24942
  • nandorb
    eh keson......
    tan csak nem akarsz ilyet venni???
  • nandorb
    ez mire van??:
    -kukorica
    -sargarepa
    -stb.
    -cukorrepa
    -........
  • SHADOWEYES7
    gyapot kombájn
    a fülke tiszta 9640 wts

• SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
  • gibic
    Gazdakör - 2008.04.24
  • gibic
    Agrya
    Itt nézz körül, de asszem végzettség kell mert túljelentkezés van a támogatásra ezért szelektálnak, ugyhogy szerintem figyelembe veszik a végzettséget.
  • JD4650
    egész kukorica aratásig ott állnék egy Hummer H1-essel a kukorica szélén rajta a gépágyú aztán lőném ki a ladákatXD
  • El Ray
    Ismerek nagyfaternál olyat akinek 3 fia van, 2 14 éves ikertestvér és 1 16-17 éves srác, 10 éves koruk óta vezetnek traktort jogsi nélkül... :D
    múltkor is láttam őket, az egész család vonult ki, a nagyobbik srác 82es+3as eke a 2 lkisebb meg a T-25össel utána fogassal :P
  • El Ray
    amíg nem kezdtem el csinálni a jogsim, nem is aggódtam miatta:D
    csak utána, mikor tisztában lettem a KRESZ szabályaival komolyabban.
    Mondjuk amennyire paráztama kocsiban jogsizás közben, annyira kikapcsolok és nem gondolok semmire traktor és teherautó vezetés közben... :D ma már ez kevésbé okoz gondot, már megvan, rendszeresen vezetek azóta vizsgastressz mentesen! XD
  • II Rocky II
    azta én nem mertem volna kockázattni :Ssss
  • El Ray
    Szívesen máskor is! mellesleg amiatt paráztam be ennyire , mert pont rá 1 hónapra ennek az esetnek volt a forgalmi vizsgám és nem akartam volna mindent előlről kezdeni 2 év múlva...
  • II Rocky II
    jaja jokis érzés lehetett,küöszi szépen :) cska azért kérdeztem mert gondoltam vki ugyis vágja,de ezekkel az infokkal is segítettél mégegyszer köszi!
  • El Ray
    nézz utána a BTK-ban... nem vagyok jogász, sem rendőr, szal nem tom milyen eljárás következik, ha elkapnak jogsi nélkül, engem legalábbis még nem kaptak el...
    Csak 1x hozták rám a frászt a rendőrök mikor még múlt évben ősszel krumplit szedtünk én meg egy 1tengelyes 6 tonnás pótot megpakoltam 8 tonnával mind üzemenyag takarékosságból mind pedig a megtett körök miatt. 3x futottam össze a rendőrrel hazafelé...
    1x 1 ellenőrzőpontnál,2x megelőzött, 3xra meg szembe jött velem, a legvégén 200m-re a háztól az 5ös út mellett leparkoltam a hídnál és betelefonáltam nagyfaternak hogy innentől vigye be a főúton. nem kicsit ijesztettek rám a rohadt fakabátok...
  • II Rocky II
    köszi a válaszokat.tkp ha nincs jogsi és a letérek a betonútról akkor ott nem igazoltathatnak?:D mert ezt nem tudtam,azt hittem ott igazoltatna ahol akarnak:D
    am akkro ha elkapnak és nincs jogsi akkor csak vezetéstől eltiltás van és kész?(semmi mellék bírság?)
  • caseih9400
    Szépen fel van betonozva...csak a trakeszok ráhordták a kavicsot :D
    Nyáron itt fogok tartani gyorsulásit XD
  • El Ray
    tudja vk hogy mi a feltétele annak, hoyg tudnék igénybe venni Fiatal Gazdák induló támogatását? Kell rendelkezni hozzá vm féle mezőgazdasági végzettséggel?
  • El Ray
    nem igazán látok az útból semmit, mivel elég sötét a kép, de ha fel van szórva murvával,kaviccsal,bitumennel vagy egyéb törmelékkel, akkor KRESZ szerint igen...
  • caseih9400
    És ez földútnak számít ?:DDD olajosok csinálták anno hogy ne akadjanak el a sárban
    és a madár se jár erre csak a traktorok meg az olajosok
  • El Ray
    be kéne vezetni azt mint amerikában, ha valaki belép a területedre, jogosan lelőheted magánlaksértésért! :D
    Szlovákoknál már bevezették, magyarán ha a cigányt elkapod kukorica,bála,zöldség vagy éppen gyümölcs lopáson, akkor jogod van lelőni!
    Teessék 1 értelmes téma amirpl lehet beszélni és vitát nyitni...
  • El Ray
    a jogsi csakis közútra vonatkozik. onnantól kezdve, letérsz a betonútról földútra onnantól kezdve nem szólhat bele semmibe a rendőr, legalábbis vezetéssel kapcsolatban. A határban már nem igazoltathat, mert az magánterület már. Mellesleg ezzel kapcsolatban 1 megjegyzés, a KRESZ szerint csakis az minősül földútnak ami le van tömörítve kellőképp és vm szilárdító anyaggal(murva,építkezési törmelék, felmart aszfalt) feljavítva,ledöngölve elegyengetve minősül földútnak. Magyarán, ha a földeden keresztül megy 1 út és mind2 szélén van földed akkor te azt az utat jogosan lezárhatod a te részeden, mert az magánterület sértésnek minősül! :D
  • JD4650
    Engem traktorral még nem kaptak el, csak kismotorral :D
  • caseih9400
    de csak közúton basznák meg az illetőt nem ? én így tudom..
  • El Ray
    Ha még nincs jogsid és úgy kapnak el akkor megvonják tőled a járművezetés jogát 2 évig! :D magyarán vedd úgy, hogy még ajogsidat sem tudod közben megcsinálni, mert bárminemű gépjárműtől eltiltanak...
    Ha van jogsid, de otthon hagytad, és vm rendesebb fajta rendőrt kapsz ki, akkor vagy azt csinálod, hogy hazamész és visszaviszed neki a jogsid, vagy pedig szólsz vm rokonnak,hozzátartozódnak hogy hozza ki, ha ez sem jön össze, akkor asszem olyan 50000ft körül lehet, ha nem több...
  • caseih9400
    Most kihasználhatod
    Legközelebb majd csak nyáron tudod kihasználni :DDD
  • caseih9400
    Én nem tudom....régebben mikor nem volt még jogsim és dolgoztam a földön jött egy rendőrótó és
    bevótam szarva hogy hozzám jön
    De nem mert egy nyaraló házhoz ment betörés miatt vagy mi a f@szom miatt
  • II Rocky II
    vki nem vágja hogy ha elkapnak hogy jogsi nélkül vezetek akkor milyen bírságot szabnak ki?(traktorral)
  • JD4650
    mióta várok erre a pillanatra XD
  • caseih9400
    ápr. 30.
  • II Rocky II
    mikor van a szülinapja?
  • caseih9400
    Én a topik szülinapján nem leszek , sőt egész jövőhéten...örüljetek
  • SHADOWEYES7
    gyomírtás, és a gomba ellen védekezés
  • SHADOWEYES7
    GRANSTAR - STAR 5x15 g Granstar + 2 liter Starane 250 EC + (tribenuron-metil+fluroxipir) gyomirtó szer
    FALCON 460 EC 167 g/l tebukonazol + 43 g/l triadimenol + 250 g/l spiroxamin gombaölő szer (folyékony)

