Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SHADOWEYES7
akkor a házat megismered mi? 😄

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

caseih9400
ühüm

khm...khm...

SHADOWEYES7
Szolnokra?

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

caseih9400
oké 😄 úgyis van egy hónapba legalább 3x hogy megyünk tsztmiklóson át 😄D

khm...khm...

SHADOWEYES7
adok

SHADOWEYES7
a lényeg az,hogy legyen falból valami,hogy én is termelek ugye és beleférjek az õstermelõ fogalmába 😊

mellesleg én a kertészkedést nagyobban gondoltam, van 150HA földed, ott nem akarsz kiszedni belõle mondjuk 5-10HA,kútat fúrni rá és ott mondjuk káposztafélékkel, gyökérzöldségekkel,paprika,paradicsom,salátanövényekkel foglalkozni szabadföldön?
természetesen kilónként 5-20ftos haszonnal😊
nem feltétlen jársz jól azzal ha a 4es út mellett árulsz, nem hiszem hogy annyi emeber álna meg vásárolni. ha mégis ki is kell egészítened az árúkészleted...
ha bele is kezdesz, mindennel nem tudsz foglalkozni, sztem amúgy is jobban járnál, ha szerznél magadnak környékbeli termelõket, akik idahoznák neked az árút és jó pénzért megvennéd, majd továbbadnád.
caseih9400
LoooL ..nekem ingyen adsz majd ?<#idiota>

khm...khm...

SHADOWEYES7
Nekem lenne helyem 1500 négyzetméteres fóliára, vagy üvegházam, és most pont abban a lázban vagyok,hogy kertészkedésbe is fognék

mivel a házam a 4-es fõút melett van aladhatnám a portékámat az átutazóknak 😊

Föld lenne egy kicsi elkezdésére, de jelenleg bérbe van adva. Amúgy nincs telephely ahol ilyen tevékenységet egyáltalán ellehetne kezdeni. Meg suli van.

nem gondolkozott vk már kertészkedésen és/vagy állattenyésztésen itt?
kicsiben elkezdeni és szépen növelni a területet, már akinek van földje rá...
caseih9400
én a kertbe búzát vetettem most 😄amit most csináltam meg földet azt lehet bevetem a hétvégén kukoricával <#banplz>

khm...khm...

szép kert és szépen rendbe van tartva.az mi az utolsó képen krumpli?

Még pár:

Pár kép a kertrõl😊

ez hány LE körül van?120-130?brutális az a duplakerék hátul😄

nandorb
ja a kepeket ne felejtsed el

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

nandorb
e mond vettel mar palantakat???

SHADOWEYES7
hess feka _D

EmIn3m02
helo 😊)
hogy áll a búzaszem mai árfolyama, kérdezném a szakavatott urakat nagy tisztelettel kérem. :o)

-- Intel Core i7 950 - Asus MARS 2DI/4GD3 - OCZ Platinum 3x2GB DDR3 - Dell 3008WFP 30\" --

nandorb
vagy mar ahogy hivjak

nandorb
SHAD az arfolyamot mindig tuntesd fel az oldalodon valahogy

1 euró = 255ft. 3euro = 765ft

nandorb
csak tudod nalunk 1euro=80dinar feletek az 1euro mennyit er azt mar nemtom ird le

nandorb
nem sok de forintba soknak tunt na

SHADOWEYES7
és 3 euró az sok? <#wilting>

nandorb
na nekem nem 1ha ra kell hanem sokkal kissebb teruletre

SHADOWEYES7
ne viccelj már hát Burgonyában levéltetvek ellen 0,15-0,2 l/ha adagban - Borsóban levéltetvek ellen 0,15-0,2 l/ha dózisban--ez azt jelenti hogy hektáronként 2000 forint azaz 8 euró a költség ,az én konyha kertemben kb:3 euró, az szerintem semmi <#zavart1><#banplz>

nandorb
nekem nem kell hektarnyi

nandorb
ne vicceje ma mekkora pakolas az mond akkor Euroban igy ahogy elnezzem ellege draga

SHADOWEYES7
ez /hektár költség

SHADOWEYES7
Karate Zeon 5 CS 1/1. Ár: 9892 Ft

nandorb
kb. mennyibe kerul nezz utana nehogy nekem extra draga legyen

Mi ma permeteztünk a szél ellenére is, lisztharmat ellen egy kis rovarölõvel megspékelve.

