24942
  • SHADOWEYES7
    nálunk most 3200+ áfa ,vagy kompenzáció

a búzára 4300+ áfát mondanak
  • tellerlacika
    én is ugyanígy vegyszereztem csak Decis helyett Fendonát használok
  • Scamp
    Most már csak bizakodunk hogy mégse lesz olyan nagy a kár...
    Egyébként árakról tudsz átlagot hogy mennyiért veszik az árpát arra felé?
  • SHADOWEYES7
    ja az nállam is volt Decissel adtam a pofájukra 0.6/ ha dózisban
  • SHADOWEYES7
    én is tangóval kezeltem,sőt még utólsó körben adtam neki lombtrágyát is a gombaölővel 1 menetben
    tulajdon lépen 2x gombaölőztem,egyszer gyomírtáskor is tettem bele,másodjára meg kalászhányáskor gombaölőzéskor
  • tellerlacika
    mi is jártunk így pár éve meg a vetésfehérítő bogárra kell figyelni mert az még meg tudja csapni az átlagot
  • Scamp
    Igen arra...úgy nézett ki hogy semmi gond nem lesz de a sok eső előhozta rajta.
  • tellerlacika
    hát ez nálunk is így van csak mi a búzát kalászhányáskór megszórtuk Tango-Starral azt így nincs rajt gombabetegség amúgy a fuzáriumra gondolsz
  • Scamp
    Itt most aratták egyik ismerősnek az árpát. 11-es vízzel 60 q feletti átlaggal...remélhetőleg a miénk is hasonló lesz...
    A búzán megjelent a gomba ugyhogy azon lesz magveszteség rendesen.
    A kukorica is szép, van ahol már nem látszok ki belőle pedig nem vagyok kis ember :D
  • tellerlacika
    hehehe nekem van klíma csak a freon ne fogyjon ki belőle de ilyenkor szezon elött fel szoktam tölteni az kb szotyaratásig bírja
  • Scamp
    Plsuz hozzá jön a Kb 40 fokos meleg a kabinban...vagyis nekem mert nincs klíma :S
    3 éve vettük faterral a gépet, azóta szerencsére nem volt medve...
  • tellerlacika
    hát az idén idáig nemnéznek kirosszul a vetések csak a kukorica akkor kapjon esőt még mikor a csővet nyomja mert akkor az idén megin elkapál meg nemnagyon kell a jég
  • tellerlacika
    ja mikor reggel 9től egyfolytában csak ül meg a motollát nagyon sokáig nézed tisztára elálmosodsz hála istennek idáig még nem brummogott be miota a kezem alatt van de az asztalon a behordócsiga egyszer kétszer már megált a vadkendertől
  • Scamp
    Neked is hasonló jókat és minden kollégának :) és bő termés átlagot :D
  • SHADOWEYES7
    köszi szépen :)
  • tellerlacika
    nagyon szépen köszönöm neked is meg a többi kombájnosnak is az országban ezt kívánom
  • SHADOWEYES7
    kezed mindíg legyen a kosár nyitó karján :Dd
    de soxor megmentett a mackózástól ha gyorsan reagáltam, bár már az aratás végén az ember belefásul elpilled főleg délután 3-4 óra körül
  • SHADOWEYES7
    akkor "medve" vagy "mackó" mentes aratást kívánok :D
  • tellerlacika
    tavaly még jók voltak az idén meg még nem vettem fel az asztalt
  • SHADOWEYES7
    bedobó újjak jók a konzolcsigán?
    a perselyek nincsnek ki?
  • tellerlacika
    felénk kalászemelő de ez emberenként változik hogy hogy hívják amúgy nekünk is claas van
  • SHADOWEYES7
    abból is a claas-é a jobbik fajta
  • SHADOWEYES7
    az ilyenkor alap,egyébként gazemelőnek híjuk
  • Scamp
    Már megvannak :)
  • SHADOWEYES7
    jól nyomoztam :P
  • tellerlacika
    tegyél fel kalászemelőket az segít
  • Scamp
    Orosházi vagyok :)
  • tellerlacika
    asszem
  • Scamp
    Gyanítom én is :D 420-as asztalunk van ugyhogy ezzel lehet tempózni de ahogy néztem minden le van dőlve, ugyhogy lehet elég lesz az 1-es is...és nyilván többet megyek majd hátra mint előre...:D
  • SHADOWEYES7
    Békéscsaba környéki vagy? :)
  • SHADOWEYES7
    semmi gond, ha megakadtok, én szivesen válaszolok ha tudok :)

asszem ebben az évben 2-ik alap variátorral arattok,hatalmas a tömeg nagyon,óriási rendje lessz a kombájnak
    a bálázósok sírvafakadnak :D
  • Scamp
    Hát mi 3 éve csináljuk ezzel...egyenlőre nincs szükség nagyobbra vagy jobbra mert akkorák még nem vagyunk :) Ezalatt az idő alatt még nem csináltunk ekkora felujítást rajta ugyhogy elég kezdők vagyunk ezen a téren. :)
  • SHADOWEYES7
    én ezt a megoldást csináltam anno mikor még 514-esekkel nyomtam :)
  • Scamp
    Keresztfateré könnyen ki be jár mert évente szerelgeti a kukorica asztalt meg a gabona asztalt oda vissza. De akkor ez lesz, ráheggesztünk és lehúzó.
  • tellerlacika
    amúgy tavaly lett teljesen felújítva 26db új csapágy összes ékszíj csere ja meg a motorja mert az rába és 6500 üonál bekopogott mint az összes rába motor Mo-n ami 5000 üo felett van
  • tellerlacika
    na látod itt a szakember aki tudja és segít:):)
  • SHADOWEYES7

helyes, ezt csináljátok meg mind, és jól le kell zsírozni a dobcsapágyakat
  • SHADOWEYES7
    asszem 6204-es csapágyak
  • SHADOWEYES7
    azokat a csapágyakat mind cseréljétek ki mert szívtok vele nyáron, a kalászvisszahordóét, és a magfelhordóét is alul felül, csak jó tanács :)
  • Scamp
    Mármint kombájnt vagy komplett variátort? :)