Vuxal-lombtrágya 5 liter/hektár

ebben a kombinációban szórom
  • Miky90
    hát igen mi is rájöttünk csak gyorsan kellett a föld és nem volt még kapálógépünk.meg az is baj volt, hogy beleengedtük teljesen még a mélységálllító kerekeket is levettük.de legalább könnyebb volt rakni.:)
  • nandorb
    aham meg mi ellen(gyomok,rovarok)meg az elnevezese a pesticidnek
  • SHADOWEYES7
    hogy-hogy mivel?

vegyszert kérdezed?
  • nandorb
    mivel permetezzel???
  • SHADOWEYES7
    hazaérkeztem

ma nagyot haladtam már holnapra csak 25 hektár maradt amit le kell vegyszereznem,125 hektár kész, nagyon jól szuperál az új permetező :)
  • El Ray
    alapvető probléma amit elkövettetek hogy rögtön vetettetek... :D
    talajmarózás után kell 2-3 nap ülepedési idő, másfelől mi hengerezünk is ezzel 1 egyenletes kelési felszínt alakítunk ki.Mind a gyomok, mind pedig a kultúrnövények számára.Az egyenletes gyomkelés a gyomirtás szempontjából előnyös. Mellesleg zellert mi sosem vetünk direktbe, mi csakis palántázunk,gyorsabb növekedés, erős alanyból, sárgarépa az egyedüli, de valszeg kombinátorozni fogom, talajmarónk nincs, és Bugyira nem fogok érte elmenni 1Ha talajmarózás kedvéért...
  • Miky90
    milyen mélyen kell szántanod?hogy-hogyszántotok talajmaró elött?az úgy is csinál olyan földet, hogy el lehet benne süllyedni.ja és imádkozz, hoyg ne legyen eső mert az úgy meg fogja tömni, hogy sose kel ki a sárgarépa meg a zeller.mamámnál mi is csináltunk még régen egyszer krumplinak talajmaróval földet, el is raktuk erre jött rá egy jó kis eső.ugye nem kell mondanom, hogy alig tudott kibújni,olyan lett a föld mint a beton.