24942
  • JD4650
    ezek mien randák:D
  • JD4650
    na, a képet megint lehagyta:/
  • 6milan6
  • lippet
    Nézzétek meg! Várlak titeket!

• JD4650
    kombájn adapterével nyomja a silózó?:D

• Dave531
    Eddíg étkezési kukricát szedtek itt a cégnél ahol ugye mindneki száríttat szal szopás van... kül 17-es volt a vize az esők előtt :@ :(
  • JD4650
    a sajáttal már pénteken, bérbe még nyomtuk azon hétvégén...
    valaki még csak tegnap vetett...esőben:D
  • gibic
    De gondolom ti már végeztetek a vetéssel?:)
  • DJviolin
    Egy nyarat éltünk mi át? A mi a kukoricát nem tudtuk learatni, mert nem nőtt meg, hanem kiszáradt. Szóval most esik, de mi lesz nyáron?
  • JD4650
    havat is mondtad és szar se volt, vígan lehetett vetni:) ennyi:D
    akkor se fogjuk szeptemberben elvetni...
  • SHADOWEYES7
    Egyébként én nemhiába bújom mindíg az időjárás előrejelzást, mert azért valamijen szinten kiszámítható az elkövetkező időjárási viszony..
  • SHADOWEYES7
    száritót minek találták fel??
    ilyen árak mellett belefért volna a száritási költség myugodtan.

Majd lestek ki a fejetekből ha beb@szik a fos idő és nem tudtok majd csak műtrágyaszóróval vetni :)
  • Dave531
    igen és h vessünk amikor még fent vannak a kukoricák ? :D Különben már a múlthéten vetettünk volna.
  • SHADOWEYES7
    ahhahaa, mondtam ,hogy időben el kell vetni mert beb@szik a rossz idő hamarosan !!!4444négy
  • Dave531
    Jah 5 napja esik aztán a környéken még több 100 ha kukorica áll. Faxán vagyunk.... búzavetések sehol. Pedig modnom 1x időbe elvetünk kukorica után aztán megint az lesz mint tavaly: nov. közepe.
  • gabor 892
    nem hogy a faszoddal jáccanál..:D holnap lesznek répaszedős képeim ha minden igaz xD
  • kistuning
    egy ilyen jó lenne játszani :)
  • lippet
    5 napja esik, de ti az öntözőberendezéssel foglalkoztok. LOOL Am nem rossz masina!:D:D:XD
  • gabor 892
    asszem nálunk egy darabig nem kell öntözni:D
  • rajmi19921222
    Szevasztok.
    Itt egy fasza ferguzonos video:
    http://www.youtube.com/watch?v=LkQETiBAhf8
  • Dave531
    nem látszik,h simán az alatt van? :D
  • SHADOWEYES7
    http://www.brinkman.nl/pdf/agro/worldwide/rbh-03.pdf
  • DJviolin
    Bocs, most egy picit témát váltok. :)

Ma Magyarországon milyen cégek foglalkoznak üvegházak kivitelezésével? Nem mintha lenne félretéve pár milla, de csak érdeklődés képpen.
  • DJviolin
    Akkor nem jó. :)
  • SHADOWEYES7
    szántó mélység alatt van ez???
  • SHADOWEYES7
    egyébként is csak ködölve lehet permetezni, de itt szinte lefolyik a viz a növényről úgy,hogy traktor nem tud elmenni a földön locsolás után :))
  • Dave531
    így fektetik a csövet az öntözéshez
  • SHADOWEYES7
    nem jó, annyira lassan megy a gép hogy képtelen az optimális vízmennyiséggel kijuttatni a permetet((a Lineár pedig általában hektáronként 5000-10 000 liter vizzel dolgozik)), mivel csak álétalában 200-250 liter /hektár viz szükséges ahhoz,hogy a vegyszert teljes mértékben fel tudja szívni a növény levelei stb......
  • DJviolin
    Ja, és szerintem lehet belekeverni a vízáramba műtrágyát, növényvédőszert, így a permetezés költsége megszűnik.
  • DJviolin
    Még egy kis adalék (kép) :)
  • DJviolin
    Próbálj meg 20 hektárt egyszerűbb módon teljesen autómatizáltan meglocsolni. :) Egyébként szerintem marha drága lehet sajna egy ilyen rendszer. :(

Legnagyobb meglepetésemre, egy kis keresgélés után egy cikkre találtam, miszerint Komárom mellett is van ilyen öntözőberendezés:
    http://www.mezohir.hu/2007-05/013.html?/2007-10/tab/
  • DJviolin
    Köszi.
  • SHADOWEYES7
    sosem láttam ilyet .....
  • SHADOWEYES7
    föld alatt közpotilag megy a víz., és nem kell csatorna mivel az megneheziti a közlekedést főleg ,hogy ilyen rengeteg van belőle!!

(gondolom)
  • gabor 892
    mi értelme van hogy körbe megy??
  • SHADOWEYES7
    körforgósat nem, de a neve Lineár öntöző
  • DJviolin
    Sziasztok!

Az alábbi képeket a Google Earth topikban találtam. Nem tudja valaki, hogy ennek az öntözőrendszernek mi a magyar neve, és hogy kicsiny hazánkban üzemeltet-e valaki hasonló öntözőberendezést?

• kistuning
    semmi szégyen nincs a traktorokban :) nekünk is anno volt 5 MTZ, 1 dutra, 2 forshit és a többi utána való gép. de már 3-4 éve nincs egy se. édesapám gyerekkorában sokat traktorozott és már 20éve kamionozik. most áprilisban sikerült egy vállalkozást alapítani egy MAN 19.403 f2000-es nyerges szerelvénnyel. 3év ahogy vége a sulinak aztán én is megyek sofőrnek egyébként nem cikizés képpen ment a link csak szerettem amikor így a régi világot vagy mai napjainkat megjelenítik amiben traktor,kamion vagy motor van, öröm számomra nézzni
  • lippet
    MTZ Racing!:D
  • lippet
    nekem mondod? LOOL