24942
-
Miky90 #12680 tegnap észrevettük apámmal hogy vmi megtámadta a paprikát.vmi narancssárgás színű vékony és az az érdekes hogy nincs gyökere nem ér le a földre.szorosan rátekeredik a szárára meg a levelére és megfújtja a paprikát.idáig még nem láttunk ilyet.ha vki már látott hallott róla az írja le hogy mi az és mit lehet tenni ellene.előre is köszönöm(mi vmi gombára gyanakszunk) -
#12679 mit lehet nyerni??? uzemanyagot???:D -
#12678 thx csak igy tovabb!!!:DD -
#12677 Dejójáték , ésmég nyerni is lehet vele :DDD -
#12676 endelem mindjárt megfele ha nincs fennt neten :S (: -
#12675 Fortschritton asszem jobboldalon van a bal oldalon meg ürít jajólvan itt az E514-eseknél kézzel nyitják ki a csigákat :D -
Miky90 #12674 nekem is szerencsém volt.tárva nyitva volt az ajtaja még a kulcs is benne volt.csak el kellett volna vinni egy körre.:D:D:Dhabár lehet nem volt benne gázolaj vagy kivették az aksiját.de az is lehet hogy úgy gondolják hogy elég feltűnő ha elindítja valaki. -
Miky90 #12673 igen ezt tudtam hogy ott kell keresni csak a JDba amivel egyszer mentem abba a három kar fölött volt és jobra balra lehetett mozgatni. -
#12672 Már jó lenne ha csinálnák itt a WTS-t mert már nem csak kívülről akarom lefényképezni:D
Szépen minden sarkát a fülkében :DDD
Bár ha most kimennék és elkérném a kulcsait most is meglenne de nincs kedvem menni mostanába sehova..épp ezért nincs 2hete új fénykép. -
#12671 nándinak időjárás előrejelzés -
#12670 Távolabbi kilátások:
Szombaton napközben a változó égkép mellett, időnként erősebben megnövekszik a felhőzet és záporok, zivatarok kialakulására készülhetünk. Néhol hevesebb zivatarral is előfordulhat, jégesővel és lokálisan lehulló nagyobb mennyiségű csapadékkal kísérve. Gyenge lesz a változó irányú szél, de záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek. A hajnali, reggeli órákban 16°C körül alakul a hőmérséklet, míg a legmelegebb időszakban 27 és 31°C közötti értékek várhatóak.
Vasárnap az ország déli részén számíthatunk több felhőre, és elsősorban ezeken a területeken fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Az északi, északkeleti légmozgás időnként megélénkül, zivatargócok környezetében erős széllökésekre lehet készülni. A legmelegebb órákban 26 és 30°C közötti hőmérsékletet mérhetünk.
Hétfőn szárazabb légtömegek érik el térségünket, így ezen a napon csapadékra nincs kilátás. Jellemzően gyengén felhős égboltra tekinthetünk fel, gyenge, mérsékelt marad a keleti, északkeleti légmozgás. A hajnalban 13-16°C között, míg délután 27°C közelében alakul a hőmérséklet.
Kedden eleinte sok napsütésre készülhetünk, majd a délutáni óráktól kezdve délnyugat felől felhősödés kezdődik. A késő délutáni órákban a délnyugati határszél mentén lehet számítani jelentéktelen záporok, esetleg egy-egy kisebb zivatar kialakulására. A gyenge déli, délkeleti szél mellett 28°C közeli maximumértékek valószínűek.
A szerdai napon erősen felhős, borús lesz az égbolt hazánk felett, többfelé előfordulhatnak záporok, zivatarok. A jelenlegi számítások szerint a délnyugati, déli területeken egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat jéggel és nagyobb mennyiségű csapadékkal kísérve. Gyengül a nappali felmelegedés, a legmelegebb órákban az ország nagy részén 20 és 25°C között alakul a hőmérséklet, azonban az északkeleti területeken 28°C közeli értékek valószínűek. -
#12669 csiganyitó amúgy állt, mindig balodalonn van a régebbi tipusoknál, bár gépe válogatja :) -
Miky90 #12668 hát ha úgy nézzük hogy bent ülsz akkor a bal oldalon az ülés mellett közvetlen.a legalsó képen látszódik.az a három kar meg a vágóasztalt,rostát meg az ürítőcsigát indítja.azt nem tudom hogy van sorba.talán az utolsó az üritőcsiga indítója de nem biztos -
#12667 na és holvan?
nem az ülés melett ,jobbról lenn kicsit hátul?
vagy baloldalon a három kar közül valamelyik? -
Miky90 #12666 tárgytalan a kérdés már megkérdeztem apám:) -
Miky90 #12665 na rakok egy pár képet mert most van időm:)
Kedvenc gépem:):)
egy kérdés azokhoz aki már dolgozott 106sal vagy jól ismeri:hol van ezen az ürítő csiga nyitó kar? -
gibic #12664 Gazdakör - 2008.05.29 -
#12663 adsz egy bankkártyát?
