90029
  • rumkola
    Quake Live persze vágom, de a rohadt szar a pingem valamiért

inkább haverral ketten, 1on1 CA, 1 órás időlimittel valami magyar szerveren :D
    na az szép
  • rumkola
    persze jdoom és társai alapok, sokszor előveszem őket
    valami 3gigás könyvtár lehet, újrahangszerelt zenékkel és 3d modellekkkel

mellesleg a legújabb doomsday enginnel szépen kifagyott a jhexen, mindig ugyanott valami teleportálás közben :((

most hogy fölhoztad el is kezdek vele molyolni, hátha meg tudom oldani
  • MerlinW
    Többnyire kalandjátékokkal és szerepjátékokkal játszom, azokban még van némi fantázia hálisten (persze messze nem annyi mint 10-20 évvel ezelőtt). A többi stílus sajnos ahogy írtad elfajult..:(
  • MerlinW
    Ennyi:) Nálam a bentlakásos játékok: jDoom (Q1 alapú Doom, Heretic, Hexen), Live for Speed, Worms Armageddon, Trackmania. Q3 is az volt, de itt a böngésző alapú Quake Live. Ha nem ismered azonnal cuppanj rá:)

Quake Live
  • DummyBoy
    Azért az AA még Full HD-n is ráfér néhány dologra, ez viszont játékfüggő ... Ahol sok az egyenes ott látványos lehet az AA hiánya ...

Én 1680-ban játszom, volt már olyan játék amiben nem érdekelt, nem volt feltűnő az AA hiánya, de van olyan amiben igen is zavar ...

@MerlinW: Na igen ... Sajnos oda fajult a helyzet, hogy a grafika van előtérben a játékélmény helyett ... nagyon ritkák az eredeti ötletek ...

Bezzeg régen, Elite és társai ... Ma nagyon nehéz maradandót alkotni a játékpiacon sajna :(
  • rumkola
    "A technológiai fejlődéssel egyetemben bizonyosa elsüllyednek majd ezek az erőforrás zabáló technológia megoldások."

Jön helyettük más ami felezi a teljesítményt: tesszalláció, physx... :P
  • rumkola
    ez is igaz....
    3 játék van mindig a gépemen, Q3, DIO2 és a theme hospital :)
  • IMYke2.0.0.0
    Valamit benéztek srácok:
    1 - NEM High Definition-ben játszom ---> nincs hozzá megjelenítőm
    2 - Azt MONDTAM, hogy a TECHNOLÓGIÁT nyugdíjazzák ---> jöjjön már helyette végre valami még érdemlegesebb újítás, mellyel nem kell csrillió Hz-en működő CPU/RAM/VGA és emellé rohadt drága és kicsi SSD, ha 1920*1080 és afelett akar valaki élvezkedni egy játékkal...
    3 - A technológiai fejlődéssel egyetemben bizonyosa elsüllyednek majd ezek az erőforrás zabáló technológia megoldások.
  • MerlinW
    1680+ esetén 2x AA felett nem is igazán látszik a különbség (talán 4x-nél még igen), viszont visszadobja a sebességet csúnyán. Anisotrop-ot én is maxon használom, AF-et ha alapból be van kapcsolva, AA, MSAA, FSAA-t sosem.

Mondjuk én Commodore-on nőttem fel, mai napig lekakilom a grafikát, ha jó a játékmenet.
  • rumkola
    AF nagyon látványosan javít és szinte ingyenes (nincs sebességvesztés).
    Élsimítást viszont életemben nem használtam (800x600, 1024x768, 1680-1050-ig voltak a monitoraim), homályosít mint a dög, nagyon be tud lassítani, ráadásul az aktuális játékokban csak a felső kategória képes rá, hogy játszható maradjon valami. :)

