Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nandorb
itt se

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

gabor 892
ittse

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

nekem se, nem nálad van a gond😊

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Shad nekem nem jelent meg a kép, lehet hogy nálam van a gond?😄

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

nandorb
ne torold a galeriadbol amikor feltetted a kepet hanem egy honap mulva szepen letorlod akkora kb. mindenki mar latta

sikerult! itt egy masik kep is!
valami miatt nem akarja betenni a képeket pedig
SHADOWEYES7
képet csinálj róla és told fel ide

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

üdvözlök mindenkit! én abban szeretném segitségeteket kérni, hogy nekem van 2db szivattyúm, de igazából nem tudom pontosan milyen fajták/mire használhatók/ és mennyiért lehetne õket eladni. aki tud ebben segíteni annak megköszönöm
SHADOWEYES7
nincs mit, gyere máskor is 😉

II Rocky II
köszi,jó látni mily segítõkészek vagytok.
Nos még nem vagyok gyakorlott a témában.Vaterral szoktunk permetezni minden évben.Gyökérvetés(fehérrépa)😄azaz petrezselyem gyökér.Elvetjük,boronálás. majd jön a permetezést hogy lekösse a talajt és igy nem lessz gazos a föld.Még az a jó, hogy idénre elég szert sikerült beszerezni, (pont!!!) még akartunk venni hogy jövövre is legyen,de már sajnos elfogyott.Azt mondták vmi folyékony szer lessz helyette.
Azért skacok (vagy bácsik😛) elég felbosszanto hogy a helyi üzletbe 4700 ft ba kerül,de ha elmégy busszal(vagy kocsival) kicsit odébb (30kb) már megkapod 2700 ért kg-ját.
<#wow1>
Ha azt nézzük 1 kiloért is megéri utazni.
Ha meg 10 kg vaagy mégtöbb mennyiséget nézünk akkor meg pláne megéri 😊
Azért mégegyszer köszönöm a segítséget.

24 - Exile -Nov.23

SHADOWEYES7
2 szikû gyomokra kell??

Gesagard 500 FW

Csattanó maszlag és más kétszikû gyomok ellen, gyors kezdeti hatással napraforgó, burgonya, gyökérzöldség és gyógynövény kultúrákban.

Hatóanyag:
500 g/l prometrin

Felhasználható:
-Napraforgóban, burgonyában, lencsében, sárgarépában (Dózis: 1,5-2,5 l/ha) -Petrezselyemben, zellerben (1,5-2,25 l/ha) -Magrépában (4,0-6,0 l/ha) -Gyógynövények gyomirtására (Dózis: 2,0-5,0 l/ha)

Hatásspektrum:
A legtöbb magról kelõ kétszikû gyomnövényt jól irtja. Csattanó maszlag elleni hatékonysága kiváló.

Javasolt növényvédelmi technológia:
- A prometrin hatóanyag - elsõsorban a csírázó növények gyökerén keresztül fejti ki hatását. - Napraforgóban, burgonyában, lencsében vetés után-kelés elõtt preemergensen kell kijuttatni 1,5-2,5 l/ha dózisban. - Sárgarépában 1,5-2,5 l/ha adagban vetés után közvetlenül, vagy 1,5-2,0 l/ha dózisban 4-6 leveles állományban posztemergensen használható. - Petrezselyemben vetés után kelés elõtt preemergensen, zellerben a palántázás elõtt 4-5 nappal juttatható ki 1,5-2,25 l/ha dózisban. - Helyrevetett magrépában a második évben, kihajtás elõtt használható 4-6 l/ha adagban. - Angelika, lestyán, ánizs, benedekfû, édeskömény, kapor, kerti izsóp, koriander kultúrákban közvetlenül vetés után kell kijuttatni 2-3,5 l/ha dózisban. - Borsos és fodormentában elsõ éves telepítésben a telepítés után azonnal, idõsebb telepítésben kora tavasszal a kihajtás lehet elvégezni a Gesagard kezelést. - Orvosi zsályában tavasszal telepítés elõtt 2 héttel, õszi telepítés esetén a következõ év tavaszán. - A Gesagard csattanó maszlag elleni kiváló hatékonysága és gyors kezdeti hatása miatt kiváló kombinációs partnere bármely más egy és kétszikûek ellen használható gyomirtó szernek. Dual Gold vagy más preemergens egyszikûirtó gyomirtó szer mellé kétszikûirtó partnerként használható.

