24942
  • nandorb
    felenk is megdragult
  • caseih9400
    Ugye nem román műkakit vettél ?
  • SHADOWEYES7
    1 mázsa

én 250 mázsát vettem de csak 8000 nettóért adták ide, eszméletlen ára lett a nitrogénnek.
  • caseih9400
    gondolom egy zsák :D
  • El Ray
    mekkora mennyiség?
  • SHADOWEYES7
    ammóniumnitrát: 8350 + ÁFA
  • caseih9400
    Nincs az annyira megművelve csak az eső megtette a hatását velük és
    szombatra szépen megszáradt ilyen szépre a föld :) Azt én nem nagyon
    tudom de nekik ennél többre nem tellett :

Bezzeg mi akkoris márkát veszünk ha drága
  • El Ray
    CSá! elég szépen eg vannak arrafelé űvelve a földek, merre van? Műtrágyákat mennyiért vették/vettétek?
  • caseih9400
    1x volt ezelőtt betárcsázva ... azt magyarázta a hapi hogya azért szórják most
    a műkakit mert nem kaptak ammóniumos műkakit ami a kukszba meg a naprába kellene azt ezt 3-4héttel előtte be kell szórni
    a másik (Attila) kombinátorozta befele...családi vállalkozás amúgy:)
  • SHADOWEYES7
    okos

tarló volt még?? :O
  • caseih9400
    Csak h tudjátok hogy az igazi emberek szórnak ROMÁN műtrágyát nagy viharban is ! :DDDdd
  • SHADOWEYES7
  • nandorb
    nem kell mostmar burgonya vetogep azt tavaly tanultuk.most inkabb a kaszalogepeket tanuljuk(kis,kozepes,nagy)
  • SHADOWEYES7
    :DDdd
  • JD4650
    3 generáció múlva a cigányok ugyan anyian lesznek mint a magyarok, szóval olyat ne vess ami lopható:D
  • SHADOWEYES7
    Nándi itt a burgonya vetőgéped.

• nandorb
    cooool meg te is csinalhatnal egy ilyen hasonlot
  • SHADOWEYES7
    Ezt most találtam nagyon király :DDddd

• SHADOWEYES7
    Jóoa :)
  • gabor 892
    cseroki gazdák, vagyis mi:)
  • kismajom30
    [email protected]

Szerintem amilyen gyorsan változik a klima, sokminden elképzelhető ami a jövőt illeti. Arról nem is beszélve, hogy egyes fajok sokszinűsége is eltűnik. Saját magunk alatt vágjuk a fát. Ki tudja, hogy pár generáció múlva, hogy fog a laszti visszacsapódni ránk.
  • SHADOWEYES7
    A klímaváltozás magyarázata és a jövő kilátásai

A becslések szerint Földünk átlaghőmérséklete 1,1 és 6,4 oC közötti mértékben melegedhet attól függően, hogy a ma belátható gazdasági és társadalmi fejlődésből milyen határok közötti üvegházgáz-kibocsátás következik. Az elkövetkező negyed században az előrebecslések kevéssé különböznek egymástól. A társadalmi-gazdasági folyamatok eltérései igazán csak 2030 után jelentkeznek majd. Az addig tartó időszakban tízévenként mintegy 0,2 oC-kal emelkedik majd a Föld átlaghőmérséklete. Ezt valamelyest gyorsítja az a folyamat, hogy a melegedéssel párhuzamosan a szárazföldi növényzet, és az óceánok is kicsivel kevesebb szén-dioxidot tudnak elnyelni, ezáltal növelve azt a kb. 50%-os arányt, amekkora hányada a kibocsátásnak benne is marad a levegőben. (Ez a hányad erősíti az üvegházhatást.)

A jelentés bevezet egy új fogalmat: az eddigi kibocsátások miatti büntetést (committed warming). Ez azt jelenti, hogy az átlaghőmérséklet emelkedése akkor is közel 0,1 oC lenne évtizedenként, ha a légkör összetétele már nem változna (így az üvegházhatású gázok koncentrációja sem nőne tovább). A teljes "büntetés", a korábbi évtizedek kibocsátásai miatt további 0,5 oC melegedés lenne, aminek az a magyarázata, hogy az óceánok eddig visszafogták a melegedés egy részét. De a következő évtizedekben ez a mélyben tárolt hő kikerülne a légkörbe is.

