24942
  • lippet

• lippet
  • Tosa79
    Üdv Shadow!
    Előre is köszönöm a számozást, még nem láttam a gépet, de tuti, hogy nincs már meg a számozás. Az írásod a beállításról egyértelmű. Köszönöm.
  • SHADOWEYES7
    Ezen a képen látszik a színbeli különbség, a régi szóróval szórtam ki az első adag műtrágyát és totál szarul sikerült, de ezzel már egyenletesen tudtam dolgozni.
  • SHADOWEYES7
    Találtam is fotókat ez már az új gép.

• SHADOWEYES7
    Hát én sem kaptam könyvet vele, tulajdon képpen tapasztalat útján tudtam beállatitani a szórót, ha 2 mázsa nitrogént akarok kiszórni akkor durván a karokat 7-es állásba húzom és kipróbálom.
    Én úgy csináltam ,hogy tudtam milyen hosszú a föld amin megyek és a 15 métert alapul véve(mármint a szórás szélességet) 2 mázsa műtrágyát öntöttem a tartályba, és kiszórtam a területre,vissza osztottam a kiszórt területet, és kiderült,hogy kb mennyivel dolgozik.Nemtudom érthetően mondtam-e el? Mondjuk arra figyeljetek,hogy lehet a matrica amin a számozás van ahol állitod a kart lekopott és nem nagyon látszik a rovátka, de azt megteszem ha el nem felejtem,hogy holnap lefényképezem az enyémet és beteszem ide a fotót.
    Rossz tapasztalatom nem volt vele, egyedül annyi,hogy a repítő tárcsák alkoptak és nem volt jó a szóráskép, amit meg is tapasztaltam a szórás után 2 hónappal mert csíkos volt a vetés (jobbra jól szórt balra szinte alig ment,)
  • Tosa79
    Üdv Shadow!
    Ezek szerint meg vagy a Faza-val elégedve. Mi most szándékozunk egy spr800-ast venni, használtat (7 éves). Katalógus szerint 24m tud, de az eladó állítása szerint 18m. A 24m nekünk is soknak tűnik, a 18m már hihetőbb (nekünk ez lenne a lényeg), de szerinted akkor a 15m a tuti. Az öt év alatt volt valami problémád vele? Leírást vagy valami kezelési útmutatót nem tudsz küldeni, hogy vásárlás előtt áttudjuk tanulmányozni. Előre is köszönöm.
  • SHADOWEYES7
    Mit akarsz tudni??
    Nekem Faza szóróm van, az 5 éveset eladtam, és ősszel vettem újjat ugyanolyat ,ez 8 mázsás ami nekem van, de 24 métert tuti nem szór, legfeljebb 15 métert biztonságos terítéssel.
  • Tosa79
    Üdv Mindenkinek!
    Keresek FAZA SPR800 egytárcsás műtrágyaszóróhoz kezelési és karbantartási útmutatót. Illetve mennyire megbizhatóak? Valóban tudják a 24m szórási szélességet? Előre is köszönöm.
  • SHADOWEYES7
    Napraforgót???? MOOOSSTTTTT?????????
  • gibic
    Tavaszi árpát:D MF húzta az IH-t, egy mtz meg töltötte.
  • caseih9400
    Miért nem veted ??
  • SHADOWEYES7
    milyen vetést??
    nehogy napraforgót már, mert tökön szúrom magam azonnal.
    vagy tavaszi árpát? mert az valószinűbb :)

Majd jövőhéten szórom.
  • gibic
    Hello shad, elkezdted a műtrágyázásást? Felénk ma vetettek.:D
  • SHADOWEYES7
    Műanyag.
  • caseih9400
    Mutattam már az új OROS adaptert ?
  • caseih9400
    Kihaltunk ?? inkább ünnepeljük az eskés szülinapomat :DD

Na a viccet félretéve lehet megyek hétvégén nyuszikát műtrágyázás közbe lefotózni :P
  • caseih9400
    Riport...
  • gibic
    Azt nem írtad oda, de ez mi valami riport volt v újságcikk v hasonló?:D
  • gabor 892
    hát 920.3-ason szoktam melozni, faszikám tavaly vette, azota ami benne van 100üo. én tekertem bele mindet! nincs panasz
  • caseih9400
    Ez a mi telepünk bemutatója :D
  • Freiza
    Üdv! Be lehet ide jönni? Írjatok már légyszi arról,hogy mennyire jók az MTZ .3-as típusai?
  • gibic
    Ezt hol találtad v miez?
    Amúgy errefele a GSDn és egy két régi tsz utódon kívül nincs is 500ha feletti gazdaság. Itt a városban a legnagyobb gazdaság is mindössze 250ha.
  • caseih9400
    Mennyi földjük van?
    Körülbelül 750 hektár Békés megyében, Gyomaendrődön. Persze nem egyben, 16 darabban. Brüsszelben azt mondják, valahol ötszáz hektár körül van az életképes birtokok alsó mérethatára. Először ötven hektár kivételével bérbe adtam ottani közepes és kisméretû agrárvállalkozásoknak. Aztán fokozatosan kiterjesztettük a saját gazdálkodást. Most a terület 40 százalékán napraforgót termesztünk, az viszonylag megbízható ipari növény. A többin megterem a disznók takarmánya, a tritikálé, a takarmánybúza, az árpa, a kukorica.

Milyen disznók?
    Először vettem egy traktort a földhöz. Aztán a traktornak kellett garázs, javítóbázis. A garázzsal együtt adtak hatszáz disznót. Most háromezer disznó van, és hat traktor.

A gazdaság hozza vagy viszi a pénzt?
    A disznó önköltsége 300 forint kilónként, a felvásárlási ára most 245 forint. De volt már 400 fölött is. A mezőgazdaságban szinte minden termék olyan, hogy az egyik évben veszteséget termel, a másikban hasznot. Azért az elgondolkoztató, hogy az Alföld déli részén a rendszerváltás óta volt egy jó és egy közepes év. A többi rossz
  • caseih9400
    Már megvan :)
  • caseih9400
    Esztíesz :DDD Letölteni nem lehet ?
    Amúgy köszi szépen !!
  • Magnumrolcsi
    Ajándék Tőlem :)
  • nandorb
    kosz en nem birom latni kulfoldon ezt es leszoktam szedni
  • caseih9400
    Tudom , előbb hallottam :) Azért kössz ! :)
  • gibic
    Minden Vasárnap: 7:00
    Bocsi!! Elirtam:)
  • caseih9400
    Thx ! Akkor minden suli előtt megnézem :V
  • caseih9400
    A kis erős :)
    http://www.youtube.com/watch?v=A-lbnIGrzII&feature=related
  • gibic
    Minden reggel: 7:00h
    Ismétlés Szombat de 11:30kor
    De én nem kelek fel korán, meglesem a neten kényelmesen.:D
  • caseih9400
    Mikor szokott lenni ????????? Az ATV-n ?
  • gibic
    UMM-2008.02.17
    Újabb adás, ha valaki nem látta volna reggel:D
  • caseih9400

• SHADOWEYES7
    Mi a bánatot húz ez?
  • caseih9400
  • caseih9400
    Így jártunk.
  • lippet
    Már nálunk is műtrágyáznak:D
    MTZ meg Landini Tornado szóróval nyomják!