Betiltott szerek listájára került. Minden évben betiltanak növényvédõ szereket a környezeti károsítás, a lebomlás és a szermaradványok rossz lebomlási mutatója miatt. De biztosan van vm hasonló hatásspektrumú szer helyette, kérdezz rá a növényvédelmi boltban vagy a kereskedõnél ahol szoltatok mûtrágyát/vegyszereket venni, azok mindig tudnak ajánlani vm mást helyette. Milyen gyökérre használtátok?
II Rocky II
nem vágja vki hogy a merkazint mértnem gyártják már?mi az oka??:S mert mi gyökérre mindig ezt permetezünk(vetés után).

24 - Exile -Nov.23

SHADOWEYES7
ha meg is lessz, tuti defekt a vége 😄Ddd

kombinátor kapák általában így kerülnek elõ 😄

Vagy nem...
Én 3 éve hagytam el 1 3szögfelfüggesztõ felét,tárcsázás közben kilazult a biztosítás és szépen lassan a rázkódástól letekeredett, azóta sem lett meg, pedig már vagy 5x volt szántva és kombinátorozva a másodvetések miatt... nem is lesz már meg...
Nekünk volt hogy most õsszel elvitték szántani a gépet, és a kerék nem mindig fordul át, a faszi meg felhívta fatert hogy mivan a traktoraal mert alig viszi az ekétXD jót tett a gépnek az is...
A másik meg elhagyta az egyik barázda metszõtárcsát. Majd most magágykészítésnél elõjön😄😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Necsak UMM legyen itt a mai gazdakör is:
Gazdakör 2008.03.14

Ha igény van rá akkor a heti gazdaköröket belinkelem, meg majd jövõ héten napi rendszerességgel.

MTZ 80
IMG]/forumkepek/2008_03/TRGNewHollandMower2.jpg[/img]

Egyre jobb vagyok!😄
UMM - 2008.03.16.

SHADOWEYES7
nem lehet nagyon gépet bízni senkire, hiába mondja, hogy nagyon ért a géphez,amig meg nem gyõzõdök róla,hogy tényleg ért hozzá oda nem adom

SHADOWEYES7
😄Ddddddddddd

mit b@szott el??

Így bizzon az ember vendégmunkásra munkagépet...
Ha már itt tartunk a baleseteknél, akkor mondok én is 1et. NAgybanin mesélte nekem az 1ik gazda, hogy rábízta a T-25-öst a románra hogy vigye ki a földhöz amíg a tulaj kivitte a tbbi munkást. A rühes román fattya mit csinált mit nem, fejjel lefelé beborult a csatornába...
caseih9400
:C<#wow3><#wilting>

A törökök hozzák megint a formájukat...

khm...khm...

caseih9400
jaja<#nevetes1>

khm...khm...

jó zene...csontdaráló😄

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

nandorb

nandorb
nem sikerult de tessek Igy

nandorb

SHADOWEYES7
valamilyen szinten tudod helyettesiteni, de nem az igazi, de próba szerencse 😄D

6milan6
Thx!😄 Direkt nem csináltam összkerék meghajtásút. A törcsuklós trakim az már az, kell egy ilyen is. Jól lesúlyozom, meg osztott féket csinálok hátra, azzal részben tudom helyettesíteni a diffizárat.

\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"

SHADOWEYES7
nagyon fasza lessz a gép, kár hogy nem 4x4-es de szerintem ha raksz súlyokat rá akkor nem lessz probléma😊

6milan6
Hali mindenkinek! Rég jártam erre.:S Nem sok idõm van mostanába, azt a keveset is traktorépítéssel töltöm.😊 Már megvolt a teszt, nagyon komoly lesz a gép, csak még könnyû a hátulja. Hétvégén felkerülnek a keréksúlyok is, az majd remélem javít rajt.

\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"

Nagyszerû😄
még több adót a parasztoknak meg mindenki másnak!Nehogy már vm bevétele legyen az államnak! 😄
Ha rá tudnám beszélni apámat(kicsi az esélye), akkor vennék...
Mennyibe kerül?
caseih9400
nemtudom , asszem tegnap volt a híradóban de azt is csak félszemmel néztem.

khm...khm...

SHADOWEYES7
kivásárolják a részvényt?

caseih9400
amúgy hallottátok hogy megszûnik a bábolna ?

khm...khm...

caseih9400
caseih9400
húdenagyonronda:C

khm...khm...

huderondavagy

gabor 892
jah értem

caseih9400
de nem a traktor nem bírja el hanem a rau ... bár nembiztos hogy ezt mondta mondom hogy olyan nagy zaj volt hogy aligalig értettem valamit..

khm...khm...

caseih9400

khm...khm...

gabor 892
hülyeség hogy nem birja el ha van rajta rögtörö...nincs az annyi suly, vagy legalább vmi normális simito...