24942
  • Miky90
    egy kis dicsekvés
    most találtam.büyzkélkedek kicsit a megyével:D:D:D:D
  • gabor 892
    az csak akkor jo ha savas a föld igy lugozzák a mésszel, suliba legalábbis igy tanitották:D
  • Miky90
    azt tudom de azt írta hogy már látoot a földön elszórva is és az lehet mész volt.
  • gibic
    Meszet nem zsákokba viszik, de azt is szornak ha túl savanyú a talaj. Itt a söptei tsz szokott több tonna mésziszapot kiszórni a földjeire.
  • DJKonya
    anyád
  • JD4650
    műtrágya te segg:D
  • Miky90
    az műtrágya lehetett.tápanyag pótlásnak tárcsázzák be ha jól tudom.de azt hiszem meszet is szoktak néha szórni a földre mert az is javítja a talajt.(de javítsatok ki ha nem jól tudom)
  • Miky90
    na a szántóversenyből lehet nem volt semmi.:(tegnap 1/2 6körül ideért a vihar és jó kis zuhé volt.utána még este meg reggel is esett úgyhogy le se mentünk megnézni hogy van-e vmi.meg traktor se ment arra.de tavaly is ugyanez volt.verseny elött volt egy jó kis eső és alig mentek versenyzők.el kellett halasztani.mondjuk tavaly szerencsém volt mert mamámékkal szembeni földön rendezték azon a földön amelyik azé a cégé ahol nagybátyjám dolgozik.úgyhogy kint voltam egész nap.az egyik versenyzőnek én segitettem mert kellett tartani a karót hogy egyenes legyen a nyitóbarázdája.:)
  • DJKonya
    lenne egy kérdésem, sok helyen látom hogy szét van szórva a földeken valami fehér por, és sok helyen látom hogy tárcsázzák is meg szántják is be, először nem tudtam mi az csak ahogy egyik hajnalba jöttünk ki pestből előztünk egy kamiont és ilyen nagy fehér zsákokat szállított amit láttam a földek mellet is és csak annyit tudtam elolvasni hogy Amunium Nitrát(?) és ezt miér tárcsázák be ilyenkor a fölbe talajtermékenység vagy mi?
  • nandorb
    Kuldjetek felenk az Esot
  • gabor 892
    minket is elvert az esö mert én tárcsáztam mtzvel nh meg szántott szal nemtom mi lesz
  • gibic
    Jaja, tegnap reggel szépen sütött a nap, délután meg melóból hazafele egy 10 perces zápor szépen rongyá áztatott bük és csepreg között amíg bringával hazaértem.

JD : Az előzők is opelok voltak: Opel kadett 1.3 nagyon régenXD, most apámnak van egy 95ös 1.4es astrája, nekem meg a G-s astra:D
  • DJKonya
    Volkswagen Crafter 50 Dobozos HT L 2.5 TDI
    Diesel 2.5l 120 kW 163 LE Kézi 6 fokozatú 3ajtó
  • DJKonya
    Crafter 50 Dobozos HT L 2.5 TDI
    Diesel 2.5l 120 kW 163 LE Kézi 6 fokozatú 3
    :P
  • JD4650
    Opel Zafira 1.8. Elötte volt egy másik Zafira, meg 4 Astra:D
  • gabor 892
    még jo hogy ti az esöért rimánkodtok itt meg nem lehet töle csinalni semmit hihetetlen komolyan mondom...:S
  • gibic
    Én is opelos vagyok, milyen van neked? Enyém: Opel Astra G 1.6 16V benzines.
  • nandorb
    mikor dobsz kepeket a kertrol?
  • SHADOWEYES7
    Shell Helix Super15-40w 1990 Ft / liter, ez tökéletes neked, én is ezt használom az Opelomba :)

• KO
    Helló Shad!

Tudnál ajánlani, vagy segítenél keresni jó miőségű motorolajat Renault Megane 1.6 16 V benzines motorba?

Igaz nem kombájn :(

Üdv: KO
  • Scamp
    Itt este volt egy nagy szél meg 1 mili eső...ennyi. Most be van borulva és rimánkodunk hogy essen is vmennyi.
    Ha így folytatja akkor nagyon rossz lesz a kukorica erre felé és nem csak nekünk. Ráadásul gyalázatos árakat emlegetnek. 3000 forint környékére mondják és van olyan cég aki már annyiért sem köti a szerződéseket.
    Most marhákat veszünk amennyit csak el tudunk helyezni.Ilyen olcsó kukoricát megéri megetetni velük.Csak másszon felfele annak is ára.
  • nandorb
    Itt csak fujdogalt a szel,semmi tobb mehetek delutan locsolni,ha addig nem esik
  • gibic
    Semmi megvan csak 2 hetente:
    UMM - 2008.08.10
  • JD4650
    Itt kurva nagy vihar volt. Majdnem feldöntötte az ekét a szél. Na jó nem, de ha nem lett volna a támasztó alatt fa, akkor borul:)
    Még jó hogy 2 kör után bejöttem és nem maradtam kint tárcsázni. Majd hétfőn befejezem ha nem lesz több eső. Még mindig ott küzdenék a sárral:D
  • nandorb
    mert te nem ertesz hozza?
  • SHADOWEYES7
    50 ha feltárcsázva, lesznek képek, ha a fiam feltölti a gépre :)