• Gibor
    Szerintem egyáltalán nem kell nyugdíjazni, énis 1024 be játszom/használom a gépet, és igenis szar AA AF nélkül, lehet hogy neked 2500x9trilliós felbontáson nincs szükség rá de bocsi nekem még van, és én elviselem a teljesítmény csökkenést minőség növekedés érdekében, amíg nem akadozik a játék avagy nem megy 30fps alá nem érdekel mennyi van.
  • MR ME
    énis 1680ban játszom, és mindig bekapcsolom
  • MR ME
    szánalmas az egész, fogyasztóvédelem helyébe nemhagynám h így átbasszák a népet
  • [HUN]FaTaL
    Én szintén 1680ban játszom, AA-t mindig bekapcsolom AF változó. Van amelyik játékban semmi különbség nincs AF-fel vagy anélkül, van ahol rengeteget számít (pl. TDU)
  • MerlinW
    Igaz, 1680-ban játszom, de én sem kapcsolom be soha az élsimításokat. Ízlések és pofonok.
  • Blum
    Persze,aki FullHD ban tolja,annak könnyű. AA nélkül is megvannak. De Én,mint 1280X1024-ben gamelő júzer,AA nélkül játsszak...kizárt.
  • Zoli007
    "Kicsi minőségi javulás" ??? Ember, te miről beszélsz? El nem tudok ezek nélkül képzelni egy játékot.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, őszintén szólva, az AA/AF-re ráférne már a nyugdíjazás. Nem azért, mert rosszak, hanem a mai gépek, hardverek mellett is erőforrás zabálók. Kicsi minőségi javulás < nagyobb hardver igény.
  • Abu85
    Az AA-t és az AF-et többnyire kompatibilítási problémák miatt lövik ki a fejlesztők. A DX10.1 nyújt ezekre a gondokra megoldást ... AA esetében van részmegoldás a DX10-ben is. Sok esetben elég a Color Subsample a számításokhoz.
    A DX11-es motorokban visszatér az AA az tuti. Az AF nem biztos, de lesz helyette shader alapú szűrés.
  • KranaZoli #47994
    Szerintem az tetszhet benne vkinek, hogy könnyen rá lehet dobni 1 ventit, magával a hűtő részével nem kell pöcsölni. (talán)
  • KranaZoli #47993
    Láttam, csak Ipon-ra most került fel ez a cikk.
  • Zoli007
    Már legalább 3 hete az új hűtővel szállítanak.
  • IMYke2.0.0.0
    Ez most tényleg tetszik neked?
  • KranaZoli #47990
    Új hűtőt kaptak a Radeon HD 5770-esek

PS:

ATI-kon úgy cserélgetik a hűtőket, ahogyan az nV a kártyáit nevezgeti át.
  • MaSzKa

cool
  • Klemice
    pont ilyen a régi gépem
    Athlon 64 3000+
    Radeon X1300
    1 giga ram

kicsit off: Solten kösz a tippet, megjött a venti, kérésre jó minőségű ám de szarul exponált képekkel is tudok szolgálni :D
  • IMYke2.0.0.0
    Igen. Az nRingyia hatására kivették a DX10.1 támogatást később belőle.

Fröcsögjünk is rá: Megint átnevez az nVidia: Jön a GeForce 315

"A GeForce 310-es videokártyáról, amelyet az Nvidia kifejezetten az OEM gyártóknak szán és külön kereskedelmi forgalomban nem kíván elérhetővé tenni, már pár napja beszámoltunk. A vállalat most egy újabb videokártyát mutatott be, amelyre a fenti feltételek ugyanúgy igazak: a legfrissebb OEM modell a GeForce 315-ös elnevezést kapta és tulajdonképpen nem más, mint egy átnevezett GeForce GT 220-as megoldás. Pedig már azt hittük, hogy vége az átnevezgetésnek..."

Kommentem: Az nRingyia fejesek Queen-rajongók lehetnek: "The Show must go on...!"
  • [HUN]FaTaL
    Rosszul tudod. A patch előtti verzió 10.1-es volt, majd jött egy patch ami visszabutította szépen a játékot DX10.0-ra :)
  • rumkola
    AC volt tudtommal az első játék amihez dx 10.1-es peccs jött ki. Mégis nv-re volt optimalizálva a szemátláda? :D
  • IMYke2.0.0.0
    Az AF/AA téma azért kényes - nemcsak itt - mert gyakorlatilag az exrém módon hype-olt, pénzelt játékok némelyikén kívül gyakorlatilag minden másból kezdik kiölni: a nagy megjelenítők miatt.
    Persze, nem Radeon topiklakó lennék, ha nem jönnék az nRingyia aduásszal... igen, az ő piszkos keze is ott lapul a susnyásban... nem egy játék esetében!
    [Assassin's Creed, Borderlands - igaz, ott egyszerű *.ini átírással ment a szemétbe az nVidia-ra optimalizálás stb.]

• DummyBoy
    Nekem is elég régóta van 2 monitirom, régen 2 hónapig vadásztam, cserélgettem a különböző HW-eket, hogy sikerüljön megoldani azt, hogy míg én a Primary monitoron játszom addig a Secondary-n a párom tudja a TV tuner távirányítójával kapcsolgatni a csatornákat ... Hiába no, kocka vagyok ...

Sem a 9600-asommal, sem a 9800-asommal nem volt vele gond ...

Azóta sok idő eltelt, és most nevetséges dolgok miatt szopok vele ... Ha az előző 8800-asommal is ezt csinálta volna a gép, akkor inkább visszaváltottam volna XP-re Win7-ről, függetlenül attől, hogy szvsz lényegesen jobb oprendszer ...

