542
IBS - International Business School
-
#102 erre a felkészítő tanfolyamra gondolsz, nem a 0.-ra? -
Biglol #101 Na, ha mar itt vagyok, udvozlet a szabad a nepnek!
(Udvozlet a szabad embertol.)
Eljott az ido, hogy megkerdezzem valaki nem megy erre a tanfolyamra, hogy tudjon angolul?
Mert akkor elkophetne nekem nehany infot rola valaki mi folyik ott. Vajon mit kell gyakorolni, ott mit vesznek at leginkabb?
Mentem volna, de 24-en leesett, hogy 15-ig lehet jelentkezni.
THX for the help!
Milyen aktiv lettem!! Ha latnam most Magam, bizony elcsodalkoznek. -
Biglol #100 THX Wander!
Nem akartam menni golyataborba, de a kulcsszavak megtettek a hatasukat.
Pl:"picsareszeg, MINDENRE KAPHATO!, riszalo buxak"
wordsworth:
Gondolom beiratkozasnal kapsz azonositot, e-mail cimet(tehat beiratkozol) es betolod a let az accountodra.
Nekem angol fontom van, az nem jo? -
#99 a másik meg, hogy ezek a feladatok inkább viccesek, vagy megalázósak.. Egyiksem zavar végülis, de inkább az első mint a második :D -
#98 ez már jobban hangzik kultúrált bebaszás :) ellenben a bme-el amikor saját hányásukba fentrengtek egymás mellett.... -
#97 semmi para. érkezésnél kulturált szervezettség. aztán ahogy szépen halad az este folyamatos degradácio következik be a kollektiv épelméjűségben és hatalmas parti lesz őrülten riszáló buxákkal. aztán lesz az avatás vagy micsoda mikor szivatják a golyákat, garantálom hogy nem süllyed a müszakis szintre mert csunya lenne :P ott a sznobok többet adnak magukra, igy csak durván picsarészeg lesz mindenki, nem KO :D viszont a staff mindig jofej és mindig van minden. jo programokkal. mégiscsak kibaszott 2k-t kell befizetni ojróban... -
#96 mit kell elképzelni? mert ha hasonló lesz mint a bme-vik-es akkor első 2 óra után megyek haza... -
#95 mikor kell a 2200jurót beakasztani? :D -
#94 hajrá srácok kitartás :D de ne várd ennyire biglol mert még meg fogod utálni. a golyatábort meg kár kihagyni hatalmas :D én voltam kettőn, maradandó volt:D ne ilyen müegyetemes iszunkhányunkbelefekszünk-et képzeljetek el :)) és annnnnnyyi a jo csaj akik éjfél után mindenre kaphatóak hogy ihaj :) főleg a friss husik. lehet kérek egy staff-os polot és majd lenézek :D -
Biglol #93 Gran Canaria= Kanari szigetek.
Az johet, de jovo honap vegen party
Osztalykirandulas Las Vegasba, amit csak akarsz.
Mostmar tobbe kevesbe netkozelben leszek, szoval PM-ben majd eszmet tudunk cserelni.
Mar ugy varom, hogy odatoljam azt a kis osszeget a IBS-nek. Mikor lesz mar Augusztus?
Tudsz valamilyen oldalt, ahol az IBS-esek keresnek a kiado lakasok kozul? Az most jol jonne.
Hogy megy a felkeszules a nyelvi szintfelmerore? -
#92 holvolt? Mellesleg 24.én jön a felvételi papír, szal beíratkozás elv utánna van nem? -
Biglol #91 Marcsak masfel het es kezdodik a beiratkozas!
Miota varom mar....
Szerintem en kihagyom a golyatabort. Nem tesz nekem jot. :):):)
Majd meglatom addig.
Tavaly a Gran Canaria-n volt.
Elvezzetek a szabadidot, amig jo az ido!!!! -
#90 Mellesleg nagyon kiváncsi leszek a gólyatáborra, nagyon eszement szivatáshoz nincs kedvem igazából, de pia buli az jöhet :) -
Biglol #89 Gratulalok!
Ha mar ennyi mindent kaptal, lassan kartyazhatsz is vele. :)
Elvezd ki a "szabadsagot". -
#88 az azért szép :D grat. Azé jó volt nem? :D nekem még csak most jön -
Seeley #87 LEDIPLOMÁÁÁÁZTAM! kAPOK EGY MAGYAR GAZDÁLKODÁSIT, EGY ANGOLT ÉS EGY MARKETINGEST :)
Viszlát IBS :-) -
eeevibaba #86 szijja Biglol!
köszike, vizsgák megvannak iggenbabán :D Sztem, ha a tandíjmentesség érdekel, menj be TO-ra mert nyáron is bennvannak, és kérdezz rá, ott tudják megmondani a pontos infót! Én csak azt tudom, amit haveroktól hallottam, de az a tuti, amit a TO-n mondanak. Amúgy most még olyat is hallottam, h a zh-idnak is 70% felett kell lennie, ráadásul ha vmit pótolsz, eleve max 40% lehet. Szóval nem dobálják csak úgy a tandíjmentességet, tényleg oda kell rakni magad hozzá :)
Nekem a szintfelmérő és a transzfer is úgy tűnt, hogy olyan erős középfokot követelnek, és hogy tudj beszélni folyamatosan, összefüggően stb :) Szintfelmérőn általános témáról, transzferen majd az üzleti angol.