egyenlőre jól üzemel a 1025-ös , csak még barátkozni kell a géppel, kiismerni, 15-20 centire lemegy a tárcsa a földbe, nagyon jó munka van most benne
  • nandorb
    mi tortent az UMM-mel?
  • gibic
    Gazdakör - 2008.08.08
  • nandorb
    wao felenk tart 1jo eso remelem lesz is belole valami nem pici semmire valo
  • Scamp
    Pont ma maradt itthon a telefonom...kinn voltunk szalmát hordani és kitört a homlokos első kereke XD Tavaly a bal hátsót hagytam el, idén fater a jobb elsőt...:D

ha vki találkozik esővel az küldje erre mert sülnek a kukoricák...
    Mára ennyi voltam,este randi...:P
  • nandorb
    nah ennyi tolem kepek majd jonnek ha lesz kedvemben csinalni ujakat meg feltolteni az elemeket:D
  • nandorb
    Holnap megyek ki dolgozni a kertbe meg a foliat rendezni kalciummal lefujom majd a novenyeket hogy mar hasonlitsanak is valamire ellege sokat szorakoztam mar faj a nyakam a sok ulestol meg semmit tevestol:D
    ki kell most mar mozdulni is a hazbol katasztrofa ez szamitogep ahogy a gyumolcstermesztes tanarom mondta ordogot hozz az ember a hazba de ne gondoljatok olyasmit hogy most kivagom a gepet amit most vettem kb. 1honapja majd meglehet rakok kepeket ha helyre hozzom a kertet mert amikor utoljara rendeztem a kertet rendszeres locsolas stb. akkor sotetzold szinuek voltak azutan volt 1kis esso akkor par napig semmi es azutan 1szep eros esso es azota csak nagy ritkan megyek ki locsolni oda 2naponta, emigy szoktam ettetni az allatokat kulon a baromfit kulon a hazikedvenceket.

Multkor a kutyak annyit ugatak hogy kenytelen voltam kimenni megnezni miaz erre egy sundiszno volt szt. szomjas volt csoda hogy a kutya kepes volt felelmelni a szajaval:D

Jah jarnak hozzank kismacskak a kutyak nem nezik jol szemmel dehat mit csinaljak a kutyakat haz orzesre tartjak a macskakat meg hogy az egereket meg az egyebb kartevok irtasara:D
  • Scamp
    Nállunk itt a Mezgé mint mezőgazdasági suli. A New Hollandokat itt se használják a tanulók csak a Zetort meg az MTZ-t. Mondjuk istenigazából traktort vezetni az MTZ-n lehet megtanulni sztem.
  • gibic
    Gazdakör - 2008.08.07
  • nandorb
    persze, hiaba versz te meg 1ien faszoskodot ha masnap nemfogsz elve elmenni, tavaly futogon volt akit leszurtak, meg a varosiak is kimentek verekedni oda es a vegen ezek kiszedtek a pisztolyt es paran kaptak
  • Miky90
    hát az elég durva lehet akkor.
  • nandorb
    tudod hogy en Vajdasagban elek? ott telivannak vandalokkal ahol van a suli fegyverekkel meg nemtom mikkel jarnak
  • Miky90
    hát akkor meg az kéne az legyen az első hogy megtanítják őket vigyázni a gépekre.addig nem is engedném őket felülni még zetorra se.biztos hogy erre is van ám másik gép mert a szerelőket nem a Claason oktatják:)sztem van egy csomó MTZjük vagy nem tudom.de lehet hogy oda fogok járni szeptembertől suliba és akkor majd megmondom.:)
  • nandorb
    jo tifeletek masok a korulmenyek nem vadallatok annyira mint felenk aki traktoristanak megy az mind faszoskodik hogy igy meg ugy hajtja stb. es kozben jo elbasza, nalunk az oktas zetoral megy
  • Miky90
    hát nem értem.ha ott ül mellette az oktató akkor csak nem basz el semmit a tanuló.a Csurgói Mg-i iskolába is van egy Claas Ares traktorjuk és azt is hajtják a diákok(gondolom én).