90029
  • vasziszdasz
    De mi a pöcsömet csinál Neked az eső STALKER alatt?!
    Ezt:

És nem az 5970-en kezdte, 4870x2-n is így volt, meg ha jól emlékszem 8800GTX-en is.
  • KranaZoli #49267
    Mit tudom Én, hogy mire optimalizálják.

De mivel az nV DX11-es kártyája csak a jósok üveggömbjében látszik és 1értelmű, hogy bizonyos fázisokhoz érve tesztelik a játékot, a DX11-et kizárt, hogy ATI kártyán kívül bármi mással meg tudták volna szólaltatni.

• Solten
    Hm, az FF sem pocsol... Nem ertem miert tunt az opera gyorsabbnak.
  • Solten
    Off: uristen de gyors ez az opera 10...
  • setuh
    És ezt amúgy atira optimizálják elsősorban?
  • Dobronski
    FF alatt nagyon akadozik a topik...
  • kifli
    hoho, asszem én predator kisbarátommal lendülök majd neki először :)
  • KranaZoli #49261
    Én is ugyanezen a véleményen vagyok. Vannak benne részletek, amiken bevillan, hogy itt azért már szorgos kezek munkája lesz a grafika mögött.

Kúrva jó, na. Ez van.
  • Sharks
    A Nézet/Karakterkódolás-nál neked mi van beállítva?
  • Solten
  • Solten
  • Sharks
    Thx, ez úgy néz ki, megoldotta a problémát... már ha csak fél-megoldás is. Az a vicces a dologban, hogy eddig nem volt ezzel semmi gondja, pedig a 9.12-es is fent van egy-két napja. Megpróbáltam visszatenni a 9.11-et, de nem sikerült. Először elkezdte, aztán sötét kép utána visszajött és azt írta, hogy kész van, minden ok, de mégsem tette fel. További tünetek: crysis lefagy a vége fele, pedig 1x már végigjátszottam és nem volt ilyen gond (igaz, patch-et is raktam fel azóta, de azért mégis). Most, hogy visszatettem megint a 9.12-őt, nfs alatt az xfire nagyban benyomott egy kék ablakot, mikor valaki kijelentkezett... Hogy a gépem nem szereti a hóesést? lol. Egy kicsit nagyobbak az elvárásaim a gépemtől, mint hogy pár tetves hópihét meg tudjon jeleníteni. Ha ezt az új drivernek köszönhetem, akkor nagyon szép ajándék... Neked is boldog karácsonyt ATI Driver-fejlesztő Csapat!
  • KranaZoli #49256
    Az érem másik oldala: Az utóbbi 3 hónapban nem volt normális 5xxx szériás Catalyst. Hotfix-ek voltak. A 9.11-essel sok probléma volt.

Gyártónak azok fejével kell gondolkozni, aki pl. olyan, hogy Karácsony-ra vásárol egy HD5970-est. Informatikai tudása kevés. Talán tudja, hogy érdemes Neki letöltenie a legfrissebb VGA driver-t. Szóval így az év utolsó driver-ére össze kellett Magukat kapni, hogy a hivatalos letöltő oldalon már vmi korrekt driver legyen kint.

Jöhetnek még hotfix-ek, de azok mibenlétét egy átlag user nem biztos, hogy meg is tudja. Kiadja a nem kevés pénzt egy prémium kategóriás VGA-ra és azzal szembesül, hogy driver ellátottsága meg annyi, hogy hotfix. Azért 5970-et sem vesz már átlag felhasználó. ;) De a gyártó cég akkor sem indulhat ki abból, hogy a vásárlók fórumokat fognak nézegetni.

Sajnos van olyan, hogy vmi új fejlesztés (szoftverre gondolok) kiüt vmi régit.

Ha régebbi Cata-val jó a TDU, akkor azt kell használni.