Amúgy minek kéne az előadás-anyag fénymásolva, sztem tök jól fennvan intraneten minden, de majd meglátod :) Jegyzetek általában úgyis alkalmazhatatlanok :)
majd még idenézek, de már énse sűrűn, ha van esetleg valami :)
-
Biglol #85 THX mindenkinek a tanacsokat!
Majd meglatjuk, mi lesz.
A szintfelmerot osszekaparom, de ha nem is, akkor majd transzferrel atmegyek.
Seeley: Ugy szoritok, hogy az a bizonyos babszem betorte mogottem az ablakot...
Sok sikert!
De varom mar a Szeptembert! Azelott pedig, hogy utaltam koran felkelni, ejszakakon at tanulni, hajnalig bulizni...
De most minden mas lesz! :D -
Seeley #84 simán csinálhatod első magyaron aztán transzferral angolon folytatod..én is így tettem..
elvileg a vizsgaidőszakon túl vagyok, jövőhéten mondják a dissertatin eredményeket, kicsit szorítsatok, július első hete meg államvizsga :D -
#83 Mellesleg a szintfelmérő mennyire nehéz? erős középfok? vagy inkabb felsofok? -
Biglol #82 Az jo lenne, thx.
Mert akkor elkezdem angolul.:) Segitseg nelkul nem megy annyira...Megiscsak szaknyelv, vagy mi.
Az alapozorol lemaradtam. Nekem Skocia az alapozas. :) -
#81 kezdd angolul, jobban jársz, elöbb lesz vége a szopásnak a nyelv miatt. vagy csináld meg elötte az alapozot, ott megtanitanak angolul :)
nemtom meg lehet-e venni a fénymásolobol a cuccokat, de igen nagy az esélye :) amugy itt lakok vele szemben, majd megkérdezem ha arra járok :) -
Biglol #80 THX eeevibaba!
Akkor majd jol megirom azt a szintfelmerot.
Eloszor arra gondoltam, hogy magyaron nyomom az elso evet, de ezeket olvasva...
Inkabb szivok elso evben azzal, hogy nem ertek semmit az eloadason.Majd rateszem a kezem a magyarra is.
Ha jol hallottam, akkor a kozeli fenymasolobol lehet megszerezni az eloadas anyagat, ha elaludtal volna reggel.
Ez igaz, hogy ott meg lehet venni?
Ha mar ennyi kerdesem van...te hogy haladsz a vizsgakkal? Ismerek gazdasag es menedzsment szakos sracot es az tanul rendesen.
Nehez az iskolataska?
Sok sikert! -
eeevibaba #79 Ha nem írod meg megfelelően, vagy a szóbelid nem sikerül, akkor nem kezdheted angolul. Esetleg ha van felsőfokú nyelvvizsgád, megpróbálhatsz kérvényt írni, hogy még egyszer megpróbálhasd, ilyen lehetőség van... -
#78 Pontosítok, ezt úgy értem, ha nem értem el azt a pontszámot, vagy %-ot ami az angolhoz kell attól függetlenül mehetek angolra? Mellesleg Van egy könyv Teleteszt, egyik haverom ezt ajánlotta gyakorlásra. -
#77 Hali :)
Nekem is lenne egy kérdésem.. Amikor megírjuk ezt az angol szintfelmérőt, utánna kötelező oda menni, ahova ők besorolnak, vagy mehetek egyből angolra is? -
eeevibaba #76 Sziasztok és szia Biglol :D
Igen, van rá lehetőséged, hogy ingyen tanulj, ismerek is pár tandíjmentest a suliban, és meg lehet csinálni. Az átlagodnak 75%-nak vagy afölöttinek kell lennie, és semmiből nem mehetsz 70 % alá. (legalábbis ez a tavalyi kritérium) nagyon szigorúan veszik, barátnőm másfél százalékkal maradt le :D
Bármilyen szakra akarsz menni (kivéve műv.menedzser), az első év közös, tehát ugyanazt tanulja az egész évfolyam, csak az a nem mindegy, hogy magyarul vagy angolul. Tavaly elég sokmindenki szívott aki magyaron volt, elég durva volt a transzfervizsga, és kevés embert vettek át angolra. Első év végén választasz szakot, addig még meggondolhatod magad.
Ha van még kérdésed, írj nyugodtan, vizsgaidőszak van, úgyhogy elég sokat lógok neten :D
-
Biglol #75 Hi everybody!
