24942
  • SHADOWEYES7
    oda a jó öreg MTZ-k jól jönnek, az bír mindent homok, meleg stb........
  • El Ray
    Mondjuk ez az egész ötlet azután jött, hogy az utóbbi 2-3 7ben elég komolyan beszélgettünk arról, milyen jó ötlet lenne vm kezdeni az afrikaiakkal. Milyen megoldásokat lehetne bevezetni annak érdekében, hogy gazdasági és kulturális fejlődésnek indulhassanak ezek a 3. világbeli országok.
    Tegyük fel vállaljuk, mondjuk 20 afrikai ember egyetemi taníttatását, de cserébe egy közös afrikai vállalat alapításában részt kell venniük, vagy alkalmazottak lesznek egy leendő mezőgazdasági vagy ipari létesítménybe. Gondolok itt víztisztítóra, nappaneltelepek ellenőrzésére, javítására, csatornahálózatok telepítésének segítésében. Milyen ösztönző erővel hatna, csak gondoljon ebbe bele mindenki! Főleg olyan helyen ahol a járványok hatalmas gócpontjait lehetne megszüntetni vagy éppen az aranyat érő tiszta vízet használhatnák egyre többen...
  • El Ray
    De elpbb itthon szeretnék elérni sikereket a mezőgazdaság és az élelmiszeripar terén. Közben ha tényleg jó lehetpségekkkel kecsegtet ez az afrikai dolog, akkor megpróbálok belevágni 1 barátommal és még néhány emberrel akit rá tudok venni, hoyg fektessen be.

De ezen elgondolkozva, ha tényleg befut a dolog, hatalmas pénzeket lehet vele leakasztani. Nem beszélve arról, hogy esetleg sikerülne vm nagy traktorgyártó céget rávenni hogy telepítsen afrikába is egy gyárat. :D
    Még a végén sikerülne részesedést is szerezni benne!!!
  • El Ray
    Sajnos nem tudok róla...
    De van 1 olyan érzésem, ha lenne akkor elég gyorsan terjednem a híre, hogy vonulnak ki az európai gazdák afrikába, a meggazdagodás reményében! :D
    Shad, téged nem érdekel a dolog?
    Igaz, mire én belekezdenék a dolgoba, az még csak 6 év múlva következne be az egyetem, és 1 alapos körút után. 1 kis szülői tőke bevonással meg az egyetem alatt szerzett üzletekkel és üzleti kapcsolatok adta előnyök és pénzeknek köszönhetően.
  • SHADOWEYES7
    nincs valami cikk erről valahol?
  • RS
    Jó a rendszáma a trakesznak!
    De én már itt sem vagyok!
  • gibic
    Termékeny terület, hát ha azok annyira jó földek lennének akkor már művelés alávonták volna nem? (v lehet csak én vagyok ennyire szkeptikus?) Termelni max a tenger meg az óceán esetleg a nagyobb folyó mellett lenne érdemes, de azokat már művelik szerintem. A másik honnan lenne elég tőke egy ilyen vállalkozás elindítására? Ha minden feltétel adott akkor is elég bonyolult és költséges az indulás, és a z EU nemhiszem hogy annyi pénzt adna.
  • El Ray
    A lényeg az egészben, hogy a Csádi Nagykövet(mellesleg magyar fószer!) tartott a főiskolán nekik 1 előadást az ország helyzetéről, és ő mesélt nekik. Most mondom, felejtse el mindenki a sztereotípiákat, hogy ott nem akar senki sem dolgozni,nincs víz, és hogy éhen fog halni minden gazda aki megpróbál ott termelni. Épp ellenkezőleg! Minden megoldott, munkaerőt potom pénzekért lehet kapni, de ha úgy vesszük, hogy az itteni minimálbér negyedét jobb esetben a felét fizetik ki az ottani munkásoknak, még gazdasági fellendeülést is hozhzat 1 ilyen nagyobb vállalat. Választásképp ajánlanám bárkinek bármely demokratikusabb, 90%ban rendezett infrastrukturálisan,kultúrált északkibb országokat.
    Pont a pasas mesélte, hogy tömérdek mennyiségben hever arrafelé a parlagon heverő termékeny területek, csak nincs pénze rá szinte senkinek, hogy művelje...
    Gondoljatok bele, mit kezdene 1 afrikai ember, havi 25 ezer forinntal? Vígan eléldegéli a maradék életét!
  • JD4650
    én beszálnék ha afrikában lehetne termelni akármit is.
  • gibic
    Gazdakör - 2008.05.13