Szerintem ilyenkor ránéznek egy játék eladási listára. Egyértelmű, hogy a nagyközönség ezekkel játszik. A DX11-et ha játékról van szó nem a MS-nak fogják titulálni, hanem ATI-nak. Hiszen ATI VGA-kon futtatják azt a 2db DX11-es játékot.
  • arty
    igen, ez az utolsó negyedév valóban az 5xxx-ről szól. ez önmagában nem gáz, zárkózzon csak fel az ATI piaci részesedésben! még az se gond, ha többé nem optimalizálják a drivereket 4xxx kártyákra! de hogy eddig működő dolgokat rontanak el, az azért túlmegy minden határon :(

ahogy már írtam is korábban, sose volt gondom az ATI driverekkel (aproságoktól eltekintve), de az utobbi 3 honap alatt folyamatosan sz*pok, hol ez nem megy, hol az nem :(
  • Lakos
    Az Athlon 6000+ kb. az Intel Pentium E5200 szintjén van, de
    egy darabig még biztosan elég lesz a magas órajel miatt.
  • torok6
    kösz!
  • KranaZoli #49252
    2 magos 3Ghz. Kötve hiszem. Vedd meg az 5770-est nyugodtan.
  • torok6
    Sziasztok 6000+ proci miatt nem fognak akadozni a játékok ati hd5770-en? írjon valaki mert fontos!
  • KranaZoli #49250
    Nálam nem. FF 3.5.6.
    Cata 9.12

Próbáld ki, hogy kikapcsolod a JS-ek futtatását a böngészőben.

Eszközök -> Beállítások -> Tartalom.

Vedd ki a pipát a JS futtatása elől. Ha stabil marad, akkor vmiért a géped nem szereti a hóesést. :D

Más:

Többen írták, hogy mennyi erőforrást visz el az FF. Nah, most kíváncsiságból megnéztem. Nálam 00 és 01% között mozog. :D
    De ezzel minden egyéb JS futtatást is tiltasz. Szal vmi add-on talán jobb lenne, ahol oldalakra lehet blokkolni a JS-t és nem csak globálisan.
  • Sharks
    Sziasztok, a Radeon topick-ban folyamatosan összeomlik a firefox! 9.12-es catlyst van fent és 4870 Toxic kártyám van. Valaki tud esetleg ötletet, hogy mi okozhatja ezt? 9.7/11-es drivert visszategyem esetleg? A 7-es már nincs meg mondjuk, de a 11-es még igen. Thx a helpet!
  • KranaZoli #49248
    Hohh-ho-ho-hóóóóó!

Új Trailer. :D

Aliens vs Predator - sztori trailer

Szűk két hónap, és mindenki keblére ölelheti az Aliens vs Predator három fajából a kedvencét, hogy aztán a sikeres kipörgetés után a többiekkel is harcba indulhasson. Már csak azért is, mert az idegenek, a predátorok és az emberek is saját történettel rendelkeznek, ahogy azt a mostani sztori trailerben is láthatjuk:

• KranaZoli #49247
    TDU-hoz nem tudok hozzászólni.

Bár talán HD5xxx-el 9.12-nél ott sincs probléma. Passz! STALKER Call Of Pripyat-al játszom. Szerencsére a 9.12-es driver-el épp ebben a játékban értek el ATI szerint 6%-os FPS növekedést. A Benchmark lefuttatása után valóban lehet is benne vmi. Szerintem most az 5xxx szériát vették prioritásban előtérbe, a friss game-eket és a DX11-et. Gondolom többek között azért is, mert 5xxx kártyákhoz hotfix-ek voltak. Pöttyet zokon vennék a felhasználók, ha pl.: Karácsonyi beújítás egy HD5970-es ATI 150ezer magyar pénzért ill. fölötte és driver hibák vannak, lennének.