Ha kijön valam új trendi játék, azokat néha kipróbálom, de ennyi, legfőképp szimulátorozom ... Ezekkel sincs gondom ...

A multimonitorral a legnagyobb gondom az hogy alapjában véve jól működne ... De valami okból kifolyólag a Primary monitort nem akarja mindig primary-nak venni ...

Primary a monitor az asztalomon, secondary pedig az LCD TV a hátam mögött ... filmnézésre használjuk leginkább ... ami a dühítő ... rendszeresen eljátssza pár program (Köztük a win7 is!) hogy egy felbukkanó ablakot, options ablakot ésatöbbit gondol egyet és átdobja a TV-re ... Én meg keresem ... Ilyenkor mindig fel kell kelni, TV bekapcs, ablak áthúz ... o.O (Ki lehetne kapcsolni a secondary-t ilyen esetekre, de ha elfelejtem akkor a párom, aki kevésbé kocka, nem tuti hogy vissza tudná állítani ... bár múltkor már megtette ...)

Ez kis apróságnak hangzik, de amíg erre rájön az ember, addig kurva sokat lehet azon agyalni, hogy a programok fele miért nem működik? (Működik az csak rossz monitoron ...)

A legszebb az egészben az volt hogy teljesen mindegy melyik kimenetre kötöttem a TV-t és melyikre a monitort, első körben bármilyen sorrendet is választottam, a TV volt az 1-es számú monitor ... És hiába állítom a 2-es számút Primary-nek, a programok fele az 1-esen akart dolgozni ...

CCC - Nem lenne gondom vele, de egyszerűen nem tudom használni ... a programjaim felénél ha belövök valamit a CCC-ben azt le sem szarják (Ezt írjuk a játékok számlájára ...) ergo gyakorlatilag az van benne belőve hogy minden application controlled :(
    Ez azért gáz, mert ha szeretnék esetleg nagyobb AA-t vagy AF-et használni mint a játékban a maximum, akkor jól jönne ... De ez valahogy nem akar menni ...

nHancer-ben volt egy rakás kombinált AA mód, valamint compatibility settings amiknek a beállításával mindenben sikerül normális AA-t varázsolni ... Ez nekem nagyon hiányzik ...

Ha valakinek sikerülne varázsolni egy olyan 3rd party alkalmazást mint az nHancer csak ATI kártákhoz ... én lennék a legboldogabb :)

ATT-ben láttam egy kis reményt, régen rengeteget használtam, de ez a mostani az istennek nem akar normálisan menni, majd adok neki egy új esélyt, most láttam, hogy van belőle új ...

Régen is rengeteg szopás volt a driverekkel, a másik oldal sem tökéletes ... De lényegesen kevesebbet szoptam velük mint most ...

És ez zavar ...
  • IMYke2.0.0.0
    Engem nem idegesít, ha beszélgetünk ilyenről is. Sőt!

A Control Center-rel, a több monitor kezeléssel és a driverekkel kapcsolatban:

* Control Center: 9 éve van ATI-m. Sosem volt gondom vele. Kopp-kopp. Annak idején, még Radeon 9500 Pro tulajdonosként, stopperrel mérhetően is gyorsabban indult be nálam a CC mint egyes Radeon-júzereknél, akik sírtak-ríttak a lassúsága miatt... rendkívül kényes vagyok a rendre a PC-men. Csak a könyvtáraim nevével sokat el tudok szöszmötölni...
    Persze, akadnak rendetlen időszakaim, de a Windows meghajtója szent és tabu - programokat MINDIG 2. partícióra telepítek, bőszen használok rendszermentő programot [Acronis, előtte Norton Ghost] friss telepítéskor 1 példány, és 1-2 hétnyi "belakás" után frissítem az egészet 2. példányként.
    Hogy jellemezzem, mennyire le se szarom a legújabb drivereket: még mindig 9.5-ös driver csücsül a gépemen.
    Tökéletesen futnak a játékaim, programjaim, HD [valódi HD!] filmeket nézek hardweres gyorsítással, semmi glitch.
    Olyan játékok futnak még most is textúra/hang és fagyás mentesen, amikkel kapcsolatban a saját topikjaikban rinyálnak mások [Közel sem teljes lista, és csak azokat emelem ki, melyeknek a topikjában sűrűn olvastam ilyesmit: Saint's Row 2, Mass Effect, The Witcher, SW: The Force Unleashed, NFS: Shift, Dirt 2...].