SHADOWEYES7
én Karate, vegyszert alkalmazok

Karate Zeon 5 CS

A mikrokapszulázott Karate Zeon a korábbi EC, WG formulációkkal szemben hosszabb hatástartamú, kiváló esõállóságú, a környezetet és felhasználót jobban kíméli.

Hatóanyag:
50 g/l lambda-cihalotrin; folyékony mikrokapszulázott formuláció (CS)

Felhasználható:
- Gabonában a vetésfehérítõ bogár és levéltetû kártétel megfékezésére 0,15-0,2 l/ha mennyiségben. - Gyümölcsösben, feketebodzában és szõlõben molykártevõk, levéltetvek és gyümölcslegyek ellen 0,2-0,3 l/ha. - Zöldségfélék (paprika, paradicsom, káposztafélék, uborka) szívó és rágó kártevõi ellen 0,2-0,4 l/ha dózisban. - Kukoricamoly, kukoricabogár, kukoricamoly, bagolylepke hernyók ellen 0,25 - 0,3 l/ha - Cukorrépa, lucerna, repce, mustár rovarkártevõi elleni védekezésre 0,15-0,2 l/ha a megfelelõ mennyiség - Napraforgóban 0,15-0,2 l/ha dózisban levéltetvek és poloskák ellen - Burgonyában levéltetvek ellen 0,15-0,2 l/ha adagban - Borsóban levéltetvek ellen 0,15-0,2 l/ha dózisban

Javasolt növényvédelmi technológia:
A javasolt permetlé mennyiség: szántóföldön a lombfelület függvényében 200-400 l/ha, zöldségfélékben 400-600 l/ha, szõlõ, gyümölcsös 600-1000 l/ha, légi kijuttatásnál 70-80 l/ha

Forgalmi kategória:
III

Méregjelzés, veszélyesség:
Méreg. Vízi szervezetekre kifejezetten veszélyes. Méhekre mérsékelten veszélyes.

Eltarthatóság:
3 év

Kiszerelés:
250 ml,1 l

Gyártó:
Syngenta

A miénk elég tekintélyes elég lenyírni, egy rakat gyümölcsfával, de tekintélyes mennyiségû cefrénekvaló terem minden évben.😄 Fólia nincs régen volt egy kisebb de felszámoltuk.

nandorb
Enye benye anyam villamos mernok de voltak parszor magyarorszagon es vett par konyvett amik ben szepen irja a termesztest mit hogy kell esetleg ha kell a konyv cime megnezhetem te meg nezz utana

SHADOWEYES7
de majd megtnulom, olvasgatom a fórumokat, meg amit apámtól elfigyeltem annó, és ezek alapján nem 1 nagy ördõngõsség ez, csak 1x kell megtanulni 😊

nandorb
nalunk a csanalon meg egy rakas mason annyi tetu van hogy az nem normalis tudom hogy tavaly minden eso utan decissel permeteztem mindet sorba az almafakat a foliaban az uborkat,paradicsmot stb. es az uborkan mar a vegen
egyaltalan nem volt rajta hatasa a meregnek ellenalova valtak. Meg a nagykertben a perenospora el vitte a termest stb. mert a father nem jo permetszert vett kellett volna hogy vegyen Zinebet es o vett valami egeszen masikat

SHADOWEYES7
én vettem a városban 1 másik házat ahol hatalmas a konyhakert, és csak meg akarom termelni a családnak a zöldségféléket, csak nem igazán értek a konyhakerti növénytermesztéshez <#szomoru1>

Nekünk azóta nincs konyha kertünk, mióta oda építettük a tárolót. Meg mióta nagymutter meghalt és nem tud jönni krumplit kapálni.

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

SHADOWEYES7
ha idõben van permetezve, de itt annyira esett az esõ,hogy nem érkeztem lepermetezni a fákat és a termés 50% -a oda lett 😞

nandorb
mink eppen arrol tanulunk allatenyesztesen most

SHADOWEYES7

nandorb
honnet nalunk csak a kartevok tesznek kart a gyumolcsosben a tobbi ellen meg van vedve

SHADOWEYES7
mert elõször csak próbálkozok, majd ha értek hozzá akkor terjeszkedek 😊

SHADOWEYES7
nálatok nem vitte el a monilia a meggyet?