24942
-
#13760 nálunk most 3200+ áfa ,vagy kompenzáció
a búzára 4300+ áfát mondanak -
#13759 én is ugyanígy vegyszereztem csak Decis helyett Fendonát használok -
Scamp #13758 Most már csak bizakodunk hogy mégse lesz olyan nagy a kár...
Egyébként árakról tudsz átlagot hogy mennyiért veszik az árpát arra felé? -
#13757 ja az nállam is volt Decissel adtam a pofájukra 0.6/ ha dózisban -
#13756 én is tangóval kezeltem,sőt még utólsó körben adtam neki lombtrágyát is a gombaölővel 1 menetben
tulajdon lépen 2x gombaölőztem,egyszer gyomírtáskor is tettem bele,másodjára meg kalászhányáskor gombaölőzéskor -
#13755 mi is jártunk így pár éve meg a vetésfehérítő bogárra kell figyelni mert az még meg tudja csapni az átlagot -
Scamp #13754 Igen arra...úgy nézett ki hogy semmi gond nem lesz de a sok eső előhozta rajta. -
#13753 hát ez nálunk is így van csak mi a búzát kalászhányáskór megszórtuk Tango-Starral azt így nincs rajt gombabetegség amúgy a fuzáriumra gondolsz -
Scamp #13752 Itt most aratták egyik ismerősnek az árpát. 11-es vízzel 60 q feletti átlaggal...remélhetőleg a miénk is hasonló lesz...
A búzán megjelent a gomba ugyhogy azon lesz magveszteség rendesen.
A kukorica is szép, van ahol már nem látszok ki belőle pedig nem vagyok kis ember :D -
#13751 hehehe nekem van klíma csak a freon ne fogyjon ki belőle de ilyenkor szezon elött fel szoktam tölteni az kb szotyaratásig bírja -
Scamp #13750 Plsuz hozzá jön a Kb 40 fokos meleg a kabinban...vagyis nekem mert nincs klíma :S
3 éve vettük faterral a gépet, azóta szerencsére nem volt medve... -
#13749 hát az idén idáig nemnéznek kirosszul a vetések csak a kukorica akkor kapjon esőt még mikor a csővet nyomja mert akkor az idén megin elkapál meg nemnagyon kell a jég -
#13748 ja mikor reggel 9től egyfolytában csak ül meg a motollát nagyon sokáig nézed tisztára elálmosodsz hála istennek idáig még nem brummogott be miota a kezem alatt van de az asztalon a behordócsiga egyszer kétszer már megált a vadkendertől -
Scamp #13747 Neked is hasonló jókat és minden kollégának :) és bő termés átlagot :D -
#13746 köszi szépen :) -
#13745 nagyon szépen köszönöm neked is meg a többi kombájnosnak is az országban ezt kívánom
-
#13744 kezed mindíg legyen a kosár nyitó karján :Dd
de soxor megmentett a mackózástól ha gyorsan reagáltam, bár már az aratás végén az ember belefásul elpilled főleg délután 3-4 óra körül -
#13743 akkor "medve" vagy "mackó" mentes aratást kívánok :D -
#13742 tavaly még jók voltak az idén meg még nem vettem fel az asztalt
-
#13741 bedobó újjak jók a konzolcsigán?
a perselyek nincsnek ki? -
#13740 felénk kalászemelő de ez emberenként változik hogy hogy hívják amúgy nekünk is claas van -
#13739 abból is a claas-é a jobbik fajta -
#13738 az ilyenkor alap,egyébként gazemelőnek híjuk -
Scamp #13737 Már megvannak :) -
#13736 jól nyomoztam :P -
#13735 tegyél fel kalászemelőket az segít -
Scamp #13734 Orosházi vagyok :) -
#13733 asszem
-
Scamp #13732 Gyanítom én is :D 420-as asztalunk van ugyhogy ezzel lehet tempózni de ahogy néztem minden le van dőlve, ugyhogy lehet elég lesz az 1-es is...és nyilván többet megyek majd hátra mint előre...:D -
#13731 Békéscsaba környéki vagy? :) -
#13730 semmi gond, ha megakadtok, én szivesen válaszolok ha tudok :)
asszem ebben az évben 2-ik alap variátorral arattok,hatalmas a tömeg nagyon,óriási rendje lessz a kombájnak
a bálázósok sírvafakadnak :D -
Scamp #13729 Hát mi 3 éve csináljuk ezzel...egyenlőre nincs szükség nagyobbra vagy jobbra mert akkorák még nem vagyunk :) Ezalatt az idő alatt még nem csináltunk ekkora felujítást rajta ugyhogy elég kezdők vagyunk ezen a téren. :) -
#13728 én ezt a megoldást csináltam anno mikor még 514-esekkel nyomtam :) -
Scamp #13727 Keresztfateré könnyen ki be jár mert évente szerelgeti a kukorica asztalt meg a gabona asztalt oda vissza. De akkor ez lesz, ráheggesztünk és lehúzó. -
#13726 amúgy tavaly lett teljesen felújítva 26db új csapágy összes ékszíj csere ja meg a motorja mert az rába és 6500 üonál bekopogott mint az összes rába motor Mo-n ami 5000 üo felett van -
#13725 na látod itt a szakember aki tudja és segít:):) -
helyes, ezt csináljátok meg mind, és jól le kell zsírozni a dobcsapágyakat -
#13723 asszem 6204-es csapágyak -
#13722 azokat a csapágyakat mind cseréljétek ki mert szívtok vele nyáron, a kalászvisszahordóét, és a magfelhordóét is alul felül, csak jó tanács :) -
Scamp #13721 Mármint kombájnt vagy komplett variátort? :)