24942
-
#15363 nem soká 15-leszek(szeptember) -
#15362 én is 14 vagyok pázze:P 180magas 74 kiló( :-/) ebből sok izom meg hályacska is, bár már fogytam 30 kilót mert én nagyon meghíztam a balesetem miatt -
#15361 14 vagy? :)
az én fiam dettó annyi, csak nem nagyon érdekli a mezőgazdaság, pedig nyomhatná a gépekkel :) -
#15360 felénk reggel fél 5 felé esett vmennyi(és tegnap fényképeztem az E 514-est...) -
#15359 Hy.
Szal nálam ,még 5évig is bírná az ülés mostani alakommal 14éves létemre.. 50kg és 175cm magas :DD
valóban kényelmesebb lehet az a kék MTZ de nekm 1 MTZ az kocka és piros...:D
(a .3-asok már nem annyira gyünnek be...)
-
#15358 hát reggel felemeltem elsö bálát a földön folyt belöle a viz nem lehett látni semmit csak hogy az mtz után van 20cm-s csapás még jo hogy turbossal huztuk a 2 poto mer kapart az is elég rendesen a tarlon...mostm eg mindenhol áll a viz, rozsot meg kb ezek után lelehet szártépözni ahogy van -
#15357 napraforgónak azért nem jó mert ha van 30fok és akkor esik a olyankor szaporodik legjobban a gomba multkor mikor hidegek voltak akkor nem is annyira piszkálta amúgy itt egy csepp eső sem volt -
Scamp #15356 Nah jó én megyek füvet nyírok kissé mert gány az udvar így egy hét után... -
Scamp #15355 Hát igen, azok megsínylik a dolgot. -
#15354 csak a napraforgónak már nem tesz jót :/ -
Scamp #15353 Itt most befejezte. Nem volt két mili sem. Kinn a földeken még talán ennyi se. Pedig a kukorica nem bánná a dolgot.
-
#15352 hát igazad van, ma egy kicsit nemjókor jött az eső:( két jó csajjal sátraztam:P erre elmosott az eső, olyan vihar volt bakker ppfff... -
#15351 basszátok meg ennyi eső nem volt -2 év leforgása alatt mint idén -
#15350 nálunk tegnap leszakadt az ég...kbre 80mm esö esett le 3ora alatt...látni kellett volna ami ittvolt!!nagytraktorral csak összkerékbe lehetett lejönni olyan sár volt,szántani volt kinnt, mi meg hordtuk a bálát de végre lefogyott -
#15349 mentem volna tárcsázni, erre már 10 mili esett :S -
Scamp #15348 'Reggelt!
Akkor neked nem jó hanem hasznos munkát :D
Itt eső készülődik, már csöpög... -
#15347 így szokás elköszönni :) -
#15346 neked is jóéjt ja és köszi szépen De te hallottál már olyat hogy"jó munka"??? na csácsá -
Scamp #15345 Nagybratyóékkal két külön "gazdaság" vagyunk :) Ő szokott vállalni bérmunkákat elég sokat mint vállalkozó, mi nem igazán.
Nah jol van én megyek aludni.Jó éjt! Jó munkát mindenkinek holnapra! -
#15344 hát jaunokatesom 75 kilóra állítja az ülést én meg 60ra mert a 82est 2en hajtjuk 1025ötöst meg csak nagybratyó -
Scamp #15343 Az a helyzet hogy nem sok ülést láttam amin van 140-es :D
Nállunk faterra van állítva a 82-es (120, ez a max) mert többnyire ő használja, én az 50-est ülöm bár most tárcsázásra nyilván én veszem birtokba azt is. -
#15342 hát nálunk is nagybratyó csak 75 kiló körül van de az ülést 40re állítja a hülye -
Scamp #15341 Mondjuk nagybratyó 140 kiló...
Nekünk csak egy 50-es meg egy 82-es van egyenlőre...
A 82-esben 4000+ az üzemóra az 50-esben meg senki sem tartja számon :) de abban már csak a fém van :D -
#15340 hála istennek a mi üléseink jól bírják
viszonyításképpen MTZ1025.2 3256üö 2004es kiadás
MTZ82 3341 üö 1994es kiadás
azé' van különbség:D:D -
Scamp #15339 Jóh igen...:D én is szívesebben ücsörgök a 82-esben egésznap :) Igaz még gyári az ülés de az sem rossz.
