Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mi az Shad, gondolkozol hogy zöldségtermesztésbe kezdesz?😄
ez változó, igza mi csaka hagyományos szabadföldi szöldségtermesztésen belül is a burgonyát,sárgarépát,zöldséget,zellert,képosztaféléket és céklát termelünk. Szabadföldi káposzta van 1,5-4Ft/db áron attól függ hogy hozott magból van-e, tápkockás 3,5-20ft/db áron van. de itt függ hogy milyen növényt palántázol és hogy hozott magl van-e.
Tápkockás palántát mi 5-8ft közötti áron szoktunk venni...
Függ az ár még atápkocka méretétõl is.
Paradicsom,paprika olyan 10-15 ft átlagáron kalkulálandó
SHADOWEYES7
mennyibe kerül a tápkockás palánta??
paradicsom, paprika,stb........

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Mi még régen neveltünk, de csak saját részre... ma már inkább vesszük, jobban megéri tápkockásat venni
SHADOWEYES7
szinte senki

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

nandorb
mennyien foglalkoznak palanta nevelessel erre fele??

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

száraz helyen szrazságtûrõ fafajtákkal kell próbálkozni, pl energiaakác
Az az egy gond van az energia erdõvel hogy az se bírja a szárazságot. Rokonom egyik erdeje kapott egy tárcsát, mert fél év alatt 5cm-t sikerült nõnie😊 Magyarul kiszáradt a gecibe az egész😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

eléggé megdrágult asilózás ára is az uttóbi évek gázolajár robbanás hatására, sõt minden bérmunkának az ára...
II Rocky II
örökké?😄

24 - Exile -Nov.23

anynit már kiderítettem neked hogy a szecskázás 52500-57000ft/üó vagy 930-1070ft/t 😄
Elviekben 100Ha-ra már megéri venni 1 magajáró silózót...
SHADOWEYES7
ingyen VIP-et 😄Dddd

Shad, ha csinálok neked 1 költségkalkulációt/kimutatást, beruházási igényt, megtérülési rátát? mit kapok érte cserébe?
még 1 tanács, ha van idõd mostanság néz végig az összes még fent lévõ új mezpgazdasági magazin mûsort a neten, asszem volt szó vmben errõl 😄
másfelõl a saját fûtésedet is meggoldahot vele, ha elkezded, csak 1 új automata adagolású kazánra lesz szükséged... 😄
SHADOWEYES7
okk
megköszönöm 😊

elõkeresem neked a cikket
benne van vm magyar mezõgazdaságban régebbi cikkjei között
ha esetleg elõfizetõje vagy az újságnak akkor nézz utána vm múlt évi számban látam
nandorb
aztaaaa latod holnap utan meglehet tartok egy kis szunetet az sg-tol

SHADOWEYES7
utánna kell járni mennyi befektetés kell hozzá

Az Ajkai erõmû részére most amúgy is faaprítékot keeresnek szerzõdés alapján! 😊
Shad, van 1 ötletem mivel hasznosíthatnád a jelenlegi földterületed,anélkül, hogy le kéne építened a gazdaságod. Mit szólnál ha energia erdõt telepítenél? Jelen pillanat még támogatást is igényelhetsz rá, ha jól csinálod és veszel 1 silóózót még bérsilózást is vállalhatsz! Na mit szólsz hozzá???
bõvül,nem is rossz, igaz addigra nem 40 hanem 80 millió lesz egy fendt vario 930as!!! XD
SHADOWEYES7
erõsödik a cég 😊

A Fendt traktorgyár éves forgalma 2007-ben meghaladta az 1 milliárd Eurót.
2007-ben közel 13500 traktort gyártottak, amely mennyiséget az idei évben 15000 db-ra kívánják emelni Marktoberdorfban.
Az idei évben elindul a gyár bõvítése is, aminek következtében 2012-re egy újabb szerelõcsarnokban gyár tervei szerint 20.000 db traktor kibocsátására lesz képes.

caseih9400
aztaaaa...már nem az alregeddel jössz 😮

khm...khm...