Most lehet, hogy páran megköveznek, de nem csodálnám, hogy a több száz milliós HD5xxx széria értékesítésnek köszönhetően, úgymond lexarják az előző generációs VGA-kat és a nem TOP10 eladásban szereplő game-eket, ill. különös hangsúlyt fektetnek a összesen 2db DX11-es támogatással piacra dobott játék teljesítmény hiányosságaira.

Egyértelmű, hogy év végéig amennyire csak lehet felfelé ívelő görbét szeretnének látni HD5xxx értékesítésekből. Főleg, hogy a chipgyártó körüli problémák is úgy látszik rendeződnek.

Sokan ilyenkor váltanak VGA-t. Logikusan ez kifizetődő most Nekik, hiszen egy 5770-eshez egészen jó áron hozzá lehet már jutni.

Kíváncsi lennék, hogy aki TDU-zik és 5xxx kártyát használ van-e problémája vele.
  • torok6
    Sziasztok 6000+ proci miatt nem fognak akadozni a játékok ati hd5770-en?
  • arty
    ok, átfogalmazom: a sok szar közül lehet h tényleg a 9.12 a legjobb, de gondok továbbra is vannak ...
  • Blum
    "Az előző válaszolót némileg megcáfolnám, ugyanis a játékok PC esetében az nVidiás kártyákkal jobban futnak."

-"...de szabadíts meg a gonosztól..."
  • kifli
    én pont szívesebben veszem neten, egyszerűbb, dobozosnál folyton dvd-be meg ígyis összevissza vannak dvd-im itthon.
  • Gibor
    Persze hogy jó, nekemis a 4870 úgy ment egy darabig, pci-e és pci-e2.0 között annyi a különbség hogy 2.0 több áramot ad... de a simával is menni fog.
  • holecsko10
    Értem és csak is PCI-E 2.0-s alaplapba jó?
    Vagy jó sima PCI Express x16-ba is.
  • KranaZoli #49240
    Persze, hogy jó. PCI-E 2.0-s a lap.
  • KranaZoli #49239
    Miről link-eljek képet?!

TDU-val 1 másodperc annyit nem játszottam. Hogyan linkeljek Én Neked képet?!

"az igényteleneknek persze h jo a 9.12 is ..."

Ismét.

5xxx kártyák legjobb driver-e a 9.12.
    STALKER COP-ból tudok képet linkelni. De minek?!

Ez most vmi kóbor eltévedt HSZ volt, vagy mi?! Mert nem tudok mit kezdeni vele... :(
  • holecsko10
    Sziasztok.

Egy HD 5770-es videokártyát szeretnék venni és nem tudom hogy GA-M720-US3 alaplapba jó-e vagy sem.

Köszönöm előre is a segítségeteket.
  • Dobronski
    4870 alá felesleges az új driver.
  • Sharks
    Sziasztok, Nektek mi a tapasztalat 9.12-es driverrel? Nálam most összeomlik a firefox is a hóeséstől...bár nem biztos, hogy amiatt, mert eddig ment...
  • IMYke2.0.0.0
  • Dobronski
    xSAxsadasdasdsxasxAXSDDDDD
    4. komment.
    "koszonom a valaszokat ....
    mi az h nem erobajnok beszakad vagy?mi az amit jatszol vele ?"
  • Dobronski
    Azt hittem csak én vagyok ilyen beteg.
  • IMYke2.0.0.0
    Én is dobozfüggő vagyok: eredeti, megvásárolt játékom bizony ne mások HDD-jén (szerverén) pihenjen, és nekem kelljen még letölteni - idő, plusz pénz (áram, net)!
    Szeretem, amikor előveszem a játékot, feltelepítem és közben a kézikönyvét (füzetét), borítóját nézegethetem, foghatom és érezhetem a papír illatát!
  • Dobronski
    "magya gyar"
  • arty
    lécc linkelj képet működő AF-ről TDU alatt

nemmegy?

az igényteleneknek persze h jo a 9.12 is ...
  • davidka003
    Ráadásul még doboz sincs hozzá.