<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tellerlacika
ja meg egy hesston bálázó és még tervezünk egy rábát a munkaeszközeivel mert a két mtz már nemigen bír ennyi területet a grenz bar és az ih ekét elszeretnénk adni meg a becker vetõgépet

H-Dunaföldvár

SHADOWEYES7
bogballe mûtrágyaszóró<#eljen>

ebbõl el lehet lavírozni,mármint a gazdaságra értem :)

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

tellerlacika
a képeket SE-W610i vel csináltam
a gazdaságunk adatai: családi gazdaság 160 hektáron termelünk búzát napraforgót árpát meg kukoricát
Gépeink:Barna Mtz-82,Mtz1025.2,Utb445v oma permetezõ600l bogballe mûtrágyaszóró12q-ás VN eke jympa lazító ksmk6 kultivátor 2db ifa hw 80.11 pótkocsi meg egy hl 60.11 vizespót fft-20 tárcsa kongskilde 4.70es kombinátor case ih 6200 gabonavetõgép spc-6 szemenkénti vetõgép claas dominator 108sl oros 6211 kukoricaadapter nas napraforgóadapter kistraktorhoz román kombinátor talajmaró hassia gabonavetõ becker 4soros szemenkénti 2 fejes eke szárzúzó bigbag zsákemelõ gyûrûshenger 3tagú talajmaró 3fejes ih eke meg egy 3fejes grenz-bar tarlóhántó eke magyar kis400l permezetõ lada niva 1.7 lada 1500(saját) meg 15 ha erdõ meg 6ha halastó krumlivetõ 1 soros hát kb ennyi

H-Dunaföldvár

SHADOWEYES7
amúgyis a száraz repce nem tömeg a kombájnak, majd a búza, na az majd még odabasz a gázolajnak...

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
jaja, ha nagyobb a tömeg meg magas akkor lehet tolni neki mert behullik az asztalba

azt aratni is kellemes lehet:) Nem lehet csapatni benne mert lemrad a fele:D

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

SHADOWEYES7
térdig érõ repcében? <#wilting>

Egy pár adatot nem osztanál meg a gazdaságotokról? Pl: fõbb gépek, terület, vetésszerkezet...meg hasonlók:) A képek jók, fõleg a közeliek, milyen géppel csináltad õket? - nekem a nokia csinál hasonló közeli képeket.:)

gabor 892
nah megkezdték nálun kis az aratást egy Lexion 540essel kb térdig érõ repcébe...:D gondolom milyen jo lehet a termés ott...meg egy Deutz-al 160pacis kis tuningal ami 60at megy:)

DoPpEnTyÛ---többet ésszel, mint ész nélkül...

tellerlacika
inkább veszek rajt illatosítót a kombájnba meg az mtzbe meg citrom illató mûszerfalápolót:D:D

H-Dunaföldvár

tellerlacika
képminõség miatt elnézést kérek telós képek mert csóró vagyok és nem tellik fényképezõgépre:D:D

H-Dunaföldvár

tellerlacika

na ebbõl fényképeztem a gólyát többi képem az oldalamo majd lesz még bõven csak ide macerásabb feltölteni

H-Dunaföldvár

tellerlacika
köcce

H-Dunaföldvár

tellerlacika
csákóóó

H-Dunaföldvár

Direkt linket!:)

tellerlacika
õõ és ha feltöltöttem meik linket kell beilleszteni?