II Rocky II
igaz,nah 😊 vagyis az elsõ fele😄 köszi szépen....elírtam amugy :$

24 - Exile -Nov.23

Csak hogy felvilágosítsalak az GOD...!
látom te sem tanultál angolt
II Rocky II
oh my got--- istenem :SSsss

24 - Exile -Nov.23

nandorb
mi az az OMG

SHADOWEYES7
omg

Komoly:
Tisztelt Partnereink!

Sajnálatos módon 2008. március 12-én a Magyar Televízió m2 híradójában ismét félrevezették a nézõket. A Bábolnai Gazdaság felszámolásáról közölt hír alá cégünkrõl, az IKR Zrt. - rõl készített vágóképeket mutatták. Ezúton is szeretnénk értesíteni partnereinket, hogy az IKR Zrt. sem csõdeljárás, sem felszámolás alatt nem áll. A több mint 90 milliárd forint árbevételt termelõ gazdaság soha nem volt állami tulajdonú, és Magyarország 100 legnagyobb cége között jegyzik.

A két cég székhelyének azonossága miatt már nem elõször említik negatív szövegkörnyezetben az IKR Zrt.-t. Többszöri kérésünkre sem figyel kellõképpen a Magyar Televízió, hogy ilyen jellegû hiba ne fordulhasson elõ. Az általunk kért helyreigazítást is csak három nap múlva, vagyis március 15-én tették közzé.

Az IKR Zrt. vezetése természetesen megteszi a jogi lépéseket, hogy a jövõben ne tévesszék össze az immáron 35 éve sikeresen mûködõ, több ezres partneri körrel rendelkezõ mezõgazdasági integrátort és a felszámolás alatt álló Bábolnai Gazdaságot!

caseih9400
nem volt nagy , de keddig biztos nem fognak dolgozni a földeken...

khm...khm...

Laci látom nálatok volt esõ bõven...
Ott arra felétek a még elég nedveseka a talajok.
caseih9400
neménmondtamgabika-.-'

khm...khm...

lacika attol hogy régi egy gép nem feltétlen jelenti azt hogy szar

caseih9400
30.-adikán 1éves szülinap a topiknak nem elfeledni😊

khm...khm...

caseih9400
Persze tegnap nem csak Challengereket fotóztam..de az a top1😊

Ennek elmondhatná valaki a tisztességes nevét mert jobb mint egy kombinátor😊

Szerintem ez jó kép😊

khm...khm...

caseih9400
<#idiota>

khm...khm...

Azárt tettek bele 40000 ü.ó-t...
3. motor van benne😄
Ilyen gépek mellett inkább figyelemre méltó hogy van nekik egy olyan öreg is.

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

caseih9400
NEM.

khm...khm...

caseih9400
Ja amúgy Viktor!....Bihariék a 4650es John Deere-t csak mûtrágyaszórásra használják mert állításuk szerint annyit nem ér hogy befogják komolyabb munkákra <#banplz>

khm...khm...

SMACKDOWN18
ok.

Nemtudsz veltlenul animaciokat feltenni par geprol,persze csak akkor ha van, pl. silo kombajnrol ha nincsen akkor majd en elkerem a tanromtol de azt is majd a jovo szerdan mert ezen a szerdan utazom

caseih9400
nembiztos hogy megyek de ha megyek csinálok(Y)

khm...khm...

SMACKDOWN18
hm... jo de akkor keszits kepet rola

caseih9400
tudod mikor fogok elmenni mezõtúrra a szarvasi útra ... jövõ7végén <#banplz>

khm...khm...

SMACKDOWN18
csinalj kepeket a teleprol

caseih9400
Na szóval :
-vetésszerkezet : a szálastakarmányvetõgépet nem tom milyen , 12soros Jd vetõgép .
-állatállomány : nemtudom mennyi tehén
-telep nagysága : azt nemtudom nyáron kérdeztem a másik gyerektõl aki felvett még a hevederes jd-n de már nem emlékszek(asszem 20ha de nem biztos)
-telep kiszolgálást végzõ gépek : ?
-alkalmazottak száma : huszonegynéhány a tehenészekkel eggyütt

<#integet2>

khm...khm...

Szép nagy telep! Tudsz vm bõvebb információt a vetésszerkezetrõl, állatállomány, telep nagysága, telep kiszolgálását végzõ gépek, alkalmazottak száma, stb
SMACKDOWN18
dragak a zsir gepek de nagyon hasznos ha az embernek sok foldje van