24942
  • gabor 892
    én is szintévesztö vagyok nyugi:D
  • Miky90
    hát azt nem tudom de azt mondom hogy ha le akarod tenni kamionra a jogsit akkor ne csináld meg trakira mert ha van C+E-s jogosítványod akkor vezethetsz fekete rendszámos trakit meg 2 pótot.de az a legtisztább ha bemész a helyi közlekedési hiv.-ba és megkérdezed.ők többet tudnak mondani.

#16599 az.és az az érdekessége hogy van egy szép kis juk a szelepfedélen.de nem tudta megmondani a tanár mi csinálta mert úgy kapták vhonnét.:)
  • lippet
    húsért vagy tejért neveletik?
  • Scamp
    Nem közúton hála égnek hanem lenn a kertben esett le...

Majd jövök még állatokkal :)
  • ZTM
    he jó gyötört XDXD:D
  • pista89
    LTZ
  • ZTM
    nem mond má + rába vagy mi a fasz?
  • nandorb
    es mi ha leleszek vizsgazva traktorra +kamionra+kocsira es belep az orszag az eu-ba ujra kellnem vizsgazni?
  • ZTM
    mien bestia az ott az 1. képen XDXDXD:D:D:D
  • Miky90
    igen de a piros rendszámos nem húzhat 2 pótot.akkor fekete rendszámosnak kell vizsgáztatni.
    nem sikerült rájönni hogy milyen motor van a képen?:)
  • pista89
    pedig lekellet sterimózni :D
  • Miky90
    nem szívesen mosnám azt a zetort:D:D:D
  • SHADOWEYES7
    íg yvan a babos könyvel van baj csak, a lámpánál gondolom kikövetkezteti ,hogy fentről lefelé mi is világít :D
  • SHADOWEYES7
    nekem T-s kategória megvan,és annyit mondtak az okmányirodában,hogy 2 nehéz pótot húzhatok vele ha a traktor húzhatja a papírjai szerint
  • Miky90
    Rémélem lehet:)Én is színtévesztő vagyok és nem volt vele semmi baj a B-s jogsinál.:)sztem a T-nél sem számít mivel ahhoz nem is kell orvosi alkalmassági.(nekem így mondták)

#16585 Nyugi meg tudják a színtévesztők különböztetni a színeket csak abba a szaros könyvbe nem látjuk a számokat:D:D:Degyébként ha vki annyira nem látja a színeket akkor is tudja hogy fentről lefelé hogy vannak a színek:D:D
  • SHADOWEYES7
    uhh, közúton esett le?

máskor is pakolj fel az állatokról fotókat :)
  • nandorb
    az az utso kepen az borju az naon megnezzett:)
  • pista89
    Vadállat !!!:D

• Scamp
    Nah egy kis mai nap. Borjú szállítás volt, fater elhagyta a biztosító szeget a kalodából, természetesen nem nálla hanem nállam esett le a kaloda. Még jó hogy nem a kisborjúkkal.

• kispalko
    Kösz a válaszokat!!!!!!! Most már többet tudok.
  • nandorb
    nem lehet ha nemtudod megkulonboztetni a szineket a szemaforok miatt meg egyeb jelek miatt se
  • pickány
    hello figyelj !! Azt nem tom hogy lehet e szintévesztéssel jogsid de azt tom hogy B jogsival vezethetsz piros rendszámos traktort és egy potkocsiját (aminek piros rendszámosnak kell lenni)de az bármekkora lehet tehát egy 12 tonnás bss-st is illetve vezethetsz még fekete rendszámos trakit is de csak az eszközeivel azzal nem huzhatsz semmit!!! asszem ennyi
  • Scamp
    Új kukorica árakat halottam itt nap közben.Van ahol nem mondanak csak 2000+kompenzációt. Hatalmas bukta lesz ez az évünk az tuti...
  • DJKonya
    B jogsival 3,5t ösztömegű járművet vezethetsz csak asszem
  • kispalko
    Lécci válaszoljatok. Köszönöm a válaszokat
  • pista89
    nahát akkor gábort már jól megbaszná a rendőr:D
  • kispalko
    Csak azt szeretném kérdezni hogy ha valaki színtévesztő akkor lehet T jogsia? És még az hogy ha B jogsi van valakinek akkor húzhat 6,5 tonnnás pótkocsit? Meg mást is vontatthat?
  • Miky90
    ja asszem a kreszt el lehet kezdeni korábban de ez így van személyautónál is.nekem csütörtökön azt mondta hogy 140,000 Ft azegész kresz meg ruti+forgalmi órák.
  • ZTM
    na ez baromság mert én úgy olvastam az egész 80000FT persze azt nemtom hogy az kresz is majd +nézem mert gondolom külön külön kell és a kreszt má lehet 15 évesen nem?
  • Miky90
    + nálunk alapfeltétel mert akinek nincs meg 12ik végére az nem is mehet szakmunkásvizsgára(sztem elég nagy baromság)
  • Miky90
    hát is 11től kezdhetik el a diákok a rutint.de "T"s jogosítványnál kell kresz, akkor vmi üzemeltetési vizsga, rutin, forgalmi.az egész összesen 140,000 ft-ba kerül + a vizsgadíjak.úgyhogy kezdj el spórolni rá sztem.:)(a suliba mondjuk ingyenes annak aki mg-i szakra jár)
  • ZTM
    jaja értem te má jó idős vagy rá most ami itt van suli közelben oda csak 16évesen érdemes jelentkezni mert csak akkor tehetem le a rutin vizsgát szal má csak jövő után nyáron lesz:((((de akkor most van pénz a számítógépre jee
  • Miky90
    igen ha van "T" jogsid akkor vezethetsz piros rendszámos trakit is meg feketét is.nekünk azt mondták hogy ha meglesz a szakmunkásbizonyítvány meg a "T"s jogsi akkor el kell küldeni a másolatokat a földművelésügyi hivatalba és majd ők küldenek zöld könyvet.(amúgy azt a rendőr nem kéri közúton csak vmi munkavédelmis vagy ki ha megállít a földön munka közben-akivel gondolom nem sűrün találkozni azért, de hivatalosan csak úgy dolgozhatnál a mezőn)
  • ZTM
    Tisztázzuk:ha fekete rendszámos trakira teszem le a jogsit azzal vezethetek piros rendszámosat?am errefelé szinte minden trakinak piros rendszáma van:Dja és még 1 ,azt a zöld könyvet nem egyszerű beszerezni mi?
  • nandorb
    tik az EU-ba vagytok mi meg nem:)
  • Miky90
    hát ja.majd egyszer megbünteti őket a rendőr azt utána nézhetnek:D:D
  • pista89
    Itt sokan nem értik a piros rendszám lényegét :D
  • nandorb
    igy igaz,ok az igazi leadership-ek ezen a teren vagyis a CAT,mert o gyartja
  • Miky90
    na majd meglátjuk:D:Dén kételkedek benne pont a sok elektronika miatt:D
  • Miky90
    láttam hogy volt kérdés lejebb a jogosítványról megint.van pár infóm róla.ugye most nekem is le kell tenni a T-s jogsit a suliba.az oktató elmagyarázta hogy mi hogy működik: "B"s jogsival vezethetsz piros rendszámos lassú járművet + vihet egy pótot. "T"s jogosítvánnyal vezethetsz fekete rendszámos trakit (ami mg-i vontató vagy mi) és húzhatsz 2 pótot.ahhoz hogy földeken is dolgozhass pedig kell vmi zöld könyv.na röviden ennyi:) (+ piros rendszámos traktorral csak 1 pótot lehet húzni tök mindegy hogy mijen jogsid van)