Nagybátyám vett ülést a 952-esbe de egy szezon alatt szétülte, meg a gyárit is... -
#15338 hát ja de mostmár azért faszább üléseket tesznek bele pl a mi 1025ösünkbe gyárilag grammer ülés van és annál jobb nem is kell a 82esünbe meg lett véve elektromos légrugós ülés és az is nagyon fain:D -
Scamp #15337 Nem épp a legerősebb de örökélet meg két nap.A fülkének van egy fílingje mikor aranyeresre rázza az ember hátsóját 8-10 órás földutázas alatt :) -
#15336 hát én azt mondom hogyha tettek volna bele egy komolyabb hidraulikarendszert meg eg egy komfortosabb fülkét pöpec gép lenne
viszont árba és fenntartási költségbe verhetetlen gép -
Scamp #15335 Van egy 34 éves 50 lovasunk :) 3-4 éve kelett csapszeget,dugattyút,hüvelyt cserélni a második és harmadik hengerben, plusz most kell bele egy kardán kuplung, Ennyi. Jah meg slip szelep kicsit könnyedzik, de rendíthetetlen :D
Szerintem ezeknél még nem gyártottak jobb gépet mióta ki lett találva. -
#15334 meg környezetkimélőbb is ha nem folyatja az olajat -
#15333 hát ja vigyázni is kell a gépre mert nincs pénz minden évbe újat venni azért mi ia odafigyelünk rá de ahol könnyezik azokat azért nem szedjük szét de ahol már csöpög akkor már tömítéscsere. a mienk 4éves és 3256 üö van benne de még kifogástalan a motorja a kuplungja ment szét egyszer a nyelestengelyen öszetörött a csapágy meg egyszer visszapufogott mert a garanciások szarul állítottak szelephézagot -
Scamp #15332 Igen ez így van :D Nagyfater ugyanezen a véleményen van :D Ő kicsit későb lépett be és 98-óta nyugdíjas.
Meg saját tapasztalat, ha valahol elfolytjuk akkor folyik máshol :) -
#15331 hja, ez igaz, de nekem a 50-es vázban a 80-as motorral levő traktoromon, 2 csepp olajat sem találnál
de nem azért mert nincs benne :D
hanem odafigyeltem rá, és mindíg eltömítettem a csöppenéseket és fojásokat -
#15330 amúgy meg a mi 4éves 1025ösünkön is folyik a hengerfejnél meg a kipufógónál ja és sebváltónál az olajszint ellenörző ablaknál is ja amúgy mivel ennek a váltója is olajnyomással megy a centrifugálszűrőt és a finomszűrősort érdemes 500üö-nként takarítani -
#15329 "az olajfolyás az mtz betegsége mióta gyártják őket"
(öregapám)
Hát ha vki ismeri a traktorokat akkor öregapám az igen. 1952 be lépett be a téeszbe és 1992-ben nyugdíjazták szal ő biztos hogy nem beszél zöldségeket
-
Scamp #15328 Mtz olajfolyásra annyit hogy voltunk egyszer egy gép bemutatón, olyanon mint az axiál napok meg ilyenek...
Ott voltak a vadi új mtz-k és folyt belőlük az olaj, az eladó nem akarta elhinni mivel új gépek voltak, meg mutattuk neki hogy ott az olaj alatta és erre közölte hogy tényleg de nem érti a dolgot mivel le volt eresztve belőle az olaj mindenhonnan...szóval nincs mtz olajfolyás nélkül...ha nem folyik ott nagy baj van :D -
#15327 dunaföldváron -
#15326 földváron? -
#15325 hála istennek pénteken végeztünk jövő hét pénteken lesz egy aratós buli a tszbe azt hivatalosan is vége földváron -
#15324 szöghajtás fel lett öntve, és túlöntötték az olajat, azért fojik kiott
egyébként én azt hittem kiment a tömítő gyűrű a szöghajtásból és enged, de a telepen minden olajat átnéznek,és úgy adják ki a gépeket :)