Hogy felporgott a topic...:)
Ezt is megeltuk. Lassan itt a Szeptember es elkezdhetem az IBS-t vegre.
(Bocs, ha csunyan irok, de Skociabol kuldom a cuccot...)
Szoval olvasgattam itt a topicot es megakadt a szemem valamin.
Megpedig ezen:
Riiky: `a tandíjmentesek büszke táborába tartozhassanak.`
Tehat akkor itt is el az, hogy ha benne vagy a top10%-ban, akkor nem kell perkalni? (Csak kerdem, nem vagyok a temaban elegge jartas.. )
Jomagam a penzugy es szamvitelt tolnam angolul. Ha van itt olyan, akkor oszthatna egy kis eszt!
Mar a legrosszabbra is felkeszultem.
Nyilt napra nem tudtam elmenni, szoval minden infonak orulnek.
eeevibaba:
zsido iskolak = business schoolok -
Seeley #74 a diplomamunkán túl vagypk :D már csak egy hét..nekem 3 nap..aztán vizsgák..
negyedlábbal is kibírom :D -
#73 tavaly ilyenkor szabadultam meg a diplomamunkátol :) már a harmadik melot fogom gyürni, van dögivel, eddig csak nekem nem tetszettek az eddigiek :) ugyhogy hajrá -
Seeley #72 Egyetértek veled :)
Igaz, nekem már csak 4 napom van a suliban :P végzős vagyok :D -
#71 Hmm egyre jobban várom a sulit :) -
eeevibaba #70 oopsz, bocsi a hibákért, de egész nap fordítottam, kicsit agyamra ment úgy látszik estére :D -
eeevibaba #69 énis odajároook :) BAIBR szakra, és no para, megéri, HVG-ben olvastam egy statisztikát miszerint az IBS-es friss diplomásoknak van átlagban a legmagasabb kezdőfizujuk.... Innentől kezdve sztem az összes többi statisztika elveszti jelentőségét :) (legalábbis nálam, nekem ez a legfőbb szempont) Zorroember: A posztraduális képzésekről annyit, hogy nézz körül alaposan, de ne egy diákok véleménye alapján dönts :) Az biztos, ha jó helyre mész, fizetni fogsz, külföldön is minden jobb suli fizetős.... Vannak külön zsidó iskolák (business school-ok), baromi magas tandíjakkal, ezt azért mondom, mert ők azért csak tudják mibe rakják a pénzüket.
Mellesleg sztem az IBS-re járó diákok szülei sem hülyék, és tudják, hogy tanulásba fektetni érdemes és kifizetődő. Ezt persze itt M.o-n nem elterjedt dolog, merthát jóléti állam, és ki kell nézni azt aki fizet a suliért, ahelyett hogy örülnének, hogy nem az ő pénzükön tanulunk....
Volt itt egykét megjegyzés, miszerint nem csinálunk semmit, nem tanulunk semmit, hát bocsi, de az IBS tanultaknak meg kell felelniük az Oxfordi Brookes egyetem és az angol iskolarendszer kritériumaival, és azért az egy kicsit más mint a magyar. Hallottam, hogy voltak akreditációs zűrök a magyar rendszer miatt, de sztem ez sem gáz, nem kell mindent úgy csinálni mint a magyaroknak. Én sem magyar vagyok (hálistennek:) de ahogy észrevettem, itt még azért elég szoci minden, az emberek rálátás a dolgokra stb... Remélem nem untattam senkit, de muszály volt megosztanom a véleményem, én nagyon szeretem az IBS-t -
#68 Nemzetközi kapcsra megyek, mennyire tanulós a dolog? valamint mennyire barátkozósak az emberek? tudnatok errol írni vmit? ^^ -
Seeley #67 amúgy megy ott a szopatás? a végső vizsgán? Dissertation-t hogyna bírálják el? (most kell leadni április 21-én)...hát igen, a hiányzásokra azért figyelni kell, nomeg a kreditekre is, követelmények meglegyenek, mindig előtudnak állni valami gix-errel, kicsit szeretik ott tartani az embereket plusz félévekre, érthető (=anyagi) okokból :S -
#66 ja, tavaly lenyomtam a diplomát, ugyhogy most melo ezerrel :) volt izzadás rendesen és még a köcsög change management tanár (valamilyen tamás talán) még bucsuzoul jol megszopatta az egész társaságot, 15 ember miatta nem kapott diplomát (tullépte a hiányzásuk a megengedettet rotfl) -
Seeley #65 BABS 4 mondom h végzős :D
te? már végeztél? -
#64 hányadikas vagy? és milyen szakon? -
Seeley #63 én sem vagyok nagy sg-ző, még a partyarcok topikba lettem meghívva, de már oda nem írok, írok ebbe (ami nem prög azért, valjuk be) meg a prison break, ncis topikba, és ezzel ki is fújt :D