24942
  • SHADOWEYES7
    aha, jó szórakozást a takony időben!! :DD
  • SHADOWEYES7
    Senki nem gondolta komolyan, hogy az időjárás elpötyög ebben a későnyarat idéző üzemmódban, ugye? Szombattól ízelítőt kapunk abból, hogy milyen az október a Skandináv országok déli részén: eső, szél, fagy.

A trianoni döntéssel elcsatolt területek magasabban fekvő részein, különösen az úgynevezett Szlovákiában, havazásra számíthat az utódállamok népe, míg a megmaradt területek magasabban fekvő részein - ezek jellemzően alacsonyabban fekszenek az elcsatolt területek alacsonyan fekvő részeinél - ha esni is fog a hó, meg nem marad.

Szombaton már 9-14 fok lesz, a meteorológiai intézet munkatársa az időjárási eseményeket illetően a biztosra ment, mivel esőt, záport, felhős eget éppúgy jelzett, mint napsütést, valamint északira forduló viharos szelet.

A hidegfront nyomában, nem fogják kitalálni, hideg levegő érkezik, az idő kitisztul, süt majd a nap, de ez inkább afféle szibériai száraz hideg lesz, éjszakai fagyokkal, nappal 10 foknál alig magasabb hőmérséklettel.

A jövő hét közepén újabb lehűlés jön, újabb csapadékkal, nem irigyeljük azokat, akiknek huzamosabb ideig az utcán lesz dolguk.

Orvosmeteorológiai szempontból sem elhanyagolható napok következnek, a hidegfront ellenére ugyanis melegfronti hatásnak vagyunk kitéve, legalábbis péntek éjfélig; például álmatlanok, ingerlények lesznek azok, akikre így hat a melegfront, míg mások legszívesebben aludnának és kenyérre lehetne kenni őket.

• JD4650
    hihi
    ráérünk, itt még csak hétközben kezdtek el vetni...
  • SHADOWEYES7
    bázzzzz
  • JD4650
    a vetőgép kész, csak a mag még bent van szekszárdon:D
  • SHADOWEYES7
    ti hogyáltok a búza vetésekkel?
  • JD4650
    egy súly nem ártott volna rá akkor mester:D
  • SHADOWEYES7
    és most már nyugodt vok, jöhet rá 30 mili eső :DDD
  • mesteruur
    ohh Shad... ti csináltátok faszán...
    én egy 105ös mCormickal pakoltam... tizta ratyi volt... a 12q-s zsák úgy emelgette a seggét... de nem is a seggét, hanem inkább 3kerékre állt, hogy néha a sírás jól esett volna annyra féltem hogy megborulok:S
  • SHADOWEYES7
    ij klipp
  • lippet
    Tudok, de szerintem ha linkelem a képet az szar:D Jobb ha itt van.XD
  • JD4650
    de az a feltöltés... linkelni tudsz baszod...
  • lippet
    Jövő héten feltöltöm a telómat, és lehet regelek vipre. Am nem vipeknek max 20kb a fájlméret. Vipeknek 200kb.
  • SHADOWEYES7
    125 hektár búza a fölbben van,jelentem:))

az első 70 hektáram már sorol szépen,kapott 12 mili esőt!
  • SHADOWEYES7
    és még 1 ,életkép:)
  • SHADOWEYES7
    ezzel raktuk a Big Bag-zsákot a vetőgépbe

• JD4650
    és? akkor már nem linkelhet nagy képet? énis linkeltem annak idején:D
  • SHADOWEYES7
    mert nem VIP
  • JD4650
    megtudjuk különböztetni a landinit a NHtól...
    Miért linkelsz ilyen piccit?
  • lippet
    Raktam fel jó videókat, nézzétek meg!
  • lippet
    Unatkoztam, ezért beraktam pár képet. A félreértést elkerülvén, a traktorok Landinik