* Több monitor kezelése: Az említett Radeon 9500 Pro-val, még amikor élt szegény LG1915S-em, gond nélkül két monitoroztam. LCD mellé beraktam egy 17-es CRT-t [amihez hasonlóm van jelenleg :(] és gond nélkül ment.
    Jellemzően, de ezt talán Te is tudod, a 2000-es évek elején a klónozással, és a Theatre móddal többet kellett szívni, mint manapság...

* Driverek: Eszem ágában sincs hatalmas izzadságcseppekkel a homlokomon, izzadó tenyérrel, remegve letölteni minden hónapban az újabb és újabb ATI drivereket, és bőszen feltelepítgetni azokat - néhány plusz FPS, vagy a gagyi módon portolt játékok futtathatóságának reményében... időnként átnézem ezt a fórumot ebben a témában, bekukkantok külföldiekbe is, de driver pluszok miatt nem cserélgetek.
    A következő driver cserém már (és remélhetőleg) az új VGA-val lesz.

• DummyBoy
    Nem akarok flémwart indítani csak kicsit rossz részét vettétek ki a hsz-emnek ...

Lekopogom, sem nvidias, sem atis pályafutásom alatt nem volt szükségem ilyen hotfixekre ...

És nem is a 3dmark/játékbencsmark különbségekre gondolok ... és nem is az "optimalizált" driverekre ... Nem a teljesítménnyel van gondom, hanem a minőséggel ...

Ár/teljesítmény arányban verhetetlen az ATI, nem véletlenül van ilyen kártyám, AMD procim, ésatöbbi ... Geostacionárius ívben szarok arra mi van ráírva a hardware-eimre ...

Legyen megbízható, jó, gyors és olcsó, de legfőképp: működjön rendesen!

Az esetek 99%-ában nincs is vele semmi gond ... De ettől függetlenül az a maradék 1% qrva dühítő ... És nem csak nekem vannak ilyen gondjaim ...

Engem viszont dühít mikor egy ilyen topikban, aminek a segítségről kellene szólni felnőtt elvileg szakmailaig is top emberkék tizenéves fanbojokkként osztják a "júzer error" matricákat ...

Ezt könnyű ... ehhhez nem kell ész ... Csak nem mindenki olyan júzer akit le lehet ezzel oltani ... Nekem ez kicsit "kevés" ...

CCC gyakorlatilag használhatatlan az én szempontomból (Ezt a rész különösen kiemelném!!!), egyszerűen hiába állítok 24x Wide AA-t, sajtot lehet reszelni az éleken, multimonitoros kezelés csapnivaló, egy csomót kellett legózni hogy normálisan működjön, erőteljesen gondokodtam rajta, hogy csere lesz, ATT-t pátrszor megpróbáltam egy új driver megjelenése után (gyk: az aktuális bétát ...) de nem nyert ...

És ezek tények ... És nem is igazán érdekel, mint mond erre valaki a kábelek másik végén, a fanbojok véleménye nem számít ...

De aki ide bejön, ne csak azt olvasgassa már, hogy milyen fasza az Ati istenkirály, jobb mint győzike meg benkő együtt ... a másik meg szar ...

Öööö ... ez nem igaz :) Driver - SW szempontból van még itt mit tanulni ...

Pedig az AMD az Overdrive-al meg a Fusion-el valami kurva nagyot alkotott, de a VGA drivereken illene gyúrni egy picit ... (A 3rd party SW-ek nem az ő saruk, az csak hab a tortán ...)
  • sith7
    Odab@sz !!!
  • IMYke2.0.0.0
    Jézusom DummyBoy!

Belenyúltál a darázsfészekbe! S ráadásul feleslegesen!

Sosem - ismétlem: S-O-S-E-M - tettem fel driver hotfix-et! Még a Far Cry 2-ét sem kellett, mert sosem - ismétlem: S-O-S-E-M - kerültem olyan helyzetbe, hogy egy meghajtó program a Windows/PC-m alá fűtött volna...
    A megoldás prózai: Sosem teszem fel azonnal a legújabb drivert ---> pár plusz FPS, vagy gyorsabb menü nem érdekel.

Költői kérdések:
    * Ha egy játék lassabb ATI-n, mint nRingyián, akkor az vajon kinek a hibája?
    * Ha az AMD-ATI sietve, gyorsan kiad egy hónapközi Hot Fix-et, az kinek az érdekét szolgálja?
  • IMYke2.0.0.0
    Nem jó, mert többet, újabbat vártam tőle - nem Dirt 1+1/2-et...

• ajem kisa
    Én nemis!:D
  • Solten
    Ujabb igeretes huto: Prolimatech MK-13

• Solten
    Igen, valoban ezt irtam... Megmutatod hol is...?
  • rumkola
    aha értem, akinél nincs ati logó az nv függő
    :DDD

elképesztő