24942
  • gibic
    Pedig ilyen veszekedésekkor szárnyalni szokott a topik.
  • caseih9400
    Pedig már a fele erről szól
  • El Ray
    ez az oldal nem erre lett kitalálva...
  • El Ray
    jobb lenne ha befejeznétek! amúgy is meghallt ez a fórum de legalább ne ilyen faszságokon vesszetek össze...
  • gabor 892
    akkormeg minek irod le te analfabéta balfasz? 5ös skálán lehetne pontozni mennyit értesz a gépekhez -2 lenne gyökér
  • caseih9400
    -.- ha nem tudnál olvasni ezt írtam oda .. "...Bár most jut eszembe hogy kurvanagy hülyeséget mondtam..."

ennyit erről gabika
  • gabor 892
    jovan lacika látszik hogy amatör vagy aztán dadogsz itt megin...azér van a kombájn hogy egész nap menjen nem azér hogy fel meg levegyék rola a gázt sonkagyerek
  • caseih9400
    arra a 10mp-re ? :DD
  • JD4650
    mitől lenne megterhelve?:D Pont attól van terhelve hogy mész a búzábanXD
    Akkor enyi erővel minden fordulásnál is kikapcsolhatnád...
  • caseih9400
    Nem mondtak nekem semmi olyat...csak azért állítom le mert én azt
    láttam hogy a "nagyok" leállítják . :DD
    De sztem (lehet hogy most baromira hülyeséget mondok) azért
    kell leállítani az asztalt meg a cséplődobot stb-t mert ha nem
    állítanánk le akkor iszonyúan meglenne terhelve a gép :D
    Bár most jut eszembe hogy kurvanagy hülyeséget mondtam mert sokan
    aratnak ürítés közben :DD Úgyhogy ezt visszavontam !:):D
  • JD4650
    és tudod miért kell? Vagy csak azt mondták hogy állítsd le,
  • caseih9400
    hát mert énis leállítom mint minden értelmes ember !:))
  • JD4650
    azért hogy megmutassa mit tud a lexiont:P Minek állítsa le 2 percre?
  • caseih9400
    Normális...minekj nem állítja le az asztalt ? -.-
    Minek megy körbekörbe mint egy hülyegyerek ?
  • gibic
    lexion 550:D
  • JD4650
    ha lenne anyi pénzem én is a mediont venném
  • JD4650
    mind a 2-ben merci motor van
  • El Ray
    Ha már rajtam múlna inkább a 2002est választanám.Igaz, hogy kissebb a vágóasztala 80cmrel, de cserébe kisebb a fogyasztása, jobb techika van benne, mivel fiatalabb ezért kevesebb alkatrész meghibásodási gondokban szenved és nem utolsó sorban a hangja sem oyan mint 1 T-75ös tankké...
  • gibic
    Egy kis érdekesség:
    A Horsch átlépte a 100 millió eurós forgalmat

A cég történetének legjobb eredménye- Középtavú cél a 150 millió eurós forgalom

A Horsch 2007-ben újabb rekordévet zárt. A teljes forgalom 103,5 millió euró, ami 46%-os forgalomnövekedés az előző évi 70,4 millió euróhoz képest. A forgalom 70%-át külföldön, 30%-át Németországban érték el.

A legnagyobb forgalmat realizáló országok: Franciaország, Csehország, Magyarország, Szlovákia, Skandináv országok, Anglia és Lengyelország.

Termékek szerinti felosztás: a forgalom

-53%-át a vetőgépek,

-30%-át a talajművelő gépek teszik ki.

Legnagyobb növekedést Bulgária, Románia (155%) Lengyelország (140%), Magyarország, Franciaország, Csehország, Oroszország és Ukrajna érte el.

A múlt évben tapasztalt növekedést - a Horsch adatai szerint- a thüringiai Ronneburgban épített új gyárnak köszönheti.

A Horsch a ronneburgi új dolgozókkal és a schwandorfi telephelyen dolgozókkal együtt már 400 embert foglalkoztat.

A minimum talajművelést és a direktvetést ökonómiai és politikai okok miatt még a magas előállítási árak mellett is meg kell valósítani. A mezőgazdászok partnerei leszünk abban, hogy a magas követelményeknek eleget tudjanak tenni a modern technika alkalmazásával- mondta Michael Horsch.