(van nekünk csak nem ilyen faszságokra költjük , telefonnal meg már nem lehet fizetni vipet -.-) -
#12662 ha befizeted neki akkor lesz megint neki:D -
#12661 VIP? -
Miky90 #12660 jó korán keltél:)én úgy kb 9 körül:Dlegalább ez jó az érettségi elötti időbe hogy ráérek felkelni:) -
#12659 mégnéztem ma a gazdakört
semmi érdekes nemvolt benne XD -
#12658 lisztharmat nagyon támad -
#12657 en is ma locsoltam a paprikat meg a paradicsmot holnap a nagy palantakat is fogom ma nem erkeztem -
#12656 folia tragyazas,stb. gyomlalni vigyazz itt nem ajanlatos gyomirtot hasznalni csak fertotlenitest megmielott felszantanad -
#12655 reméljük csak lesz
igen szép a kertem nagyon, de csak úgy hogy locsolok szinte mindennap -
#12654 na arra meg varhatsz ha nem lesz eso akor tonkre megy minden,hogy megy neked a kerteszkedes??:DD -
jönnek a nagymelegek fiúk, reméljük a búza már elvegetál ha nem lesz eső :S
pont most virágzik, reméljük a szemkötés is jó lessz -
Miky90 #12652 ezek közül melyik sajátod?mer az első kettő tuti nem. -
Miky90 #12651 a tegnapi újságba volt hogy somogyban is elkezdtek foglalkozni energiafűvel.most vetettek vmi kínai energiafüvet.pécsre adják el. -
JD4650 #12650 hát jó itt az energiafűz ami olyan 2m magas minimum az itt fél méter, energia fű meg nincs is, nem számítottam másra. Nem is zért mondtam mert nagy üzlet, csak azzal nm kéne semmit se csinálni:D -
#12649 megbírni megbírom , de vagy reggel nézem meg vagy nem nézem meg:) -
El Ray #12648 Utána meg nem gyűzöm kiirtani! Hidd el nem olyan nagy üzlet, a falugazdász mesélte hogy Újlenygelben elvetette 1-2 gazda. Fémzárolt vetőmagból 30cm magas fű nőt ki majd felmagzott... XD
Lehet hogy ahol van víz, ott normálisan megnő, de ahol a földjeim vannak oda kút kell és öntözni, szárazságtűrő növényekkel kell foglalkozni,vízigényes kultúrákat már én is látom, hogy amíg nincs megfelelő felszerelés és kút, addig nem tudok érvényesülni. Meg gépesítést a Gyógy- és Fűszernövényeknél nagyon jól meg lehet oldani. Jobb áron lehet értékesíteni mint az energiafüvet.
Másfelől gondolj bele a környezeti hatásokba. Ha pellettálod a füvet korom keletkezik és az meg lerakódik a kéményben, ha meg csak bebálázva bedobod a kazánba, akkor meg kisebb az égés hatásfoka. -
JD4650 #12647 vesd el energia fűvel, arra van támogatás is, akár bvehetsz kaszát is
az addig kibírja míg kijárod az egyetemet. Aztán mehet bele utána minden-. Azzal nem nagyon kell törődni -
El Ray #12646 Tud valaki nekem segíteni?Olvastam egy cikket a HaszonAgrár-ban és igen nagy kedvet kaptam a Gyógy- és Fűszernövények termesztéséhez. Másfelől nagyapám is megelégelte a zöldségtermesztés munkaerő hiánya,korra való tekintet, meg eladási gondol miatt. Azt a jelenlegi 20-25 HA-romat se nem akarom parlagon hagyni, sem pedig bérbe adni. Valaki tudja ki foglalkozik itthon felvásárlással? Bármilyen megoldás érdekel, igen jó árakon lehet ésrtékesíteni jelen pillanat a kiválló minősőgű (frissen vágott, szárított vagy éppen feldolgozott) Gyógy- és Fűszernövényeket felvásárllásával itthon vagy éppen külföldön. Nagy rés van a piacon és szeretnék belevágni. Kevesebb odafigyelést igényelnek mint a zöldségfélék, és a szedés utáni feldolgozás és értékesítés is sokkal egyszerűbb.
Ősszel a betakarítások után szeretném letelepíteni az első alanyokat. Addig meg jó lenne megkötni a szerződéseket...
Ha tud valaki vm érdemleges információval szolgálni, légyszives közöljétek velem! :) -
JD4650 #12645 Én meg egy Hardit:D Ez vígasztalt ebben a hőségben, Szekszárd központban 33°C volt, a buszon meg vgay 40:D -
#12644 csak szólj előre, mert elfelejtem. -
#12643 Ma a buszról láttam egy Berthoud önjáró permit:D De szép volt:P
Am bogarasodik az a szép búzánk:S:S:S -
#12642 thx minden heten jo vona ha tennel ien kepet kossz elore is -
gibic #12641 Gazdakör - 2008.05.28