26
  • winnie
    attól lesz egy karakter többdimenziós, ha tudod mi a foglalkozása és a lakcíme?:)
  • Szolnokboy1
    "Legjobb pillanatai a két szereplő film eleji, szinte név és háttér nélküli, szinte csak gesztusokra, párbeszéd-töredékekre alapozott bemutatása."

Alap esetben ennek inkább negatívumnak kellene h legyen, nem?
    Egy dimenziós karakterek? Kinek jó az?
  • Inquisitor
    "Legyünk reálisak. Gyenge film, gyenge nyitás, hamar lekapcsolják a mozikból."
    Alacsony költséfvetésű film, amit nem is szántak soha nagy sikerre, de az árát a DVD és egyébb jogokkal valószinüleg többszörösen visszahozza majd. Még mindig jobb, mint valami ami sok tizmillio dollárba kerül és a nagyedét se keresik vissza mozikban, nem? :)
    Ugródeszkának meg jó lesz Nimródnak, ami rajta múlott azt szerintem megtette a filmmel kapcsolatban.
    (Van az a szép mondás ugye, hogy sz*rból nem lehet várat építeni.)
  • Atisz #23
    Amennyiben az első hozzászóló a 1.5 milliárd Ft-on akadt ki, abban az esetben igazat adok neki. Miért nem lehet 7.5 millió $-nak kiírni? Nem hangzik olyan soknak vagy mi?
    A Kontroll tényleg jó film volt (bár engem kicsit zavart a műfaji tobzódás), reméljük ez a film is jó és Antall Nimródnak lesz még lehetősége vmi igazán maradandót alkotni. A magyar filmgyártás (sőt, az európai is, kivéve talán az angolt, a franciát és esetleg a spanyolt) mélyponton van, természetes hogy minden rendező Amerikába vágyódik.
  • Kobaljov
    Első lépésnek nem rossz

"A nagy sikerhez kisebb lépcsőkön át vezet az út - az Elhagyott szoba kritikái egyelőre felemásak (elég sokan az USA-ban a pejoratív jelentéstartalmú Nimród néven poénkodnak...)."

ez inkább őket minősíti..

A Warrior valóban indiai témájú volt, de mintha Pakisztánban vették volna fel már nem emlékszem. Arra viszont igen, hogy nem igazán jött be, a természeti képek szépek benne, de a barátokkal akikkel együtt néztük meg moziban majdnem mindannyian bealudtunk rajta
  • winnie
    érdekes lenne összehasonlítani a hasonló cipőben járó rendezők első filmjeivel. mármint a kvázi elsőfilmesként igazoltakkal. igazi tűzpróba ez, az ember kap egy random forgatókönyvet és cisnálj belőle érdekes filmet.

ld. guillermo del toro megcsinálta 93-ban a cronost. aztán 97-ben hollywoodnak a "mimic"-et. utána csinált egy hazai és két kommersz amerikai filmet, majd idén oscarra jelölték a faun labirintusát.

idén mennan yapo volt ilyen rendező, aki 1 német film után debütált amerikában a premonitionnel (sandra bullock) - tavaly pedig asif kapadia ugrik be, aki a warrior sikere után (indiai film volt talán, csinlhatott egy horrort sarah michell gellarrel, a the returnt)

