24942
-
#16685 hála istennek idáig öregapám soha nem sajnálta sem a komplexet sem a nitrogén úgyhogy ha az ién nem szórunk akkor sincs nagy baj kis nitrogént tolunk alá indítónak meg még egyszer megnyomjuk kalászhányás elött azt ennyi mert elég tellítettek a földjeink -
Scamp #16684 Tavaly ez 7400+áfa volt ha jól emlékszem. Ráadásul éljen jó volt a tavalyi év, a kukorica vetőmag szintén ugrott. -
#16683 ja és 2 mázsát ki kéne szórni belőle a búza alá, ami lehet jövőre 2000 forint lesz :S -
#16682 NPK műtrágya ára 14600+áfa
hanyatt vágtam magam azonnal -
#16681 ugyan az mint felétek, a napraforgó 68-70 ezer a kukorica 22-24 ezer körül van -
#16680 multkor meg hallgatom a rádiót azt ilyet mondanak benne hogy tök jó a gazdáknak meg minden mert rekordtermések vannak az idén és sok a gabona
hát majdnem leköptem a rádiót csak az volt a szerencse hogy vadi új de bezzeg arról nem beszélnek hogy a műtrágya ára meg az egekbe megy már lassan a gabonáé meg a béka fara alá meg drága a gázolaj meg a gáz is -
Scamp #16679 Siet az órám...
Felétek tudsz vmit felvásárlói árakról? -
#16678 :DDDddd -
Scamp #16677 Mellesleg a helyzeten nem változtat :S :) -
#16676 de amúgy még 23:49 -
#16675 okés :)
np -
Scamp #16674 Ezt most tudjuk be annak hogy 23:55-van és hogy fáj a fejem :P -
#16673 kötbér-t tehh :D
http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6tb%C3%A9r -
Scamp #16672 Nah jó felhő az van, kíváncsi vagyok mikor lesz eső, bár most már inkább ne esne... -
Scamp #16671 Ez a malmi ára...sajnos...Felvásárlók siralmas dolgokat mondanak. A legtöbb felvásárló kivár. Mindenki a dunántúli kukoricát várja mert rengeteg lesz arra. Ezért mindenhol kevés az ára. Kaszaper tényleges vesz kukoricát aratáskor ők 2000+komp.-ot mondanak. De nagybátyám halott olyat aki ennyit se akar adni.
Sok szerződést felmondanak mert 4000 ft fölé kötötték és inkább ködbért fizetnek minthogy kifizessék a 4000-et mázsánként. -
#16670 pillanatnyi felhőkép
http://www.idokep.hu/?oldal=felhokep -
Scamp #16669 Itt néma csend és hulla szag...
Anyám teljes lázba van hogy mié álltam a kocsival a fűre mer jön az eső és ott nem éri majd a füvet...jelenleg a közelünkbe nincs felhő nem hogy essen...bár holnap még lehet. -
#16668 elég ratyi :S -
#16667 legfrisseb tőzsdei árak
-
#16666 nalunk meg meg alt de tan holnap is lesz belole meg -
#16665 szakad az eső villámlik és 21C van -
#16664 Basszus majdnem belevagott a villam a gepembe mennyire dorog az nem normalis -
Scamp #16663 Én is azt néztem hogy minek kerülgessem elférek én alatta is :D De mondom legyünk úriasak :D -
#16662 egy alacsony sportautóval át lehetne menni alatta:P -
Scamp #16661 Ez pedig Ótompahátnál poroszkált :)
-
Scamp #16660 Nos egy kis mai nap.Elugrottam ma Kecskemétre a koliba beköltözni. Útközben természetes telefon melettem és hátha jön vmi érdekes ;)
-
#16659 lehet persze, nekem az 50 es vázba 80-as moci van
egyébként a 1025-ös mtz-ben is 80-as a motor csak a turbó,és 1 pár dolog külömbözik benne,erősebb falú hüvelyek,stb... -
Scamp #16658 Amúgy Shad egyik ötvenesében is 80-as motor van :) -
Scamp #16657 Tévedés, van teljesítmény növelés. Lehet kapni MTZ 82-re is Trubós szettet és utánna csak az adagolót kell átállítatni. Ujabb nagyobb gépeknél pedig létezik chip tuning és amit egyik szervizes ismerősöm is csinál profi módon, az hogy a számítógépből kiveszi a szabályzást. A TDI motorok így a legegyszerűbben tuningolhatók. -
El Ray #16656 vagy vetőgépből még ez jó, igaz nyomjelző nélüli, de cserébe lényegesen olcsóbb mint a kortársai. Kíváncsi volnék mit kell még rajta javítani... -
El Ray #16655 mellesleg olyat lehet csinálni, hogy veszek 1 100LE-s mtz motort és beszerelem 1 régebbi típusban? :D
vagy még azon gondolkoztam, ha kocsikra van tunning, akkor traktorra miért nincs teljesítménynövels?:D -
El Ray #16654 már találtam, még vetőgépet is a régi lajta helyett amit nagyapám hülye fejjel eladott a cigányoknak ócskavasnak mert kijukasztották a gumit mikor el akarták lopni, mivel úgy gondolta nem lehet hozzá gumit kapni...
pl vetőgép:reform semo 88
300000ft tömörítő kerékkel 1ütt, de ha tud vk ennél jobb áron jobb fajtát annak szívesen megfogadom a tanácsát, ajánlatát :D -
Scamp #16653 Ha egyszer kiégett akkor az sosem lesz tökéletes. Ha égett akkor melegedett, ha melegedett akkor 80% kb hogy deformálódott is vmennyit és ez az öntvényeknek meg a többinekn nem tesz jót. Felejtős a gép...inkább keress vmi kicsit öregebbet de jót. -
El Ray #16652 kubota test video -
Scamp #16651 Ezek még nem...még csak az alapot ássuk majd a héten az új istállónak.
Van magyartarka kettő, és van két MT jellegű.Azért nem tartunk csak magyartarkát mert nem éri meg, Sokkal többe kerül a kisborjú mint a holstein friz. Annyival többet pedig nem kapunk érte mikor eladjuk.
A fekete el megy 350/kg a MT pedig 370-390. És nem nő annyival nagyobbra hogy behozza azt a plusz 30-40ezret amennyivel többet kérnek a kicsiért.
Mellesleg abszolút nem igénytelenebbek :) Ugyanannyit esznek ha nem többet és ráadásul a természetük sokkal vadabb mint a holsteineknek.Szállításnál pl sokkal több gond van velük és hamarabb tönkre teszi 5 MT a karámot mint 30 holstein (ez tuti, ki lett próbálva :) -
#16650 Esik az eso vegre:) -
#16649 jó hangja van:D és kormol erősen:D -
#16648 ez is tegnapi -
Miky90 #16647 hát sztem nem éri meg megvenni.elég az alapjaitól kell újraépíteni.:) + gondolj bele vajon ők miért akarják eladni?:D -
#16646 sztem is -.- ne azé mondtam:D de mind1