• JD4650
    pl: Laci, vegyél példát róla, jobb is hogy már nem hazudozik itt többet XD
  • Dave531
    Ha meg nem tudsz normális, kultúráltan társalogni akkor nem kell írni.
  • Dave531
    Örülnél mi? Csak tod itt nem szaros 50-essel meg 82.1-el megy az ember hanem normális gépekkel. Mert ugye te nagy vagy mert ezekkel mész. De még arra sincs eszed h TM-el szánts 1 napot ennyi vagy. És mondom én itt befejztem azt ugatsz amit akarsz. Ez a fórum nem arról szól h van 1 szaros traktorotok ami szar és nem bírod elviselni. Meg azt hiszed h te vagy itt a nagy gyerek... kis pöcs. Ez a mezőgazdaságról szól nem arról h belekötsz a másikba. Arról meg h nem engednek be, oda mek be ahova akarok mert szite az összes traktorossal jóba vok hiszed nem leszarom. Nem mindenki úgy van h meglátja a szaros fejedet aztán rádereszit a kutyákat itt normális emberek vannak nem mit nálatok.
  • lippet
    ÁÁÁÁÁ de szarul nézki:S
  • lippet
    Nálunk mult szombaton vetették a búzát, de már ma rendesen sorol:P
  • gabor 892
    aha, egy honap után 210et fékpadon...aztán marhára nem érdekel ha nem hiszitek el....meg "rokonomnak" nem rokonodnak, hanem saját magadnak...itt a bibi kisbuzi aztán mondhatsz amit akarsz...meg nemtom milyen cégről beszélsz mikor közöd sincs hozzá a képek meg csak jönnek...nemtom hogy van ez, sirsz a kapu előtt azt beengednek? lol...
  • JD4650
    eszembe jutott... tractordata.com XD
    160-at ad 190ből XD
  • JD4650
    Dave, mit is nétzünk? menyit ad le a TM 190? 165 lovat?
  • kis krisztian
    Mit monnyak.... steiger szebb!!!!
  • Dave531
    ejj-ejj gábor tőled nem is vártam mást. Mindíg a másikba belekötni az megy... de h értsél is valamit ahhoz amit csinálsz...
    És mondom, h ne pattogj h milyen gépparkotok van mert rokonomnak 2x jobb van fele annyi földdel. És én itt végeztem nem fogok 15 éves csirával veszekedni. Te meg a saját csicskád leszel. Majd elválik, h mit fogok kihozni a cég 400 ha-jából... Mert én azért valamit kanyítok hozzá. Nem beleülök 1 50-esbe aztán azt hiszem h én vok a király..
  • gabor 892
    köszönjük:P:DD
  • mesteruur
    Megmondalak titeket apukámnak ;-( xDDD
    A ferguson nagyon is jó traktor, csak tudni kell vele bánni, ennyi, meg egy bambi xDD
    A mienk olyan gép gecc.... a barázdában folyt vissza a víz (mert esett az eső) és még akkor is húzta az 5ös Ih ekét mint a rongyot. A gazdaság Magnumai már régen kiálltak a abrázdából de ez a gép még mindig ment...
    260q búzát a szakadó esőben ugyancsak, kihúzta a faszás sárga agyagból Galgamácsán....
    A 195 Le-ével a Vader Rapid A-t 13-14-el húzza.
    Egyszóval én még ilyen fasza traktort nem nagyon láttam, aminek ilyen jól ki lehetne használni a lóerejét, mert lehet az 315Le-s Fendt 930 vagy akár 280Le-s Magnum Mx285 (ami elég fasza sztem) szart sem ér, ha nem tapad le faszásan a talajra...
    Jah.. és az említett Magnum a mallettem lévő táblában tárcsázott, ugyanolyan tárcsával mint én (6,2es Ih), és mikor mutatta a kis Stuhár hogy kikapcsolta az elsőhajtást, és a gép szabályszerűen megállt a tárcsa előtt, csak kapart.... erre én: ezt nekem is ki kell próbálnom... a Fergi dobott egyet- kettőt és szépen húzta a tárcsát... iagz nem olyan faszán mint előtte, de húzta, nem kaparászott.
    nah ennyi... mindenki mondjon amit akar... a Ferguson igenis fasza gép, egy hibája van, az túl sok elektronika
    xD
  • mesteruur
    De, csak kicsit hülyén álltam oda :S
  • JD4650
    az össze mtz szarabb mint egy ferguson...
    De attól a ferguson még szarXD
  • gabor 892
    mér érne többet mint a mienk? 10loerő annyit számit? nem hinném...jah kisgyerek majd akkor járjon a pofád ha otthon állnak a gépek nem másnak a csicskája vagy
  • gabor 892
    ja majd főleg szombaton...
  • SHADOWEYES7
    hélóóóóóóóóóóó

nanemááá, agyatokra ment a vetés???
  • Dave531
    hát többet ér mint a tietek.... 1025.3-as kisgyerek.... anyámat meg ne szidd mert arra kva alergiás vok.
  • gabor 892
    hulladék az anyád picsája xDDD jah meg az mtz amivel dolgozol:PPPP:D