Felszántjuk a szaharát?? v milyen terv ez. Erről valami link v cím, nem valami kamu?
  • caseih9400
    ZTS 12245 + Unimat 4,4

• El Ray
    Lehet, hogy amit mondani akarok amiatt meg fogtok lincslni engem, de megbízható forrásokból tudom, hogy az EU támogatja, hogy kimenjenek európai gazdák afrikába,vegyenek olcsó földeket,vigyenek gépeket és termeljenek ott az EU részére!ÉS ezért még fizetnek is!!! csak alaposa utána kell nézni!:D
    1ik barátommal már tervezzük a dolgot, elgondolkodtató.
    Van valaki, aki beszálna 1 társas vállalkozásba?
  • JD4650
    sztem meszet szórnak vele. Hogy minek azt ne kérdezd:D
    és sztem is lehet ráhúzni egy kereket, vagy cask az autók oldalát hihi
  • caseih9400
    Kössz !:)
    1. kérdés : Hordanak ilyen fehér kakit vele , gőzöm sincs hogy mit.
    2. kérdés : Arra én is kiváncsi lennék de sztem dísz.
  • Miky90
    jók a képek!és mit dolgoznak vele hogy hogy ilyen szép tiszta?:)a 82esen mi az a hátsó keréken?lehet rá tenni duplakereket?
  • Attila8805
    Itt vannak olyanok akik értenek a gyümölcsfákhoz?
  • SHADOWEYES7
    ati ezt a paprikát te termelted?

• atibacsi1
    http://www.vandorfoto.hu http://www.magyargazdaforum.hu
  • atibacsi1
  • gibic
    Gazdakör - 2008.05.12
  • caseih9400
    vasútnál dógzanak vele :D most sztem állnak mint tegnap :D
  • JD4650
    Ferguson szépen néz ki:D
  • caseih9400
    Pár kép...(nem csak a mostani hanem a a múlthéti is)

Jön már a búzáknak is a kalászuk !!!

• II Rocky II
    köszöntem a segítséget :]
  • gabor 892
    nálunk vadkár megvan, csak nem nyulak, hanem disznok...egy 3ha-os napraforgonkat ugy kiturták hogy 1,5ha-t ujra kellett vetni, minden nap ott ülnek kinnt a vadászok már 3-4 napja és minden este lőnek...csak elfogynak egyszer:D
  • JD4650
    na itt se lesz rekord termés:D Örülht a bihari ha legalább kukorica kijön 0-ra, és akkor még a naprát nem is számoltam
  • caseih9400
    Akkor képek ...

A szokásos Rába 3-pont -.-
  • JD4650
    vannak kint vadászok. 1000 eurót fizettek 1 hétre és akármit lőhetnek
  • nandorb
    lőjétek le
  • nandorb
    ürgek vannak mert a vádaszok az összes rókát kiirtották és hát ezek a patkányok elszaporodtak

• JD4650
    multkor voltunk a búzánál, kb 20 nyulat láttam csak a mi földünknél. de a szélénél elenyésző a kár. beljebb meg majd kiderül mit műveltek ezek a kis szarosok
  • caseih9400
    Itt is minden földön vigyáznak a naprára.

Tudtad hogy Bihariék ?:D
  • SHADOWEYES7
    nálatok nincs vad kár?

itt hatalmas a nyúl kártétel
  • SHADOWEYES7
    ennyieszük,hogy lehet ekkora cégnek ,hogy nem vegyszerezik le ???
  • nandorb
    aki tudja annak már mindegy
  • caseih9400
    majd mingyá
  • JD4650
    képeket nyomassá
  • caseih9400
    Még múltkor elvetették bele a naprát faszásan...jól nézett ki meg minden...
    nem jöttek levegszerezni...pénteken jött vissza bevetni az egészet másnap meg jöttek levegyszerezni :D
  • SHADOWEYES7
    mi a bánatom az amibe vet?
  • caseih9400
    Ennél földnél nincs is jobb amibe bele lehetne vetni :D