figyeltem olyan gyakran a domborzatot...anyám néha rámnyitott mikor játszottam,én nagyon beleéltem magam és együtt dőltem a székben a repülővel...hát,izééé...anyu hülyének nézett,de sebaj...:D
Most,hogy így beszélünk róla,lehet,hogy újra letöl...krhmm.....tehát leveszem a polcról és feltelepítem... -
#47636 Hát, nekem nagyon nem jött be a 2D-s domborzat, amiből néha-néha kivillan 1 3D-s ház. Én ott döntöttem el 5 perc után, hogy uninstall -
Blum #47635 A HAWX nekem tetszett. Bill.-el is órákat eltudtam vele játszani...biztos én vagyok csak ilyen szefo.. -
#47634 Ja, alien alakú búrám van
Egyébként Gameplusz tesztje annyival értelmesebb, hogy "Crysis" (hogy mennyi az igazság benne, azt nem tudom!)... a HAWX egy rakás sz-r, az az a játék, amit jobb lett volna, ha nem is optimalizálnak ATI-ra, mert csak ront az image-en. -
Blum #47633 Lol...GTX285SLI elveri az 5870CF-et? :O
duracellmumus most felköti magát...:DD -
Dobronski #47632 Mostmár gnóm. :D A fej inkább hosszúkás, nem? -
#47631 Ja igen, és akkor most én is beszúrok EGY játék tesztjéből egy összehasonlítást, és akkor no komment?
Hát akkor no komment. -
#47630 Persze, értem én. Csak pár dolgot nem vettél számításba:
1. Drágább táp, drágább alaplap.
2. Egy egykártyás megoldásnak nincsenek hátulütői (érts. támogatási problémák)
Persze neked lehet, hogy olcsóbb 75 ezer forint, mint mondjuk 62 ezer, de hát ki érti a nyugati ember logikáját... Nem mellesleg pedig ehhez nem veszed figyelembe a járulékos költségeket, ami hát, mit mondjak erre...?
" a Best Buy a HD5770 es annak is a CF variansa mert olcsobb mint a HD5850 es hozza a nagyteso HD5870 teljesitmenyet a 1/2 v. 2/3 aron."
Gigabyte 5770
Gigabyte 5870
Hol is az az 1/2, 2/3-ad ár? -
#47629 Legegyszerűbb megfogalmazás talán, hogy a DVI utódja. Nagyob sávszél, nagyobb felbontást tud átvinni. -
#47628 Ugy ahogy mondod ... ha okosan csinalja az ember akkor be lehet barati aron is szerezni a megfelelo alaplapot is.
En csak arra szerettem volna ramutatni ( nem nagy sikerrel ) hogy nem minden a csucs kartya. Okosan akar alsobb kategoriaju kartyaval is lehet versenykepes konfigot epiteni. -
#47627 Egyedüli buktatója az alaplap, ami CF esetében egy drágább 2x x16 os lap azért nem olcsó :)
Viszont ha még aztis belevesszük, új gép vásárlásánál, lehet még úgyis jobban jön ki az ember mint egy 5850 es 1 PCI os alaplapal :)
Persze kicsit drágább elvileg, ezért aztán érdemes utánna nézni jó alaposan mindennek :) -
#47626 Persze baratom ..... A profik mindig ugy igazoljak magukat ilyen temaban hogy az egyikbol a legdragabbal mig a masikbol a legolcsobbal peldaloznak.
Nem is kell talalgatnom hogy neked ugye HD5850 zorog a gepedben. Akkor ertem miert vigasztalod magad .
Maradjunk abban hogy kb. ugyan annyi . Nalunk a HD5770 £110-£140 kozott mozog mig a HD5850 £190-£230.
A fogyasztasrol ( termeszetes hogy tobbet fogyaszt mivel 2 GPU-rol beszelunk ): ha valaki CF rendszerben gondolkodik magasrol sz.... ( mar bocsanat ) hogy mennyit fogyaszt a gepe mert inkabb a teljesitmennyel foglalkozik .
Adott rendszer eseten a HD5770 CF idle-ben kb. 6% fogyaszt tobbet mint a HD5850 , load kb. 20% fogyaszt tobbet . Ez a HD5870 eseteben kevesebb.
