Mezőgazdasági fórum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Nos még nem vagyok gyakorlott a témában.Vaterral szoktunk permetezni minden évben.Gyökérvetés(fehérrépa)😄azaz petrezselyem gyökér.Elvetjük,boronálás. majd jön a permetezést hogy lekösse a talajt és igy nem lessz gazos a föld.Még az a jó, hogy idénre elég szert sikerült beszerezni, (pont!!!) még akartunk venni hogy jövövre is legyen,de már sajnos elfogyott.Azt mondták vmi folyékony szer lessz helyette.
Azért skacok (vagy bácsik😛) elég felbosszanto hogy a helyi üzletbe 4700 ft ba kerül,de ha elmégy busszal(vagy kocsival) kicsit odébb (30kb) már megkapod 2700 ért kg-ját.
<#wow1>#wow1>
Ha azt nézzük 1 kiloért is megéri utazni.
Ha meg 10 kg vaagy mégtöbb mennyiséget nézünk akkor meg pláne megéri 😊
Azért mégegyszer köszönöm a segítséget.
24 - Exile -Nov.23
Gesagard 500 FW
Csattanó maszlag és más kétszikû gyomok ellen, gyors kezdeti hatással napraforgó, burgonya, gyökérzöldség és gyógynövény kultúrákban.
Hatóanyag:
500 g/l prometrin
Felhasználható:
-Napraforgóban, burgonyában, lencsében, sárgarépában (Dózis: 1,5-2,5 l/ha) -Petrezselyemben, zellerben (1,5-2,25 l/ha) -Magrépában (4,0-6,0 l/ha) -Gyógynövények gyomirtására (Dózis: 2,0-5,0 l/ha)
Hatásspektrum:
A legtöbb magról kelõ kétszikû gyomnövényt jól irtja. Csattanó maszlag elleni hatékonysága kiváló.
Javasolt növényvédelmi technológia:
- A prometrin hatóanyag - elsõsorban a csírázó növények gyökerén keresztül fejti ki hatását. - Napraforgóban, burgonyában, lencsében vetés után-kelés elõtt preemergensen kell kijuttatni 1,5-2,5 l/ha dózisban. - Sárgarépában 1,5-2,5 l/ha adagban vetés után közvetlenül, vagy 1,5-2,0 l/ha dózisban 4-6 leveles állományban posztemergensen használható. - Petrezselyemben vetés után kelés elõtt preemergensen, zellerben a palántázás elõtt 4-5 nappal juttatható ki 1,5-2,25 l/ha dózisban. - Helyrevetett magrépában a második évben, kihajtás elõtt használható 4-6 l/ha adagban. - Angelika, lestyán, ánizs, benedekfû, édeskömény, kapor, kerti izsóp, koriander kultúrákban közvetlenül vetés után kell kijuttatni 2-3,5 l/ha dózisban. - Borsos és fodormentában elsõ éves telepítésben a telepítés után azonnal, idõsebb telepítésben kora tavasszal a kihajtás lehet elvégezni a Gesagard kezelést. - Orvosi zsályában tavasszal telepítés elõtt 2 héttel, õszi telepítés esetén a következõ év tavaszán. - A Gesagard csattanó maszlag elleni kiváló hatékonysága és gyors kezdeti hatása miatt kiváló kombinációs partnere bármely más egy és kétszikûek ellen használható gyomirtó szernek. Dual Gold vagy más preemergens egyszikûirtó gyomirtó szer mellé kétszikûirtó partnerként használható.
24 - Exile -Nov.23
kombinátor kapák általában így kerülnek elõ 😄
Én 3 éve hagytam el 1 3szögfelfüggesztõ felét,tárcsázás közben kilazult a biztosítás és szépen lassan a rázkódástól letekeredett, azóta sem lett meg, pedig már vagy 5x volt szántva és kombinátorozva a másodvetések miatt... nem is lesz már meg...
A másik meg elhagyta az egyik barázda metszõtárcsát. Majd most magágykészítésnél elõjön😄😄
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
Gazdakör 2008.03.14
Ha igény van rá akkor a heti gazdaköröket belinkelem, meg majd jövõ héten napi rendszerességgel.
UMM - 2008.03.16.
mit b@szott el??
khm...khm...
\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"

\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"
még több adót a parasztoknak meg mindenki másnak!Nehogy már vm bevétele legyen az államnak! 😄
Ha rá tudnám beszélni apámat(kicsi az esélye), akkor vennék...
Mennyibe kerül?
khm...khm...

khm...khm...