• echo
    Teljesen igazad van, csak mindenki többet várt egy közepesnél Nimródtól... Persze nyilván nem sok múlt rajta, mert a sztori az ami. Volt egy thread egyébként szintén az imdb fórumban, hogy külföldi rendezők húzzatok haza rendes filmeket csinálni, mert itt csak beállítanak a futószallag mellé és elkoptok. Csak azt nem látják, hogy az itthon készített filmből se pénz nincs, se nem jut el sokakhoz világ szinten. Szóval, ha van rá lehetőség muszály kicsit vendéglátózni. Bár persze jobb lenne, ha nem kéne, de ez nem az a világ.
  • zzebi
    Hat a Lost Highway-t inkabb ne is hasonlitsuk ehhez a filmhez.
    Az egy egeszen mas katagoria, amit ugy hivnak: David Lynch
  • wanek
    Többen lefikáztak téged, pedig igazad van. A fikázóknak kéne talán ismét beállni a sorba egy kis szövegértésért.
    Ugyanis ez a mondat: "mely majd 1,5 milliárd forintot kaszált az első hétvégén" helyesen így hangzana: mely majd 1,5 milliárd forintnak megfelelő dollárt kaszált az első hétvégén.
    Forint bevételekről majd akkor beszélhetünk, ha az itthoni bevételekről lesz szó.
  • Wittgen
    Azért egy gyenge, pár soros sztoriból nem lehet túl sokat kihozni. A 2 főszereplő pedig nem húzónév, Nimród meg ismeretlen rendező, tehát csak a sztori maradna, ami miatt beülnek a népek a filmre. Az viszont gyengus.
  • fv
    Oké! Nem láttam. Csak a leírás meg a képek alapján gondoltam, hogy ugyanaz a poénja.
  • winnie
    mint ahogy igazából a kontrollnak sem volt sok köze a metrúhoz, a vacancy-nak végkép nincs semmi köze a lost highwayhez. bármelyik elhagyatott horrorhoz lehet, de a lost highwayhez?
  • fv
    A.N. a Kontrollal a Metrót kopizta le, most jól érzékelem, hogy a Lost Highway-t? Látta valaki a filmet?
  • Cowek
    Én ismét csak egy dolgot tapasztalok: Mi semminek sem tudunk örülni...
  • winnie
    le is vagyon írva, hogy a stúdió elvárásainak a felét hozta a film. tele van sok dollárral, számorgia az eégsz.

a 7M nyitásnak semmiféleképpen sem gyenge, mindössze totál közepes, mindössze azt mutatja, hogy nem volt erőteljes gondolom a marketingje. az imdb-s pontszám ráadásul elég korrekt. (szerintem 5/10-es a film, ami ismét nem rossz)

egy biztos, a vacancy-val valszeg megvetetette jó pár évre a lábát hollywoodban antal nimród.
  • Magoo
    Igen sajnos az jön le ebből, hogy próbálja a cikk írója úgy beállítani a dolgot, mintha 1,5 milliárd forint jó lenne, pedig nagyjából a "hú de szar" kategóriába tartozik sajnos. :(
    Legyünk reálisak. Gyenge film, gyenge nyitás, hamar lekapcsolják a mozikból.
    Sztem írjátok csak ki Amcsi dollárban az árakat! Akit érdekel úgyis csak úgy tud reálisan viszonyítani!
  • echo
    Jaja, szeritem is. Én az imdb fórumot megnéztem valamikor, hogy milyenek a vélemények és ott kifejezetten gyenge nyitásként értékelték (olyanok akiknek tetszett a film, és nem értették a horror miért nem megy). Itthon meg már máshol is ezt a bugyuta felnagyítását olvastam az eredménynek...
  • DoctorJohnson
    Korrekt.
    Ált.isk. kimaradt?
  • moRtiZ
    Szerintem Year arra gondolt, hogy a 7.5 millio dollar amit általában olvasol, és relative nem igazán jó eredmény, mégis a cikkbe a 1.5milliárd forint és "kaszálás" azt sugallja, hogy húbazeg ez de jó, meg sok (persze az, de annyira azért nem).

• avman
    http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Nimrod+
  • avman
    kérjük szerezze be a szövegértelmezés 2.0 programot és frissítsen... indítsa újra a rendszert, majd töltse be a szöveget megint....
  • Loverman
    omg, egy szó miatt nem olvas el egy éppen magyar rendezőről szóló cikket... na mind1...
  • BiG G
    :)) hogyan keress a kákán is csomót.
  • lesliehun
    Szerintem, te a "majd" miatt akadtál ki.
    De a mondatban nem mint jövőidejűséget kifejező szóként, hanem a majdnem rövidítéseként szerepel.
    Így már nincs vele semmi gond!
  • Matyóhímzés
    Mi a gond vele?
  • year
    ez milyen mondat? : "mely majd 1,5 milliárd forintot kaszált az első hétvégén." :) tovább nem is olvastam a cikket :)