24942
-
JD4650 #6794 ezek mien randák:D -
JD4650 #6793 na, a képet megint lehagyta:/ -
#6792 -
#6791 Nézzétek meg! Várlak titeket!
-
JD4650 #6790 kombájn adapterével nyomja a silózó?:D
-
#6789 Eddíg étkezési kukricát szedtek itt a cégnél ahol ugye mindneki száríttat szal szopás van... kül 17-es volt a vize az esők előtt :@ :( -
JD4650 #6788 a sajáttal már pénteken, bérbe még nyomtuk azon hétvégén...
valaki még csak tegnap vetett...esőben:D -
gibic #6787 De gondolom ti már végeztetek a vetéssel?:) -
DJviolin #6786 Egy nyarat éltünk mi át? A mi a kukoricát nem tudtuk learatni, mert nem nőtt meg, hanem kiszáradt. Szóval most esik, de mi lesz nyáron? -
JD4650 #6785 havat is mondtad és szar se volt, vígan lehetett vetni:) ennyi:D
akkor se fogjuk szeptemberben elvetni... -
#6784 Egyébként én nemhiába bújom mindíg az időjárás előrejelzást, mert azért valamijen szinten kiszámítható az elkövetkező időjárási viszony.. -
#6783 száritót minek találták fel??
ilyen árak mellett belefért volna a száritási költség myugodtan.
Majd lestek ki a fejetekből ha beb@szik a fos idő és nem tudtok majd csak műtrágyaszóróval vetni :) -
#6782 igen és h vessünk amikor még fent vannak a kukoricák ? :D Különben már a múlthéten vetettünk volna. -
#6781 ahhahaa, mondtam ,hogy időben el kell vetni mert beb@szik a rossz idő hamarosan !!!4444négy -
#6780 Jah 5 napja esik aztán a környéken még több 100 ha kukorica áll. Faxán vagyunk.... búzavetések sehol. Pedig modnom 1x időbe elvetünk kukorica után aztán megint az lesz mint tavaly: nov. közepe. -
#6779 nem hogy a faszoddal jáccanál..:D holnap lesznek répaszedős képeim ha minden igaz xD -
#6778 egy ilyen jó lenne játszani :) -
#6777 5 napja esik, de ti az öntözőberendezéssel foglalkoztok. LOOL Am nem rossz masina!:D:D:XD -
#6776 asszem nálunk egy darabig nem kell öntözni:D -
rajmi19921222 #6775 Szevasztok.
Itt egy fasza ferguzonos video:
http://www.youtube.com/watch?v=LkQETiBAhf8 -
#6774 nem látszik,h simán az alatt van? :D -
#6773 http://www.brinkman.nl/pdf/agro/worldwide/rbh-03.pdf -
DJviolin #6772 Bocs, most egy picit témát váltok. :)
Ma Magyarországon milyen cégek foglalkoznak üvegházak kivitelezésével? Nem mintha lenne félretéve pár milla, de csak érdeklődés képpen. -
DJviolin #6771 Akkor nem jó. :) -
#6770 szántó mélység alatt van ez??? -
#6769 egyébként is csak ködölve lehet permetezni, de itt szinte lefolyik a viz a növényről úgy,hogy traktor nem tud elmenni a földön locsolás után :)) -
#6768 így fektetik a csövet az öntözéshez -
#6767 nem jó, annyira lassan megy a gép hogy képtelen az optimális vízmennyiséggel kijuttatni a permetet((a Lineár pedig általában hektáronként 5000-10 000 liter vizzel dolgozik)), mivel csak álétalában 200-250 liter /hektár viz szükséges ahhoz,hogy a vegyszert teljes mértékben fel tudja szívni a növény levelei stb...... -
DJviolin #6766 Ja, és szerintem lehet belekeverni a vízáramba műtrágyát, növényvédőszert, így a permetezés költsége megszűnik. -
DJviolin #6765 Még egy kis adalék (kép) :) -
DJviolin #6764 Próbálj meg 20 hektárt egyszerűbb módon teljesen autómatizáltan meglocsolni. :) Egyébként szerintem marha drága lehet sajna egy ilyen rendszer. :(
Legnagyobb meglepetésemre, egy kis keresgélés után egy cikkre találtam, miszerint Komárom mellett is van ilyen öntözőberendezés:
http://www.mezohir.hu/2007-05/013.html?/2007-10/tab/ -
DJviolin #6763 Köszi. -
#6762 sosem láttam ilyet ..... -
#6761 föld alatt közpotilag megy a víz., és nem kell csatorna mivel az megneheziti a közlekedést főleg ,hogy ilyen rengeteg van belőle!!
(gondolom) -
#6760 mi értelme van hogy körbe megy?? -
#6759 körforgósat nem, de a neve Lineár öntöző -
DJviolin #6758 Sziasztok!
Az alábbi képeket a Google Earth topikban találtam. Nem tudja valaki, hogy ennek az öntözőrendszernek mi a magyar neve, és hogy kicsiny hazánkban üzemeltet-e valaki hasonló öntözőberendezést?
-
#6757 semmi szégyen nincs a traktorokban :) nekünk is anno volt 5 MTZ, 1 dutra, 2 forshit és a többi utána való gép. de már 3-4 éve nincs egy se. édesapám gyerekkorában sokat traktorozott és már 20éve kamionozik. most áprilisban sikerült egy vállalkozást alapítani egy MAN 19.403 f2000-es nyerges szerelvénnyel. 3év ahogy vége a sulinak aztán én is megyek sofőrnek egyébként nem cikizés képpen ment a link csak szerettem amikor így a régi világot vagy mai napjainkat megjelenítik amiben traktor,kamion vagy motor van, öröm számomra nézzni -
#6756 MTZ Racing!:D -
#6755 nekem mondod? LOOL