Forrás: Axial honlapja
  • JD4650
    Akkor is, a Mega II-k 15-18millába fájnak
  • gibic
    Ezt is ő árulja: claas medion 330
  • caseih9400
    persze..-.-
  • gabor 892
    10 éves mit vársz
  • caseih9400
    Egyszer csak lemegy 10alá :D
  • feherkiraly
    Itt mifelénk van egy gazdának egy ugyanilyen kombájn-ja,de mikor jön vágni akkor felmászok a háztetőnkre és fogom a cserepeket hogy le ne essenek!!!Olyan hangja van mint egy harckocsinak::D pedig csak simán jön az úton,képzeljétek mi van ha arat,nincs alvás:::DDDDMindíg az a baj hogy ott vág a házunktól nem messze!
  • gibic
    Ez már többször is fenn volt, de folyamatosan csökken az ára:D
  • JD4650
    Már nem azért, de most faszán rárohadt a kosz, 3 napig azt kell vekergetni ha megveszed:D Claas Mega 218 Amúgy jó árban van, 13m az nem is sok egy ilyenért
  • caseih9400
  • caseih9400
    -.-"
  • feherkiraly
    óóóóóóó már bocsi de én az ilyen képektől már rosszul vagyok!!Hát ilyen nagy gép(de teljese mindegy)fűvet kell szántani???!!!!!Mi itthol egy MTZ80-al nyomjuk de olyan földbe alig bír menni!!!!!Ez meg itt ilyenbe feszít!!!!ÁHHHHHHH:D
  • caseih9400
    Ennek az öreg tatának ilyen hangos a traktor !! :O
  • caseih9400
    Vegyél 1et az 50esre :DDD
  • JD4650
    Amikor mi néztük a 4-est akkor volt 4,2m+áfa
  • SHADOWEYES7
    Aktuális akciós gépek

Az oldalon elhelyezett akciós gépekre a készlet erejéig vagy a hirdetésben meghirdetett mennyiségig vállaljuk a kedvezmény feltételeit. A kedvezményekről és akciókról minden esetben érdeklődjön telefonon vagy E-mailben.
    Vogel Noot ©plus XS-Pro 1050 4+1 vasú váltvaforgató eke
    Felszereltség: WST430 kormánylemez, 82 cm-s vázmagasság, 200x150 mm-s vázkeresztmetszet, beforgató lemez kitámasztással, orrbetétes ekevas, hidraulikus vázbehúzás, toldható gerendely, 4 + 1 vasú kialakítás, trágyabeforgató (előhántó), átmérő 680 mm-s szállító átbillenő erősített támasztókerék, átmérő 600 mm-s csipkés tárcsás csoroszlya. AKCIÓ a készlet erejéig!
    Akciós alapár: 4.680.000 Ft+ÁFA
    Opció: altalajlazító tüske
    Az eke 4 + 0 vasú váltvaforgatós változatban is akciósan elérhető, a készlet erejéig. Az eke a fent felsorolt felszereltséggel toldat nélkül, de toldható gerendelyes kivitelben!
    A 4 vasú változat akciós ára: 3.900.000 Ft+ÁFA
  • caseih9400
    "...napraforgót termesztünk, az viszonylag megbízható ipari növény..." Persze a legmesszebb termesztik
    hogy én nehogy el tudjak menni oda -.-
  • caseih9400
    Mennyi földjük van?
    Körülbelül 750 hektár Békés megyében, Gyomaendrődön. Persze nem egyben, 16 darabban. Brüsszelben azt mondják, valahol ötszáz hektár körül van az életképes birtokok alsó mérethatára. Először ötven hektár kivételével bérbe adtam ottani közepes és kisméretû agrárvállalkozásoknak. Aztán fokozatosan kiterjesztettük a saját gazdálkodást. Most a terület 40 százalékán napraforgót termesztünk, az viszonylag megbízható ipari növény. A többin megterem a disznók takarmánya, a tritikálé, a takarmánybúza, az árpa, a kukorica.

Milyen disznók?
    Először vettem egy traktort a földhöz. Aztán a traktornak kellett garázs, javítóbázis. A garázzsal együtt adtak hatszáz disznót. Most háromezer disznó van, és hat traktor.

A gazdaság hozza vagy viszi a pénzt?
    A disznó önköltsége 300 forint kilónként, a felvásárlási ára most 245 forint. De volt már 400 fölött is. A mezőgazdaságban szinte minden termék olyan, hogy az egyik évben veszteséget termel, a másikban hasznot. Azért az elgondolkoztató, hogy az Alföld déli részén a rendszerváltás óta volt egy jó és egy közepes év. A többi rossz
  • El Ray
    hol van e a telep, az ország mely részén,mivel foglalkoznak,mekkora területen?
  • caseih9400

Telep...
  • SHADOWEYES7
    magyar
  • caseih9400
    Am szerintem erre az árpákra megérte rászórni hisz veszik át a zöld színt
    a sárga helyett :D:)