A kibocsátás további növekedésével számoló globális melegedéshez tartozó tengerszint-emelkedést a jelentés további 0,2-0,6 méteresnek mondja a 20. század végéhez képest. Ezen értékhatár teteje kisebb ugyan, mint a korábbi jelentésé, de azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a szintemelkedés még évszázadokkal a légköri hőmérséklet remélt, valamikori stabilizálódása után is folytatódni fog.

A jelentés csaknem bizonyosnak mondja, hogy a mai átlagnál sokkal hidegebb nappalok és éjszakák aránya csökken minden kontinensen. Ugyanígy nő a mai átlagnál melegebb nappalok és éjszakák aránya is. Nagyon valószínű, hogy az ilyen események több napon keresztül való fennmaradása és a hőhullámok is gyakoribbakká válnak. Ugyancsak nagyon valószínű, hogy a kontinensek többségén nő a hirtelen lehulló nagy csapadékok gyakorisága is. Ezzel párhuzamosan a jelentés valószínűsíti az aszállyal sújtott területek növekedését. Kedvezőtlenül alakul a trópusi ciklonok aktivitása is, amennyiben ezek erőssége (szélsebessége, kihulló csapadékának hozama) erősödik.

Végül, a regionális változások összeállítása rámutat, hogy a tenger szintjének növekedése az egyszerű szintemelkedésnél nagyobb mértékben fokozza a kiugróan nagy tengerszintek gyakoriságát. Ennek oka, hogy a légnyomásváltozásból adódó víztömegmozgások erőteljesebb kilengésekhez vezetnek. (Ehhez hasonló jelenség kicsiben a Balatonon is megfigyelhető volt idén januárban. Ekkor a Kyrill mérsékeltövi ciklon mintegy félméteres szintkülönbséget okozott a tavon belül.)

• SHADOWEYES7
    Klímaváltozás van emberek, 2010 után belelehet szarni a mezőgazdaságba nagy ívben.
  • El Ray
    Csá mindennkinek! Kezd ez az időjárás egyre jobban aggasztani... 1ik pillanatban szikrázó napsütés a másik pillanatban meg lehullik 5-10 mm csapadék secperc alatt. Pénteken lent voltam nagyfaternál elszórtuk mi is a műtrágyákat,szombaton meg rendet raktunk,kihúztuk a szivattyúkat a szín alól, hogy hozzáférhessünk a Nibexhez. Zöldségvetéshez állítottuk át,hatalmas szél,dübörgés,ránkszakadt az ég. A műtrágyaszóróra 2x raktam vissza a palát,1x 1 fatuskót raktama tetejére 2xra meg 1 nehezebb felnit.Utána megelégeltem a dolgot mikor láttam 2 métert repülni... :D
  • SHADOWEYES7
    Biztos :)
  • caseih9400
    :) Akkor jöttél volna hozzánk szerelni XD
  • SHADOWEYES7
    Ott.
    Szervíztechnikusi állás, meg is kaptam volna ha alapfokon vágom az angolt, volt hátszél is hozzá.
  • caseih9400
    Tán Véderstádtnál dolgoztál volna ? :O
  • SHADOWEYES7
    Nincs, több angolnyelv tudás kelett volna, mivel kinn folyik a továbképzés Svédországban :S
  • caseih9400
    Amúgy megvan azaz állás ?
  • caseih9400
    T.árpa vetés
  • caseih9400
    :)
  • caseih9400
    a vetőgép 3m-es
  • gabor 892
    hány m-es?
  • caseih9400
    Itt nem esett éjjel meg csak fél 9ig vetettünk :D (a képek fél 7fele kerültek készítésre :) )
  • caseih9400
    Másnap reggel..

Jóólvan rugdossadcsak azta föld darabot , gratulálok ...

"Szemetet lerakni hatóságilag tilos!" ...aha

Menjünk csak görögállásra ! :) én inkább mentem t150eshez

Jólvan gratulálok! Felvettek téged az Arsenalba szédületes
    teljesítményedért hogy lerugtad az útról a sárdarabot ! :D-.-
  • SHADOWEYES7
    Kirovec a király a keleti technikából

• SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
    éjjel nagyonjó vetni, főleg ha fúj a szél, meg esik az eső