24942
-
Miky90 #14763 nem mond.egész nap kint voltunk bontottuk az előteret, pucoltuk a téglát.le is égtem rendesen.olyan por volt hogy alig ismertem magamra a tükörbe:D:Dpedig ma ha ráértem volna fényképezni.:(JD WTS 9660i(nem tudom jól emlékszek-e),JD traki 2 póttal, NH (vmi régebbi piros). -
#14762 üdv.
ma árnyékban 36C volt itt :Sssss hőség
-
#14761 nem igaz hogy az asztalszállító kocsit nem találták fel.... -
#14760 na ma meg tennap előtt dolgoztunk a kertbe füvet ültettünk
képek:
mikor elkezdtük
itt már átvan rotizva kétszer meg előtte motoros kaszázva
itt is mint az előző képen szedjük össze a gyökereket meg a megmaradt gazt és a nagyobb földdarabokat
is:D
esetleg va valmi tanácsotok?:P
itt pedig már el van szórva azzal a tologatós fűmagszóróval, vagy sószóró azt nem tom de mi füvet szórtunk vele:D meg átvan rendesen hengerezve:)
ma este jól belocsoljuk aztán holnap este is, majd az első két vágásnál a tologatós fűnyíróval csapom le legmagasabb szinten, aztán hadrendbe állítom a
traktorom -
gibic #14759 Ez közel volt:D -
#14758 20.000 / Hektár. -
#14757 és mennyi a bérleti díj? -
#14756 egyébként kinn sokkal rugalmasabban adnak a bankok is pénzt az ügyfelüknek, nem úgy mint itt, ott már-már családi hagyomány alapján is oda adják a pénzt,ráadásul nem is keveset mivel már az ügyfél dédapja is annál a banknál volt ügyfél 1900-as évek elején. -
#14755 mondok egy másik példát..most egy osztrák -magyar kft. műveli a földünket. ha úgy kérem euróban fizetnek..bár most jobb a forint.
Szóval lehet ha megvan az előszerződés, és ki van függesztve 2 hétig. akkor lecsap rá a bérlő, és megveszi a vevő elől. most vettek meg ezek 650. millióért egy majorságot is. földekkel együtt. -
#14754 Amúgy kb. 3 éve is meghírdettük egyszer a földet, és eljött egy osztrák megnézni..aztmonda 500.000 -et megad érte. Jól beszélt magyarul..itt csinált egy kft. -t sok hektárt művelnek..de nem adtuk neki.
külföldinek azárt én sem szívesen adnám...bár a stróman az magyar. onnantól kezdve leellenőrizhetetlen a dolog.
-
#14753 a strómanoknak taposnám ki a belét
bár hálistennek még felénk nem ügyöknek (Alföld) -
#14752 lehet...de Ausztria csak 35 km. már elkezdék venni a földeket, strómanok segítségével.
Sajnos magyarországon szegénység van..ezt külföldiek ki is használják, és elszedik a magyaroktól a földeket..eddig még olcsón sikerült..de most már olcsón nem kapnak semmit.
.aki holnap jön az is osztráknak veszi...nem is fogok belőle engedni egy fillért se...Ausztriában már 5 éve is 2.6 millió Ft volt egy Ha..ha kell az osztráknak fizesse meg. -
#14751 undorítónak tartom,hogy kiárúsitják az országot- -
gibic #14750 Még az se biztos hogy felszabadul a 2011ben a monatorium.:D (Reméljük nem így lesz) -
#14749 annyit én sosem adok földért, azért ne tévedjünk el, mert mindennek van határa,így a föld árának is
gondolj bele, nehogymár 5 milla / ha legyen majd a föld, mert akkor mi tuti tönkremegyünk, és csak a külföldi tőke tudja majd megvenni -
gibic #14748 Hát talán a GSD az egyetlen cég ami képes lenne ekkora beruházás végrehajtására, de neki meggyespusztán már kész a telephelye, idén készült el új silók, szárító...stb. Én vennék földet de ahhoz még kellene egy kevés tőke:D -
#14747 nektek is most érné meg még földeket vásárolni, ha van befektetni való pénzetek..3-5 év múlva akár 5 millót is érhetnek a földek / Ha.
én tőzsdézek...abba szeretnék befektetni még. ahhoz értek. :-)) -
#14746 meglehet, csak egy céget kéne kifogni aki zöldmezős beruházást akar csinálni...nem kapkodjuk el az eladást...már megvan a föld kárpótlás óta...
két év múlva a földpiac is felszabadul-
-
#14745 akkor az nem 20 hanem 50 millát érne -
#14744 pontosan a 86 -os mellett van a 20.6 Hektáros. 1 kilométer hosszan fekszik az út mellett. Vámoscsalád és Vasegerszeg között..
Ez akár logisztikai célra is alkalmas, cégeknek, telephelynek.. -
#14743 18-19 Ak / Ha -os földek...volt már egy csomó érdeklődő. most már 1 milló / Ha -nál tart az ajánlat. holnap eljön egy érdeklődő, állítólag csak egy keveset akar alkudni..no majd kiderül.
van még egy 1.77 Ha -os föld - homok van a termőréteg alatt.
és egy 0.8 Ha -os szelvény is.
meg egy 0.6 -os is...
ha nem kel el nem baj...lesz még drágább is mert közel van ausztria.
de ilyen nagy területeket már nem nagyon találni..vagy mégis ? -
gibic #14742 Lol én is vasi vagyok, de ez egy kicsit sok nem?? Az AK-ra én is kiváncsi lennék.:) 1,3 milla/ha Az igaz hogy most emelkedtek a földárak, de ennyire:) Amúgy a 86os mellett van valahol? -
#14741 ak érték mennyi?
1 milla /ha , jól megkéred az árát :) -
#14740 Szevasztok mezőgazdászok
Van nekem 30 Hektár eladó szántóföldem ha valakit érdekel...20,6 Ha egy darabban, főút mellett. 8.38 az beljebb van úttól.
40 millió Ft. Vas megye. Vámoscsalád ( szombathely - Csorna között.) -
gibic #14739 Norba vidije:) -
gibic #14738 Na elkezdték erre is vágni a búzát, már tegnap. Egy Szombathelyi uton 2 lexi 550, lexi570, mega 204, 360, medion 330, dominator 108sl.:) -
gibic #14737 UMM - 2008.07.13 -
JD4650 #14736 A hülye pofázás nem érdekel, de a gépeket megnézem :D -
#14735 nem ;) -
gibic #14734 Szántóföldi gépbemutató Tolnán -
gibic #14733 Kell szárítani? -
#14732 akkor értem a fényeket is.......pedig a hangok is megmondták ,hogy miért olyan a búza xD -
#14731 hi -
#14730 sziasztok, ma már haladtam -
#14729 ellege sok van belloluk akkor:D -
#14728 az az ufóktól van!XD -
#14727 az eross esso meg a szel kesziti igy ki nekunk is volt par folt ugy nezzet ki mintha valaki a magasbol bele ugrott es hempergett benne:D -
#14726 Srácok bocsi a hülye kérdésért,de az mitől van,hogy igy lefekszik a búza? Betegség? vagy az idő igy elverte? Ngyon sok helyen látam sajnos az országba és érdekelne -
#14725 -