24942
  • SHADOWEYES7
    felétek, itt egész nap óránként esett
  • caseih9400
  • JD4650
    mais? mert felhő sincs az égen, csak szólok
  • caseih9400
    nem akarsz menni időjósnak az rtl-hez vagy a tv2-höz?
  • SHADOWEYES7
    akkor most szólok, ez a hét ilyen esős lessz, talán szombaton nem fog esni, de addig mindennapos esők várhatók
  • JD4650
    vak tyúk is talál szemet--->egyszer úgyis esni fog az eső :D
  • gibic
    Gazdakör - 2008.04.16.
  • caseih9400
    akkor mosmá aszjósold hogy májusig nem lessz eső
  • SHADOWEYES7
    Káposztát még nem késő palántálni ugye?
  • El Ray
    Itt Budán a II. kerületben már elált már vagy 3 órája, abban reménykedem hogy kiadós eső volt nagyfaternál, legalább 10mm, akkor megnyugodhatnak a kedélyek, mert akkor még van esély rá hogy kibújik a zöldség és a sárgarépa a száraz kéreg alól...
    ha nem, akkor szentselés folytatódik és lehet úrja vetni, vagy vm mást rakni a helyére, mondjuk vm káposztafélét vagy céklát...
  • gibic
    Enyhe szél, tiszta égbolt, egy csepp eső nélkül.
  • gabor 892
    itt is zuhog
  • SHADOWEYES7
    megjósoltam
  • JD4650
    eső:@:@:@-.- wáááááááh:@
  • gibic
    300ha nem rossz alap, bár errefele zöldségtermesztőket nemnagyon találsz max szőlőt meg burgonyát. Ha jól olvastam akkor a csepregi 35 milla, az acsádi meg 123milla.
    De ha állatokat is akarsz akkor a répcelakon komplett tehenészetet árulnak, teljes gépparkkal, + földekkel 500milla körül:)
  • El Ray
    angolok... nem csodálkozom akkor! a külföldiek ha tehetnék felvásárolnák az egész országot, amit nem kéne hagyni, maradjon csak szépen a magyar ember kezében ez a sok föld, még ha bérlik is akkor sem jobb semelyik magyar gazdának... kéne végre vm tudatos összefogás, ideje volna rájönnünk nekünk is magyaroknak, hogy többen nagyobb sikereket, nagyobb érvénynyilvánítást tudunk elérni. Nehogy már a szomszéd tehene szebb legyen és jobb, dögöljön meg amásiké is szindróma... El kéne ezen gondolkoznia mindenkinek ám!!!
  • El Ray
    most hogy nézem a térképet, pont kiesik a vásárlási körzetemen... sebaj, igza aszály sújtota területeken gazdálkodik nagyfater, de legalább jó minőségű homokos vályog talajok,1 kis szikkes területekkel helyenként. Nem adnám fel a jó öreg pest megyei dabasi földjeimet... csak lehetne 1 kicsit csapadékosabb az a környék, és máris jobban szeretném...
  • gabor 892
    hát jah győr elött, ahogy csorna fele mész, vagy ikrény, vagy patona ahogy tetszik, gibic jol láttad akkor, amugy állitolag vmi angol faszié nagyon miller állitolag, láttam már 1x 1 csuklos NH-ját ugyan igy vetögéppel, nagyon böszme látvány volt az uton duplakérekkel:)
  • El Ray
    remek, legalább nem kell öntözni! :D
    ha van homokos rész akkor elsőosztályú zöldségtermesztsre, nekem főleg arra kellene... meg állattartáshoz természetesen és ehhez a 2-höz kapcsolódó minden köztes növénytermesztői és feldolgozói tevékenység :)
    milyen árban vannak arrafelé a földek?
  • gibic
    Enyhén dombos, és sík vidékek. Az ország egyik legcsapadékosabb vidéke.
    Shad: itt sem volt egy csepp eső se ma, mindenhol gőzerővel vetettek, permeteztek, bár délután elég erős szél lett.
  • El Ray
    és milyen fajtájúak arra a földek,domborzati viszonyok, eső eloszlás, stb?
  • gibic
    Vas megye, Csepregnél 80hektár 16AK út két oldalán, Acsádnál 209ha, 25AK egymáshoz kapcsolódó táblák.
  • El Ray
    merre?:D
  • gibic
    Megelőztél, látom belinkelted a mai gazdakört:). Itt felénk eladó közel 300hektár.
  • gibic
    Győr előtt volt egy ilyen gazos táblába?? Ma én is jártam arra, most értem haza én ott láttam egy mccormick trakit egy batár vetőgéppel.:)
  • El Ray
    látom fejlődik az ország, csak tudnám merre van rá pénz és terület is, ahol ki tudják használni...
    merre láttad?
  • caseih9400
    24???????????????
  • gabor 892
    gyerekek,. jöttem ma hazafele buszon majdnem beszartam a látványtol...McCormick traktor 24soros vetögéppel...
  • caseih9400
    na oké...ha tudni akarod 2év múlva már jó hogyha gép elé ülök mert akkor már dógzani fogok
    addigmeg had gépezzem ki magam oké? köszi!:)
  • El Ray
    Akinek nem lehet normlis élete az élje le az életét a gépe előtt izgalommentesen 1 virtuális világban és nyugodtan purcanjon ki veseelégtelenségben,túlsúlyosként, magas koleszterinszint mellett érelmeszesedéssel együtt...
  • caseih9400
    a faszt szar...kipróbáltad már ??? aki ismeri a simtractort az tudja hogy az ehhez béka segge alatt sincs..
  • El Ray
    nagy rakás szar!!!!
  • caseih9400
    Új mezőgazdasági szimulátor!!!
  • El Ray
    hoppá, elírtam ez a mai adás:D
  • El Ray
    gazdakör 2008.04.05
    ajánlom minenkinek a figyelmébe
  • JD4650
    de, de 190 lovas gép... sőt még műtrágya egység sincs a vetőgépen, az mtz is bírja, meg ott van a 12-es cyclo, az is simán jó állapotban van. Inkább megveszem én mint hogy ott rohadjon el:D:D(csak lenne miből)
  • nandorb
    kepet tegyel hogy mien
  • caseih9400
    jajjhe dörög villámlik a faszomat beleverem..
  • SHADOWEYES7
    Búzát és árpát permetezem

Mustang 0.6/ ha
    Falcon 0.6/ha
    Vuxal (lombtrágya 5 liter/ ha

ebben a kombinációban kezelem, de ha elfogy a Mustang akkor Granstar-jön a helyébe, mivel a Mustangot csak 2 nóduszig lehet használni
  • lippet