H-Dunaföldvár

DJKonya
jóéjt mindenkinek sziasztok

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

DJKonya
na én megyek szántani:P LS2008:D

Én az árat fogadnám el szivesen!:D

Apám amúgy nem gépkezelõ volt hanem szerelõ, dehát aratásnál mindenkire szükség volt.:) Amúgy ha nem lép ki akkor szép kis kárpótlást kapott volna, de mivel nem maradt a felbomlásig ezért nem járt neki semmi. (rá 2 évre megszünt az egész)

DJKonya
:)

DJKonya
ha most választhatnék vadonat új gépek között én a Class Lexion 600-ast választanám:D<#idiota>

SHADOWEYES7
pedig jó szakik voltak még azok
nekem is elõbb auzt kelett megtanúlnom, mi miért, és hogyan forog a gépben, addig be sem ülhettem amíg nem vágtam az elvét a cséplõnek :)

tellerlacika
román utb-v445

H-Dunaföldvár

Jaja, volt egy 108as domcsi is de azt csak a veterán vezethette, még mai is hívják aratni a csávót, de már nem vállalja.

SHADOWEYES7
ok

képfeltöltõn is tudsz ide tenni a direkt linkel

http://www.kepfeltolto.hu/

DJKonya
az utolsó elõtti abból a bukócsöves MTZ-bõl van fényképezve?:P

tellerlacika
nem féltek kb 1 méterre voltak a trakitól mindjárt teszek még fel képet a gépeinkrõl

H-Dunaföldvár

DJKonya
a Scania a legjobb:P kár hogy nincs közelebrõl lekapva az a claas

SHADOWEYES7
bátor a gólya a képen :D

tellerlacika
parcellakombájn

H-Dunaföldvár

tellerlacika
úgy szoktam

H-Dunaföldvár

DJKonya
uu Kerecsnden asszem a fõút mellet áll egy olyan veterán claas, apám, nyitott az egész, vágólap kb 1,5m :P

SHADOWEYES7
1987-ben kaptam az elsõ kombájnom az Állami gazdaságban1988-ban megjelntek MO-n az elsõ E 514-esek
persze az öregek kapták az új kombájnokat :S

tellerlacika
az aláírásomban ott a portálom címe nem lesz vmi puccos de a képek azok lesznek a hét folyamán bõven pár db már van fennt

H-Dunaföldvár

DJKonya
én is szivesen lennék ilyen mezõgazdasági ember"paraszt" de én legszivesseben aratnék, de a többi is jöhet

Akkor te még jóval mentél, apám mikor az állami gazdaságban dolgozott, aratáskor a jó öreg szk 5-st kapta, na az egy élmény volt.:D

DJKonya
tõled is lesznek képek??:$ kiváncsi vagyok arra a gépre, szerettem azt a gépet nagyon

SHADOWEYES7
persze

SHADOWEYES7
tegyél bele 1 flakon lefagyasztott vizet,hidd el jobban fog mûködni

tellerlacika
a mienk az fasza zárt fülkés légkondis hûtõs ja meg pótüléses

H-Dunaföldvár

DJKonya
SHADOW neked a JD-be van klíma nem?

SHADOWEYES7
régen mikor még az elsõ kombájnt kaptam akkor E 512-el kezdtem,mondanm sem kell rohatt jó idõ volt benn,de nem érdekelt mert imádtam kombájnozni

tellerlacika
de jól megy egyeseknek:P

H-Dunaföldvár

SHADOWEYES7
jó ventillátor csodákra képes :DD

DJKonya
egyik ismerõsömnek régen 108-as dominator-a volt , aratott és tod izzadt a feje meg ahogy przott minden...... megyek viszem neki a hideg sört, rendesen megijedtem tõle, ölyan mocskos volt az arca:D

tellerlacika
nekem 12 voltos hûtõtáskám van de ha nincs elõre behûtve a víz akkor nenagyon ér semmit mert nap végére se hûti le nagyon mondjuk az enyém tescos úgyhogy nem is csoda

H-Dunaföldvár

DJKonya
mi barátnõmmel egész délután a medencébe hûsöltünk:P

tellerlacika
az most nem lényeg az a lényeg hogy holnap mûködjön a légkondi különben mefõlök odaben

H-Dunaföldvár

SHADOWEYES7
ja ja , az lesz

már fagyasztóban van a víz másfél literes palackokba, és úgy viszem ki hûtõtáskában,így délután is még hideg vizet iszok