Jateknal :
no comment . -
#47625 5770 CF nem olcsóbb, mint az 5850. 80k vs 60-65k. És nem mellesleg sokkal többet fogyaszt, és hasonlók. -
#47624 Ja még valami!Amúgy valaki megmondaná nekem,hogy ez a Display port micsoda is tulképp?Jobb képe van? -
#47623 Ezt a kibaszást!:)Hihetetlen pofátlanok halljátok....hihetetlen!Mindegy,leszarom,csak kísérleteztünk az albérletben,összekötöttük amink van,ha már van egy ilyen karim.De ha nem megy,akkor ez a dolog egy darabig hanyagolva lesz:D!A 2 képernyős mókát viszont kipróbáltuk,elég illúzióromboló,de hát mindegy,az működött és végül is nem is volt olyan szar!Modern Warfare 2-t lestünk vele,a Dirt 2 demója nem engedte,gondolom azért mert még csak demó volt!Látta a felbontást,de azt írta,hogy nem megengedett...!ehehe...
Minden esetre,ha van valakinek egy aktív displaí port átalakítója egy napra,szóljon:)!Amúgy komolyan!Akár ő maga is átjöhet meglesni,ha nem bízik bennem!:D -
#47622 a forrás:) -
#47621 Itt tekerj le az ati eyefinity bekezdésig, és olvass -
#47620 Sziasztok!Van egy kicsi problémám!nem tudom közületek itt próbált-e már valaki az Hd5800 as szériájú kártyák valamelyikére 3 monitort dugni...!Most éppen azt próbáljuk,hogy egy HD-tv-t meg 2 lcd-t rávarázsoljunk!De egyszerüen nem tudom beállítani a catalyst-ton belül hogy mind a 3-on egyszerre legyen kép,csak kettőn megy egyenlőre.Olyat tudok,hogy cserélgetem,melyik kettőt használjam.Most úgy van,hogy egy van DVI-n,Egy D-sub-on(átalakítóval) és egy HDMI-n!A HD tv van a HDMI-n,a 2 lcd meg a D-sub meg a DVI.Szóval valakinek ötlet?Vagy fontos hogy milyen sorrendben vannak rádugva? -
BIZ0906 #47619 Inkább egy normális arányu képet nézek mint egy csíkot. Lassan már 16:5 lesz és nézhettek xD -
#47618 lehet a memoria miatt .... -
#47617 egyik hazai fórumon azt írták hogy van vele valami gáz?!
mármint a 4890-és 4870/50 párosításával. nem linkelek én hűséges vagyok:) -
#47616 Mit hozhat egy HD4890 + HD4850 variacio ( HD4890 az alap ) ?? -
#47615 Igy is van ..... Szerintem egy nagy tekozlas most barmilyen HD58xx kartyat venni . Ki sincs hasznalva , akkor meg minek . Felreertes ne essek ezzel nem arra akarok utalni hogy az uj generacios kartyak nem jok ( sot ) hanem arra hogy meg nem jott el az ideje . Meg a 4xxx sincsenek igazan kihasznalva .
Ez azt mondom hogy ha valaki epit HD4850 ; HD4870 ; HD4890 ; HD5750 ; [B]HD5770[B]
Mint emlitettem mar nem egyszer a Best Buy a HD5770 es annak is a CF variansa mert olcsobb mint a HD5850 es hozza a nagyteso HD5870 teljesitmenyet a 1/2 v. 2/3 aron. Kiolyan hulye hogy ezek tudataban felsokategorias kartyat vesz ??? En nem tennem ..... De mint mondtam ez SZIGORUAN MAGANVELEMENY !!!!
En szepen "elvegetalok" :-) a HD4890-el addig amig elfogadhato aron nem lesznek a kartyak vagy megerett az ido a HD5770 CF-re es a DX11-el valo foglalkozasra Bar az MMO-hoz ketlem hogy kellene barmilyen DX11-es komoly tejesitmennyel biro kartya :-) -
#47614 -
#47613 neeem terápiás eszköz lesz belőle:) -
Blum #47612 Mondjuk olyanoknak,akik MSI HD3850 OC-vel tolják....